Ahhhh canım Allah korusun bütün askerlerimizi. Bu acıyı yaşayanlara da büyük sabır versin

Ben de 3 gün oldu başlayalı havuç balkabagi ve patatesli karışımı mama ile sulandırıyorum çok sevdi pirincli elmalı kaşık mama da verdim onu da yedi deneyebilirsin sen de
Evet canim, bizimkinde sorun yutmamasi. Henuz farkli seylee yiyebilecegini algilamadi galiba meyve suzgecini sevdi, elmayi somurdu. Boyle boyle farkli tatlara alisir insallah. Kasik mama dedigin hazir mama mi? Onlari kendim hazirlayip vermeyi dusunuyorum bir sure sonra.

Amin canım
Gerçekten sabah uyandım foruma baktım sonra tv yi açınca şok oldum
Malum çocuklar olunca akşam erken kapanıyor tv evde
duyduğumdan beri elim ayağım tutmuyor
Orda yakını olanları hiç düşünemiyorum zaten Bende güne bu haberle başladım maalesef

bizimki de anne sütü sevmiyor

Evet canım hazır mama sıcak su ile hazırlanıyor muhallebi gibi oluyo ☺yutmayı zamanla öğrenir merak etme ☺

veriyorum yoğurt pekmez irmikli bi karışım çok seviyor
ama bu günlerde inanilmaz huysuz uyku yok
Olur oyle arada annesi. seninki zaten Eylul sonuna dogru dogmustu degil mi, benimkinden minik daha. Ne guzel yavas yavasaissin bakalim.

Günaydın canım
İnşallah sorunsuz geçer
Boyuna vermiştir hemen öyle düşünme
Bünye meselesi kuzum her bebek bir olmuyor
Sağlıklı olsun yeter
Evet malesef bünyesi böyle kabullendim artık, çok şükür çok sağlıklı bir bebek :)

Şuana kaaar yoğurt, havuç, patates ve brokoli verdim canım. Yoğurt ve brokoliyi sevdi. Havucu sevmedi, patates eh işte. Madem anne sütünü çık seviyor sütünü sağ vereceğin yiyecekleri anne sütü ile karıştırıp ver bakalım. Bi de katı geldiği için yadırgıyorda olabilir. Blendar sağlıklı değil diye bende önce çatalla ezdim ama havuçla brokoli sıkıntılı oldu tel süzgeçten geçirdim az süt veya mama veya su koydum koyu çorba gibi oldu. Meyve süzgeci de iyi fikir

Havuç, pırasa, elma gibi şeyleri eline de verebilirsin aslında. Özellikle havuç ve elma diş kaşımak için iyi oluyor hem az çok tadını da alır

Canım bizim kızda da kilo alma sıkıntısı vardı bu ay günde 3 sefer 90 cc (60 mama +30 süt) takviye yaptım. Ek gıdaya da başladık 12 gün oldu. Sık sık da memede ama yine de anca 470 gram alabilmiş 30 cc cidden çok çok az kv napmış öyle yazık çocuğa. Benim kız 90 lık bitince ağlıyor daha istiyor ama fazlasını verince de kusuyor

Yok sanirim bizimkinin derdi kivamla ilgi degil. Yogurdu bile yutmadi. Ilk denemede havucu anne sutuyle karistirdim ona da cik. Bizimki henuz ek gida fikrine alismadi bence. meyve suzgeci iyi oldu. Bugun elmayi somurdu, hosuna gitti. Bi kac gun sonra armutu da bu sekilde verecegim. Yarin sabah yumurta sarisi tadimimiz nasil olacak bakalim.

Koparip yutmasindan korkuyorum aslinda.
Ben uzun zamandır veriyorum çok şükür hiç bişey olmadı. Senin gözetiminde ver 10-15 dk filan gevelese yeter zaten. Ben havuç, ayva, turp ve pırasa veriyorum. Pırasayı 10 dk sonra parçalamaya başlıyor parçalanan kısmı atıyorum tekrar veriyorum. Turp ve ayvayı da kalın dilim kestim koparamasın diye. Bi de bugün Ebe bana sebzeleri az zeytinyağı ile suda pişir suyunu ver bebeğe dedi onu da deneyebilirsin. Ben alışsın diye direk püre başladım, yazık yutmak için bayağa uğraşıyor diliyle evirip çevirip duruyor

Süper o zaman sebzeleri de az haşlayıp süzgeve koyabilirsin

Allah yardımcın olsun canım
Nasılsın hamilelik nasıl gidiyor?
Amin hepimizin inşallah Çok şükür iyiyiz idare etmeye çalışıyorum malûm bebek küçük baya yorucu oluyor Az bi yorgunluk halsizlik falan var ama tansiyon kaynaklı galiba. Geçer inşallah zamanla. O sağlıkla gelsin bunlar geride kalacak eminim Siz nasılsınız hastalık vs yok inşallah. Ek gıda süreci nasıl gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…