Ahhhh canım Allah korusun bütün askerlerimizi. Bu acıyı yaşayanlara da büyük sabır versinBende bi uzman ablasıyım
Kardeşim Suriye de
Her haberde içimiz gidiyor
Konuştuk az önce ve söylenenin 2 katı kadar dedi maalesef
Allah yardımcıları olsun
bizim acımıZ bu kadar derinken
Ailelerini düşünemiyorum
Hepsi bizim kardeşimiz
Rabbim sabır versin
Evet canim, bizimkinde sorun yutmamasi. Henuz farkli seylee yiyebilecegini algilamadi galibaBen de 3 gün oldu başlayalı havuç balkabagi ve patatesli karışımı mama ile sulandırıyorum çok sevdi pirincli elmalı kaşık mama da verdim onu da yedi deneyebilirsin sen de
Orda yakını olanları hiç düşünemiyorum zatenAmin canım
Gerçekten sabah uyandım foruma baktım sonra tv yi açınca şok oldum
Malum çocuklar olunca akşam erken kapanıyor tv evde
duyduğumdan beri elim ayağım tutmuyor
bizimki de anne sütü sevmiyorSeninki minik adam olmus masallahben de bebis de hastayiz. Arada bakiyorum buraya da. Her zaman hemen yazamiyorum. Biz ek gidaya baslayamadik bi turlu. Verdigim hic bir seyi yutmuyor tukuruyor. Bugun meyve suzgecinde elma vermeyi dusunuyorum. En azindan tadini alirsa belki alisir. Anne sutu hastasi cikti benimki. Ihlamur vermek istedim onu da istemiyor. Illa anne sutu. Oglum diyorum hayatinin sonuna kadar bu boyle gitmez. Kebaplar mantilar seni bekliyor bir an once alis, yok illa da annem illa da annem.
Ek gidaya basladiniz mi?bizimki de anne sütü sevmiyor
Evet canım hazır mama sıcak su ile hazırlanıyor muhallebi gibi oluyo ☺yutmayı zamanla öğrenir merak etme ☺Evet canim, bizimkinde sorun yutmamasi. Henuz farkli seylee yiyebilecegini algilamadi galibameyve suzgecini sevdi, elmayi somurdu. Boyle boyle farkli tatlara alisir insallah. Kasik mama dedigin hazir mama mi? Onlari kendim hazirlayip vermeyi dusunuyorum bir sure sonra.
veriyorum yoğurt pekmez irmikli bi karışım çok seviyorEk gidaya basladiniz mi?
Olur oyle arada annesi.veriyorum yoğurt pekmez irmikli bi karışım çok seviyor
ama bu günlerde inanilmaz huysuz uyku yok
aynen canim 20 EYLÜLOlur oyle arada annesi.seninki zaten Eylul sonuna dogru dogmustu degil mi, benimkinden minik daha. Ne guzel yavas yavasaissin bakalim.
Evet malesef bünyesi böyle kabullendim artık, çok şükür çok sağlıklı bir bebek :)Günaydın canım
İnşallah sorunsuz geçer
Boyuna vermiştir hemen öyle düşünme
Bünye meselesi kuzum her bebek bir olmuyor
Sağlıklı olsun yeter
Şuana kaaar yoğurt, havuç, patates ve brokoli verdim canım. Yoğurt ve brokoliyi sevdi. Havucu sevmedi, patates eh işte. Madem anne sütünü çık seviyor sütünü sağ vereceğin yiyecekleri anne sütü ile karıştırıp ver bakalım. Bi de katı geldiği için yadırgıyorda olabilir. Blendar sağlıklı değil diye bende önce çatalla ezdim ama havuçla brokoli sıkıntılı oldu tel süzgeçten geçirdim az süt veya mama veya su koydum koyu çorba gibi oldu. Meyve süzgeci de iyi fikirNeler verdin simdiye kadar canim. Benim minik agzina giren her seyi tukuruyor. Yogurt, havuc, elma hicbirini yutmadi. Ihlamur verdim onu bile icmedi. Yeni tatlara mesafeliyiz anlayacagin. Bugun meyve suzgeci vericem. Oyuncaklarini cok guzel somuruyor beyimiz. Bunu da somura somura belki elma tadina alisir diye umut ediyorum. Doktoru yumurta sarisi dene dedi. Yarin sabah onu da vermeye calisicam biraz. Bizim de asilarimiz Pazartesi gunu. Insallah o gune kadar iyilesiriz. Biz 2 ayda 800 gr almisiz. Ortalamaya gore fena degil sanirim.
Havuç, pırasa, elma gibi şeyleri eline de verebilirsin aslında. Özellikle havuç ve elma diş kaşımak için iyi oluyor hem az çok tadını da alırSeninki tam olatak kay aylik canim? Biz 2 gun sonra 6 ayi tamamliyoruz. Benimki de sadece emmek istiyor. Verdigim hicbir seyi yutmuyor. Biraz daha rahat olmaya karar verdim. Aylardir yaptigim hazirliklar planlar gereksizmis. Sunu soyle yapicam bunu boyle yapicam olmuyormus. Su an onemli olan sadece yeni tatlara alismasi. Zorlamadan farkli seyler deneticem. Elbet yutmayi ogrenecek.
Koparip yutmasindan korkuyorum aslinda.Havuç, pırasa, elma gibi şeyleri eline de verebilirsin aslında. Özellikle havuç ve elma diş kaşımak için iyi oluyor hem az çok tadını da alır
Canım bizim kızda da kilo alma sıkıntısı vardı bu ay günde 3 sefer 90 cc (60 mama +30 süt) takviye yaptım. Ek gıdaya da başladık 12 gün oldu. Sık sık da memede ama yine de anca 470 gram alabilmişAh canım ben işe başlayalı feleğimi şaşırdım. Ben de herkesi çokkkkk özlüyorum
Haftada 4 gün 4 buçuk saat ayrı kalıyoruz oğlumla, ben yokken iki kez mama bir kez de anne sütü içiyor sağabildiysem eğer. Kayınvalidem ikinci mamasını 60 yerine 30 cc verdi hep nasıl olsa ben gelicem diye, ve oğlum üç haftada hiç kilo almamışSöyledik babaannesine iki sefer 90 cc ver dedik. inşallah bu hafta alır biraz, haftaya cuma kontrolü var. Üzüldüm yavruma, süt kuzusu onlar, keşke en az bir yıl yanında kalabilseydim.
Bizde de var o durum. Aman anne sütü hep elimin altında zaten bana farklı şeyler ver havası varbizimki de anne sütü sevmiyor
Yok sanirim bizimkinin derdi kivamla ilgi degil. Yogurdu bile yutmadi. Ilk denemede havucu anne sutuyle karistirdim ona da cik. Bizimki henuz ek gida fikrine alismadi bence.Şuana kaaar yoğurt, havuç, patates ve brokoli verdim canım. Yoğurt ve brokoliyi sevdi. Havucu sevmedi, patates eh işte. Madem anne sütünü çık seviyor sütünü sağ vereceğin yiyecekleri anne sütü ile karıştırıp ver bakalım. Bi de katı geldiği için yadırgıyorda olabilir. Blendar sağlıklı değil diye bende önce çatalla ezdim ama havuçla brokoli sıkıntılı oldu tel süzgeçten geçirdim az süt veya mama veya su koydum koyu çorba gibi oldu. Meyve süzgeci de iyi fikir
Sevseler bir dert sevmeseler ayri dert. Benimki de garantici. Yeni maceralara acik degil.Bizde de var o durum. Aman anne sütü hep elimin altında zaten bana farklı şeyler ver havası var
Ben uzun zamandır veriyorum çok şükür hiç bişey olmadı. Senin gözetiminde ver 10-15 dk filan gevelese yeter zaten. Ben havuç, ayva, turp ve pırasa veriyorum. Pırasayı 10 dk sonra parçalamaya başlıyor parçalanan kısmı atıyorum tekrar veriyorum. Turp ve ayvayı da kalın dilim kestim koparamasın diye. Bi de bugün Ebe bana sebzeleri az zeytinyağı ile suda pişir suyunu ver bebeğe dedi onu da deneyebilirsin. Ben alışsın diye direk püre başladım, yazık yutmak için bayağa uğraşıyor diliyle evirip çevirip duruyorKoparip yutmasindan korkuyorum aslinda.
Süper o zaman sebzeleri de az haşlayıp süzgeve koyabilirsinYok sanirim bizimkinin derdi kivamla ilgi degil. Yogurdu bile yutmadi. Ilk denemede havucu anne sutuyle karistirdim ona da cik. Bizimki henuz ek gida fikrine alismadi bence.meyve suzgeci iyi oldu. Bugun elmayi somurdu, hosuna gitti. Bi kac gun sonra armutu da bu sekilde verecegim. Yarin sabah yumurta sarisi tadimimiz nasil olacak bakalim.
Amin hepimizin inşallahAllah yardımcın olsun canım
Nasılsın hamilelik nasıl gidiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?