Şeyi denedin mi anne sütünü karıştırmayı? Bazi bebeklerde besin reddi oluyor anne sütüyle karıştırıp kandırsan yavrucagi?
Havucta denedim. Ama yine ise yaramadi. Agzinda tutuyor oylece, napacagini bilemeyip tukuruyor. Bugun yine meyve suzgecinde elma verecegim. Biraz agirdan almaya, rahat olmaya karar verdim. Zorlamak istemiyorum. Tahillara ne zaman baslayacaksin? Yulaf unu, pirinc unu vs.

Ya sirke yada limonla kestirince lor gibi oluyor o yaptığım bir şey ama gerçek lor olmuyormuş. Başka bir mayası mi ne varmış peynir yapımında kullanılan. Ay ne zormuş analık
Ya sorma. Dun ruyamda cocuga peynir alti suyu vermeye calisiyordum. Tam tattiriyordum, sevecek mi sevmeyecek mi derken bebis uyandi. Dur oglum dedim, en heyecanli yerinde kaldik.

Evet evet hiç zorlama zaten. Meyve suzgecine havuç patates karıştırıp da verebilirsin ama fileyse verme çamur gibi olur ağzına çok gelir. Silikonlulari var onlarda patates havuç tadabilir. Tahıllara minimum 15 gün sonra baslamayi dusunuyorum. Kahvaltılarında yulafli pekmezi yumurta ve peynir karışımı veririm diyorum.

Evet benimki silikonlu. Bikac gun sonra havuc, patates, pirincle pure yapmayi dusunuyorum. Su anda sadece degisik tatlari alsin istiyorum. Plan program pek yok. Neler hayal etmistim oysa. kagit uzerinde her sey harikaydi. Boyle yapacagini hic tahmin etmiyordum cunku biz yemek yerken agzinin suyu akiyor, agzini sapirdatiyordu.

Son düzenleme:
Verdi ama kullanma hemen dedi. Takipte kalalim simdilik dedi. Oksurugu balgamli gibi olmaya basladi, insallah antibiyotige gerek kalmaz. Senin bebis nasil oldu?
Bizde hapşuruk var. Öksürüğe de şurup başladık. Antibiyotiği kullanmak istemiyorum ama ciğere inecek diye korkuyorum

Bizde hapşuruk var. Öksürüğe de şurup başladık. Antibiyotiği kullanmak istemiyorum ama ciğere inecek diye korkuyorum
Bizde de hapsirik var. Burnunu surekli temizle. O cok onemliymis. Bizimki zagen nefes alamadigi icin surekli temizliyorum. Bi de oksurugu balgamli gibi. Ben de ondan korkuyorum.

Canım mide kapasiteleri şuan 120-180 cc arası ve tam duyduklarında artık 3 saat rahat götürmesi lazım o yüzden 4 buçuk saat içinde 2 kere 90 cc mama ve ayrıca anne sütü tam gelir ona maşallah mama vermene rağmen ne güzel gittiniz sütün de azalmadı.

Bende vermek istiyorum ama doktor erken dedi ne alakaysa, onu da tropik meyve gibi düşündü sanırım o biraz alerjik daha sonra ver dedi. İstersen evde beklet biraz olgunlaştır, olgun değilse tadı da kötü oluyor hem de sert olur

4aydan itibaren verilebilir diyor her yerde. Zaten birinin dediğini öbürü kötülüyor. Kendimiz ayar çekeceğiz, azar azar vereceğim.

4aydan itibaren verilebilir diyor her yerde. Zaten birinin dediğini öbürü kötülüyor. Kendimiz ayar çekeceğiz, azar azar vereceğim.
Benim doktora zaten tam güvenemiyorum ama hadi onu kırmamak adına sonlara doğru veririm artık. Yoğurt, patates, havuç, brokoli, muz denedik biz de sırada elma, armut, tatlı patates, kabak var sonra tahıllar, yumurta sarısı, avakado vs diye devam ederiz

Biz de az önce mama ile sulandırıp 1 yemek kaşığı kadar verdik çok severek yedi ☺

Kıyamam benim kabak nasıl çıkacak bakalım. Kayinvalidemin bahçesinden... Keşke her şeyi böyle doğal bulma imkanımız olsa.
Ay keske ya gene belki senin oralarda vardır istanbul tam ückagıtcı dolu köylü takılanlar bile bicogu yalancı
Bizimkide bahceden de işte bi o bahceden
Verdin mi nasıl yaptın ?
Bide yulaflı pekmezli bişey yapıcam demişsin ya iki hafta sonra o nasıl tarif var mı :)

Burdaki köylülerin de kendine hayrı yok. Bahçelerine bile taş beton dökmüşler de şansımı deneyeceğim azcık güneş görünce yulafi pisiricem suyla, azcık blend edip, pekmez ve yumurta sarısı koyacağım içine. Peynir koymaktan vazgeçtim demir emilimini azaltıyor çünkü. Bazı sabahlar peynirli yaparım bazı sabahlar pekmezli yaparım. Öyle uydurmasyon tarifler işte. Kendime de çok yaparım o tarz uyduruk ama lezzetli şeyler

Bi yerde okumustum pekmez ve süt ürünleri bir arada kullanılabilir vs diye cok cok az miktarda etkisini azaltıyormus

Ben verecegim bir sure sonra, ama sade vermeyin diyorlar. Ishal yapma riski var. Muzla karistirip sabah kahvaltisi gibi verebilirsiniz demisti iki anne bir mutfak kanalindakiler(youtube). Cok faydali bir kanal bu arada. Uzun zamandir takip ediyorum.
benim kız da ishal e çok yatkın old. için o tip şeylerin içine irmik katacagim Pircici

benim 2. ondan mı bilmem ortaya karışık gidiyorum
hayatın ve annesinin gercekligiyle karşı karşıya evladim
zaten baya baya tatirdim yoğurt v.s.
şu an düzen yok son 18 gün
ama ben bi yerde okumuştum
irmik ıslatıp(kaynar su ile)
içine yoğurt ve pekmezle yedirdim
elde var bir
18 gun sonra çorbalari tatircam
özel bir corba v.s. yapmayı hiç düşünmüyorum
gayet anam babam usulü ne yiyorsak az az vericem
bir tek kahvaltı için bişeyler hazirlarim ona da daha çoook var
sadece hangi ayda ne verilmez ona takık durumdayım
bir de anne sütü dışında ne onemli (kalori /protein/yağ gibi
rahat olmak hem kendimiz hem bebeğimiz için daha iyi gibi geliyor umarım yanılmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…