Evet ben de bunu yazacaktım. Popo açık yüzüstü duruyorBiz bu aralar bez değiştirirken çok hareketliyiz dönüyo altını kapattirmiyor eline bişeyler veriyodum eskiden dalıyordu degistiriyodum şimdi onları da umursamiyor sizinkiler de böyle mi?özellikle kaka değiştirirken çok zor oluyo
Valla bebisin kendi duzeni var ve degistirmek pek mumkun gozukmuyor, umarim ileride daha zor olmazUzun zamandır akşam 7 sabah 6 idi. 2 gündür akşam 8.15 sabah 6.15 arasına döndü. Gündüzleri 3 4 kere uyuyor artık. 3 kermesi ortalama 25 30 dk 1 kere de 45 dk 1 saat arası uyuyor. Gece de 1 yada 2 kere emziriyorum. Doğduğundan beri sasmadi gece uykusu. Gündüzleri hiç uyumazdi. 15 dk falan uyurdu. Şimdi onlarda düzene girdi uzun zamandır. Kendi tecrübem şu ki bebeğin uyku düzenine göre hayatı şekillendirmek gerek. Akşam gezmeleri DON'T, uyku öncesi uyaranlar DON'T, (beyaz ışık, TV ışığı, oyuncaklar vs gibi)
Sunu farkettim ben erken yatirmaya kalktikca, gece uyanma sikligi artiyo. Ne kadar gec yatarsa o kadar derim uyuyorBizim 21-21-30 arası uykuya geçiş,gece sayisiz uyanma ve sabah en gec 8 de uyanıyor.gunduz uykularimiz 3 kez uyuyor hep kısa kısa 15 dakika bazen nadir yarım saat. Hiç gece bir kaç kez kalktığı olmadi hep sayısız,bunu sırrı ne bende bilmiyorum.gunduzde çok hareketli bebek 2 aydir yaklasik emekliyor,koltuklara kalkip sıralamaya başladı hep kıpır kıpır haliyle kilomuzda az
Uyku egitimleri bana da biraz fasa fiso geliyor. Cocuklara ayari bozulmus robot muamelesi yapiyorlar. Istedikleri sonucu alamayinca da yok atak donemi, yok dis donemi... (3 ay sonra uyku egitimi aldirirsam beni yargilamayinCanım bizimki de önceleri 24 te uyurdu sonra 21 de uyumaya başladı, son günlerde de 22.30 gibi uyuyor. Çocuk gelişimiyle ilgili bilgisine çok güvendiğim kendini sürekli geliştiren bir ebe var tanıdığım. Uyku eğitimi diye birşey yoktur çocuk yorulunca uyumak ister, herşeyden öte onun da bir insan olduğunu, zaman zaman uyumak istemeyeceğini bil ve saygı duy der. Bence işe böyle başlamak lazım. 2. Olarak da gece uykusu vaktinin geldiğini çocuğun anlaması için ışıkları loş hale getirme, tv kapama, ninni gibi durumlara başvurup yarim saat yarim saat öne çekmeye çalışabilirsin.
Ya kendi kendine duzene girer diye umuyorum, girmez mi? Fayda alirsaniz egitimden haber verYavas yavas cekebilirsin ama o sekilde gece boyunca uyuyorsa birak o saatte uyusun.Biz 20.30da uyuyoruz fakat genelde 00.00dan sonra surekli bir uyanis hali vardi.uyku egitimine baslamistik ki bugun o da taklaya gelmis gibi gorunuyor kendi kendine uyumaya baslamisti bugun gunduzde hic uyumadi tam ters teptigunu gunune tutmuyor ama bir rutinimiz var o bile bir seydir diyelim
Benimki genelde uykusu geldiginde yapiyor.Kizlar, benim oglan birkac gundur gozlerini ovusturuyor uykusu olmasa da. Boyle bir sey yasayan var mi? Goz muayenesine goturmek istiyordum ama corona yuzunden ertelemistik. Gotursem mi bu durumda bilmiyorum. Onemli bir sey midir acaba
Ay evet yaa, iki kisi zor degistiriyoruzBiz bu aralar bez değiştirirken çok hareketliyiz dönüyo altını kapattirmiyor eline bişeyler veriyodum eskiden dalıyordu degistiriyodum şimdi onları da umursamiyor sizinkiler de böyle mi?özellikle kaka değiştirirken çok zor oluyo
Oo super valla, darisi basimaBenim kide 24 den once uyumazdi uzun uykusna gecmezdi yani gece uykusuna ben yavaş yavaş geri aldım şuan 9 da uyutuyorum uyanıyor tabi ilk başta ozellikle hep odadan çıkmadan konuşmadan geri uyuttum artık uyansa bile geri uyumak istiyor genelde kesintisiz uyumuyor illaki kalkıyor ama geri uyutmaya cakisiyorum. Bu uyku düzeni çok sabır gerektiriyor gündüz 3 uyku yapıyoruz öğlen 2 saat uyutuyorum uyanırsa ayağımda bekletiyorum sırf uzun uyusun alsın uykusunu diye sabah ve ikindi yarım saat uyuyor zaten.
aynısı o kadar zorlanıyorum ki eşim evdeyse ve kakalıysa tut diye çağırıyorumBiz bu aralar bez değiştirirken çok hareketliyiz dönüyo altını kapattirmiyor eline bişeyler veriyodum eskiden dalıyordu degistiriyodum şimdi onları da umursamiyor sizinkiler de böyle mi?özellikle kaka değiştirirken çok zor oluyo
Benimki deSunu farkettim ben erken yatirmaya kalktikca, gece uyanma sikligi artiyo. Ne kadar gec yatarsa o kadar derim uyuyor
Ay bu banada oluyor ya bizimki 8de yatiyor 12ye kdr her sey super 12de bi uyanir sonra bazen saat basi bazen 2saat arayla meme istiyor baya azalttik simdilik.eger bende oturduysam 12ye kdr uykum gelsede uyanacak korkusuyla uyuyamiyorum simdi bolunmesin uykum bi uyansn diye bekleyip duruyorumAynen şimdi uyanacak diyorum o tedirginlikle uyuyamıyorumya da balkona çıkıp bir kahve mi içsem, instagrama mı girsem yoksa uyusam mı gibi bir sürü altetnatif geliyor aklıma, ben bunları düşünürken bebeğim uyanıyor zaten
Kasiniyormu acaba serum fizyolojik yapiyorsundur ? Bizimde sol gozde aile hekimi 4 aylikken falan goze gidin demisti bi alani goremedim dedi.gittik goz doktoru 3kez damla damlatti her birinde iyice bakti sonra bir sey yok ama 1yasinda bir daha gorucem dedi..2gundurde o sol gozunden gozyasi geliyoKizlar, benim oglan birkac gundur gozlerini ovusturuyor uykusu olmasa da. Boyle bir sey yasayan var mi? Goz muayenesine goturmek istiyordum ama corona yuzunden ertelemistik. Gotursem mi bu durumda bilmiyorum. Onemli bir sey midir acaba
Dimi değişik bir psikolojiAy bu banada oluyor ya bizimki 8de yatiyor 12ye kdr her sey super 12de bi uyanir sonra bazen saat basi bazen 2saat arayla meme istiyor baya azalttik simdilik.eger bende oturduysam 12ye kdr uykum gelsede uyanacak korkusuyla uyuyamiyorum simdi bolunmesin uykum bi uyansn diye bekleyip duruyorum
Evet o şekilde öpüyorlar galiba. Bizimki de yapıyor yanağım salya içinde kalıyorGulce sanki beni opmeyi ogrendibiraz dilini cikartiyor ama ne zaman opsem o da dudaklarni yanagima degdiriyor bazende dil cikarrtiyor bir de cok ciglik atiyor ya sizlerde de var mi uyumak mi istemiyor ciglik canimi sıkıldı ciglik..dun bir film izliyordukorada afrikali bir bebek ayni bizimki gibi seslee cikartiyo ha dedim normal ama yani cazgirca bagirdgida oluyor. Şoka giriyoruz
Bizim hep gözyaşı ve çapak varKasiniyormu acaba serum fizyolojik yapiyorsundur ? Bizimde sol gozde aile hekimi 4 aylikken falan goze gidin demisti bi alani goremedim dedi.gittik goz doktoru 3kez damla damlatti her birinde iyice bakti sonra bir sey yok ama 1yasinda bir daha gorucem dedi..2gundurde o sol gozunden gozyasi geliyobenimde kafam orda
Bizimki de ya..Brokoli verdiğimden beri yiyen çocuk yemek yemeyi sevemez oldu-EarthLing- bizimki gıdayı azaltıp iyice memeci oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?