• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrubeli anneler, bebegin gece beslenmesi ne zaman bitiyor? Benimki eskiden uzun uyurdu ilk gece uykusunu. Simdi en gec 4 saatte uyaniyor emziriyorum. Sonra 2-3 saatte bir uyaniyor. Gercekten ac mi anlamiyorum. Memede tekrar uyudugu icin emziriyorum ama bir yandan da kendi kendine tekrar uykuya dalmayi ogrenmesi lazim. Her uyandiginda emzirerek yanlis bir sey mi yapiyorum acaba.
baya erken gibi doymuyor mu acaba
memeler nasıl boşalıyor mu bana doyamadığı için gibi geldi bunu en iyi sen bilirsin
mama ek gıda v.s. veriyorsan ya da sagilmis sütün varsa bir dene bence yatmadan vermeyi

Tecrubeli anneler, bebegin gece beslenmesi ne zaman bitiyor? Benimki eskiden uzun uyurdu ilk gece uykusunu. Simdi en gec 4 saatte uyaniyor emziriyorum. Sonra 2-3 saatte bir uyaniyor. Gercekten ac mi anlamiyorum. Memede tekrar uyudugu icin emziriyorum ama bir yandan da kendi kendine tekrar uykuya dalmayi ogrenmesi lazim. Her uyandiginda emzirerek yanlis bir sey mi yapiyorum acaba.
Benim de birebir aynı

Tecrubeli anneler, bebegin gece beslenmesi ne zaman bitiyor? Benimki eskiden uzun uyurdu ilk gece uykusunu. Simdi en gec 4 saatte uyaniyor emziriyorum. Sonra 2-3 saatte bir uyaniyor. Gercekten ac mi anlamiyorum. Memede tekrar uyudugu icin emziriyorum ama bir yandan da kendi kendine tekrar uykuya dalmayi ogrenmesi lazim. Her uyandiginda emzirerek yanlis bir sey mi yapiyorum
Benimki de aynı çok uyanıyor dün gece 6 saat uyumustu şaşırdım ☺Çok uyaniyoruz biz de her uyandığında emziriyorum acıktığı için uyanıyor

Okuduğum kitapta 9 aylıkken gece beslenmeleri kesilebilir diyordu. Ben bir defa kalkıyorum, diğer uyanmalarında beşiğini sallıyorum uyuyor genelde ama az önce öyle olmadı aldım emziriyorum.

Okuduğum kitapta 9 aylıkken gece beslenmeleri kesilebilir diyordu. Ben bir defa kalkıyorum, diğer uyanmalarında beşiğini sallıyorum uyuyor genelde ama az önce öyle olmadı aldım emziriyorum.
Brn her defasinda emziriyorum. Gece 12 gibi, sonra 3 ve sabah 6 gibi uyaniyor. Ama bazen daha sık jyansihi da oluyor saatte bir gibi. Yine de emziriyorum. Yoksa uyumuyor.

baya erken gibi doymuyor mu acaba
memeler nasıl boşalıyor mu bana doyamadığı için gibi geldi bunu en iyi sen bilirsin
mama ek gıda v.s. veriyorsan ya da sagilmis sütün varsa bir dene bence yatmadan vermeyi
Ondan emin olamiyorum iste. Cunku uykuya daldiginda memeyi birakmiyor, ben cekmek zorunda kaliyorum. Biraksam saatlerce kalip emzik gibi emecek cunku. Bir yerden sonra cekiyorum. Acaba doymadan mi cekiyorum...ama gecen gece sagilmis sutum vardi. 100 cc verdim. Uykuya dalmadigi icin ustune emzireyim dedim. Fazla emmedi ve kaldirir kaldirmaz her seyi kustu. O da fazla geldi. Biberonda en fazla 100 iciyor gunduz. Bazen 60, 80 bile yetiyor ona.

Ondan emin olamiyorum iste. Cunku uykuya daldiginda memeyi birakmiyor, ben cekmek zorunda kaliyorum. Biraksam saatlerce kalip emzik gibi emecek cunku. Bir yerden sonra cekiyorum. Acaba doymadan mi cekiyorum...ama gecen gece sagilmis sutum vardi. 100 cc verdim. Uykuya dalmadigi icin ustune emzireyim dedim. Fazla emmedi ve kaldirir kaldirmaz her seyi kustu. O da fazla geldi. Biberonda en fazla 100 iciyor gunduz. Bazen 60, 80 bile yetiyor ona.
Erken dış çıkaracak olabilir. Dış çıkarma döneminde memeyi dış kasiyici gibi kullanıyorlarmis canım. Bir nebze ağrısını alıyor olabilir.

Doymadığını düşünüyorsan da meme emdikten sonra memeni sağ bakalım süt kalmış mı içerse? Süt geliyorsa aç kalmıyordur

Tecrübeli değilim ama bizim düzenimizi anlatayım. Benimkine ellemesem sabaha kadar uyur genelde ama ben 3-4 saatte bir alıp emziriyorum uyurken sonra yine yatırıyorum hiç uyanmadan. Bazen kendi uyanıyor 2 saati aştıysa emziriyorum değilse başka bişey arıyorum ağlamasının altında ki genelde birşey çıkıyor. Ilk önce emzik verip yanağımı dayıyorum öylesine uyandıysa tekrar uykuya geçiyor. Yok uyumazsa gazı var heralde diyorum kaldırıyorum bi 5dk varsa çıkarıyor rahatlıyor uyumaya devam. O da değilse bi altını açıyorum bazen çok çiş yapıyor bez dayanamiyor badisi ıslandığı için rahatsız olmuş oluyor

Kızlar kitap önermiştiniz. Unuttum tekrar edebilir misiniz? Ne alıp oyalayım bebişi
DA7DB56A-6E41-4198-8116-442714D6A68C.webp
ben bundan aldım geçen hafta indirimle 20tl geldi
Hışır hışır sayfaları sevdi. Seren 3 yaprak bişey ama tutması savurup atması falan eğlendi dün geldi daha devam eder inşallah

N NotFair -EarthLing- -EarthLing- kızlar maşallah uyuyor bebişleriniz en azından
Bizim4.ay atağı mahvetti uykularımızı hala saat başı uyanıyoruz düşünsenize
İlk başlarda anlamadım ne olduğunu emzirdim şimdi öyle istiyor
Bir tur emzik bi tur meme veriyorum
Doymadıklarını düşünmüyorum alışkanlık bence
Ama 4saatte uyanıyorsa zaten efsane bence 🥳

N NotFair -EarthLing- -EarthLing- kızlar maşallah uyuyor bebişleriniz en azından
Bizim4.ay atağı mahvetti uykularımızı hala saat başı uyanıyoruz düşünsenize
İlk başlarda anlamadım ne olduğunu emzirdim şimdi öyle istiyor
Bir tur emzik bi tur meme veriyorum
Doymadıklarını düşünmüyorum alışkanlık bence
Ama 4saatte uyanıyorsa zaten efsane bence 🥳
Saat başı çok zor canım ya sersem olur insan allah kolaylik versin 🤲🏻 Bebektir günü gününe uymayabilir ağlayabilir ama bin şükür uyuyamama gibi bir huyu yok şimdilik. Dediğim gibi ağlayınca da altında bir sebep arıyorum benim oğlum uykusundan uyanıp sebepsiz yere ağlamaz diye🧿😊 gündüz sırf meme emmek için ağladığı oluyor bazen oyaliyorum bazen de veriyorum. Mesela benim göğüslerim hiç sertleşmez öyle yumuşama diye bir durum olmuyor yani ama acıkıp mı emiyor meme istediği için mi emişinden anlıyorum. Çünkü acıkınca nefes nefese emiyor.

biberonla ne iciyorsunuz ?
mamaysa onu geceye doğru kaydırsan daha iyi olabilir
eğer memeden sut foşur fosşur geliyorsa benimki birakiyor yok çok azalmışsa o zaman birakmiyor
ben de bu durumlarda yön değiştiriyorum diğer memeden alacağı kadarını alıp bırakıyor

Bexsero için bizi çok korkuttular ama bi şeycik olmadı şükür, biraz mızırdandı o kadar, emerek atlatıyorlar. Ben sık sık ateşini ölçtüm onu da oyun sandı şimdi çok hoşuna gidiyor ölçerken 😊
Ay ne güzel maşallah ya bizimde tam tersi
L lavinyyaa korkutmak gibi olmasın ama carsamba sabahı bizim kızada ikinci dozu vurdurduk iki gün calpole ragmen atesi 38lerde gezindi hatta dün aksam yatırmadan gene verdik calpolu 37.6ydı atesi uyurken yükselmesin diye :( birde iki gün boyunca durup durup agladı aklınamı geldi acımı duydu bilmiyorum
Bugun 3.günü ve o bölge hala kıpkırmızı
Ates ölcerden kacıyor calpoldende nefret etmeye basladı ki önceden severek iciyordu simdi direk tüüüü yapıyor
Sen mutlaka yeni calpol yazdır elinde bulunsun her cocuk bir değil ama önlemin hazır olsun

bizim kız beni acayip ısırıyor ne yapacağımı şaştım fobim oldu emzirirken strese giriyorum ha şimdi ha şimdi ısıracak diye💆‍♀️🤦🏻‍♀️
Bizimkide basladı ona bilincli yapmıyor ama canımı cok yakıyor
İyiki dişi yok bide dişi olsa koparacak :(

Ben de çekiorum memeyi. Doyuyodur bence

Son düzenleme:
Erken dış çıkaracak olabilir. Dış çıkarma döneminde memeyi dış kasiyici gibi kullanıyorlarmis canım. Bir nebze ağrısını alıyor olabilir.
Disleri cok kasiniyor, elleri hep agzinda ama o yuzden emdigini sanmiyorum. Cunku uslu uslu emiyor emzik gibi :)

Back
X