• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biberonla ne iciyorsunuz ?
mamaysa onu geceye doğru kaydırsan daha iyi olabilir
eğer memeden sut foşur fosşur geliyorsa benimki birakiyor yok çok azalmışsa o zaman birakmiyor
ben de bu durumlarda yön değiştiriyorum diğer memeden alacağı kadarını alıp bırakıyor
Sadece anne sutu iciyor. Biberonu da her zaman vermiyorum. Birine biraktiysam sadece. Ama onda da az iciyor. Mesela 160 ml birakiyorum. 4 saat sonra geldigimde sadece 60 icmis oluyor. Az degil mi? Ama ben evdeysem hep emziriyorum, bazen saatte bir neredeyse.

N NotFair -EarthLing- -EarthLing- kızlar maşallah uyuyor bebişleriniz en azından
Bizim4.ay atağı mahvetti uykularımızı hala saat başı uyanıyoruz düşünsenize
İlk başlarda anlamadım ne olduğunu emzirdim şimdi öyle istiyor
Bir tur emzik bi tur meme veriyorum
Doymadıklarını düşünmüyorum alışkanlık bence
Ama 4saatte uyanıyorsa zaten efsane bence 🥳
Canim 4. Ayda bizde de oyle sacma bir donem oldu. Saat basi kalkiyordu. Cok sukur kisa bir sure devam etti bu durum. Ama onceden 6-7-8 saat kesintisiz uyurdu. Ona geri donemedik o gerilemeden sonra.

Tecrübeli değilim ama bizim düzenimizi anlatayım. Benimkine ellemesem sabaha kadar uyur genelde ama ben 3-4 saatte bir alıp emziriyorum uyurken sonra yine yatırıyorum hiç uyanmadan. Bazen kendi uyanıyor 2 saati aştıysa emziriyorum değilse başka bişey arıyorum ağlamasının altında ki genelde birşey çıkıyor. Ilk önce emzik verip yanağımı dayıyorum öylesine uyandıysa tekrar uykuya geçiyor. Yok uyumazsa gazı var heralde diyorum kaldırıyorum bi 5dk varsa çıkarıyor rahatlıyor uyumaya devam. O da değilse bi altını açıyorum bazen çok çiş yapıyor bez dayanamiyor badisi ıslandığı için rahatsız olmuş oluyor
Bizimki de daha uzun uyurdu,.4. Ay gerilemesiyle uykular kisaldi. Toplamda yine iyi uyuyor ama kesik kesik. Bizimki acaba sicakliyor mu diye dusunmeye basladim simdi. Uyku tulumu giydiriyorum kolsuz. Karnina kadar da battaniye ortuyorum. Gece kaloriferi de 21.5 derecede tutuyoruz ama ben ve esim cok terliyoruz, bizim icin cok sicak oluyor.. ki kisa kollu pijama, t shirtle yatiyoruz. Acaba bebise fazla mi sicak geliyor. Kaloriferi acmayinca da gece uyanip yataktan kalkinca usuyoruz ama.

Doymadığını düşünüyorsan da meme emdikten sonra memeni sağ bakalım süt kalmış mı içerse? Süt geliyorsa aç kalmıyordur
Mememi hep kontrol ediyorum, o doyduktan sonra bile sut cikiyor. Az once sagim yaptim. Ustune emzirdim, hala sut geliyor sıkınca. Anlamadim bu isi gercekten. Kilosu da beni endiselendirmeye basladi. Olcum yapmadik ama gozume zayif gorunmeye basladi.

Canim 4. Ayda bizde de oyle sacma bir donem oldu. Saat basi kalkiyordu. Cok sukur kisa bir sure devam etti bu durum. Ama onceden 6-7-8 saat kesintisiz uyurdu. Ona geri donemedik o gerilemeden sonra.
aynen bizde de durum aynı. o gerilemeden sonra 6-7-8 saatlik uykusu yok artık. bi bu gece oldu beni dinlendirdi çocuğum :) 21.30’da uyudu. 12 gibi emzirdim 3 gibi emzirdim sonra 9’a kadar uyumusuz 😬 eski güzel günler lütfen geri gell!😂

Mememi hep kontrol ediyorum, o doyduktan sonra bile sut cikiyor. Az once sagim yaptim. Ustune emzirdim, hala sut geliyor sıkınca. Anlamadim bu isi gercekten. Kilosu da beni endiselendirmeye basladi. Olcum yapmadik ama gozume zayif gorunmeye basladi.
Benim de zayıf görünüyor ama uzadı gibi dw

aynen bizde de durum aynı. o gerilemeden sonra 6-7-8 saatlik uykusu yok artık. bi bu gece oldu beni dinlendirdi çocuğum :) 21.30’da uyudu. 12 gibi emzirdim 3 gibi emzirdim sonra 9’a kadar uyumusuz 😬 eski güzel günler lütfen geri gell!😂
Allahtan arada boyle guzellikler yapiyorlar 😍

Kızlar ben ek gıdaya başlamıştım verdiklerimi yazayım hem fikir olur hem tecrübeli anneler yardım eder:)
Yoğurt hemen her gün veriyorum artık bir çorba kasığından biraz fazla yiyebiliyor. Elma püresi verdim çok sevdi havuç püresi ve çok az muzu ezip verdim. Başka neler verebilirim çorbalar için daha erken mi 🤔

8 12 çok iyi zaten. Bizim ilk uzun uyku 1 de başlıyor
Bizimki gunduz pek uyumadigi icin 7'de benim de pertim cikiyor. Aksamlari cok huysuz oluyor uyku vaktine kadar. 7 gibi odamiza gecip uykuya hazirlaniyoruz. 8'de uyumus oluyor. Seninki gunduz uyuyorsa belki o yuzden gec saatte yatiyordur gece uykusuna.

Hani diyosunuz ya o 6-7 saatlik uykular gitti bi iki saatte uyaniyo diye, e bize hiç gelmedi ki o uzun uykular🙄
Mesela en geç 7bucuk sekiz gibi gece uykusuna yatırıyorum onbir onbirbuxuk gibi uyanıyor ondan sonra iki saatte bir uyanıyor sabah 6 buçuk kesin uyanış

Merhaba arkadaşlar.. Bugün konuyla çok alakasız bir şey paylaşıcam. Bir nevi içimi dökmek istiyorum. 5 yıldır birlikte çalıştığım, iş arkadaşımdan çok öte, dostum hatt kız kardeşim olarak gördüğüm, dertleştiğim ,hayattaki en yakın arkadasım aradı dün. İşten ayrılıyormuş. Kurum değiştirmiş. Sınava girmiş kazanmış. Biliyorum adıma çok sevineceksin ama çok çok da üzüleceğin için hatta sütün kesilmesin diye sana söylemedim dedi. Boğazım düğümlendi. Biz birbirimize sen olmazsan bu iş yeri çekilmez derdik. Gerçekten o yokken çekilmez. Ben ücretsiz izin alacağım bu sene o da biliyor. Hatta seni orada bıraksam daha çok koyardı ama sen de izindesin en azından böyle düşün dedi. Adına çok sevindim ama çok da üzüldüm. Onu her gün görmeye o kadar alışmıştım ki. İş yerinde birbirimizin gözünden anlardık, bakışarak dahi anlaştığın bir insan düşünün. İşten eve gelir gelmez dedikodularımıza telefon eder evde devam ederdik.Herkes bize kardeş derdi. Dün çok ağladım. Sonra sütüm kesilmesin diye kendimi topladım hemen. Yolu açık olsun.
Yaa ne güzel bir dostluk, maşallah. Çok üzülmüşsün belli ki, ayrılmak kolay değil elbette, o da seni ne kadar çok seviyormuş, seni düşündüğü için zar zor söylemiş baksana. İkinizin de yolu açık olsun. Eskisi kadar birbirinizi göremeyecek olmanız aslında sizi üzen, inşallah birbirinize yakın evleriniz olur :))

bizim kız beni acayip ısırıyor ne yapacağımı şaştım fobim oldu emzirirken strese giriyorum ha şimdi ha şimdi ısıracak diye💆‍♀️🤦🏻‍♀️

Dişleriyle sikip cekiyo okadar çok yapiyorki tepki verince hele daha beter.cok canım yanıyor nasıl unutturcaz bunu bilmiyorum

Hani diyosunuz ya o 6-7 saatlik uykular gitti bi iki saatte uyaniyo diye, e bize hiç gelmedi ki o uzun uykular🙄
Mesela en geç 7bucuk sekiz gibi gece uykusuna yatırıyorum onbir onbirbuxuk gibi uyanıyor ondan sonra iki saatte bir uyanıyor sabah 6 buçuk kesin uyanış
gece uykusundan önceki uykusu saat kacta ve ne kadar oluyor? gece seni bu sekilde yoruyorsa 1 saat geçe almayı denedin mi?

Kızlar ben ek gıdaya başlamıştım verdiklerimi yazayım hem fikir olur hem tecrübeli anneler yardım eder:)
Yoğurt hemen her gün veriyorum artık bir çorba kasığından biraz fazla yiyebiliyor. Elma püresi verdim çok sevdi havuç püresi ve çok az muzu ezip verdim. Başka neler verebilirim çorbalar için daha erken mi 🤔

Balkabağı, patates,armut . Corbadan çok pureler daha iyi. Balkabağıni haşlıyorum buharda içine birkaç damla zeytinyağı anne sütü. Yada patates, havuç bu sekilde.bende yeni başladım 4 mama kaşığı yiyoruz 2 gündür önce 2 mama kasigiydi versem yiyecek daha çok heyecanlanıyor kaşığı görünce

Selam kızlar..benim oğlanın yüzü çok fena ve geçmiyor🙁 2 yanağıda kızarık ve pütürlü..hipokord silverdin sürüyorum..artık bu gidişle advantana gececegiz..haftaya bi doktora götürecem..diyettede domates kuruyemiş kestim ama yemeklere mecbur Salça kotuyorum..sanki süt ürünlerinefr var gibi tam olarak kesemedim boğazımi tutamiyorum ki😳 kek yiyorum e içinde yumurta var süt var..yoğurtda yiyorum..bunların hepsini cikaran oldu mu diyetten..nasıl olacak ne yiyecem ben😕 bu konuda çok sıkıntılıyim yavrumun yüzünü gördükçe üzülüyorum
5 ay da rotanin diğer dozunu olduk daha doğrusu evde biz verdik..kilo alımımiz da sanki 700 800 civari gibi gitmedigimi için😀 mamaya bazı günler gerek olmuyor
Puseti konusmussunuz bizimii 13 kiloya kadar diyo araba koltuğu olarak onu kullanmaya devam ediyoruz travel almıştık biz..bizimkininde ayaklari hafiften sarkmaya başladı
Ek gıdaya baslamadim 6 da baslamayi düşürüyorum ve blw yaparak haşlayıp önüne verecem önlük ve mama Sandalyesi daha almadık trendyolda 2 tane önlük var beğendigim indirime girmesini bekliyorum 70 80 civarı uzun kollu
Canım o kremleri bilmiyorum içinde kortizon varsa dikkatli kullan derim.
Diyetle geçiren arkadaşım var Plm123 Plm123 amasanırım onun da yanağındakiler tam iyileşmedi. O tam diyet yapıyor, içinde süt ve süt ürünü olan, yumurta olan, dana eti olan hiçbir şey yemiyor.

Ben de diyet yaptım, diyetle geçmedi benimki. Sadece fıstık yiyince biraz arttı gibi oldu. Vücudundaki egzamalara bioderma atoderm baya iyi geldi, ama kuruluklara çok iyi gelmedi, linola da kuruluklara iyi geldi. Biri iyi nemlendiriyor biri de egzamayı azaltıyor, en azından metedeki tepkisi bu.
Sen de istersen bi 2 hafta kadar diyet yap, gözlemle. Süt ve süt ürünü içeren hiçbir şey yemeden yapıyosun diyeti.

Bunun dışında hemşire bir arkadaşım var, 19 aylık kızı var, gözlerinde ve yanaklarında öyle pütürler, kızarıklıklar oluyormuş zaman zaman. Doktoru da önemsememiş arkadaşım da önemsememiş, arada oluyor öyle geçiyor diyet yapmadım, kıza da yaptırmadım diyor. Yani bunu hiç takmayan da var benim gibi doktor doktor dolaşan da var :)
Ama kortizonlu krem kullanacağına bioderma al daha iyi, küçük boy tüpünü al bi dene mesela 40 lira gibi bi fiyatı vardı eczaneden almıştım

Hayir. 8'de uyuyor ilk. Sonra 12 gibi uyaniyor. Eskiden 2-3 gibi uyanirdi ilk. Daha uzun uyurdu ilk uykusunu. Doymuyor mu acaba diye dusunmeye basladim.
Bence 4 saat sonra uyanması gayet normal acıkıyordur yavrum. Doymasa 4 saat uyumaz ki ☺️ bence şu aralar iyice hareketlendiler enerji ihtiyaçları arttı daha sık emmek istiyorlar o zaman aralığına da mideleri alışıyor. Bu benim teorim tabi 🤭

Ay ne güzel maşallah ya bizimde tam tersi
@lavinyyaa korkutmak gibi olmasın ama carsamba sabahı bizim kızada ikinci dozu vurdurduk iki gün calpole ragmen atesi 38lerde gezindi hatta dün aksam yatırmadan gene verdik calpolu 37.6ydı atesi uyurken yükselmesin diye :KK43: birde iki gün boyunca durup durup agladı aklınamı geldi acımı duydu bilmiyorum
Bugun 3.günü ve o bölge hala kıpkırmızı
Ates ölcerden kacıyor calpoldende nefret etmeye basladı ki önceden severek iciyordu simdi direk tüüüü yapıyor
Sen mutlaka yeni calpol yazdır elinde bulunsun her cocuk bir değil ama önlemin hazır olsun
O gün içinde ağlamaları acıdan sanırım canım bizimki de öyle mızıldandı ara ara. Bir de sanırım aşı korkusu oldu, artık doktor veya hemşire görünce gülücükler saçmıyor, muayene için yatırılınca kıyameti koparıyor.

Back
X