Rabbım sağlıklı sıhhatli doğurmanı nasip etsin inşallah üzülme dicem ama işe yarar mı bilmiyorumEvet gittim down sendromlu olma riski 1:149 olduğu için yüksek riskliymiş
Ya amniyosentez yaptıracakmışım ya da nift denilen bir test..
Çok düşündüm hala da düşünüyorum ama bu bebek benim ne gelirse Allah'tan başım gözüm üstüne diyorum genelde ve yaptırmayı pek düşünmüyorum
Sadece çok üzgün ve düşünceli olduğum için emin olmak adına yaptırsam mi diyorum ama şimdi küçük de olsa bi ümidim var sağlıklıdır belki diye.. bu ümidimin o testlerle elimden alınmasından korkuyorum..
Doktor bi gez koş çikolata ye gel dedi hepsini yaptım yarim saat sonra baktık tekrar secde pozisyonundaydı ellerini de yüzünün yanına almıştı yine bisi göremedik yani :)Merhaba benimkide göstermemişti ilk başta eşim araştırmış muanede 15 20 dk önce çikolta Yemen gerekiyormuş dedi nette yazanı yaptık kıpırdı sonunda öğrendik çikolata sayesinde
Genelde secde pozisyonundaydı benimkide dönmeyince kız dedi herkes kız göstermezmiş hemen dedikleri gibide oldu kızmış :)Doktor bi gez koş çikolata ye gel dedi hepsini yaptım yarim saat sonra baktık tekrar secde pozisyonundaydı ellerini de yüzünün yanına almıştı yine bisi göremedik yani :)
Bilemiyorum çok kararsızımRabbım sağlıklı sıhhatli doğurmanı nasip etsin inşallah üzülme dicem ama işe yarar mı bilmiyorumaylarca aklında soru işareti kalacağına yaptırman daha iyi degil mi
Evet yüksek risk dendi bana.. beta hcg değerim 81 çıktı yüksek riskli olmamın temel sebebi buymuş.. daha düşük çıkması gerekiyormuş normalde.. biyokimyasal risk 149da 1canim 1:147 yuksek risk mi? benimki 1:160 olmasina ragmen dusuk risk cikti. aradaki fark cok az nasil orta degil de yuksek oluyor, anlamadim.doktor yastan dolayi yukseliyor boyle, bir de ultrasonla birlikte degerlendirmek gerekiyor. orda da her sey cok yolunda bence saglikli olacak insallah dedi bana. amniyosentez nift vs demedi hic.
dese de yuksek risk cikip da sapasaglam cocuklar doguranlar gordum. uzulmuyorum o yuzden. rabbim ne yazdiysa onu yasayacagiz.
Hayırlı olsun canım gebeliğin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Evet detaylı ultrason çok önemliymiş uzun sürüyormuş genelde ben normalde İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum ama genelde ailemin yanında adanadayim. İyi Bi doktor duyarsam mutlaka yazarımKızlar merhaba, bende eylul annesi olacağım inşallah.
Rabbim hepimizesağ sağlıklı kavuşmalar nasip etsin inşallah.
Ben hicbir tarama testini yaptırmadım down sendromlu ciksa da Rabbimin hediyesi aldirma gibi bir düşüncem olmadığı icin o strese girmek istemedim.
Doktorlariniz söylemiştir 20-24 haftalar arası detaylı ultrason var onu yaptırmak istiyorum sadece.
Malum su an 15 haftadayiz zaman gecmiyor gibo gorunsede koşarak geciyor aslinda..
Instagramda takip ettigim bir doktor cok iyi bir hekim olmali bu ciddi bir iş en az 40-45dk surmeli demişti araştırdım kimini 15dk da cikaran oluyormuş baktik bitti diye. Bende şimdi ciddi araştırma yapmaya karar verdim detayli ultrason icin.
2.kez anne olmus ya da yakinlarindan bilen biri varsa tercihen istanbul avrupa tarafinda bildiğiniz bir hekim var mi?
Sağol canım Allah razı olsun, memnun olurum gerçekten.Hayırlı olsun canım gebeliğin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Evet detaylı ultrason çok önemliymiş uzun sürüyormuş genelde ben normalde İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum ama genelde ailemin yanında adanadayim. İyi Bi doktor duyarsam mutlaka yazarım
MerhabalarKızlar merhaba, bende eylul annesi olacağım inşallah.
Ben hicbir tarama testini yaptırmadım down sendromlu ciksa da Rabbimin hediyesi aldirma gibi bir düşüncem olmadığı icin o strese girmek istemedim.
Doktorlariniz söylemiştir 20-24 haftalar arası detaylı ultrason var onu yaptırmak istiyorum sadece.
Malum su an 15 haftadayiz zaman gecmiyor gibo gorunsede koşarak geciyor aslinda..
Instagramda takip ettigim bir doktor cok iyi bir hekim olmali bu ciddi bir iş en az 40-45dk surmeli demişti araştırdım kimini 15dk da cikaran oluyormuş baktik bitti diye. Bende şimdi ciddi araştırma yapmaya karar verdim detayli ultrason icin.
2.kez anne olmus ya da yakinlarindan bilen biri varsa tercihen istanbul avrupa tarafinda bildiğiniz bir hekim var mi?
Amin, hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah.Merhabalar ☺ amin hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah
Ben ikinci bebişi bekliyorum, ilkinde ortalama 20dk fln sürmüştür detaylı ultrason.. Ama ultrason ile ilgili şöyle birşey var, ses dalgaları ile yapıldığı için bebeği rahatsız ediyor ve fazlası zararlı. Yani doktor incelemeye değer şüpheli bişey görmedikçe boş yere karnınızda o cihazı gezdirmemeliuzun sürenlerde muhtemelen doktorun emin olmak istediği bi durum vardır diye düşünüyorum. Ha tabi yine de iyi bir doktor aramalıyız ama süreye takılmayın derim ben Hepsinin sonuçları güzel çıkar inşallah, hayırlı geceler
Canım benimde ikinci gebeliğim, ilkimde yaptırmıştım. onun süresi bebişinin duruşuna göre değişebiliyor. Rutin olarak baktıkları şeyler var. Sırayla görmek istiyor açıkçası, benim ki 20-30 dk arası sürmüştü. Annenin kilosu fazla ise ve bebeğin pozisyonu süreyi uzatabiliyor demişti. Hatta benim biraz küçük abdestim vardı. Net göremiyorum o baskı yapar demişti. Tuvalete göndermişti beni.. Zamana takılma yaniKızlar merhaba, bende eylul annesi olacağım inşallah.
Rabbim evlatlarini sana bağışlasın inşallah canim.Canım benimde ikinci gebeliğim, ilkimde yaptırmıştım. onun süresi bebişinin duruşuna göre değişebiliyor. Rutin olarak baktıkları şeyler var. Sırayla görmek istiyor açıkçası, benim ki 20-30 dk arası sürmüştü. Annenin kilosu fazla ise ve bebeğin pozisyonu süreyi uzatabiliyor demişti. Hatta benim biraz küçük abdestim vardı. Net göremiyorum o baskı yapar demişti. Tuvalete göndermişti beni.. Zamana takılma yani
Hayırlı evlat olsun cnm Kac haftalık öğrendin daha önce Bi tahminde bulunmuşmuydu doktorSlm kızlar bebişimin cinsiyeti kesinleşti kızım olacak.
Hayırlı olsun, sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı da Allah nasip etsin.Slm kızlar bebişimin cinsiyeti kesinleşti kızım olacak.
hadi hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. benimki de umarım 20 sinde gösterir.:)Slm kızlar bebişimin cinsiyeti kesinleşti kızım olacak.
Benim doktorum 10 haftada erkek dedi sonra kontrolde kız dedi en son kesin erkek dedi ilk ne dediyse değişmiyor bence :)Merhabaa.. doktor yaklaşık bir ay önce "pipisi görünüyor, erkek" demisti. Hatta dosyasına da erkek yazdı. Ben kız istemiştim hepsonradan sürpriz olma şansı var mı yani kesin pipi olmama ihtimali var mı yanı aslında fark etmez ama ne bileyim hep olursa kız olur diye hayal etmiştim
Benim doktorum 10 haftada erkek dedi sonra kontrolde kız dedi en son kesin erkek dedi ilk ne dediyse değişmiyor bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?