2019 Eylül Anneleri

Merhaba güzel anneler 2 yıllık sebepsiz inertelite sonunda şükür mucizem geldi.18+3 günlük gebeyim. İnş kızım olacak. İlk gebeliğim o sebeple çok heyecanlı ve bir o kadar da tecrübesizim. İstanbul Avrupa yakasındayım. Detaylı ultrason için önerdiğiniz doktor varsa ismini alabilirim. Doktorum Ali Gedikbaşı nı ve Altan Cebeciyi önerdi. Sizler kimlere gittiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

ben detayli yaptirdim esk.te,21 .haftadan once bakmiyorum demisti dr

Kızlar ben de yazmak istedim Eylül annesi olarak, 12. haftada ense kalınlığı 2.4 çıktı, doktorum baştan harmony test istedi sonrasında 2li 4lü test ve ayrıntılı ultarasona göre hareket ederiz deyip vazgeçtik. 2li ve 4lü 10binde bir çıktı. Bugun ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığı 5.8 çıkması gerekirken 7.2 çıktı , bağırsak bulanıklığı görüldü. Bir de bebişin ağzı sürekli açık doktor bundan da şüphelendi Pazartesi günü amniyosentez yapılacak. Sizin ikili dörtlü test ve ayrıntılı sonuçlarınız nasıl?

Çok geçmiş olsun canım Allah ın izniyle güzel sonuçlar alırsınız inşallah.
Yaşın kaç bazen 35 den sonraki gebelerde yaştan dolayı riskli çıkıyormuş böyle birşey okudum burda bir Abla yazmıştı risk oranı için.

Amin inşallah, 30 yaşındayım. Testler iyi çıktı da ayrıntılı ultrasonda sorunlar görüldü

Evet yüksek risk dendi bana.. beta hcg değerim 81 çıktı yüksek riskli olmamın temel sebebi buymuş.. daha düşük çıkması gerekiyormuş normalde.. biyokimyasal risk 149da 1
Kombine risk 600de1 çıktı
Merhaba, nasıl bir yol izlemeye karar verdiniz doktorunuz ne dedi?

Geçmiş olsun inş bebeginiz çok sağlıklıdır

çok geçmiş olsun. bunlar hep birer tahmin biliyorsunuz. canınızı sıkmayın sakın. hayırlısıyla sağlıkla dopsun bebeğiniz inşallah. ben sadece ikili test yaptırdım. düşük oranda risk çıktı. 3tatlikardes in bahsettiği abla benim sanırım:) yaştan dolayı risk yükselecek demişti dr. 38 yaşındayım. daha sonraki hiçbir testi yaptırmadım, doktorum da ısrarcı değil zaten hastalarına bırakıyor tercihi. Allah'tan gelen her şeye kabulüm dedim. ikiliyi de ilk oğlumda yaptırdım diye yaptırdım.Rabbim hepimize sağlıklı bebekler doğurmayı naaip etsin inşallah.

Amin herkesin bebeği sağlıkla doğsun inşallah. Çok sağ olun. Ayrıntılıya girdiniz mi ya da girecek misiniz peki?

Evet senden bahsetmiştim :) hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alıp evlerimize döneriz inşallah

Merhaba, nasıl bir yol izlemeye karar verdiniz doktorunuz ne dedi?
Ben ne amniyosentez ne de nift testi yaptırdım.
3lü tarama da yaptırmadım.
Çarsamba günü yani tam 20. Haftanın bittiği gün prof.dr. fehmi beye muayene olmaya gideceğim.
Detaylı ultrasondan bilgi almak daha doğru olacak sanırım.
Ne gelirse Allahtan, o benim canım, her türlü başımın tacı..
Yalnız doktor kızınız olacak dedi ama ben acayip şekilde oğlum olacağını hissediyorum.
Cok garip..
Sağlıklı olsun yeter ki..
Sizin probleminiz nedir?

Biyokimyasal riskim 1:441 cıktı, kombine 1:2235 doktorlar biyokimyasal icin arada, riskli gibi yorumlar yaptılar

Biyokimyasal riskim 1:441 cıktı, kombine 1:2235 doktorlar biyokimyasal icin arada, riskli gibi yorumlar yaptılar
Ben öleyim o zaman
Bak ramazan da geldi ramazan ayının hatrına bebişlerimiz sağlıklıdır inşallah
Bana sorarsan senin sonuçlarında hiçbir sey yok
441de 1 ihtimal gayet de düşük bi ihtimal.
Benim 149da 1..
Allah korusun ya bebişlerimizi

Sonrasında bir perinatoji profuna ve iyi bir uzman doktora daha danıstım. İkisi de sonuclarıma takılmadı. Usg de de bir sey görülmedi 2 hafta sonra ayrıntılı ultrason var ona odaklandı hocam. Ama ilk gittigim hastanede böyle yorumlar yapılınca psikolojim cok etkilendi. Beta hcg 1,48 mom cıktı. Bir de bende kaybolan ikiz sendromu oldu dolayıs ile fetal dna testlerinde de sorun cıkabilecegini söyledi firmalar onu da yaptırmakta kararsız kaldım. Size ne demisti doktorlar merak ettim bu yüzden. Cok tesekkürler...

Siz bir de benim psikolojimi bilseniz..
Muayene için profa gideceğim ama düşününce bile heyecan basıyor
O kadar etkileniyorum ki her seyden..
Rüyalarım sürekli bu konularla alakalı..
Bir de bir defasında oğlum olduğunu, diğer bir rüyada da adını burak koyduğumuzu gördüm.. ki burak ismi hiç aklımızda ypk aslında..
Bu iki rüya aslında moralimi düzgün tutan bi nebze..
Nereyi okusam biyokimyasal riskimin gercekten yüksek olduğunu anlıyorum ve gercektem kahroluyorum

Keske fetal dna yaptırsanız imkanınız varsa büyük ihitmal bebeginiz zaten saglıklı iciniz rahat ederdi ben süpheyi kaldıracak bi yol amniyosentez dısında bulmaya calısıyorum o cok yoruyor yoksa inanın benim de rüyalarım bu hep aynı sizinkisi gibi o kadar iyi hissediyorum ki dediklerinizi o korku girince hep aynı his ( benim tüp bebek ve kaybolan ikiz sendromu oldu diger devam etmeyen embriyonun kesesi sonucu etkileyebilir yanlıs sonuc verebilir diyor firmalar dolayısı ile arada kalmak her seyde beni delirtiyor )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…