2019 Eylül Anneleri

Hepimize canım inşallah doğumdan sonra kalmaz diyorlar bakalım nasıl olacak sağlıkla alalım da bebişlerimizi kucağımıza veririz herhalde yani öyle umuyorum

bence hızlı değil. ben de 61 ile hamile kaldım 67 yim şimdi. ama bundan sonra dikkat etsem iyi olacak, iştah gelince kontrol etmek zorlaştı:)

Arkadaslar Merhaba! Yardimci olabilirmisiniz acaba? Sat 27.04 Nisan genelde 4 gun surer 5 gun artik gelmez.Mayisin 9 11 12 13 14 15 16 yumurtlama donemimde esimle birlikte olduk cocuk sahibi olmak istiyoruz Allahin izniyle. Sorum bu, dunden beri yani adetime 10 gun kala kahverengi lekelenmem var ve cok s1k idrara cikiyorum,belimde ve kasiklarimda adet olucakmisim gibi agri vaAcaba hamile olabilirmiyim bu kadar erken dollenme olup kahverengi yerlesme kanamasi olabilirmi?

merhqba canım, hoşgeldin. 9 undaki tutmuştur belki:) ama bu kadar erken yerleşme kanaması olmaz sanırım. sık idrara çıkma, göğüs hassasiyeti, bel ve kasık ağrısı bende de vardı. hayırlısıyla inşallah bebek vardır, bizi haberdar et kan testi yaptırdığında.

cok tesekkur ederim cnm insallah dedigin gibi vardir..haberdar ederim tabikide

Bazen beta hcg degerini etkileyen durumlar olabiliyormus ama benim doktorum bunlardan bahsetmedi belki size bahsetmistir diye merak ettim yüksekse. Tekrardan her seyin gönlünüzce olması dileklerimle...
Merhaba nasılsınız?
Bugün doktora veya hcg yi neler etkileyebilir diye sordum
Biyokimyasal riski yaş, kilo, sigara gibi madde kullanımları, tansiyon etkileyebilirmiş
Kilolu olmam da riski mi arttırmış olabilirmiş
Daha başka etkenler de olabilir dedi

merhaba kızlar. dün devlet hastanesinde uzman perinatologa detaylı ultrason çekimi yaptırdım. ücretsiz. her hastane farklı birimde yapıyor burada. kimi radyolojide kimi ultrasonda. devlet de perinatoloji polk. te yapıyor. çok şükür bir sorun çıkmadı ama kadın doğumcu, plesanta aşağıda dedi. perinatolog rahim ağzı kısa erken doğurabilirsin dedi. ki zaten oğlum da erken doğmuştu. biraz canım sıkıldı. özel hastanede son 1 ayda 3 kere muayene oldum hiç böyle bir şey demedi. boşuna mı para veriyorum yoksa 1 haftada mı oldu bunlar kafam karışık. bugün tekrar gideceğim ultrason raporunu vermeye. soracağım. yola da gidicem ctesi sabah. bi sorun olmaz inşallah.

Çok teşekkürler ederim ilginiz icin sevgiler...

İlk gebeliğimde aynı problemleri yaşadım canım bende plasentam aşağıdağdı bu yüzden birkaç kez kanamam oldu. Ama sonra yukarıya çıkmıştı. Eğer tam rahim ağzını kapatmıyorsa sorun olmaz muhtemelen zamanla yukarı çıkar. Ama rahim ağzı kısalığı için dinlenmeni öneririm, bende rahim ağzı yetmezliği var birden kısalabiliyor, uzayabiliyor da. Bende bir hafta önce herşey yolundayken bir hafta sonra rahim ağzı birden ağrısız bir şekilde açılmıştı ve kısalmıştı. Progestan kullanıyorsundur diye düşünüyorum. Kendini yorma canım, hatta yolculuğunu da ertelemeni öneririm. İstirahatle rahım ağzı uzayabilir çünkü, tabi doktor fark edince sana neler önerdi bilmiyorum. Benimki sadece tedbiri elden bırakmamak. Dikkat edersen sorun çıkmayacaktır canım, sen içini ferah tut..

çok teşekkür ederim canım sağolasın. kendi doktoruma gittim dün. hem detaylı ultrason sonucunu verdim hem de muayene oldum. benim doktora göre de rahim kısalığı yok, 3,5 mm yazmış rapora. 2 mm nin altını kısa ve riskli kabul ediyoruz dedi. plesenta da olması gerektiği yerde dedi. kafam tamamen karıştı. progestan kullanıyorum zaten, sanırım sadece bol bol istirarahat etmem iyi olacak. dediğin gibi bir hafta içinde değişebilir durım. zaten yatkınım. normalde yerimde duramayan bir insanım, hızlı hareket ederim. şimdi hemen yorulsam da azıcık dinlenince bunlara dikkat etmek çok zor benim için:)

İyi diyelim iyi olalım canım. Benim gebeliğim riskli olduğu için genelde yatış pozisyonunda gün dolduruyorum :) sen nasılsın canım umarım herşey yolundadır
çok şükür iyiyim bir sıkıntım yok, ama erken doğum riskim var, ben de çok yorulmamaya çalışıyorum. çoğu gitti azı kaldı inşallah hayırlısıyla gelsin yavrularımız:)

İyi canım çok şükür Bi sıkıntımız yok evet herkes bi sessizleşti sen nasılsın hamilelik nasıl gidiyor
ben de iyiyim çok şükür. kavuşmaya gün sayarken eksik listesini çıkardım alınacakları hazırlıyorum yavaştan. ikinci erkek geleceği için çok da alınacak bir şey yok rahatım aslında. insan yine de hevesleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…