• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Çok tşk ederim baktığın için ama bana çok saçma geldi ;ovulasyon gününe bakıyorum 23:59 erkek,00:00 kız gözüküyor ya ben anlamadım,anlayan arkadaşlar bana da anlatırsa çok sevinirim
SERVİSİMİZİ KULLANMADAN ÖNCE AŞAĞIDAKİ NOTLARI VE YARDIM SAYFALARINI LÜTFEN OKUYUN
Takvimdeki renkli kutularda seçili ay için gebeliğe elverişli günleri, bu günlerdeki gebelik için bebeğin olası doğum tarihini ve öngördüğümüz cinsiyetini veriyoruz.

Bebek cinsiyeti gebeliğin gerçekleştiği saate bağlı olduğundan, gün içinde cinsiyetin değiştiği saatleri hesaplayıp takvimde belirtiyoruz.

Yandaki örnek takvimde ovulasyon günü 11 Mart'tır. Gebelik 8 Mart saat 07:31 ile 11 Mart saat 16:40 tarihleri arasında gerçekleştiğinde bebek cinsiyetinin Kız olacağı öngörülmektedir. 11 Mart saat 16:41 ile 12 Mart gecesi arasında ise Erkek bebek öngörülmektedir. Örnekte bebeğin normal doğumdan 9 gün önce alınacağı varsayılarak forma 271 gün (280-9) girilmiştir. Ovulasyon günü gecesinde gebe kalındığında bebeğin olası doğum tarihi 23.11.2009, cinsiyeti Erkek ve burcu Yay olacaktır.

Adet döngünüzün uzunluğunu değiştirerek yumurtlama günleri dışındaki günleri inceleyebilirsiniz.

Takvimin en sağlıklı kullanım şekli cinsiyetin tüm gün boyunca değişmediği ovulasyon (yumurtlama:
heart.png
) günlerinde veya cinsiyetin değiştiği saatten en az 12 saat sonra ilişkiye girilmesidir. Bu şekilde risk azalır, ancak sıfır olmaz. Gebelik ilişkiden sonraki saatlerde hatta günde bile gerçekleşebilir. Doğum saatiniz kesin değilse takvimdeki veriler kesinliğini yitirir. Takvim tüm bu olasılıklar göz önünde tutularak kullanılmalıdır.

(*) 28 günde bir düzenli adet gören bir kadının adet gördüğü ilk günden sonraki 14. gün muhtemel ovulasyon günüdür ve bu ayda bir kez olur. Bu tarihten üç gün önce ve bir gün sonraki aralığı kapsayan günlerde de (adet düzeniniz ile ilgilidir) hamile kalınabilmektedir. Ancak yine de bu dönemdeki bir ilişkide, bir kadının gebe kalma şansı yalnızca %30'dur. Olası adet tarihinden 14 gün öncesi, hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu gündür (takvimde
heart.png
ikonu bulunan gün).

Eğer adet döngülerinizin uzunluğu 21 günden daha kısa, 35 günden uzun sürüyorsa bu döngülerinizde ovulasyon olmadığı anlamına gelebilir. Böyle bir durum söz konusu ise jinekolojik değerlendirme için doktorunuza başvurmalısınız.

(**) Hamilelik süresi bebeğin öngörülen doğum tarihi ve burcunun belirlenmesi için kullanılmaktadır, cinsiyeti etkilemez. Sezeryanle doğumda hamilelik süresi için bebek normal doğumdan kaç gün önce alınacaksa, 280 günden o kadar gün çıkarılır.

BabyPlan® ile ilgili sorularınız için yardım sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Babyplan.com.tr
bebek cinsiyeti, bebek cinsiyeti takvimi, bebek cinsiyeti tablosu, bebek cinsiyeti belirleme, bebek cinsiyeti hesaplama, gebelik cinsiyet hesaplama, bebek cinsiyeti tahmini, bebek cinsiyeti seçimi, bebek cinsiyeti testi, bebek cinsiyeti belirleme yöntemleri, bebek cinsiyeti hesaplama yöntemleri, bebek cinsiyeti ne zaman belli olur, çin takvimi, çin falı bebek cinsiyeti, nasıl kız bebek olur, nasıl erkek bebek olur

kızlar benim dün kahverengi lekelenmem olmuştu doktorumu aradım kırmızı olmadığı sürece korkma dedi, çalışıyorum bir de dinlenmeli miyim dedim ama yatmakla düşüğün durdurulabildiği kanıtlanmamış düşecekse zaten düşer dedi. progestan içiyordum zaten öncesinde ona devam o kadar dedi ama bugün yine hafif lekelenme var doktorum ısrarla gitmeme gerek olmadığını söylüyor ama çok tedirginim var mı lekelenmesi olan? :KK43:

Sanırım hamilelik planlanan ayı ben bebeğin tahmini doğum tarihi olarak anladım, o yüzden saçma bi hesaplama oldu. Eylülde hamile kaldım oysaki

Oooo senin supermis ya senin bucuruk nazli degil demekki bizim ki cok nazli umarim bunda sasirtir bizi
Ben de sadece bebeği görmeyi bekliyordum kalp atisini gorunce hickiriklara boguldum resmen:KK68:
Darısı bekleyen buradaki arkadaslarin basina olsun. Içinde atan minicik bir kalp
O kadar guzel bir duyguki....

Selamunaleyküm herkese. Nasılsınız hanımlar.

Biz bugün kalp atışını görmek için doktora gittik. Karından görünmedi vajinal baktık. Elhamdülillah gördük. Fakat hanımlar bir hafta önceki ultrasonda 2.66 lık bir kist vardı bu ultrasonda 3.58 cm olmuş. 12. Haftadan önce birşey yapamıyoruz gebeliklerde kiste dokunamıyoruz dedi doktor. Ayrıca sat ım 18 eylül fakat bebeğin ve kesenin gelişimine bakarak bana 5+4'tesin dedi. Çok küçük olduğunu söyledi. Kanamam olup olmadigini sordu kanamam yok dedim. kese etrafinda bi kanama bölgen var dedi sonra da düşük olması yüksek diye progestan verdi yardimci olsun diye. Bir de antibiyotik ve folik asit verdi. Velhasıl eczaneye gittik. Prim borcumuz cikti. Devletten alamadik. Simdilik sadece proogestanı alabildim. Bilmiyorum anlatmış miydim ama yakın zamanda da eşim işten çıkarıldı. E devletten baktık 390 lira borcu varmış sigortayı yaptım demiş muhasebeci ama yapmamış. Devletler özeller hep borç biriktirmiş. Anlayacağınız özele verdiğimiz 150 tl den hariç 390 TL daha cıktı. Ilac fiyatlarını yazmiyorum bile. Bu ay sıfırı tüketiyoruz. Allah c.c yar ve yardımcımız olsun. Darda olanlara durumu olmayanlara, sağlığı kötü olanlara derdi olanlara hepimize Allah c.c dan kolaylık, bereket sağlık sıhhat diliyorum. Inşaallah bebeklerimizi hayırla sağlıkla kucağınıza alabiliriz. Hepinize duacıyım sizlerden de dua bekliyorum.

Allah'a emanet kalın. :KK200:

Ben de sadece bebeği görmeyi bekliyordum kalp atisini gorunce hickiriklara boguldum resmen:KK68:
Darısı bekleyen buradaki arkadaslarin basina olsun. Içinde atan minicik bir kalp
O kadar guzel bir duyguki....
Doktorumu degistirdim ben bu doktorum 10 gun sonra goruruz kalp atisi dedi bide progestan verdi bana kullanan varmi baska

• Beğen
Reactions: H E
Selamunaleyküm herkese. Nasılsınız hanımlar.

Biz bugün kalp atışını görmek için doktora gittik. Karından görünmedi vajinal baktık. Elhamdülillah gördük. Fakat hanımlar bir hafta önceki ultrasonda 2.66 lık bir kist vardı bu ultrasonda 3.58 cm olmuş. 12. Haftadan önce birşey yapamıyoruz gebeliklerde kiste dokunamıyoruz dedi doktor. Ayrıca sat ım 18 eylül fakat bebeğin ve kesenin gelişimine bakarak bana 5+4'tesin dedi. Çok küçük olduğunu söyledi. Kanamam olup olmadigini sordu kanamam yok dedim. kese etrafinda bi kanama bölgen var dedi sonra da düşük olması yüksek diye progestan verdi yardimci olsun diye. Bir de antibiyotik ve folik asit verdi. Velhasıl eczaneye gittik. Prim borcumuz cikti. Devletten alamadik. Simdilik sadece proogestanı alabildim. Bilmiyorum anlatmış miydim ama yakın zamanda da eşim işten çıkarıldı. E devletten baktık 390 lira borcu varmış sigortayı yaptım demiş muhasebeci ama yapmamış. Devletler özeller hep borç biriktirmiş. Anlayacağınız özele verdiğimiz 150 tl den hariç 390 TL daha cıktı. Ilac fiyatlarını yazmiyorum bile. Bu ay sıfırı tüketiyoruz. Allah c.c yar ve yardımcımız olsun. Darda olanlara durumu olmayanlara, sağlığı kötü olanlara derdi olanlara hepimize Allah c.c dan kolaylık, bereket sağlık sıhhat diliyorum. Inşaallah bebeklerimizi hayırla sağlıkla kucağınıza alabiliriz. Hepinize duacıyım sizlerden de dua bekliyorum.

Allah'a emanet kalın. :KK200:
sevgili arkadaşım ihtiyacın olan ilaçlar nedir acaba? benim ilaç yazdırma hakkım 4 ekimde crinone jel yazdırıyorum istersen sana da yazdırırm.

herkese merhabalarrrr. benimde 1 temmuz görünüyor ama hem bebişelrin sadece yüzde 5 i zamanında doğduğu ve de ikiz gebeliklerin erken doğum olmak durumunda olduğunu göz önüne alır ve o günlere ulaşabilirsek şayet bende haziran annesi olacağım :anneadayı:
Ikiz bebis mi sizin kalp atislarini duydunuzmu:KK68:

Ikiz bebis mi sizin kalp atislarini duydunuzmu:KK68:
evet inşallah ikizzzz. bugün 5+4 görünüyor tüp bebek benimki. kese görünüyor ama dr kalp atışı için erken dedi 2 hafta sonraya gün verdi. tabii ben o zmanı bekleyemez haftaya başka dr a giderim. vajinal bakmak istemedi dr üstten devam edicez artık dedi. umarım duyarız bi an önce. benim daha önce 2 aylıkken kalbi durmuştu ve 1 tanede kimyasal gebelik olmuştu. o yüzden bu sefer çokk korkuyorum. sen duydun mu kalp atışını.

sevgili arkadaşım ihtiyacın olan ilaçlar nedir acaba? benim ilaç yazdırma hakkım 4 ekimde crinone jel yazdırıyorum istersen sana da yazdırırm.

Allah c c razı olsun. Düşünmeniz yeter ne kadar teşekkür etsem az. :KK200: ben progestanı aldım ama Eşim diğer iki reçeteyi alabilmek için sağlık müdürlüğüne gitmişti. Az once onunla konustum. Şu sıralar sanırım ödemiştir borcu ya da ödeyecektir. Inşaallah ondan sonra devlet öderse alabilecekmişim.

Yardım etmek istediğiniz için çok teşekkür ederim. Inşaallah hayirla sağlıkla kucağınıza alırsınız bebisi. Allah c c sizi ona, onu size bağışlasın :anneadayı::anne:

evet inşallah ikizzzz. bugün 5+4 görünüyor tüp bebek benimki. kese görünüyor ama dr kalp atışı için erken dedi 2 hafta sonraya gün verdi. tabii ben o zmanı bekleyemez haftaya başka dr a giderim. vajinal bakmak istemedi dr üstten devam edicez artık dedi. umarım duyarız bi an önce. benim daha önce 2 aylıkken kalbi durmuştu ve 1 tanede kimyasal gebelik olmuştu. o yüzden bu sefer çokk korkuyorum. sen duydun mu kalp atışını.
Benim daha cok kucuk ama doktor 10 gun sonra isterseniz vajinal ultrasonla duyariz dedi sadece keseyi gordum yani hic stres yapma gecmisi dusunme gerekeni yap gerisi Allahtan bu arada cok cok saglikli beslenmen gerek ikiz bebek cunku son olarak kan testi yaptilarmi sana vitamin demir falan bakmak icin ?

Back
X