• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Selam kızlar
Dünden beri canım biraz sıkkın bi gece önce kahverengi lekelenmem oldu dün bütün gün devam etti öğleden sonra doktora gittim ultrasonla baktı kanama alanı yok dedi proluton iğne yaptı , iğne hemen keser diye düşünüyordum ama hala devam ediyor sürekli kontroldeyim kırmızıya döner diye çok korkuyorum
Birde kendimi suçluyorum bi gece önce dolap düzenliysem diye biraz yukarı uzandım , en fenası da dolabın üst rafını görmek için yükseğe çıkıp boş bulunup atladım vicdan azabı çekiyorum
canım kahve leke kesilmiyor neden bilmiyorum ama devam ediyor. ben de yaşıyorum seni anlıyorum. ama kahve lekeden korkma, umarım kırmızıya dönmez.
hoş ben artık kırmızıya da alıştım :KK51:

Arkadaşlar Merhaba;

11+3’ten, 12. haftanın başından bildiriyorum :)
Dün yani 11+2’de doktora gittiğimde bebeğimizin CRL’ 47.5mm’di, doktorumuz normal olduğunu söyledi. Kalp atışı 162 idi, ona da güzel dedi. Elleri kolları hareket ediyor bu zamanlarda çok net görebiliyorsunuz. Bunlar güzel haberler.

Ense kalınlığı 2.37 çıkmış. Sınırda bir değer. 3mm üstü kromozom anormalileri veya kalıtsal kalp böbrek hastalıkları için risk kabul ediliyormuş ama yine de bu haftalarda ortalama 1-6-1.9 arası bir değer görmeyi beklerdim dedi. 40 dk üstten, 20 dk’da alttan baktı doğru ölçüm yapabilmek, bebeğimizin başka bir sıkıntısı var mı görebilmek için. O arada ikili test için gerekli verileri de topluyormuş. Burun kemiği oluşmuş dedi, Down sendromlu bebeklerde yüksek ihtimalle oluşmazmış. Riskini yüksek görmüyorum ama yine de takip edilmesi gerekir dedi, ikili test için ayrıca kan da verdim. Sonuçlarını en geç cumaya alacağım. Biraz endişeliyim ama dilerim bir sıkıntı çıkmaz. Çıksa da ben canıma kıyamam zaten ama insan yine de endişeyle bekliyor biraz.

Bunun dışında ilk haftalar aşırı yoğun hissettiğim mide bulantısı ve halsizlik duygularım ciddi şekilde azaldı, 11. haftanın sonu gibi kendimi daha iyi hissetmeye başlamıştım. Göğüslerde hassasiyet devam ediyor, şişler baya. İştahım sıfır. 45kg ile hamile kaldım ama hala 45’im, doktorum doğuma kadar en az 13-15kg almam gerektiğini söyledi, böyle giderse nasıl alacağımı kara kara düşünüyorum. Arkadaşlar testlerle ilgili, mevcut hamilelik belirtilerinizle ilgili sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Burayı sürekli okuyorum, ben de bilgilerinizden faydalanıyorum, farkında olmadan verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ederim, sevgiler..
Ne güzel bilgiler vermişsiniz kendi adıma teşekkür ederim :) umarım her şey çok güzel olur sizin için :dua:
Bilmiyorum ama alttan muayene konusu çok utandığım bir konu maalesef kararmalar yüzünden öz güven eksikliği yaşıyorum..
Ayiplarlar ya da iğrenç bulurlar diye hep gergin halde oluyorum :KK43:
Ben herhalde 10 kez falan muayene oldum canım şöyle söyleyeyim smear hariç diğerlerinde doktor görmüyor bile zaten üstünde örtü oluyor sen rahat ol boşver :) ben 1 haftada 2 farklı doktora 4 kez muayene olmuştum alıştım artık diye dalga geçiyordum artık :)
Merhaba kızlar
Benim çok şükür mide bulantim olmadi denebilir...
Sadece deneyimledigim kadarıyla acıkmışsam ve kendimi yormussam midr bulantisi hisettim hafiften...
asiri baharatli seyler yemiyorum yiyince bulanti hissi oluyor Suan sekizinci haftamdayım bir kere bile kusmadım cok şükür ama uykular benim olsun uykuya doymuyorum esim evde yanliz yasiyor gibi yemeği yiyip saat 8 de uyuyakaliyorum...
Ama hic ev işi yapmak istemiyorun geçen hafta sonu kisliklari cikarayim yazliklari kaldırayım elbise dolaplarinin icini sileyim dedim epi topu 2 bucuk saat uğraştım ama belim o kadar agirdiki anlatamam ayakta durmak iyi gelmiyor sizinde bel ağrılarınız oluyor mu ?
Cumartesi temizlik yaptım ben aynı şekilde belim koptu resmen :bicak:

Insallah görürsün canim ya mide bulantin nasil biraz daha iyimisin ? Daha erken gitme sansin yokmu gerci 2 gun kaldi ama
Şuan daha iyiyim şükür teşekkür ederim. Saatlerdir bişey yemedim ondan sanırım. Sabah zor oluyo kahvaltı korkulu rüya oldu bana. Canım perşembe iş saati müsait bitek perşembeleri gidebiliyorum malesef

Maşallah bebeğine canım
sağol kuzum
Ben hamıleyken elevıtle ılgılı söylentıler vardı ama suan hatırlamıyorum. Ben decavıt kullanmıştım bunda daha vermedi
ben bugün sızlama şikayetiyle gittim depolar boşalmıştır bu kadar erken bebek senden almaz dedi peynir yoğurt süt ye haplara yanaşma en son hap için kapımı çal dedi zaten ağzıma atar atmaz kustum geri iğrenç kokusu var içmem daha tövbeler olsun sütü peyniri severim onları tüketirim

Arkadaşlar istanbul’da tercihen anadolu yakasında gebelik eğitimi almak istiyorum, emzirme, bez değiştirme falan.. nerede gidebilirim bilen var mı?

sağol kuzum

ben bugün sızlama şikayetiyle gittim depolar boşalmıştır bu kadar erken bebek senden almaz dedi peynir yoğurt süt ye haplara yanaşma en son hap için kapımı çal dedi zaten ağzıma atar atmaz kustum geri iğrenç kokusu var içmem daha tövbeler olsun sütü peyniri severim onları tüketirim
Yok cnm baska soylentı domuz jelatını var vs dıye ozaman baya yerde cıkmıstı son durumu bılmıyorum ama burda bıle vardı konuları ondan dedım sonucu bılmıyorum...
Evet muhtemelen doktorun dedıgı gıbı olmustur dıkkat et

Benim roll on hic agir degil oyle deriyi sokme falan olmadi tabiki simdi hamilelikten ara verdim. Ama benim ihtiyacimda kalmadi cok sukur bir bunu kullandim birde her derde deva karbonat
Karnonat mı geçirdi yoksa roll on mu? Hangisinin daha faydası oldu canım bide roll onun markası ney

Yok cnm baska soylentı domuz jelatını var vs dıye ozaman baya yerde cıkmıstı son durumu bılmıyorum ama burda bıle vardı konuları ondan dedım sonucu bılmıyorum...
Evet muhtemelen doktorun dedıgı gıbı olmustur dıkkat et
valla yemem ya ben peynir süt dururken folik asitimi eksik etmiyorum tek o konuda hassasım

Karnonat mı geçirdi yoksa roll on mu? Hangisinin daha faydası oldu canım bide roll onun markası ney
Roll ondan cok cok memnunum bu 6.kutum hem olusmus catlaklara da faydasi var arti benim koltukaltlarimi bembeyaz yapmis urundur kendileri genitale de kullaniliyor. Karbonat +sirke yapip kullaniyordum oda baya iyi geliyordu hangisinin etkisi dersen bence krem ama karbonatin etkisinide yadsiyamam

Eklentiler

• 20181113_173346.webp
    20181113_173346.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 63
Şuan daha iyiyim şükür teşekkür ederim. Saatlerdir bişey yemedim ondan sanırım. Sabah zor oluyo kahvaltı korkulu rüya oldu bana. Canım perşembe iş saati müsait bitek perşembeleri gidebiliyorum malesef
Ayy cok uzuldum canim ya serum falan varmis onu dene istersen persembe haberlerini mutlaka bekliyorum. Kacta gidiceksin ?

Back
X