• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Amin çok zor bir şey bu benim 2. Dusugum du Allah sabir versin canim geçmiş olsun Allah saglikli bir hamilelik nasip etsin
Arkadasim seni gorunce sevindim.umarim daha da toparlamissindir.ins saglikla sihhatle minik bir erkek bebekle yeniden heyecanini en kisa zamanda yasarsin.
Guzel kizlarini sevgiyle öpuyorum:KK200:

Merhaba arkadaşlar Ben gebeliğimin 6. Haftası hesaplıyorum doktor 7.hafta diyo ultrason 8.hafta diyo var mı benim gibi bi süreç yaşayan?

Okurken çok üzüldüm. Hatta mide bulantısı, ağrısı vs yaşamadığım için ve 7/24 evde olduğum için kendimi suçlu hissettim. Çok içten dua ediyorum inşallah bu çektiğiniz son ağrılarınız olur ve doğuma kadar çok rahat olursunuz. İnşallah kucağınıza aldığınızda iyiki hepsini çekmişim dersiniz :KK200:

Ya ne kadar temiz ve güzel bir kalbiniz var. Dualariniz için teşekkür ederim. Annemin bulantı ve kusmalari her çocukta 9 ay surdugu için annem gibi olmaktan sanırım korkuyorum. Umarım zamanla daha da iyi oluruz hepimiz .

sabır canım gerçekten benimde kanımda bir virüs çıkmıştı bir sürü testler falan yaptırdım bebeğe zarar varmı vs. Diye o sırada baya da stresli sürekli dua ediyordum sadece bir gün kustum oda zehirkenmişcesine ne yesem çıkardım kusmaktan eteşim çıktı falan ama hep şükür dedim bebeğim sağlıklı olsun da varsın kusayım dedim geçecek canım inşallah 3 aydan sonra yaşamazsın biter ben şimdi hiç bir belirti yaşamıyorum aklımdan neler geçiyor bilsen kusmakta bir şeymiş diyorum annelik böyle bir şey 9 ay bunu yaşayanlarda var dileyelimde 3 aydan sonra kesiliversin :dua: birde mide ekşimesi oluyor belliki canım safra falan mide ağrısı ben nar yiyince çok iyi gelmişti

Çok gecmis olsun. Bu süreçte kimseyle diyalog içinde olmadigim için en vahim durumda olanin ben olduğunu düşünür , hem hamilelik hem de hastalıkla bas edenler için dua ederdim. Bitmek bilmeyen ağrılardan sonra farkettim ki sağlık en büyük nimetmiş. Sizin durumunuz içinde dua edecegim. Her bebek annesinde olan olumsuz durumlar icin antikor gönderirmis. Eminim sizin bebeğiniz de size yeniden hayat can veriyordur. Nar dediğiniz için aklıma geldi. Bana da nar nedense iyi geliyor. Mandalina ve elma pek iyi gelmiyor mesela. Sanirim çok uzun oldu yorumum. İnsallah sizden de guzel haberler alacağız.

Midesi yanan var mı yaa:ruh:
fenalık geldı yemek yıyorum tıksınme yok ama mıdem acayıp agrıyor gaz ıle beraber resmen kıvranıyorum sonra ıstıfar:olamaz:
Sısım suan resmen gazmıdır nedır vallahı napıcam bılmıyorummmm:silah:

Midesi yanan var mı yaa:ruh:
fenalık geldı yemek yıyorum tıksınme yok ama mıdem acayıp agrıyor gaz ıle beraber resmen kıvranıyorum sonra ıstıfar:olamaz:
Sısım suan resmen gazmıdır nedır vallahı napıcam bılmıyorummmm:silah:

Aşırı yemek yemeden yada gazlı şeyler yemekten şişkinliğiniz olabilir. Bir de geç saatte yemek yenildiği zaman rahatsızlık verebiliyor.

Kızlar merhaba geçen hafta Perşembe günü doktora vajinal kanama kaşıntı ve idrar sıklığı şikayetiyle gittim muayenede yumurtamın çok güzel olduğunu hamile olma ihtimalimin olduğunu söyleyerek bir kan testi istedi adetim yeni bitmişti bir hafta olmuştu biteli bu yüzden üç dört gün bekleyerek pazartesi günü kan testi yaptırdım 0.28 çıktı hcg ve bu gün tekrar doktora gittim muayenede yine hamile olabileceğimi rahim duvarımın kalınlaştığını yumurtamın da çatladığını söyledi kan testi istedi doktor çıkmak üzereydi kanı vermedim yarın vereceğim ama aynı zaman da hamile gibi belim ve kasıklarım da ağrıyor var mı hcg sıfırın altında çıkıp sonra yükselen ?? Hamile olabilir miyim acaba

Gozunaydin canim drlar bizim gibi duygusal düşünmedikleri için her olasili pat diye sogukkanlilikla söylüyorlar o minicik ihtimalden bizim kendimizi yiyip bitirecegimizi dusunmuyorlar istisna Dr kar hariç tabi.
Teşekkür ederim canım. Evet gerçekten de hani normalde olasılıkları biliyoruz ama doktor deyince gerçekleşecek gibi geliyor. Hepsi öyle değil evet öyle olanlar kadın doğumda çalışmamalı yani

Aşırı yemek yemeden yada gazlı şeyler yemekten şişkinliğiniz olabilir. Bir de geç saatte yemek yenildiği zaman rahatsızlık verebiliyor.
Yokyok asırı yemem mumkun degıl zaten tıkanıyorum eskıye gore cok daha az yıyorum. Ama malesef mıdem benı cok kotu yapıyor. Kızımda da gaz oldu ama boyle yemek sonrası hazımsızlık vs yasamamıstım bu daha zor yaaaa pf

bide 28 inde gidicem çok uzun geldi 1 ay vallahi okuyorm bazıları 17-18 haftada hafif çıkıntı oldu diyen var 30 haftalık çok az var diyen var biri bebeğimin hareketlerini bile hissediyorm ama göbek hiç yok demiş bizde öyle olucaz demekki güzel bir şey aslında ama insan endişeleniyor hele bi hareketlerini hissetmeye başlayalım o zaman hareket ettikçe rahatlıcaz :)
Evet canım ya geç çıkması daha iyi tabiki benimle aynı bi arkadaşım var 6 aylık gibi karnı oda iyi değil ama kilosu var kızın bence öyle olduğu zaman kendileri alıyo bebek 3 aylıkken zaten ne kadarcık ki.

Ya ne kadar temiz ve güzel bir kalbiniz var. Dualariniz için teşekkür ederim. Annemin bulantı ve kusmalari her çocukta 9 ay surdugu için annem gibi olmaktan sanırım korkuyorum. Umarım zamanla daha da iyi oluruz hepimiz .
Bence sizin o kadar sürmücek azalmış bile bakın. Ben hep bi yerim ağrıdığı zaman hamile kalmak isteyip bunların bin katını çekmeye razı olan insanlar gözümün önüne geliyor ve şükrediyorum. Bol bol dua edin hamileliğimi ilk öğrendiğim günden beri bulantım olmasın diye çok dua ettim allaha şükür olmadı.

Evet canım ya geç çıkması daha iyi tabiki benimle aynı bi arkadaşım var 6 aylık gibi karnı oda iyi değil ama kilosu var kızın bence öyle olduğu zaman kendileri alıyo bebek 3 aylıkken zaten ne kadarcık ki.
Zaten uc ay kg almamak gerekıyor kı gobek cıkması aslında galıba kısıden kısıye gore degısıyor. Mesela benımde ıc karnım genısmıs oyuzden 7 aylık hamıleyken cıkıntı gıbı karnım vardı :KK70: 9aylıkken bol gynmıstm hanı senın gobegın dıye sasırmıslardı belkı baskasının 6 7 aylıgı benım doguma yakın karnımdı :)
Nst gırmeden hemsıre bılgılere bakmadan kaç haftalıksın kı sen dıye baya şaşırmıstı.
Sımdı bunda aynımı olacak coook merak edıyorum yaa.
Belkı senınde oyledır 14 haftalarda azcık cıkarsa bılkı oyle:)
En son tanıdıgımı gördum 14 haftalıktı bayaaaa gobegı vardı sasırdım

Çok gecmis olsun. Bu süreçte kimseyle diyalog içinde olmadigim için en vahim durumda olanin ben olduğunu düşünür , hem hamilelik hem de hastalıkla bas edenler için dua ederdim. Bitmek bilmeyen ağrılardan sonra farkettim ki sağlık en büyük nimetmiş. Sizin durumunuz içinde dua edecegim. Her bebek annesinde olan olumsuz durumlar icin antikor gönderirmis. Eminim sizin bebeğiniz de size yeniden hayat can veriyordur. Nar dediğiniz için aklıma geldi. Bana da nar nedense iyi geliyor. Mandalina ve elma pek iyi gelmiyor mesela. Sanirim çok uzun oldu yorumum. İnsallah sizden de guzel haberler alacağız.
saol canım güzel duaların için ben sonuçlarımı aldım bayağı oldu çok şükür iyi çıktı sıkıntı yokmuş o yüzden en önemlisi sağlık işte sağlıklı olsunlar da insan kendini geçiyor vallahi hastane yollarında kusa kusa bir hal olmuştum hep içimden dedm şu sonuçlar iyi çıksın bebeğim iyi olsun da kusmak bile iyi gelmişti yani hatta annem bu nasıl kusma sen kesin zehirledin falan dedi yok diyodum ben iyiyim bebeğim iyi olsun da çok şükür iyiyiz bir sıkıntı çıkmadı kanımda da :)

Merhaba arkadaşlar ,
3 doktor onayından sonra gebeliğimi sonlandırdık .

3 tane uzman doktora gözüktüm . Bebek olusmus ama kalbınde sıkıntı çıkmış . Yaşasaydı kalp rahatsızlıgı olucaktı dediler . Kendı durması senın için çok iyi oldu falan dediler.
Bende salı gunu direk kürtaja alındım . Kanama alanları falan başlamıştı doktor salmadı zaten çok ağrılı ve ağır kanamalı bır şekilde geri geliceksın dedı . 1 saat içinde hallettık . İşlem 10 dk sürdü ama benım ayılma sürecim ve anestezi sonrası şokumu atlatmak zor oldu ..

Allahım evlatlarınızı sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsın . Dualarım üzerinizde ..
Hepinizle tanıştıgıma çoook sevındım :KK200:
Canım çok üzüldüm demek ki hakkında hayırlısı böyleymiş. Bizde seni tanıdığımıza çok sevindik. Eğer doğuma yakın kalbi dursaydı falan inan o zaman çok daha zor olurdu. Dua edicem senin için inşallah en hayırlı zamanda allah tekrar sağlıklı bir gebelik nasip etsin sana canım benim..

• Beğen
Reactions: H E
Selamün Aleyküm arkadaslar. Uzun suredir bu postu takip ediyordum. Yazarsam belki rahatlarım dedim. Ben şuan 11 hafta 4 günlük hamileyim. Hamileliğimin 5. haftasinda sadece halsizlik yasadim. 6. Haftasından itibaren şiddetli bulantı ve kusma iştahsızlık yaşıyorum. İlk başlarda ağzıma sürekli demir tadi gelirdi. Bı müddet sonra bu geçti. Bulantı ve kusmalarin yanında kokuya karşı aşırı hassaslastim. Çok zorlu bir sürecin içine girmiş oldum. Her yediğimi kusuyordum. Suyu kana kana içmek istesem bile içemiyorum. Tabi bu arada öğretmenim ve okulda sürekli istifra ediyordum . istifra dan sonra öğretmen masasında uyumuşlugum bile oldu . Son bir haftadır bulantılarım azaldı fakat bu seferde mide agrilarim başladı. Her gece sabah namazına kadar ağrılar cekiyorum ve uyanır uyanmaz safra kusuyorum. Ve bu safra kusmanın günde 5 kez oluyor ve agrilarim hiç geçmiyor. 5 gün once dayanamadım artık hastaneye gittim ve 2 tane serum yedim. Serumdan sonra 2 gün daha iyiydim. Ama sonra yine gece mide agrilarim devam etti. Dün yine hastaneye gittik ve serum yedim. Bugün ağrısız bir gece geçirdim ama aşırı halsizim. Gerçekten annelik kutsal bir şey ve anneliği giden bu yolda epey zor. Sabi günahsız bir bebek dünyaya getireceğmiz için ağrılar günahlara kefaret diye ya sabır çekiyorum ama gerçekten çok zorlanıyorum. Bazen gözümden yaş geliyor. İştahsızlığım devam ediyor ve 2 ayda 4 kilo zayıfladım. Tüm bu yaşadığım süreci aynı süreçten geçenlerle yalnız olmadığımızı bilelim diye yazmak istedim.

Canım yasadiklarin o kadar tanıdık ki hatta bununla ilgili konu bile açmıştım..6.haftalarimda aniden başlayan bir mide bulantısı agizimda ki kesif metal kokusu ne yersem cikarmama sebep oluyordu..
Hatta o kadar çok ağlıyordum ki ben basaramayacagim ben ne kötü bir anneyim diye bunalıma girmiştim..
Serumlarla desteklendim kız kardeşim ile kuzenim bana bakmak için geldiler.
Doktorum sürekli yanıma gelip teselliler verdi..
Nihayet yavaş yavaş geçmeye başladı ama öyle an geliyor ki mide bulantim yine berbat hale geliyor..
Sözüm ona ki gerçekten herkes anneliginde kendinden bir parça veriyor..Herkesin gebelikle ilgili sınavı gerçekten farklı..
Hiç mide bulantısı yaşamayan bir anne bile kendinden duygusal parçalar bırakıyor..
Hamilelik ilginç bir şey kendini paylaşıyorsun ve bundan zerre pişmanlık yasamiyorsun..
Anlatabildim mi bilemiyorum :)

Back
X