2019 Kasim anneleri buraya:)

Ben diğer hamileliğimde öyleydim. Bu defa ara ara bulantım olsa da iştah o biçim. Geçer canım az daha sabret

Kizlar simdi bi konu acmak istiyorum benim kan grubum 0 negatif. Ilk oglumda 22. haftada ve dogumdan sonra igne vurmuslardi. Bu hamileligimde ögrenir ögrenmez hemen igneyi vurdu bu kez doktor bu konuda bilgisi olan varmi

Kizlar simdi bi konu acmak istiyorum benim kan grubum 0 negatif. Ilk oglumda 22. haftada ve dogumdan sonra igne vurmuslardi. Bu hamileligimde ögrenir ögrenmez hemen igneyi vurdu bu kez doktor bu konuda bilgisi olan varmi
Bizdede kan uyuşmazlığı var. Sanırım ileri haftalarda test yapılıp vuruluyormuş. Sizde yapmışlar mıydı testi ?

Kan uyuşmazlığı ilk gebelik te çok etkilemiyor,2.de daha erken önlem alınıyor diye okudum bi yerde.Doğruymuş bak.

Bizdede kan uyuşmazlığı var. Sanırım ileri haftalarda test yapılıp vuruluyormuş. Sizde yapmışlar mıydı testi ?
Ilk hamilelikte cok önemli degilmis o zaman ileriki haftalarda vuruyorlar ama diger seferlerde daha önemliymis diye okudum. Biz ilk evlendigimizde saglik ocaginda doktor demisti diye hatirliyorum. Bu doktorumda heralde test yapti ki vuuruyor igneyi. Kan uyusmazligi kadin negatif erkek pozitif olunca mi oluyor acaba. Okuduguma göre kadinlarin yüzde 10 u negatif oluyormus sadece

Ben sıfır negatifim eşim sıfır pozitif. Eğer bebek bizim kanımızdansa gerek kalmıyormuş. Eşimizin kan grubundaysa vücut yabancı bir cisim olarak algılayıp antikor oluşturuyormuş. O antikor oluşmaya başladıysa kanka pozitif yada negatif olarak ortaya çıkıyormuş. İlk gebelikte hemen algılayamadığından saldırma hemen oluşmasada ikinci gebelikte vücut bebeye saldırmaya başlıyormuş

Bizde de kan uyusmazligi var. Doktorum ilk cocukta bi sey yapmaya gerek olmadigini, 2.cocukta ise mutlaka iğne vurulmak gerektiğini söylemişti. O yüzden kan uyuşmazlığı olanlar ilk cocuklari düşük, kurtaj vs olsa bile 2.hamileliklerinde önlem almak zorundalar. Kan uyuşmazlığı sadece kadin negatif erkek pozitif olduğunda oluşuyor:)

Benim kocam korkak öyle şeyleri hayatta yapmaz :) ben yaparken gözlerini kapatıyor yada odadan çıkıyor
Benim çok morarıyor ya iyi olsun da bebişler :)

naıl ya benim a - kızım da hiçbirşey vurulmadım doğumdan sonra da kanımız aynı diye vurulmadı onada banada.
şimdi de hiçbir şey yapılmadı bende korkuyorum. dr a sorayım

ayyy arkadaşınla görüşme bence bu kadar cahillik yada kötü niyet olamaz sinir oldum. geçmemiştir de nie riske atasın ki yazık

Bu kadar erkenmi yaaa

Suna dumankaya dan dinlemistim bir kere hamileyken kaşıntı gerilme falan oluyorsa çatlama oluyordur demektir demişti. Bunlar küçük teferruat ya. Düşünsene bebişlerimiz o göğüslerden karnını doyuracak

Aaa ne güzel ben hiç böyle görmedim inşallah bende heyacanla bekliyorum. Tam 10+ 3 bizde siz

Kızlar sağlık ocağına bilgi verip kayıt oluşturdunuz mu? Ben telefonla yaptım. Zaten sistem de gorunmus. Ben Sonra tahlillerimi falan götürüp kayıtı tamamlayacağım. Bizim için aşıları falan onlar takip ediyorlar

Benim kocam korkak öyle şeyleri hayatta yapmaz :) ben yaparken gözlerini kapatıyor yada odadan çıkıyor
Benim çok morarıyor ya iyi olsun da bebişler :)
normalde benim eşimde ilaçtır, hastaneydi, doktordur hiç hazzetmez ama ben de asla kendime iğne yapmaya hazır değilim henüz, o nedenle iş başa düşünce yapıyor
Mor iyidir

Öyle çok şükür. Sabredelim geçecek inş

Beni arayip cagirdilar gittim bir sürü soru sordular. Boyumu kilomu ölçtüler. Beslenme hakkinda bilgilendirdiler. Duş alma şeklinden, iç çamaşırı kullanimina kadar her konuda bilgilendirdi ebe hanım. Cok memnun kaldim açıkçası. Her doktora gittiginde de bizi ara kalbini duyduk, gelisimi şöyle böyle vs diye bilgilendir dediler. Testlerimi falan da eksiksiz yaptilar siz de bir an once bildirin bildirmeyen kaldiysa :)

Canım sakın temizlikle kendini yorma... hijyenle kaybolan bişi diil o. Kendini üzüp yorup bebege daha cok zarar verme.
Doktora git mutlaka, cildiyeye. Bir de arkadasın ve ailesi aktif uyuz muymuş? Yoksa temizlenmişler mi? Çünkü uyuzlu insan çok fazla dışarı cıkmaz bulaştırmamak için. O yüzdenn ondan emin olsan?
Bunlar da dogal yollarla uyuzdan kurtulma yolları.
1. Çay ağacı yağı
Aktarlardan kolaylıkla temin edilebilen çay ağacı yağı antiparazitik, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde derinin altında yaşamını sürdüren parazitlerin yaşam alanlarını yok eder.

Bir yemek kaşığı çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak etkilenmiş bölgeye günde iki kez sürün. Bu yöntemi iki üç hafta kadar sürdürerek parazitlerden tamamen kurtulabilirsiniz. Çay ağacı yağını emziren anneler ve hamileler kesinlikle kullanmamalıdır.

2. Beyaz sirke
Uyuzdan nasıl kurtulunur sorusunun yanıtlarından biri de beyaz sirkedir. Beyaz sirke cildin pH dengesini değiştirir ve bu değişiklik uyuz parazitlerini öldürür.

Bir su bardağı beyaz sirke ile yine aynı oranda suyu homojen bir hale gelene kadar karıştırın. Bir pamuk parçasını bu karışım ile ıslatarak 5 dakika kadar hastalıklı bölgede tutun. Parazitleri tamamen yok etmek için bu yöntemi 10-15 gün boyunca günde üç kez tekrarlayın.

3. Zerdeçal
Antiseptik ve antienflamatuar özellikleri sebebiyle pek çok cilt hastalığının doğal tedavisinde tercih edilen zerdeçal, mucizevi bir baharattır.

Bir yemek kaşığı toz zerdeçalı, birkaç damla limon suyuyla kalın bir macun tabakası elde edene kadar karıştırın. Bu macunu sorunlu bölgelere uygulayıp birkaç saat bekleyin ve sonra ılık su ile durulayın. Vücudunuz parazitlerden tamamen arınana kadar macunu sürmeye devam edin.

4. Tuz
Su içerisinde erittiğimiz tuz ile bayo yapmak uyuz tedavisinde etkili bir yöntemdir.

5. Aloe Vera Jel
Uyuz hastalığında etkili olan aloe vera jel, birçok cilt hastalıkların da kullanılmaktadır. Aloe vera yaprağından çıkarılan jel, uyuz olan bölgeye sürülmesi, tedavi sürecine yardımcı olur.

Kuzum ck gecms olsn insallah birsey olmaz yaa bir de bilen insanlrmis durumunu ne kdr dusuncesiz bi hareket Allah askina..ck sinir oldm okuyunca gercektn..saglik ocagina bi gideym diyordun gidebildinmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…