Ben diğer hamileliğimde öyleydim. Bu defa ara ara bulantım olsa da iştah o biçim. Geçer canım az daha sabretBende aynı durumdayım suyu bile zor içiyorum
Eşim açmısın diye sorduğunda bile ıyy oluyorum
Hiç bişeyi iştahlı yiyemiyorum
Bulantı hapı daha kötü yaptı onu da içemiyorum
Hep hasta gibi gibiyim
Buna da şükür ama geçer inş
Bizdede kan uyuşmazlığı var. Sanırım ileri haftalarda test yapılıp vuruluyormuş. Sizde yapmışlar mıydı testi ?Kizlar simdi bi konu acmak istiyorum benim kan grubum 0 negatif. Ilk oglumda 22. haftada ve dogumdan sonra igne vurmuslardi. Bu hamileligimde ögrenir ögrenmez hemen igneyi vurdu bu kez doktor bu konuda bilgisi olan varmi
Kan uyuşmazlığı ilk gebelik te çok etkilemiyor,2.de daha erken önlem alınıyor diye okudum bi yerde.Doğruymuş bak.Kizlar simdi bi konu acmak istiyorum benim kan grubum 0 negatif. Ilk oglumda 22. haftada ve dogumdan sonra igne vurmuslardi. Bu hamileligimde ögrenir ögrenmez hemen igneyi vurdu bu kez doktor bu konuda bilgisi olan varmi
Ilk hamilelikte cok önemli degilmis o zaman ileriki haftalarda vuruyorlar ama diger seferlerde daha önemliymis diye okudum. Biz ilk evlendigimizde saglik ocaginda doktor demisti diye hatirliyorum. Bu doktorumda heralde test yapti ki vuuruyor igneyi. Kan uyusmazligi kadin negatif erkek pozitif olunca mi oluyor acaba. Okuduguma göre kadinlarin yüzde 10 u negatif oluyormus sadeceBizdede kan uyuşmazlığı var. Sanırım ileri haftalarda test yapılıp vuruluyormuş. Sizde yapmışlar mıydı testi ?
Ben sıfır negatifim eşim sıfır pozitif. Eğer bebek bizim kanımızdansa gerek kalmıyormuş. Eşimizin kan grubundaysa vücut yabancı bir cisim olarak algılayıp antikor oluşturuyormuş. O antikor oluşmaya başladıysa kanka pozitif yada negatif olarak ortaya çıkıyormuş. İlk gebelikte hemen algılayamadığından saldırma hemen oluşmasada ikinci gebelikte vücut bebeye saldırmaya başlıyormuşIlk hamilelikte cok önemli degilmis o zaman ileriki haftalarda vuruyorlar ama diger seferlerde daha önemliymis diye okudum. Biz ilk evlendigimizde saglik ocaginda doktor demisti diye hatirliyorum. Bu doktorumda heralde test yapti ki vuuruyor igneyi. Kan uyusmazligi kadin negatif erkek pozitif olunca mi oluyor acaba. Okuduguma göre kadinlarin yüzde 10 u negatif oluyormus sadece
Bizde de kan uyusmazligi var. Doktorum ilk cocukta bi sey yapmaya gerek olmadigini, 2.cocukta ise mutlaka iğne vurulmak gerektiğini söylemişti. O yüzden kan uyuşmazlığı olanlar ilk cocuklari düşük, kurtaj vs olsa bile 2.hamileliklerinde önlem almak zorundalar. Kan uyuşmazlığı sadece kadin negatif erkek pozitif olduğunda oluşuyor:)Kizlar simdi bi konu acmak istiyorum benim kan grubum 0 negatif. Ilk oglumda 22. haftada ve dogumdan sonra igne vurmuslardi. Bu hamileligimde ögrenir ögrenmez hemen igneyi vurdu bu kez doktor bu konuda bilgisi olan varmi
Benim kocam korkak öyle şeyleri hayatta yapmaz :) ben yaparken gözlerini kapatıyor yada odadan çıkıyorİnşallah canım hayırlısıyla sağ salim kavuşalım evlatlarımıza
Bana da doğumdan bir gün önce bırakacağız demişti, benim eşim yapıyor; bazen koluma, bazen göbeğime yapıyor.
Göbekten hiç morarma olmadı ama kollarımda oldu.
Aslında cildin morarıyor olması iğnenin doğru yapıldığına işaretmiş, hemşirelere sordum ben.
naıl ya benim a - kızım da hiçbirşey vurulmadım doğumdan sonra da kanımız aynı diye vurulmadı onada banada.Kizlar simdi bi konu acmak istiyorum benim kan grubum 0 negatif. Ilk oglumda 22. haftada ve dogumdan sonra igne vurmuslardi. Bu hamileligimde ögrenir ögrenmez hemen igneyi vurdu bu kez doktor bu konuda bilgisi olan varmi
ayyy arkadaşınla görüşme bence bu kadar cahillik yada kötü niyet olamaz sinir oldum. geçmemiştir de nie riske atasın ki yazıkKızlar başıma gelen
Arkadasim ailece bize geldiler kari koca cocuklar falan
Kalkmalarina yakin ailece uyuz olduklarinu soylediler
Ya kucuk cocugunuda aldim kucagima sevdim optum.. hic mi dusunce yok bu kadın hamile bulaşır.. ilaç krem kullanamaz.
Ne diye geliyorsun o halde! Hade geldin uyar öpmeyelim arkadaş..
Geceden beri kaşınıyorum sanki arkadaşHemen bulaşır mı bilgisi olan var mı?
Bu kadar erkenmi yaaa
Aaa ne güzel ben hiç böyle görmedim inşallah bende heyacanla bekliyorum. Tam 10+ 3 bizde sizUltrasonda hep iyi gözükmüyor ama mesela gecen hafta persembe hastanede karindan baktilar tam yandan gözüküyordu pozisyonu elleri ayaklari herseyi gözüküyordu. Pazartesi kendi doktorum alttan bakalim dedi galiba sirt bölgesinden gördükki yinede kafasi gövdesi tam bir bebek sadece elleri ve ayaklari yukarda kaldigi icin göremedik o sekil mesela
Yok yok bir şey yokturkesinlikle sen gibi düşünüyorum bende. eşimle zaten çocukla ilgili bir problem mi var acaba diye korktuk biraz da.
normalde benim eşimde ilaçtır, hastaneydi, doktordur hiç hazzetmez ama ben de asla kendime iğne yapmaya hazır değilim henüz, o nedenle iş başa düşünce yapıyorBenim kocam korkak öyle şeyleri hayatta yapmaz :) ben yaparken gözlerini kapatıyor yada odadan çıkıyor
Benim çok morarıyor ya iyi olsun da bebişler :)
Öyle çok şükür. Sabredelim geçecek inşBende aynı durumdayım suyu bile zor içiyorum
Eşim açmısın diye sorduğunda bile ıyy oluyorum
Hiç bişeyi iştahlı yiyemiyorum
Bulantı hapı daha kötü yaptı onu da içemiyorum
Hep hasta gibi gibiyim
Buna da şükür ama geçer inş
normalde benim eşimde ilaçtır, hastaneydi, doktordur hiç hazzetmez ama ben de asla kendime iğne yapmaya hazır değilim henüz, o nedenle iş başa düşünce yapıyor
Mor iyidir
Beni arayip cagirdilar gittim bir sürü soru sordular. Boyumu kilomu ölçtüler. Beslenme hakkinda bilgilendirdiler. Duş alma şeklinden, iç çamaşırı kullanimina kadar her konuda bilgilendirdi ebe hanım. Cok memnun kaldim açıkçası. Her doktora gittiginde de bizi ara kalbini duyduk, gelisimi şöyle böyle vs diye bilgilendir dediler. Testlerimi falan da eksiksiz yaptilar siz de bir an once bildirin bildirmeyen kaldiysa :)Kızlar sağlık ocağına bilgi verip kayıt oluşturdunuz mu? Ben telefonla yaptım. Zaten sistem de gorunmus. Ben Sonra tahlillerimi falan götürüp kayıtı tamamlayacağım. Bizim için aşıları falan onlar takip ediyorlar
Canım sakın temizlikle kendini yorma... hijyenle kaybolan bişi diil o. Kendini üzüp yorup bebege daha cok zarar verme.Çok sagol gece geç gittiler.. bugün belim ağıra ağıra biseyler yaptim ama yarın mecbur yardimcı tutucam riske atmak istemiyorum..
psikolojik cok etkilendim surekli kasiniyorum sanki o yüzden derin temizlik yapılır içim rahatlar en azından
Kuzum ck gecms olsn insallah birsey olmaz yaa bir de bilen insanlrmis durumunu ne kdr dusuncesiz bi hareket Allah askina..ck sinir oldm okuyunca gercektn..saglik ocagina bi gideym diyordun gidebildinmiHiç yorma kendini dinlen boşver dağınık olsun senden ve bebeğinden önemli değil.. başıma böyle bi olay gelmeseydi bende koyverirdim.
İnan biraz temizlik yaptım belden sırtıma vurdu ağrı bıraktım yarın halledeceğim.
Bir yandan da çok sinirliyim.. benim bu çocuğu yapabilmek için nekadar uğraştığımı bilen bir insanın bu kadar düşüncesizce davranması sinirimi bozdu.
Hamile olmasam bile gidilmez o halde..
Hadi geldiniz.. küçük çocugunu o kadar kucagima aldim sevdim öptüm insan uyarır kalkmalarına yakın söylüyorlar.. bir de diyor 2 aydır neler çektik ailece.
Sen çektin bari bize çektirtme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?