- 24 Ekim 2018
- 438
- 539
- 23
5g/5g cıktı benimki. Sorun yok yani benim pai de.pai 4g/5g demi sorun olunca iğne veriyorlarmış,sende bu pai ne çıktı
ayyy arkadaşınla görüşme bence bu kadar cahillik yada kötü niyet olamaz sinir oldum. geçmemiştir de nie riske atasın ki yazık
Canım sakın temizlikle kendini yorma... hijyenle kaybolan bişi diil o. Kendini üzüp yorup bebege daha cok zarar verme.
Doktora git mutlaka, cildiyeye. Bir de arkadasın ve ailesi aktif uyuz muymuş? Yoksa temizlenmişler mi? Çünkü uyuzlu insan çok fazla dışarı cıkmaz bulaştırmamak için. O yüzdenn ondan emin olsan?
Bunlar da dogal yollarla uyuzdan kurtulma yolları.
1. Çay ağacı yağı
Aktarlardan kolaylıkla temin edilebilen çay ağacı yağı antiparazitik, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde derinin altında yaşamını sürdüren parazitlerin yaşam alanlarını yok eder.
Bir yemek kaşığı çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak etkilenmiş bölgeye günde iki kez sürün. Bu yöntemi iki üç hafta kadar sürdürerek parazitlerden tamamen kurtulabilirsiniz. Çay ağacı yağını emziren anneler ve hamileler kesinlikle kullanmamalıdır.
2. Beyaz sirke
Uyuzdan nasıl kurtulunur sorusunun yanıtlarından biri de beyaz sirkedir. Beyaz sirke cildin pH dengesini değiştirir ve bu değişiklik uyuz parazitlerini öldürür.
Bir su bardağı beyaz sirke ile yine aynı oranda suyu homojen bir hale gelene kadar karıştırın. Bir pamuk parçasını bu karışım ile ıslatarak 5 dakika kadar hastalıklı bölgede tutun. Parazitleri tamamen yok etmek için bu yöntemi 10-15 gün boyunca günde üç kez tekrarlayın.
3. Zerdeçal
Antiseptik ve antienflamatuar özellikleri sebebiyle pek çok cilt hastalığının doğal tedavisinde tercih edilen zerdeçal, mucizevi bir baharattır.
Bir yemek kaşığı toz zerdeçalı, birkaç damla limon suyuyla kalın bir macun tabakası elde edene kadar karıştırın. Bu macunu sorunlu bölgelere uygulayıp birkaç saat bekleyin ve sonra ılık su ile durulayın. Vücudunuz parazitlerden tamamen arınana kadar macunu sürmeye devam edin.
4. Tuz
Su içerisinde erittiğimiz tuz ile bayo yapmak uyuz tedavisinde etkili bir yöntemdir.
5. Aloe Vera Jel
Uyuz hastalığında etkili olan aloe vera jel, birçok cilt hastalıkların da kullanılmaktadır. Aloe vera yaprağından çıkarılan jel, uyuz olan bölgeye sürülmesi, tedavi sürecine yardımcı olur.
Kuzum ck gecms olsn insallah birsey olmaz yaa bir de bilen insanlrmis durumunu ne kdr dusuncesiz bi hareket Allah askina..ck sinir oldm okuyunca gercektn..saglik ocagina bi gideym diyordun gidebildinmi
Aaa benim bildigim ilk cocugun dogum kürtaj vb hemen sonrasında igne olmak gerektiği. Yoksa 2. Bebek oluşamıyomuş vücutta. Böyle biliyorum belki yanlış biliyorumdur.Bizde de kan uyusmazligi var. Doktorum ilk cocukta bi sey yapmaya gerek olmadigini, 2.cocukta ise mutlaka iğne vurulmak gerektiğini söylemişti. O yüzden kan uyuşmazlığı olanlar ilk cocuklari düşük, kurtaj vs olsa bile 2.hamileliklerinde önlem almak zorundalar. Kan uyuşmazlığı sadece kadin negatif erkek pozitif olduğunda oluşuyor:)
Yerden göge kadar haklısın canım. Ama bence yarın ilk iş cildiyeye git. Mutlaka bir faydası olur. Belki kuluçka dönemi vb vardır. Lütfen doktora git. Bu evi temizlemekten de önemli.Kızlar o kadar üzgünüm ki sinirden ağlıyorum resmen.. çünkü bildiğiniz kaşınıyorum sanki aklımdan da çıkaramıyorum.
Aile hekimin psikolojiktir dedi bir gecede bu kadar etki göstermez dedi..
Bu akşam annemde kalacağım yarın eşim yardımcı tutacak kız kardeşim falan evi temizleyecekler.. bişe yoksa bile ben çok kötü huylandım.
Hala devam ediyor onların bi tane ilaç süreceklermiş 3 gün yıkanmamaları gerekiyormuş.. düşünsenize çoluk çocuk karı-koca hepsi uyuz olmuş. Nasıl bulaşmışsa.. bir de diyorki herşeyi yıkadım temizledim 2 aydır kurtulamadik.
E be insaf bana ne geliyorsun.. bir de biliyorsun ne kadar zor hamile kaldiğimi
Normalde çok sevdiğim bir arkadaşimdi ama cidden dertsiz başıma dert açtı..
Çok düşüncesizlik yaptı.. çocuğunu kucağıma aldım o kadar sevdim oynadım insan o an uyarır.
Sirkeli suyla yıkandim ama o dediklerine de bakacagım.. moralim çok bozuldu çok sagolun kızlar
Eşin de negatiftir?naıl ya benim a - kızım da hiçbirşey vurulmadım doğumdan sonra da kanımız aynı diye vurulmadı onada banada.
şimdi de hiçbir şey yapılmadı bende korkuyorum. dr a sorayım
Kuzumm olduysa oldu artk diye dusunup lutfn kendini bu kdr uzme unutmaya calis aglama bebisine yazik bak zor buldum diyosun bnde cok zor bulanlardanim..bebisini uzme olurmu tatlm unutmaya calis annene gecmekle iyi yapmissin birazck kafani dagitmaya calis..yalnz gercektn ck duusncesiz bi hareket olms ne diyecegimi bilemedim arkadasinaKızlar o kadar üzgünüm ki sinirden ağlıyorum resmen.. çünkü bildiğiniz kaşınıyorum sanki aklımdan da çıkaramıyorum.
Bu akşam annemde kalacağım yarın eşim yardımcı tutacak kız kardeşim falan evi temizleyecekler.. bişe yoksa bile ben çok kötü huylandım.
Hala devam ediyor onların bi tane ilaç süreceklermiş 3 gün yıkanmamaları gerekiyormuş.. düşünsenize çoluk çocuk karı-koca hepsi uyuz olmuş. Nasıl bulaşmışsa.. bir de diyorki herşeyi yıkadım temizledim 2 aydır kurtulamadik.
Çok düşüncesizlik yaptı.. çocuğunu kucağıma aldım o kadar sevdim oynadım insan o an uyarır.
Sirkeli suyla yıkandim ama o dediklerine de bakacagım.. moralim çok bozuldu çok sagolun kızlar
yazık ya nasıl bir kadınmış hamileye niye gider ki ya dr a git kesin üzülme ya inş birşey yokKızlar o kadar üzgünüm ki sinirden ağlıyorum resmen.. çünkü bildiğiniz kaşınıyorum sanki aklımdan da çıkaramıyorum.
neden kızmadın bu mantıklımı sence desene içinde tutma neden söylemedin veya bu halde geldin de ya sinir oldumKızlar o kadar üzgünüm ki sinirden ağlıyorum resmen.. çünkü bildiğiniz kaşınıyorum sanki aklımdan da çıkaramıyorum.
hayır pozitif kızım negatif oldu ama doğmdan sonra bana iğne vuruldumu hatırlamıyorum. ama çocuk negatif olursa vurulmuyormuş ona vurulmadı kendimi hatırlamıyorum. ama sağlık ocağı gerek yok şuan dedi özeldeki dr a sorayım korktum 2. bebek için iğne önemli diye duymuştumEşin de negatiftir?
Bende ayni 10+2 bazen 1 gün önde cikiyorAaa ne güzel ben hiç böyle görmedim inşallah bende heyacanla bekliyorum. Tam 10+ 3 bizde siz
Kızın negatif oldugu için sorun olmamış ne güzel. Evet canım önemli, eger pozitifse vücut yabancı madde olarak görüp atıyor. Yarın hemen sor istersen? Şu an kaç haftasın?hayır pozitif kızım negatif oldu ama doğmdan sonra bana iğne vuruldumu hatırlamıyorum. ama çocuk negatif olursa vurulmuyormuş ona vurulmadı kendimi hatırlamıyorum. ama sağlık ocağı gerek yok şuan dedi özeldeki dr a sorayım korktum 2. bebek için iğne önemli diye duymuştum
Kan uyuşmazlığımız var sadece kürtaj ve doğumlardan sonra 1 kez vuruldum iğneyiKizlar simdi bi konu acmak istiyorum benim kan grubum 0 negatif. Ilk oglumda 22. haftada ve dogumdan sonra igne vurmuslardi. Bu hamileligimde ögrenir ögrenmez hemen igneyi vurdu bu kez doktor bu konuda bilgisi olan varmi
Bütün bunları arkadaşına söylemişsindir inşallah.Kızlar o kadar üzgünüm ki sinirden ağlıyorum resmen.. çünkü bildiğiniz kaşınıyorum sanki aklımdan da çıkaramıyorum.
Anlattıklarını bizede yazabilir misin? Belki bilmediğimiz birşeyler vardır...Beni arayip cagirdilar gittim bir sürü soru sordular. Boyumu kilomu ölçtüler. Beslenme hakkinda bilgilendirdiler. Duş alma şeklinden, iç çamaşırı kullanimina kadar her konuda bilgilendirdi ebe hanım. Cok memnun kaldim açıkçası. Her doktora gittiginde de bizi ara kalbini duyduk, gelisimi şöyle böyle vs diye bilgilendir dediler. Testlerimi falan da eksiksiz yaptilar siz de bir an once bildirin bildirmeyen kaldiysa :)
9 canım. telde sağlık ocağı aradı sordum doğuma yakın bakılır dedi. bişey demedi hemen olmam gerekirmi kiKızın negatif oldugu için sorun olmamış ne güzel. Evet canım önemli, eger pozitifse vücut yabancı madde olarak görüp atıyor. Yarın hemen sor istersen? Şu an kaç haftasın?
Kızında sende negatif olduğun için şuan gerek yok, önlem amaçlı indirect combos testi var onun sonucuna göre karar verilir iğneye. Muhtemelen bu doğum sonu yapılacak size bebek pozitifse9 canım. telde sağlık ocağı aradı sordum doğuma yakın bakılır dedi. bişey demedi hemen olmam gerekirmi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?