Vakti ve kabiliyeti olan biri alırsa çok güzel olur ama kimse ses etmedi zaten kazen yazdığında. Arada kaynadı gitti. Diğer geuptan kazeni etiketlersen muhtemelen görür ve üstüne geçirirbikaç gün bekleyeyim kimse ses etmezse ben talip olurum diğer gruba taşınırız canım bende burda alışmışım diğerine hiç bakmıyorum
Teşekkürler canım amin inşallahBenimde önceki gebeliğimde düşükle sonuçlandı. Doktorum ben direk kürtaj demiyorum önce bir ilaç kullanalım sonra parça kalırsa müdahale ederiz demişti. 6-7 hafta civarındaydı benim gebeliğimde. Yalnız o ilaç sadece hastanelerde veriliyor sayıyla veriyorlar. Dışarda satışı yasak. Bende hiç kürtaj olmak istemiyordum sağolsun doktorum sayesinde ilaçla temizlenmişti. Doktorundan bu ilacı talep et canım. Allah tekrar yaşatmasın inş sağlıklı evlatlar nasip etsin
Bende dün gittim vallahi okadar ilgilendiler o kadar memnun kaldımı anlatamam,benim asla sormayı akıl edemediğim şeyleri bile tek tek açıkladılarBeni arayip cagirdilar gittim bir sürü soru sordular. Boyumu kilomu ölçtüler. Beslenme hakkinda bilgilendirdiler. Duş alma şeklinden, iç çamaşırı kullanimina kadar her konuda bilgilendirdi ebe hanım. Cok memnun kaldim açıkçası. Her doktora gittiginde de bizi ara kalbini duyduk, gelisimi şöyle böyle vs diye bilgilendir dediler. Testlerimi falan da eksiksiz yaptilar siz de bir an once bildirin bildirmeyen kaldiysa :)
Canım teşekkür ederim biraz olsun rahatladım tabiki zorlukları olur ama dediğin gibi Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermezEvlendim 1,5 sene uğraştım hamile kalamadım tam tedavi için araştırmalara başladığım ay sonu hamile kaldım.. 5 haftalıkken boş gebelikten kürtaj oldum.kürtajdan 6 ay sonra kızıma hamile kaldım kanamalar erken doğum olasılıkları zor bi doğumla kızımı kucağıma aldım. Kızım 9 aylıkken oğluma hamile kaldım ve tek başımayım annemler memlekette. Tek çocuk zor derdim 2 ufak çocuğu büyütmek ise inanılmaz zor ama bunları yaşayarakta önceki haline nazaran ne kadar güçlü olduğunu farkediyorsun ve bir taraftanda ne kadar tükendiğini. Ama hiçbir zaman keşke doğurmasaydım DİYEMEZSİN. şuan çocuklarım 7 ve 5,5 yaşındalar ve tekrar hamile kaldımeşim hemen aldıralım dedi bende doktorumu aradım "sağlıklı gebeliğe kürtaj yapmıyorum" dediği an fikrim değişmeye başladı ultrasonda beybuşumun kalp atışlarınıda görünce tekrar güçlü olduğumu hissettim bebeğim artık dünyaya gelmeye karar vermişse ben nasıl engellerim. Allah kaldıramayacağı yük vermez kuluna tekrar bi yola girdik zor ama zorluklarda geçecek elbet ve İyiki doğurmuşum diyeceksin.
Şu an 19 ayliksenin ilk kaç yaşındaydı
Kuzum senin ki daha farkliymis ama gerçekten de çok düşünmeye gerek yok su akar yolunu bulur sende takma yaşamadan anlaşılmıyor hiç strese gerek yok ahhh ahhh sadece dilim bunlari soyluyocanım bende çok sorunlar yaşıyorum bizimde biraz beklenmeyen gebelik gibi oldu bi yandan istiyoduk yaşları yakın olsun kardeşler oyun oynarlar dedim arada fark olursa yada tek kardeş olursa yalnız kalır kimsesiz gibi olur kıyamam dedim oğlum bir yaşını biraz geçsin hemen ikiyi yapalım aralarında 2 yaş olsun diyoduk ama oğlum 1 yaşını doldurdu eşimi işten çıkardılar çok sorun yaşadık eşim çok yıprandı ben ücretsiz izindeydim mecbur işe başladım eşim büyüttü oğlanı şimdi 3 buçuk yaşında e ikinci geliyo bu sefer ücretsiz iznede ayrılamam daha 4 5 aylıkken babasıyla kalacak eşim iki çocuk bakacak kaldırabilir mi bilmiyorum ama düşünmemeye çalışıyorum herşeye rağmen mutluyum şükür diyorum abiside bakar bebeğe çok akıllı maşallah gören herkes hayran kalıyo oğlumaikincide böyle olur aralarına hiç kıskançlık girmez inşallah
Yerden göğe haklısın ama insanız işte her zaman onu düşünemiyoruz Allah evlatlarımıza sağlık sıhhat hayırlı ömür versinAllah'ın nimeti opup başınıza koyun şanslısınız onlar bi şekilde buyur zaman geçer hayırlı olsun çocuğum.olacak diye üzülmek çocuğum.olsun diye hastane kapılarında bekleyen tedaviden tedaviye koşan çektiği hem fiziksel hem ruhsal acılar geçiren annelere ve anne olmak isteyenlere büyük haksizlik ve bence vebal...Allah sağlıkla.kucahiniza almayı nasip etsin zaten çocuk rizkiyla gelir korkunuz olmasin ve Allah'a şükredip kendinizi şanslı hissedin çok şükür deyin bazen biz insanoğlu o kadar nankör.oluyor ki fark edemiyoruz bile
ah be arkadasim ayni benim eşim biz severek evlendik ona ragmen beni o kadar cok uzuyorki birsey desem hep yanlis anlıyor sanki onlarin aleyhine konusuyor gibiyim inanki onlara bir laf getirtmezO kadar kötüyüm ki kızlar eşimle tartıştık hiçbir şey söylemeden agrım olduğu için yatıyordum geldi ailesi benim hiçbir kötü animda yanimda olmadi kaç gün hast. Yattım beni aramadılar bile ki bu haftama kadar kaç defa hast. Kanamalı gittim ben buna rağmen birşey demezken kız kardeşi ilk kez beni bu gün aradı ben de allah biliyor açmadım isten geldi kendini de aramış agrım olduğunu söylediğim halde bana tlfonu açmamışsın bi sen prensessin zaten deyip bana söylendi bir sürü o kadar zoruma gitti ki dedim ki bak ben birşey demiyorum sus dedim hala konuşuyor. Başkası için beni üzme ne halde olduğumu biliyorsun diyorum. Başkası değil o diyor o kadar ağladım ki hala da kötüyüm eşim için ne zaman ailesi söz konusu olsa benim durumumun hiç önemi yok allah diyorum ama ağlamaktan kendimi alikoyamiyorum
Aman canım mutlu olmak istiyorsan ümidini kes derim erkekler le hiç ugrasilmazO kadar kötüyüm ki kızlar eşimle tartıştık hiçbir şey söylemeden agrım olduğu için yatıyordum geldi ailesi benim hiçbir kötü animda yanimda olmadi kaç gün hast. Yattım beni aramadılar bile ki bu haftama kadar kaç defa hast. Kanamalı gittim ben buna rağmen birşey demezken kız kardeşi ilk kez beni bu gün aradı ben de allah biliyor açmadım isten geldi kendini de aramış agrım olduğunu söylediğim halde bana tlfonu açmamışsın bi sen prensessin zaten deyip bana söylendi bir sürü o kadar zoruma gitti ki dedim ki bak ben birşey demiyorum sus dedim hala konuşuyor. Başkası için beni üzme ne halde olduğumu biliyorsun diyorum. Başkası değil o diyor o kadar ağladım ki hala da kötüyüm eşim için ne zaman ailesi söz konusu olsa benim durumumun hiç önemi yok allah diyorum ama ağlamaktan kendimi alikoyamiyorum
Umudum sadece insan olmasına daha önce düşük yaptım bu kadar hassas bi döneminde zoruma gidiyor yoksa anladım ailesi beni boşa dese eşim hemen boşarAman canım mutlu olmak istiyorsan ümidini kes derim erkekler le hiç ugrasilmaz
Konuşmadım bile inan ki hani ben bi lâf soylesem isten sanki bilenerek gelmiş yani anlamak o kadar zor kiah be arkadasim ayni benim eşim biz severek evlendik ona ragmen beni o kadar cok uzuyorki birsey desem hep yanlis anlıyor sanki onlarin aleyhine konusuyor gibiyim inanki onlara bir laf getirtmez
Anlattıklarını bizede yazabilir misin? Belki bilmediğimiz birşeyler vardır...
Hmm yok yaa o kadarda değildir kurma kendini en azından üzülmezsinUmudum sadece insan olmasına daha önce düşük yaptım bu kadar hassas bi döneminde zoruma gidiyor yoksa anladım ailesi beni boşa dese eşim hemen boşar
insAllah haftaya guzel haberler alirsin, bende 2 düşük yaşadım, Allah bir daha korktuguna ugratmasin, Ankarada doktor sormuşsun bende bu konuyu cok arastirdim ama maalesef bu tekrarlayan düşüklerde sebep yoksa yapacak pek bir sey olmuyor, insaallah kötü sonuçlanmaz ama eger tekrar bu durumu yasarsan,durumun uygunsa bebegi genetik incelemeye gönderebilirsin, devlet hastanleri yapmayabilir, sadece patolojiye yolluyorlar diye biliyorum, Ankaradaki doktorun kim canımEcopirin yazmıştı özeldeki onu kullandığımı söyledim ankaradaki doktoruma o kullanma diyor. Progesteronu da 4 gündür vajinal alıyorum bıraksam mı acaba?
aynen cnm kendimi bile savunamiyorum cok yanlis anliyor cocuk gibi akli sanki dunya sadece ailesinden ibaretKonuşmadım bile inan ki hani ben bi lâf soylesem isten sanki bilenerek gelmiş yani anlamak o kadar zor ki
Valla çok teşekkür ederim özellikle bakla kısmı içinTabikii..
Cok sicak suyla duş alma dedi. Ayakta duş almaya gayret et istisnai bi durum olmazsa dedi. Hamilelikte akıntı cok olduğu icin sık sık ic camasirini değiştir günlük ped vs enfeksiyon kapmani kolaylastirir dedi. %100 pamuklu camasir giy dedi.
Bakla yeme, bitki caylari icme, maydonoz, kekik, zeytin yaprağı suyu sakın icme dedi. Dışarıdan beslenme, cips vs yeme, hazir gidalar tuketme dedi. Muz patates ye potasyum icin dedi. Yumurta mutlaka yemeye calis dedi. Doktora sormadan krem dahi sürme dedi. Kansizlik varsa çayı az ve acik iç dedi.
Bunlar kalmis aklimda. Baska aklima gelen olursa soylerim :)
Canım kese içi kanama olmuş düsecek kesin bundan sonra önemli olan doğru tedavi doğru dr u bulmak2ileri1geri canım bakar mısın hangisi kesenin boyu bilmiyorum üstte bi 15.3 cm yazıyo o kese yanındaki 3.1 olanda bebek galiba mm olarak yani az çok aynı seninle kese gayet büyük siyah belli ama bebek içinde çok minik zor seçiliyo beyazlık
canım ana ıc dedı ama cok fenayımProgestanı ben ağızdan alırken neler çektim mide bulantısı halsizlik uyku hali... berbattı. Fitil yapmaya alıştım rahatım çok şükür. Sizede önerrim. Doktor öyle daha etkili olur demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?