- 4 Ağustos 2018
- 3.420
- 6.918
- 158
Hadi bakalım güzel haberler duyalim artıkOleyy az kalmışben de ikinci kontrole 26 sında gidicem.
İnsallah güzel haberlerini alırız. Benim gecen sene düşük yaptıgım zamanlarda bende hiç kanama falan yoktu, bir tanıdıgımla aynı zamanda hamile kalmıştık yaşlarımız da aynıydı onun cok fazla kanaması vardı her gun endişe ediyordu... 10 gün sonra benim bebegim düştü. Onun bebegi şimdi kucagında. Yani bence hiç endişe etme sanırım bu işler kısmet işi, o bebegin nasibi varsa naparsan yap geliyor yoksa da nasibi olanın zamanını beklemek düşüyor bize. Ben dün dr bana coraspin kullanma dedi diye eşimle tartıştım, kavga ettik, ağladım sinirlerim bozuldu kendimi çaresiz hissettim. Sonra dedim ki amaaan naparsam yapayım benim elimde diil, şu an ne seviniyorum ne üzülüyorum... nötr bir haldeyim.doktor vermedi ilk zamanlar zaten kanla atacaksa ona engel olmaz ama sen bilirsin zararlıda değil dedi. ben kendim gittim eczaneden aldım 100 mg lik. kendim günde 1 alıyorum
:)) iyi yapmışsın bence de. Zaten dr keseye göre haftasını söyler. Bakalım kac haftalık kac gunluk senin bebiş. Hakettik di miHadi bakalım güzel haberler duyalim artıkHakettik Takvimi kaldırdım bu arada.Ultrasona bi gireyim de ona göre eklerim artık.Geç döllenme olunca sinirim bozuluyor,kafam karışıyor
Ben ilk muayeneye devlete gidicem,herşey yolundaysa hem devlet,hem özelde paralel devam ederim.Kızımda da öyle yapmıştım:)) iyi yapmışsın bence de. Zaten dr keseye göre haftasını söyler. Bakalım kac haftalık kac gunluk senin bebiş. Hakettik di miözele mi gidiceksin devlete mi? Var mı içine sinen bir dr?
Canım geç döllenme de olsa bi süre sonra kendi haftasını yakalıyor bebek. O yüzden kafan hiç karışmasın inan bak. Benim ilk çocuğumda haftasına göre 10 gün önde gidiyordu son 2 ay ne zaman gitsek haftasında görüldü sonra haftasından geri göründü ultrasondaki rakamlara göre. Doktora sordum hatta 2 hafta önce de bu değerdeydi büyümemiş mi bu bebek dedimHadi bakalım güzel haberler duyalim artıkHakettik Takvimi kaldırdım bu arada.Ultrasona bi gireyim de ona göre eklerim artık.Geç döllenme olunca sinirim bozuluyor,kafam karışıyor
Bulunduğum ilçede devlet hastanesi olduğu için hafta içi merakımı devlette gideriyorum şimdilik. Hafta sonu şehir merkezinde özel hastaneye gittik ama her seferinde özele para vermek o kadar km yol gitmek filan şimdilik kararsız kaldım. Zaten doğumu memlekette yapacağım görev yaptığım şehirde değil. O yüzden de burada kontrolleri yaptırıp memlekete de ayda bir özeldeki doktor ile takibi yapmak mantıklı geliyor.Ben ilk muayeneye devlete gidicem,herşey yolundaysa hem devlet,hem özelde paralel devam ederim.Kızımda da öyle yapmıştım
İnsallah güzel haberlerini alırız. Benim gecen sene düşük yaptıgım zamanlarda bende hiç kanama falan yoktu, bir tanıdıgımla aynı zamanda hamile kalmıştık yaşlarımız da aynıydı onun cok fazla kanaması vardı her gun endişe ediyordu... 10 gün sonra benim bebegim düştü. Onun bebegi şimdi kucagında. Yani bence hiç endişe etme sanırım bu işler kısmet işi, o bebegin nasibi varsa napa
suan iyimisin peki ne kadar geçti adetin benım 2 gün geçti yogun bı kanamam yok sadece büyük wc de selpaga pembe bişe gelio dediğim gibi hayırlısı kısmet ama 1 yıldır istiyordum allah saglıcakla kucagımıza almay nasip etsin. Eşlerede bu dönemde anlayışlı olmak kalıo
Haklisiniz.Ilk gebelikte insan biraz tecrubesiz ve korkak oluyor.Ben kendi adima oyleyim..Yerimden kipirdasam dusecek gibi geliyor:)))Surekli esime soyle yaptim bir sey olur mu??Hizli hareket ettim dusmus mudur diye vesvese yapiyorum..Zaten hareketsizim iyice hareketsizlestim..Uyariniz icin tesekkur ederim..Agir isler olmadigi surece hareket iyi olacak sanirim.bide yinede çok salıp devamlı yatıp hareketsiz kalma ben ilk gebeliğimde sırf bu korkaklıgım ve uyku halim yüzünden 30 kiloya yakın almıştım bunda daha dikkatli olucam inşallah
Evet en önemlisi sağlıklı olması .Benim kizimda da geç döllenme olmuştu,sonra haftasını yakaladı.Canım geç döllenme de olsa bi süre sonra kendi haftasını yakalıyor bebek. O yüzden kafan hiç karışmasın inan bak. Benim ilk çocuğumda haftasına göre 10 gün önde gidiyordu son 2 ay ne zaman gitsek haftasında görüldü sonra haftasından geri göründü ultrasondaki rakamlara göre. Doktora sordum hatta 2 hafta önce de bu değerdeydi büyümemiş mi bu bebek dedimbiz yaklaşık ölçüleri giriyoruz fazla da olur az da olur onlara takılma bebeğinde sıkıntı yok dedi. Sağlıklı olmasına odaklanalım dedi. O özeldeki doktor bebeğime 2950 gram dedi 34. Haftamda sonra devlette ki doktora gittim ertesi günü 3300 dedi doğumdan önce 3800 dediler çocuğum 3500 doğdu. O zaman anladım ki ne haftasından önce gitmesi ne geri gitmesi önemli. Önemli olan ayrıntılı ultrasonda sağlık sorunu olmaması cnm. Dün bir tanıdık ile karşılaştık 4.5 aylık hamileymiş ayrıntılı ultrasonda bebeğinin kafasında ur tespit edilmiş Rabbim sağlıklı bebişler nasip etsin hepsi gelişiyor yeterki sağlıklı olsunlar. Biraz uzun oldu
O zaman aynıyız diyebilirim ☺ ben belki de ekim annesi olacağım büyük ihtimalle. Çünkü ikizler erken geliyor 36. Ya da 37. Haftada gelirler diye tahmin ediyorum inşallah daha da erken gelmezler iseKızıma hamileyken hatırlıyorum,son adet 12 temmuz 2008'di.Ultrasonda daha küçük göründüğü için,doktor artık son adet 22 temmuz olarak sayalım demişti.Bunda da öyle olacak.son adet 29 ocak ama 6-7 şubat sayicaz bence.Çünkü 20 şubatta yumurtlama oldu Yani epey gec döllenme oldu.
Saglikla gelsinler insallah:))O zaman aynıyız diyebilirim ☺ ben belki de ekim annesi olacağım büyük ihtimalle. Çünkü ikizler erken geliyor 36. Ya da 37. Haftada gelirler diye tahmin ediyorum inşallah daha da erken gelmezler ise
İnşallah cnm aminSaglikla gelsinler insallah:))
Görümcem ebe eşim sormuş oda alttan baktırırsa düşük tehlikesi olur tabi demiş her ağızdan birşey çıkınca insan neye inancağını şaşırıyorCanım ben de yurtdışında yaşıyorum. Benimde ilk kez geçen gün karnımdam baktı doktorum. Ek olarak 8. Haftaya kadar sesli ultrason sakıncalı olduğu için kesinlikle kalp atışı dinletmiyorlar. Kalp atışını nabız gibi izliyor doktor.
Benim yok canım ama normal sanırım,doktorum lekelenme olabilir yoğun ve ağrılı olmadığı sürece telaş yapma demisti.seninki yogunmu canim, ne zamanlar oluyorKızlar lekelenmesi olan var mı
Yeni oldu daha önce oldumu dikkat etmedim ama çok az zatenBenim yok canım ama normal sanırım,doktorum lekelenme olabilir yoğun ve ağrılı olmadığı sürece telaş yapma demisti.seninki yogunmu canim, ne zamanlar oluyor
Endişelenme canım doktorum varsa bilgi al,büyük ihtimal büyüyor kendine yer açıyorYeni oldu daha önce oldumu dikkat etmedim ama çok az zaten
Daha ayarlamadım devlete gittim bir kere geçen gün şimdi özelde iyi bir doktor ayarlicamEndişelenme canım doktorum varsa bilgi al,büyük ihtimal büyüyor kendine yer açıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?