Kizlar meraba, dogum parasi denen bi olay varmis bilen var mi.. Ben ilk kizimda boyle bi seyden haberim olmadi arkadasim neden almadin filan dedi 4500 gibi bi paradan bahsetti tek seferde almis bundan 8 yil once..Bilgisi olan var mii
Kizlar meraba, dogum parasi denen bi olay varmis bilen var mi.. Ben ilk kizimda boyle bi seyden haberim olmadi arkadasim neden almadin filan dedi 4500 gibi bi paradan bahsetti tek seferde almis bundan 8 yil once..Bilgisi olan var mii
calisiyorsaniz raporlu oldugunuz surecteki maaslarinizin toplu olarak sigorta tarafindan izniniz bitince odenen paradan bahsetmis sanirim cunku onun disinda okadar yuksek meblali bi odenek yok
Yanlışlık var canım senin hemen izine ayrılman gerekiyor evet fazla çalışmış olduk ama ben mazeret izni kullanıyordum. Çalışamaz raporu alabilirsiniz ben aldım
Yok canım yok. Doğumdan bir buçuk iki ay sonra ptt'den kimliğinle 400 ₺ alacaksın ikinci çocukta. İlkinde 300₺.
Bir de süt parası var ama o sadece eşi işçi statüsünde çalışanlara veriliyor. 180 ₺
Yok canım yok. Doğumdan bir buçuk iki ay sonra ptt'den kimliğinle 400 ₺ alacaksın ikinci çocukta. İlkinde 300₺.
Bir de süt parası var ama o sadece eşi işçi statüsünde çalışanlara veriliyor. 180 ₺
Slm kizlar benimde cumartesi kontrolum vardi bebis 2950 gr olmus 47 cm boy 11 ne gun verildi ozamana allah izin verilirse sezeryan olacam epidural tercih ettim bakalim 4 kasima tekrar cagirdi ozaman tam net belli olur hersey heralde 11 ne baya dogum var gibi allah hepimizin yavrucaklarino sag salim kucagina almayi nasip etsin
Slm kizlar benimde cumartesi kontrolum vardi bebis 2950 gr olmus 47 cm boy 11 ne gun verildi ozamana allah izin verilirse sezeryan olacam epidural tercih ettim bakalim 4 kasima tekrar cagirdi ozaman tam net belli olur hersey heralde 11 ne baya dogum var gibi allah hepimizin yavrucaklarino sag salim kucagina almayi nasip etsin
InsaALLAH canım.evet herkesin az kaldı artık.epidurali tercih etme nedenin nedir? Ben normal istiyorum bunu doktorumda biliyor ama olaki herhangi bir durum karşısında sezeryan olursam neyi önerirsiniz dedim spinal daha iyi dedi.neye gore dedi bilmem.ilk doğumum hiçbirşey bilmiyorum bende
Ben de kontrole geldim nst ye girdim sonra muayene olucam.2 hafta önce gelmiştim bebek doğum kanalına girmişti nerdeyse 2 hafta çok dikkat etmemi söyledi.çok şükür 35+1 olduk şimdi.kontrolde iyi geçer inşallah
Bende kontrolden çıktım şimdi. Bebeğim ters hala makat geliş Anestezi için kan verdim 2 hafta sonra sezeryan olcam acil bir şey olmazsa ya da haftaya kadar dönmezse. Allah hepimize bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.
InsaALLAH canım.evet herkesin az kaldı artık.epidurali tercih etme nedenin nedir? Ben normal istiyorum bunu doktorumda biliyor ama olaki herhangi bir durum karşısında sezeryan olursam neyi önerirsiniz dedim spinal daha iyi dedi.neye gore dedi bilmem.ilk doğumum hiçbirşey bilmiyorum bende
Epiduralde belden hortum takiyorlar o cikmiyor hastanede kaldigin sürece agri kesiciler ordan veriliyir ve animda atki agri kesiliyor spinalde kalcadan veriliyor yada damardan ama etki edesiye kaar 1 2 saat geciyor yani ilk 1 2 gun ameliyat agrisi cekmemek icin istiyorum bebekle daha rahat vakit gecirmek icin benim ikinci gebeligin ilkide epiduraldi
Yok canım. Senin için iyi olmuş yanlışım yoksa çalıştığın 1 hafta doğumdan sonra ekleniyor haberin olsun 3 hafta doğum öncesi 5 hafta doğum sonrası kullanacaksın
Yok canım. Senin için iyi olmuş yanlışım yoksa çalıştığın 1 hafta doğumdan sonra ekleniyor haberin olsun 3 hafta doğum öncesi 5 hafta doğum sonrası kullanacaksın
Bir hafta nasıl Ekleniyor canım onu anlamadım ben şimdi perşembe çalışmaz rapor alıcam İzne ayrılcam çünkü çalışabilir raporda izne ayrılacağı tarih yazıyor onun ertesi günü çalışamaz alıyorsun
Kizlar merhaba. Bugün tam 36+0 oldum. Gün icinde randevum vardi bir problem yoktu. Fakat sonrasinda iliskiden sonra kahverengi bir lekelenmem oldu. Nisan dedikleri sey olabilr mi? Yoksa iliskiyle alakali midir? Korkmali miyim? İlk dogumum olacagi icin nisan kavramindan cok uzagim. Lutfen bir fikir verin
Bir hafta nasıl Ekleniyor canım onu anlamadım ben şimdi perşembe çalışmaz rapor alıcam İzne ayrılcam çünkü çalışabilir raporda izne ayrılacağı tarih yazıyor onun ertesi günü çalışamaz alıyorsun
Canım doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir raporu alabiliyorsun.yani 37 haftaya kadar. Çslıştığın 5 hafta doğumdan sonra alacağın raporda yazar doğum sonrasına aktarılıyor. Kaybın olmaz devam etmek istersen çalışmaya devamet.
Benn35 te ayrılmıştım 3 haftam doğum sonrasına eklendi. Bu sene ücretsiz izinde olduğum için 1 gün iş başı yaptım 32 de ayrıldım. Açıklayıcı oldu sanırım
Rezene çok yaygın kullanılıyor. Ama bebeğin bağırsak florasini bozduğu iddiası var. Bir de içindeki hormonların da hormonal yapıyı bozduğu iddiası. İlgili yazıyı bulamadım bulsam daha net yazacaktim ama
Canım benim hormanal bi takım sorunlarım vardı evlenmeden önce dahi göğüslerimden süt gelirdi evlenip bebek için tedavi görmeye başladığımda doktorum bana o sütü kesecek ilaç vermişti kesilmişti de ama ilacı bırakınca tekrar gelmeye başlamıştı belki benimki farklıdır.
Bide arkadaşlara tavsiyem bebişler doğduktan sonra bol rezene çayı içsinler (aktardan tohum şeklinde olanlar) hem süt yapıyor hem bebeklerde gazı önlüyormuş