• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bu Doğum işi çok zor ama beni normal Doğuma eşim ikna etti ben yoksa hayatta cesaret edemezdim.
Bnde sezeryana cesaret edemıorum hala korkarım mesela arkadasım oldu kaç gun kendıne gelemdı bebegını emzıremedı ayrıca dıkıslerde çok sızlıoms gercı benımde altım çok sızladı hastanede kaldık kzım sarılık oldu dıkkat edemedım sanrm ondan oldu bide sezryanda gobek olece kalıo faln dıe duydum bı kaç kişide de şaht oldum

Gittim canım ben, kese ve yolk sac vardı şükürler olsun. Bana 15 gibi gün sonra gel dedi haftaya doluyor Zamanım. Yine heyecanlı zamanlar :) Rabbim hep güzel haberlerle dönmemizi nasip etsin inşallah.Amin
Yani ne zaman gidiceksin banada fikir olsun diye soruyorum canim kalp atisi icin cagirdi herhalde

Bnde sezeryana cesaret edemıorum hala korkarım mesela arkadasım oldu kaç gun kendıne gelemdı bebegını emzıremedı ayrıca dıkıslerde çok sızlıoms gercı benımde altım çok sızladı hastanede kaldık kzım sarılık oldu dıkkat edemedım sanrm ondan oldu bide sezryanda gobek olece kalıo faln dıe duydum bı kaç kişide de şaht oldum
Bende sezeryandan korkanlardanim ama bazilarida sezeryan cok rahat diyo bunyeden bunyeye degisiyo tabi

Bende sezeryandan korkanlardanim ama bazilarida sezeryan cok rahat diyo bunyeden bunyeye degisiyo tabi
Bende sezaryen oldum 3. Gün kalkıp yemeğimi yaptım. İlk gece bebeğimle ben ilgilendim. 1 hafta içimde kucağımda bebekle sağlık ocağına gittim. Temizlik yaptım.

Ben de epidural normal doğum yaptım yırtılma olma ihtimaline karşı direkt kesi atıyorlar. Çünkü kontrolsüz yırtıktansa kesi daha iyiymiş daha kolay

Arkadaşım vardı bir gün arayla Doğum yaptık onun 30 dikişivardı kesi atılmıştı ama 3800 doğdu bebeği benim kesi atılmadı açılmam gayet yeterliydi dedi dr ama kızım 2900 doğdu ve kafa çapı çok küçüktü 1 yıl boyunca takibe gittik belki d eo yüzden kolaycacık çıktı. Bu arda hala kafası küçük ama dr a gitmeyi bıraktım...

Canim kesi atildi o yuzden yirtik falan olmadi karnima bastirmadilar son dogum sancisi gelince zaten direk dogumhaneye goturduler maksimum 5 dak icinde dogmustu
Kesı yırtık aynı şey degılmıkı ben aynı dıe dusunuyordum yanı sonucta ebede kesse yırtılsada yırtılıo yanı

Hepsinin ayrı sıkıntıları var işte..

Bende sezaryen oldum 3. Gün kalkıp yemeğimi yaptım. İlk gece bebeğimle ben ilgilendim. 1 hafta içimde kucağımda bebekle sağlık ocağına gittim. Temizlik yaptım.
Aynen bende ilk gun bile kendim ilgilendim her isimi kendim yapmak zorunda kaldim cunku yanimda devamli kalan biriside yoktu bi tek oturup kalkarken agriyodu dikislerim o kadar

Belki kişiden kişiye değişiyordur. Ben ilk andan itibaren bebeğimi emzirdim , çok rahattım. Tabi ağrı sızı oluyor ama az bir süre. Zayıfladım göbekte gitti. Normal doğum çıkışında dikkat etmezsen o göbekte kalıyor yada sarkıyor. Ben hep korse taktım.

Kesı yırtık aynı şey degılmıkı ben aynı dıe dusunuyordum yanı sonucta ebede kesse yırtılsada yırtılıo yanı
Canim yirtik olunca kendiliginden duzensiz bi sekilde yirtiliyo kesi doktor atiyo duzgun bi sekilde sonra dikiyolar yani ben boyle biliyorum

Aynen bende ilk gun bile kendim ilgilendim her isimi kendim yapmak zorunda kaldim cunku yanimda devamli kalan biriside yoktu bi tek oturup kalkarken agriyodu dikislerim o kadar
Ben Doğumdan sonraki gün gezmeye gittim. 3 gün sevgili kayınvalideme kahvaltı hazırladım o bulmaca çözmekle meşguldü :) ama sonra belden aşağım bir şişti bildiğin tulum oldum. Bu doğumdakeainlikle dinleneceğim.

MAşallah burda herkes tecrübeli..benim gibi çömez yok mu ya :) ilk hamileliği olan şahsen yazılanları okuyunca Doğumdan korkmaya başladım:KK43:
Hiç korkma Allah öyle bir sabır veriyorli güç kuvvet ;) seni takip ettim biliyormusun diğer topikte ara ara girip baktım sana. Bak korkuların yersiz çıktı :) Daha da güzel haberler almak nasip olsun hepimize inşallah.

MAşallah burda herkes tecrübeli..benim gibi çömez yok mu ya :) ilk hamileliği olan şahsen yazılanları okuyunca Doğumdan korkmaya başladım:KK43:
Canim benim gercekten dogumum cok rahat oldu aksam 7de hadtaneye gittim sabh 9da evimdeydim emin ol korkulcak birsey yok dogum sancisi adet sancisinin biraz kuvvetlisi sdece tabi hamilelik boyunca bol bol yuruyus yapmak hareketli olmak ve cok kilo alamamk dogumu kolaylastiriyo

Bende onu dıyecektım tam bız konusuyoruzda arkadaslar korkmasın dıe aman canım korkma illaki gelip gwceck çok agrısada acısada gecıo unutuosun az acısada unutuosun hatta benım gbı hemen hamıle kalıosun .:KK70:

Hiç korkma Allah öyle bir sabır veriyorli güç kuvvet :KK66: seni takip ettim biliyormusun diğer topikte ara ara girip baktım sana. Bak korkuların yersiz çıktı :) Daha da güzel haberler almak nasip olsun hepimize inşallah.
Allah razı olsun :) Ama arada vesveseler geliyor hep Doğum, doğum sonrası nasıl olacak nasıl yapıcam falan diye inşllh her şey çok güzel birer anı olarak kalır hatıralarımda

Back
X