Maşallaaaah maşallaaaah diyorum. Ben suni sancı ile bildiğin öldüm öldüm dirildim:))) epidural önermedi doktorum. Doğum sonrası dedim herhalde artık günah filan kalmamıştır bende :))Kesi atılmadan doğurmak isterdim ben de ne güzel. Kesi sonrası dikişler otururken zorluyor bi süre. Epidural normal doğumda ağrı hissedilmediği için düzgün ıkınma olmuyor ve kontrolsüz yırtılma ihtimali yüksek. Ondan da direkt kesi atmış olabilirler. Gerçi doktordan doktora değişebiliyor bu. İlk kez doğum yapacaklar hiç endişelenecek bişey yok her kadının yaşaması gereken zor ama sonu çok güzel bi deneyim. Epidural normal doğumu tavsiye ederim bu arada. 5 cm açıklığa kadar sancı çekip sonrasında epidural ile uyuşturuluyorsunuz ağrı anında yok oluyo ben çok memnun kaldım. İğneden 1 saat sonra 10 cm oldu doğuma alıyoruz dediklerinde ben az daha uyuyacaktım o derece rahatlamıştımkoşullar uygun olursa yine aynı şekilde doğurmak isterim.
Ben az sancı çektim ya günahlarımın yarısı kalmış mıdır acaba?Maşallaaaah maşallaaaah diyorum. Ben suni sancı ile bildiğin öldüm öldüm dirildim:))) epidural önermedi doktorum. Doğum sonrası dedim herhalde artık günah filan kalmamıştır bende :))
Maşallaaaah de kendine :))Evet canım 2 saat kendi sancımla açılmam oldu. Her bünye bir değil tabii ki ama ben çok spor yapmıştım. Hatta son haftalarda epey horon oynamışlığım bacak açma germe çalışmışlığım var.
Canım :) çok sancı çekince günahlar gidiyor kesinlikle diye bi şey yok benimki sadece Ümit. Ama her anne bebeğini karnında taşırken büyütürken doğururken bi sürü sevap kazanıyor. Benim sancılar çok zorluydu maalesef ben de isterdim kolay olsun. Öyle sancılardı ki bilincim kapanmıştı artık. Cidden zordu. Ebeler normal Doğum yapabileceğime inanmadı.Açılmam çok yavaştı. Ama tabi her şeyde olduğu gibi bu da nasip ve kızım normal Doğum ile doğdu. İnşallah bu kez hemencecik sağlıkla normal doğururum şartlar el verirse.Ben az sancı çektim ya günahlarımın yarısı kalmış mıdır acaba?
Her annenin eline iğne batsa sevap hanesine yazılıyor canım :) Rabbim günahlarımızı af etsin.Ben az sancı çektim ya günahlarımın yarısı kalmış mıdır acaba?
Bizim hastanede yasaktı özel olmasına rağmen. Ama sen istiyorsan talep et bakalım.İlk Doğuma eşi giren var mı? Ben ikinciye girsin istiyorum ne çektiğimi anlasınona göre çok kolay da hemen doğuruveriyonız diyor.
İnşallah ikinci kolayca olur. İlki ko senin de ikincisi me olsun istiyorsun?Canım :) çok sancı çekince günahlar gidiyor kesinlikle diye bi şey yok benimki sadece Ümit. Ama her anne bebeğini karnında taşırken büyütürken doğururken bi sürü sevap kazanıyor. Benim sancılar çok zorluydu maalesef ben de isterdim kolay olsun. Öyle sancılardı ki bilincim kapanmıştı artık. Cidden zordu. Ebeler normal Doğum yapabileceğime inanmadı.Açılmam çok yavaştı. Ama tabi her şeyde olduğu gibi bu da nasip ve kızım normal Doğum ile doğdu. İnşallah bu kez hemencecik sağlıkla normal doğururum şartlar el verirse.
Yok yok benim oğlan için konuştuk onu gece emiyor ya onla ilgili bilgi verdi arkadaş sağolsun :) ama o ek gıdaya geçişte ayrı bir sınavKizlarrrr gunaydinn
Anam gece ne konusmussunuz.Siz biz uyurken bebeleri dogurmus emzirmis ek gidaya gecmissinizbiz daha cinsiyetini ogrenemedik
Hayırla gel inşallah, Rabbim hepimize bu müjdeli haberi vermeyi nasip etsin. AminGunaydin kizlar masallah sayfalar baya ilerlemis cok okuyamadim. Evet benim icin yarin buyuk gun..kalp atisi icin gidicem...bugunu hayirlisiyla atlaturiz insallah bakalim....
Sabah 9da hastaneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı 40+1deydim yatış yapıldı öğle saatlerinde bana da suni sancı verdiler. Saat 12ye kadar hafif sancım vardı 4e kadar şiddetli sancı çektim ama hep yürüdüm sonlara doğru iyice şidddetlenince kalkamadım artık belim ağrıyordu sonra baktılar 5 cm olmuş hemen epidural için aldılar. 1 saat sonrası açılma 10 cm e yükselmiş hiç haberim bile olmadı en ufak bi ağrı hissedilmiyo. Epiduralsiz normal yapanlar size de maşallah canım ağrıların en şiddetli anında iğne vurulup rahatladım ben devamı nasıl oldurdu bilemiyorum. İnş çekilen sıkıntılar gübahlarımıza kefaret olur...Maşallaaaah maşallaaaah diyorum. Ben suni sancı ile bildiğin öldüm öldüm dirildim:))) epidural önermedi doktorum. Doğum sonrası dedim herhalde artık günah filan kalmamıştır bende :))
Hımmm... ben sancı odasına kadar anlamadım bu sancıyla Doğum mu olur diyodum ama Doğuma 1 saat kala biraz arttı sancılar.. ama benim doğacağı güne kadar hiçbirsancım falan olmadı sadece doğacı günün sabahı hafif pembe akıntım oldu. Hatta hastaneye girerken ben bu akşam doğurmayacağım yarın doğurmak istiyorum dedim. Çünkü yarınki gün evlilik yıl dönümümüzde. Dr da zaten ancak yarın doğar demişti ama doktor bile şaşırdı 2saatte doğmasına:)Sabah 9da hastaneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı 40+1deydim yatış yapıldı öğle saatlerinde bana da suni sancı verdiler. Saat 12ye kadar hafif sancım vardı 4e kadar şiddetli sancı çektim ama hep yürüdüm sonlara doğru iyice şidddetlenince kalkamadım artık belim ağrıyordu sonra baktılar 5 cm olmuş hemen epidural için aldılar. 1 saat sonrası açılma 10 cm e yükselmiş hiç haberim bile olmadı en ufak bi ağrı hissedilmiyo. Epiduralsiz normal yapanlar size de maşallah canım ağrıların en şiddetli anında iğne vurulup rahatladım ben devamı nasıl oldurdu bilemiyorum. İnş çekilen sıkıntılar gübahlarımıza kefaret olur...
Öyle deme benim kuzenim ikizleri normal doğurdu hem de 45 dk daIki covugumuda normal dogurdum teki suni sanciyla 4.5 saatte kizimda kendi sancimla 1 saatte dogurdum ama suni sanci daha kolay cunku siddetti yavas yavas artiyo vucut alisiyo normal kendi sancimda birden artiyo sanci ayar yok.
Yani 4.5 saat suni sanciya dayandim 1 saat normal sanciya dayanamadim.
Bundada sezeryanida tatmak istiyorum ikiz olsada sezeryan olsam tum dogum sekillerini tatmis olsam diyorum
Ha ama soyle aciklik getireyim hic bisey dayanilmicak gibi degil.Oyle olsaydi 3.yu dusunmezdimIki covugumuda normal dogurdum teki suni sanciyla 4.5 saatte kizimda kendi sancimla 1 saatte dogurdum ama suni sanci daha kolay cunku siddetti yavas yavas artiyo vucut alisiyo normal kendi sancimda birden artiyo sanci ayar yok.
Yani 4.5 saat suni sanciya dayandim 1 saat normal sanciya dayanamadim.
Bundada sezeryanida tatmak istiyorum ikiz olsada sezeryan olsam tum dogum sekillerini tatmis olsam diyorum
Masallah ama ikiz olursa riske atmicam ben cunku teki duz teki ters olursa tekini dogurunca sonra sezeryan olan var.Ayni dogumda iki aciyi yasamak istemem psikolojik olarak çökertir cunkuÖyle deme benim kuzenim ikizleri normal doğurdu hem de 45 dk da
16 aylık kızım var :)) bu da ikinci :))İnşallah ikinci kolayca olur. İlki ko senin de ikincisi me olsun istiyorsun?
Yolu güzel canım ve tatvandan kısa sürüyor. Bayadır gitmiyorum o taraflara. Bu sene çok kar da yağmadı bozulmamıştır yolu :) sana gezilecek yerleri yazarım :))Ottomania canım ya biz ekimde güneydoğu gezisi yapacağında nasipse Tatvandan Nemrut gölüne gitmek uzun sürüyor mu ve yolu nasıl bilgin var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?