- 6 Eylül 2008
- 8.251
- 4.994
- 373
Büyük bir risk Yok sonucundaNifty testin bir zamanı YÖKmuş belki bi süre sonra yaptırırız şimdilik biraz rahatlamaya ihtiyacım var
Ömrüm oldukça bugün kü şoku ve üzüntüyü unutamam
Evet canım aynı doktor dedi
Ama hislerlere ne kadar güvenilir ki
Risk çok yüksek çıkmadı Allah’a şükür ama sonuçta bir riskten de bahsedildi işte
Evet 2li testten sonra diğer testleri çoğu yapmıyor
Kendi doktorum da 2li iyi çıkmış ama bazen belli olmuyor işte dedi
İnşallah canımBüyük bir risk Yok sonucunda
İnşallah detaylı ultrasondan sonra için daha rahat eder
Tabiki bak kendi ilacini kendin bulmussun canm.. bazen de tam tersi oluyo hersey allah tan onun gucunun siniri yok bunu hepimiz biliyoruz ben inaniyorm hicbi sknti cikmicak insallah.. kendini uzup hamileligini zehir etme kendine..Bir akrabamız aradı bugün durumu öğrenmiş
2li,3lü,4lü hatta ve hatta ayrıntılı ultrason da bile down sendromlu teşhisi konulmuş
Bir kaç doktor da kürtaj önermiş hatta ısrar etmiş
Ama asla düşünmediğini söyledi
9 ay boyunca ağladım Doğuma bile ağlayarak gittim
Kabus gibi günler yaşadım
Ama bebeğim doğdu ve gayet sağlıklı dedi
Şuan kızı 2 yaşında dünya güzeli ve çok akıllı
Allah ne dilerse o
Gözlerim yanıyor ağlamaktan helak oldum
Kolay değil ama Herşey Allahtan bizim yapacak birşeyimiz yok
Canim cok sevindim son duruma detaylida insallah guzel seyler soylucek doktorun bende bi tek 2li yaptirdim bi ayrintili yapticam ilk gebeligimdede oyle yapmistim ne kadar cok test yaptirirsak o kadar kafa karisiyo malesef bak tanidiginda anlatmis sana bu testlerin sonucu kesin degil zatenDaha iyi hissediyorum zaten
Akşam üstü tekrar gittik doktora bana göre bebeğiniz %90 sağlıklı
Kürtaj gibi düşünceniz yoksa aminosentez de yaptırmayın dedi.
Fetal DNA nifty testi kesin sonuç ama onu yaptırmayı da ben düşünmüyorum şimdilik
Nasıl olsa teşhis konulmuş olacak bir çözüm değil yani
Bende eşimde kötü düşünmek istemiyoruz
Çok kişiden duydum 4lü testi riskli çıkıp son derece sağlıklı bebekleri olanları
Ayrıca 2li testim gayet iyiydi
Keşke yaptırıp kafamı bulandırmasaydım diyorum şimdi de
Yaptırmayan varsa yaptırmasın bence
Çünkü bazıları 2li testi yaptıysan 4lü testi niye yaptırıyorsun ki diye tepki verdi
Bir kaç hafta sonra ayrıntılı ultrason var sadece onu düşünmek istiyorum
Sanırım rahmin büyüyor. Başka ne sebep olabilir ki? Göbek fıtığı yoksa?Kizlar size bsy daniscm.. benm tam gobegimin alti hani doktorun ultrasonla bebege baktigi yer varya orasi icten ice aciyo sizce nedendir gaz sancisi midir acaba?? Kasiklarimda hic bi sizlama yok sadece o dedgm ultrason icin krem suruyolar ultrasonla bakiyolar ya orasi aciyo
Gobek fitigi olsa simdiye kadar bisekilde cikardi demi bu yasima kadar.. ben de anlayamadm yani rahim buyuyo ondan herhlde diyorm ama insan panik oluyo hele de ilk olunca cok acemiyizSanırım rahmin büyüyor. Başka ne sebep olabilir ki? Göbek fıtığı yoksa?
Beyindeki olusumlarla alakali bi anormali.Yanilma payi oldugunu dusunmuyorum.Hem oglumdada yasadigim icin hem 3 farkli doktor baktigi icin.Teki yanildi diyelim digeride mi yanildi.Cumaya randevu almistim Gataya ama esim gorevde oldugu icin haftaya carsambaya erteledim.Tek gitme neyle karsilasacagini bilmiyosun dedi bekle beraber gidelim diyince erteledim.Gatanin gorusune gore nifty yaptiricam.beklemedeyim...Canim oncelikle icini ferah tut. Rabb'im insaallah sikintilarini hayra cikarsin, seni bir an once ferahlatsin. Nifty testi yaptirsaniz acaba daha net sonuc alabilir misiniz? Genetik bir rahatsizlik mi bahsettigin durum? Nasil bir sey tespit edildi ultrasonda, yanilma payi, hata falan olabilir mi?
Cabim ben 2 li ve 3 lu testlere hic ama hic guvenmiyorum, suphe duymak icin fiziksel bir bulgu olmasi lazim bence. Icini ferahlatmak icin bence nifty testi yaptirabilirsin. Amniyosentez yerine onu dusunurdum ben olsam. Amniyosentezde de risk olusuyor sonucta.
Normal çoğumuzda oluyor merak etme tansiyon düşüklüğüde olabilirkızlar hayırlı akşamlar sizlere bir şey şırnak istiyorum kalp çarpıntısı yaşıyor musunuz kalbim çok hızlı atıyor kardiyologa gittim kalpte titreme vardı normal hamilelikte dedi..canım sıkıldı ilk hamileligimde olmadı böyle bir şey
Daha iyi hissediyorum zaten
Akşam üstü tekrar gittik doktora bana göre bebeğiniz %90 sağlıklı
Kürtaj gibi düşünceniz yoksa aminosentez de yaptırmayın dedi.
Fetal DNA nifty testi kesin sonuç ama onu yaptırmayı da ben düşünmüyorum şimdilik
Nasıl olsa teşhis konulmuş olacak bir çözüm değil yani
Bende eşimde kötü düşünmek istemiyoruz
Çok kişiden duydum 4lü testi riskli çıkıp son derece sağlıklı bebekleri olanları
Ayrıca 2li testim gayet iyiydi
Keşke yaptırıp kafamı bulandırmasaydım diyorum şimdi de
Yaptırmayan varsa yaptırmasın bence
Çünkü bazıları 2li testi yaptıysan 4lü testi niye yaptırıyorsun ki diye tepki verdi
Bir kaç hafta sonra ayrıntılı ultrason var sadece onu düşünmek istiyorum
Beyindeki olusumlarla alakali bi anormali.Yanilma payi oldugunu dusunmuyorum.Hem oglumdada yasadigim icin hem 3 farkli doktor baktigi icin.Teki yanildi diyelim digeride mi yanildi.Cumaya randevu almistim Gataya ama esim gorevde oldugu icin haftaya carsambaya erteledim.Tek gitme neyle karsilasacagini bilmiyosun dedi bekle beraber gidelim diyince erteledim.Gatanin gorusune gore nifty yaptiricam.beklemedeyim...
Hepinize Teşekkür ederim kızlar
Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
kızlar çok geçmiş olsun.Icinizi ferah tutun dualarımız sizinle umarım yanılır doktorlarBeyindeki olusumlarla alakali bi anormali.Yanilma payi oldugunu dusunmuyorum.Hem oglumdada yasadigim icin hem 3 farkli doktor baktigi icin.Teki yanildi diyelim digeride mi yanildi.Cumaya randevu almistim Gataya ama esim gorevde oldugu icin haftaya carsambaya erteledim.Tek gitme neyle karsilasacagini bilmiyosun dedi bekle beraber gidelim diyince erteledim.Gatanin gorusune gore nifty yaptiricam.beklemedeyim...
Canım lütfen moralini yüksek tut 2li testin iyi çıkmış. Bu testler net sonuç vermiyor ki. Ben sadece 2li testi yaptırdım içlerinde güvenirliği en yüksek olan oymuş 2li iyi çıkınca 3lü 4lü yaptırmaya gerek yok diye yönlendirdi doktorum. Bebeğin inş sağlıklıdır hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inş..Kızlar çok kötüyüm ağlamaktan mahvoldum
4lü test sonucum riskli çıktı
Canım ben de aynı şeyi yaşıyorum. İlkinde böyle bir şey yaşamamıştım.kızlar hayırlı akşamlar sizlere bir şey şırnak istiyorum kalp çarpıntısı yaşıyor musunuz kalbim çok hızlı atıyor kardiyologa gittim kalpte titreme vardı normal hamilelikte dedi..canım sıkıldı ilk hamileligimde olmadı böyle bir şey
Parlama gibi degilde beyin yapisi farkliligi.Oglumun beyin kivrimlari bizimkinden farkli.Bebektede bu goruldu.Genetik olarak akrabalarimizdaki bebeklerde boyle bisey gorulmedi.Ilk oglumda goruldu.O da sansliymiski saglikli dogdu.Kizimda korkumdan ozellikle baktirmistim yoktu.Simdi bu bebekte var.Olasilik olarak iki kardeste olmasi milyarda trilyonda bir ihtimal dediler doktorlar bile sasirdi nasil olur diye.Eger saglikli dogarsa ustun zekali olacagini biliyorum.%97lik oranida oglumda zekai tahir de riskli gebelikte belirtmislerdi.Bu oran nedeniyle almak istemislerdi.Yani mesela anlamak istedigim nokta su canim. Kalpte ya da bagirsakta ultrasonla bakarken parlama varsa down sendromundan supheleniliyor, ama normal bebeklerde de parlama olabiliyor. Senin durumunda beyinde gordukleri anormallik de kesin bulgu mu, o anormallige sahip olan bebeklerin %97sinde zeka geriligi olmasi kesin mi? Yoksa gordukleri terslik parlamada oldugu gibi yanilma payi olan birsey mi? Bir de bahsettigin durum fiziksel bir anomali mi yoksa genetik bir hastalik mi? Teshis ne tam olarak? Cuma gunu Ataturk egitim arastirmada randevum var 15:10 da, Ali beye detayli ultrason icin randevu alabilirsem diye gidicem. Istersen cikista seninle gelebilirim Gata'ya, ya da daha oncesindeyse randevun? O kadar erteleyince huzursuz olursun belki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?