Keşke bende yaptırmasaydım pişmanımNurbal27 cnm benim ilk oğlumda yasadigimin aynısını yasiyosun ikilide hiçbi sorun yokken 3lude riskli çıkmıştım o an dünya başıma yıkılmıştı ağlamaktan içim şişmişti amniyosentez yaptırmakta istemedim o da riskli çünkü 60da 1 de olsa risk risktir prof bi doktorla görüştüm fiziksel olarak hiçbi problem çıkmamıştı o an onu öyle görünce ne olursa olsun doğurucam dedim ve doğurdum çok şükür sapasağlam ha olabilirdi de her türlü kabulumdu ama tabi hamileleigim berbat geçti hep ağladım bunda da bilerek bu testleri yaptırmadım çünkü yaşadığımı bir ben bilirim bide allah
Doktorun radyolojideki ultrason bolumune yonlendirdi 3 lu icin.orda ultrasonda olcumler yapilirken sekretere dedi su doktoru cagir bu doktoru cagir diye.Bi problem mi var dedim hayir dedi.Diger doktorlar geldi tek tek hepsi inceledi o an anladim oglumdada vardi diye
ins canim Allah kimseye yasatmasin
cok tskler
cok tskler
2 lide problem yoktu ama soyleki oglumdada 2 li iyiydi uclu riskliydi.Oyuzden ikiliyi ben dikkate almamaistim pek
Oyle kotuyumki laboratuvar sefiyle gorustum iki kardeste de olmasi milyarda trilyonda bir ihtimalmis ve ben bu ihtimali tutturdum malesef..
Millet dogurup dogurup sokaga atarken ben uzerine titriyorum ondan mi kaynaklaniyo napiyo.
Dun oglumun ogretmeni cagirmisti bugun icin randevulasmistik.Oglumu ovdu ovdu o ovdukce ben agladim agladim.Erkek oldugu icin beni anlamasi imkansizdi.Oyle kotuyumki cocuklarimdan baskasini gormek dahi istemiyorum.Beni bi dagin basina atsinlar gunlerce aglamak istiyorum sadece
Rabbim hicbirinize yasatmasin.Bunun dili dini irki yok hic kimse yasamasin ins
Oglum bu rahatsizlikta olan bebeklerde sadece %3 u saglikli doguyomus.%3 luk dilime girdigi icin saglikli.%97 zihinsel engelli olacaktiAma bak diyorsun ki oglun gayet akli başında ve saglikli. Icini ferah tut. Bu ikili uclu testlerin yanilma payıda var. 2 li test yuzde 10 yanilma payi varsa 3 lu testte 15 lere çıkabilir diyor doktorlar. Bizim icin en onemlisi 2 li test ve ayrintili ultrason. Insallah bunda da bi problem cikmayacak.
ayrıntılı ultrasonda görüldüya hani ya 10 gün sonra kan sonucun Allah ın izni ile güzel çıkarsa o zaman ne yapılıyormuşOglum bu rahatsizlikta olan bebeklerde sadece %3 u saglikli doguyomus.%3 luk dilime girdigi icin saglikli.%97 zihinsel engelli olacakti
3 lu test icin kani daha bugun verdim sonuc 10 gun sonra cikacak.Ultrasonda goruldu bebegin problemi.Zaten ayrintili gibi gelismis bi cihazla bakildi
Sabırlı olmak lazım insan düşündükçe çıldıracak gibi oluyorOglum bu rahatsizlikta olan bebeklerde sadece %3 u saglikli doguyomus.%3 luk dilime girdigi icin saglikli.%97 zihinsel engelli olacakti
3 lu test icin kani daha bugun verdim sonuc 10 gun sonra cikacak.Ultrasonda goruldu bebegin problemi.Zaten ayrintili gibi gelismis bi cihazla bakildi
Canim insallah guzel cikicak sonucun senindeSabırlı olmak lazım insan düşündükçe çıldıracak gibi oluyor
Bende be yapacağımı düşünüp duruyorum
hilalcikk dediğin testi araştırıyoruz BiZde
Bakalım ne diyecekler
Dogumevine yonlendirdi burada yapabilecegimiz bisey yok dedi.Dogumevinde riskli gebelik bolumune gitmistim oglumda orda psikolojimin daha kotu olacagini bildigimden (cunku cok farkli rahatsizligi olan gebeler geliyor zaten moralin bitik) Gataya randevu aldim.Gatada da ayni durum gozlenirse bebek icin karar verilir dedi.Oglumda alacaklardi ben imza atmadim.Ama bu o kadar sansli olur mu yada ben dogup akli biseylere erene kadar dayanmaya sabredebilir miyim yada down sendromlu olurda vicdan azabi ceker miyim,tum bunlara katlanabilir miyim bilemiyorum...Nurbal27 üzülme lütfen amou
ayrıntılı ultrasonda görüldüya hani ya 10 gün sonra kan sonucun Allah ın izni ile güzel çıkarsa o zaman ne yapılıyormuş
Kan sonucunun bi onemi kalmadi bu durumda.Presedur icabi kan vermis oldum.Cunku beyinsel yapisi ultrasonda goruldu ve seninkinden benimkinden farkliNurbal27 üzülme lütfen amou
ayrıntılı ultrasonda görüldüya hani ya 10 gün sonra kan sonucun Allah ın izni ile güzel çıkarsa o zaman ne yapılıyormuş
Canim sen ne testi dedin beynim durdu suan okuduklarimi algilayamiyorumCanim insallah guzel cikicak sonucun seninde4body1soul ikinizede dua edicem elden baska birsey gelmiyo
Anladım canımmKan sonucunun bi onemi kalmadi bu durumda.Presedur icabi kan vermis oldum.Cunku beyinsel yapisi ultrasonda goruldu ve seninkinden benimkinden farkli
CanimCanim sen ne testi dedin beynim durdu suan okuduklarimi algilayamiyorum
Nifty mi
of en zor kisimlardan biri isim secmek!AHSEN
ESİLA
EYLÜL
MİRAY
AYŞE SARE
ARZUM SENA
SERRA
DEFNE
DURU
BELÇİM
ASUDE
DİLARA
BEYZA
BANU
FERHAN
FEYZA
SERAP
ECE
GÜLÇİN
BİRSÜRÜ İSİM VAR fakat kararsızım bunlar sadece aklıma gelenler
Canım Canım inşallah bu bebeğinde oğlun gibi sağlıklı sıhhatli doğar.Rabbim hickimseyi evladıyla sınamaz inşallah..Kizlar iki gundur 3 lu test icin hastanedeydim.Simdi eve geldim
Oncelikle cinsiyetten once SAGLIK dileyin...
Ben bu bebegi oglumda yasadigim sikintilarda bozulan psikolojimi atlatmak icin o gunleri unutmak icin istemistim.Ayni seyleri yasamam diyordum.COK YANLIS DUA ETMISIM.
Oglumun dogmadan once ultrasonda tespit edilen beyinsel bir saglik problemi vardi.Sacma sapan insanlarin sakat dogacak laflarini isite isite doguma gittim.Cok sukur cogu insanin sahip olmak isteyecegi ozellikte oglum var.Binlerce sukurler olsun ama bu rahatsizlikta olan bebeklerin sadece %3 luk kismi saglikli oluyor.
Ve biraz once ogrendimki kizimdada bu problem var..Bebek oglum kadar sansli olmayabilir ve %97 lik kisimda olabilirmis.
Moralim cok bozuk.Ben neler dusunmustum neler hayal etmistim neler oldu.Ayni seyleri yasamam imkansiz gibi derken suan daha beterini yasiyorum.Nefes bile alamiyorum suan.
Cuma gunu icin baska hastaneye sevk edildim.O doktordan cikan sonuca gore bebek icin karar verilecek.
Dualariniza ihtiyacim var.Cocuklar okuldan gelmeden toparlanmam lazim.Gelisme olursa yazarim kizlar
Allah herseyle sinasin ama evlatla sinamasin ikinci kezdir yasiyorum cok zor
Canım benim ilk gebeliğimde üçlü testim 1/100 çıkmıştı. Sonra perinatoloğa gittik. Kalbinde ekilebilir odak olduğu için risk 2 ye katlandı 1/50 yazdı rapora. Şimdiki gebelikte sadece ikili yaptırdım. Çünkü üçlü testin güvenilirliği çok düşük. Hiç canını sıkma bence. Bebeğin sapaslim doğacak. İstersen nifty test yaptırTe.21 riski
1.300 üstü olması gerekirken benim ki 1.294 çıktı
Aminosentez önerdiler
Ama riskliymiş
Çok kötüyüz be yapacağımızı bilmiyoruz
Allah iki arkadaşımızın ve bütün hepimizin bebişlerin sağlıkla gelmesini nasip etsin inşallahNurbal27 canım senin 2li ve 3lü risklimi çıkmıştı 4lü yapıldı? 2li temizse sorun olmayacağını söyledi doktorum.. çok üzüldüm,nolur kendini hırpalama,zaten zor zamanlar atlattın benim yiğenim içinde neler dediler,en son amniyosentez yaptırdı ablam ve temiz çıktı,artık tıp çok gelişti amniyosentezden korkma..
4body1soul canım benim.. kelimeler boş,beklemekten ve dua etmekten başka çaremiz yok sanırım. sana şu gebe halimle söz veriyorum akşam senin için abdestimi alıp dua edicem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?