Turşu muBu sene kış ağır geçecek belki nerden biliyorsun :)
Turşu yapmaya çalışıyorum gelde yardım et bir kavanoz da sana veririm
Malum bu sene iş ağır geçecek
Ayyy geliyim gelmem mi ama bi kavanoz yetmez banaBu sene kış ağır geçecek belki nerden biliyorsun :)
Benim de çok Canım istıyor ama yemiyorumTurşu mu
Canın sağolsun kuZum hepsini alAyyy geliyim gelmem mi ama bi kavanoz yetmez banao tursunun yarisina ortak cikarim tursu dedn can evimden vurdun resmen
Ayyy mor lahana miiiCanın sağolsun kuZum hepsini al
Ama mor lahana turşusu yapıyorum ben
Diğerlerini hiç denemedim
Biri yapar bende yerim diye beklıyorum :)
Bende biraz manyaklık vardır işden gelip akşamAyyy mor lahana miiibayilirimm.. iyi masallah kiz maharetlisin bak ben daha hic tursu denemesi yapamadm
Ben damak tadıma göre acılı ev turşusu bulsam affetmem valla yerimBenim de çok Canım istıyor ama yemiyorum
Eller ayaklar şişer sonra
Koca kavanoz olsa yerim herhalde
Kan degerleri nasil kizinin merak ettim.Yedik vallahi, çeşit çeşit yapmış.Sabah kızım diyor ki babaannem ne pişirecek bakalım bugün. Kızım azıcık da biz yapalım dedim, hemen çocuğum da alıştı hazıra.
Bu arada kızım çok problemli şu sıralar. Okulda da sıkıntı çıkarıyor, sabahları yanımdan ayrılmak istemiyor. Ağlıyor. Anaokulundaki 2. yılı. Yeterince oynayamıyorum çocukla.Okulun psikologu gördü yine geçen hafta. Benimle de konuşacak psikolog bakalım. Kızım aşırı yemek seçiyor, küçüklüğünden beri böyle. Gİtgide daha kötü oldu. Demişimdir size mutlaka. Neredeyse sadece kahvaltılıklarla ve meyveyle yaşıyor. Arada omlet krep olarak yumurta yer. Süt içiyor. Benim yaptığım kurabiyelerden yiyor. (Kurabiyenin ununda kurufasülye unu nohut unu falan koyuyorum az miktarda en azından besinlerini oradan alsın). Kayınvalidemin yaptığı patates kızartmasını bile yemiyor bazen, kıtır kıtır olmamışsa. Makarna, patetes kızartması, tarhana çorbası pişen nadir yediği yemeklerden. Onları bile yemiyor bazen. Et olarak da sıkıntılı. Ayda 3-4 kez ancak yer, o da hamburger olarak. Balığı 1bucuk yıldır yemiyor. Tavuk da 2 yıldır yemiyor.Sulu yemek kesinlikle yemiyor. Psikologlara falan gittik, ne yaparsanız yapın, istediğiniz tehtidi yapın, güzellikle anlatın, ödüller verin, ceza verin, aç bırakın, ama bu çocuk 8 yaşına kadar yemek yemeyecek. Sevdiği sağlıklı şeylerle devam edin. Bazı geceler uykularım kaçsa da yapacak bir şey yok. Bu arada boyu (90 persantil) yaşıtlarının en üstünde kilosu (75 persantil) da boyuna göre biraz az olmakla birlikte ortalamanın üstünde. Nasıl büyüyor anlamıyoruz
Tek sıkıntımız bu yemekti, başka bir şey yok gibiydi. Kardeşini öğrendiğinden beri çok daha hassas, kırılgan ve alıngan bir çocuk oldu yavrum. Beni çok zorluyor. Umarım kolaylıkla atlatırız.
Dikkat et kirma kavanozlari :))Bu sene kış ağır geçecek belki nerden biliyorsun :)
Parlama gibi degilde beyin yapisi farkliligi.Oglumun beyin kivrimlari bizimkinden farkli.Bebektede bu goruldu.Genetik olarak akrabalarimizdaki bebeklerde boyle bisey gorulmedi.Ilk oglumda goruldu.O da sansliymiski saglikli dogdu.Kizimda korkumdan ozellikle baktirmistim yoktu.Simdi bu bebekte var.Olasilik olarak iki kardeste olmasi milyarda trilyonda bir ihtimal dediler doktorlar bile sasirdi nasil olur diye.Eger saglikli dogarsa ustun zekali olacagini biliyorum.%97lik oranida oglumda zekai tahir de riskli gebelikte belirtmislerdi.Bu oran nedeniyle almak istemislerdi.
Guzel dusuncen icinde tsk ederim Allah razi olsun.Erteleme nedenimin biride haftaya kadar bebek biraz daha buyuyecek belki beyin yapisi duzelir tabiki bu tamamen benim dusuncem bi ihtimal diyorum.Bunun icin beklicem.O zamana kadarda ozel bi doktor arastircam iki hastane iki doktorla yurutmeye karar verdik.
Kışın doğuracağız nasıl gezeceğiz
Allah nasip eder 40 ları çıkarsa o zaman Nisan sonuna doğru gezmeye başlarız
Soğuklarda çıkarma çocuğu
Yok canim artik :) bisey olmaz daaKızlar siyah noktalar için burun bantı kullanmak istiyorum da
Bir zararı olur mu acaba
bende 28 aralikta dogum yaptim, hastane cikisi kar baslamisti :) tam kisin ortasi, simdi bahar sayiyorum bu bebeyi :)Ilk kizim 12 ocakta dogdu. 20 gunu ya gecti ya gecmedi, kanguruya koyup koyup cikardim valla. Doktorum hergun en az yarim saat disari cikar hava aldir bebege demisti. Bebek soguktan degil mikroptan hasta olur, evde de hava sirkulasyonu iyi saglanmadigi icin daha cok hastalanir bebek demisti. Ben de dinledim kizimin doktorunu, hemen hergun cikardim disari, kar demeden kis demeden. Masaallah dogru duzgun hastalandigini da bilmem.
Ilginc bir sekilde her seyi normal. Arada takviye vitamin veriyorum. Bir ayda belki 3-4 gun o da duzenli degil. Ama kamsizlik ya da vitamin eksikligi yokKan degerleri nasil kizinin merak ettim.
Benim kızım san çok seçiyor bu yaşında. Hatta sadece hazır mamayla beslenmek istiyor. Ben ev yemeğini sadece duşa sokup yedirebiliyorum. Kardeşi olunca kıskanıp yer diye düşünüyorum. Yemek seçen çocuk o kadar zor ki yeğenlerimden biliyorum. Allah yardımcın olsun. İkinci olunca ilkinin isteklerine de yetişmek daha zor olur değil mi?Yedik vallahi, çeşit çeşit yapmış.Sabah kızım diyor ki babaannem ne pişirecek bakalım bugün. Kızım azıcık da biz yapalım dedim, hemen çocuğum da alıştı hazıra.
Bu arada kızım çok problemli şu sıralar. Okulda da sıkıntı çıkarıyor, sabahları yanımdan ayrılmak istemiyor. Ağlıyor. Anaokulundaki 2. yılı. Yeterince oynayamıyorum çocukla.Okulun psikologu gördü yine geçen hafta. Benimle de konuşacak psikolog bakalım. Kızım aşırı yemek seçiyor, küçüklüğünden beri böyle. Gİtgide daha kötü oldu. Demişimdir size mutlaka. Neredeyse sadece kahvaltılıklarla ve meyveyle yaşıyor. Arada omlet krep olarak yumurta yer. Süt içiyor. Benim yaptığım kurabiyelerden yiyor. (Kurabiyenin ununda kurufasülye unu nohut unu falan koyuyorum az miktarda en azından besinlerini oradan alsın). Kayınvalidemin yaptığı patates kızartmasını bile yemiyor bazen, kıtır kıtır olmamışsa. Makarna, patetes kızartması, tarhana çorbası pişen nadir yediği yemeklerden. Onları bile yemiyor bazen. Et olarak da sıkıntılı. Ayda 3-4 kez ancak yer, o da hamburger olarak. Balığı 1bucuk yıldır yemiyor. Tavuk da 2 yıldır yemiyor.Sulu yemek kesinlikle yemiyor. Psikologlara falan gittik, ne yaparsanız yapın, istediğiniz tehtidi yapın, güzellikle anlatın, ödüller verin, ceza verin, aç bırakın, ama bu çocuk 8 yaşına kadar yemek yemeyecek. Sevdiği sağlıklı şeylerle devam edin. Bazı geceler uykularım kaçsa da yapacak bir şey yok. Bu arada boyu (90 persantil) yaşıtlarının en üstünde kilosu (75 persantil) da boyuna göre biraz az olmakla birlikte ortalamanın üstünde. Nasıl büyüyor anlamıyoruz
Tek sıkıntımız bu yemekti, başka bir şey yok gibiydi. Kardeşini öğrendiğinden beri çok daha hassas, kırılgan ve alıngan bir çocuk oldu yavrum. Beni çok zorluyor. Umarım kolaylıkla atlatırız.
canım içimi rahatlattin sagolasin endişe etmiştim.iki gece uyumakta zorlandım şimdi epey azaldı şükür ..Allah hepimize sağlıklı hamilelik sağlıklı doğum nasip etsinNormal çoğumuzda oluyor merak etme tansiyon düşüklüğüde olabilir
ilkinde bende de yoktu canım.kalbim ağzımda atıyor sanki ve titreme gibi ilginç bir his vardı o geçti hala çok hızlı ama.çarpıntı inşallah imiş.doktor normal dedi hamilelikte olurmuş kalp bebek için de daha çok kan pompalıyor yükü artıyormuş .ama ben pek iyi hissetmiyorum inşallah geçer senin de canım.Canım ben de aynı şeyi yaşıyorum. İlkinde böyle bir şey yaşamamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?