hatta bugün eşim senin kalbin niye bu kadar hızlı atıyor dedi. Dr a sorduk normal dedi. Ama devletteki dr a da soracağım.ilkinde bende de yoktu canım.kalbim ağzımda atıyor sanki ve titreme gibi ilginç bir his vardı o geçti hala çok hızlı ama.çarpıntı inşallah imiş.doktor normal dedi hamilelikte olurmuş kalp bebek için de daha çok kan pompalıyor yükü artıyormuş .ama ben pek iyi hissetmiyorum inşallah geçer senin de canım.
Ben özel hastaneye ve iyi bir dr a gittiğimi düşünüyordum. Ama bunların hiçbirini sormadı :) devletteki de kan değerlerime bakıp gayet iyi bu durumda vitamine gerek yok dedi.Merhaba, ben ve oğluşum da aranıza katılmak istedik, mart ayı 21 gibi( belki daha erken) normal doğum ile diyerek beklemedeyiz.
Hamilelik başından beri çok fazla doktor değiştirdim, şu hocaların rahat ol zaten bebek büyüyor diyerek hiçbir açıklama yapmaması gerçekten canımı sıkıyor. Zaten rahatım, ancak hamilelik gibi önemli ve hassas bir konuda danışana; alkol kullanıyor musun, kullandığınız ilaçlar var mı, herhangi bir hastalık durumu var mı gibi en azından genel durumu belirleyici şeylerin sorulması gerektiğini düşünüyorum. Fakat şu zaman kadar internetten öğrendiğim bilgiler eşliğinde gidiyorum...Beslenme desteği var mı hocam: yok gerek yok diyerek savuşturuluyor mesela fakat annenin vitamin haznesi nedir, eksiği fazlalığı nedir, bebeğin hangi besinlere özellikle ihtiyacı var, bebeğin vücut, beyin vb gelişmelerini destekleyici neler yapılabilir( yoga- meditasyon- yürüyüş gibi) bilgilendirmeler hiçbir koşulda yapılamıyor.
Bu konularda biz anne babaların hassas olması gerektiği ve gerektiğinde doktora ısrarcı olunması noktasını düşünüyorum.
ve son olarak şu anki doktorum Bakırköy acıbadem Dr. Melih Gündüz . Kendisine giden doğum yapan var mı acaba?
ve ek olarak bu dönemde bahçeşehir de olan var mı, hamişler grubu kurardık belkim:) kocaman sevgiler.
Yedik vallahi, çeşit çeşit yapmış.Sabah kızım diyor ki babaannem ne pişirecek bakalım bugün. Kızım azıcık da biz yapalım dedim, hemen çocuğum da alıştı hazıra.
Resmen benim oğlumu anlatmışsın... Şu an 5 yaşında ve hala da yaşıyoruz bu dediklerini. Sulu yemek sevmez sebze sevmez, et hic sevmez çiğneyemiyormuş küçük bey. Jelibon vs ver bir güzel çiğner ama. 3 yıldır anaokuluna gidiyor ilk yıl çok taktım kafaya, okulunda ağladım falan bu çocuk boyle nolacak diye, okulun psikoloğu once sizle konuşmamız gerek bizim dedi beni terapiye aldı resmen:) oğlum değişti mi? Hayır! Ne yedin okulda diyorum, bilmiyorum unuttum diyor, bazen de bana baska soru sor diyor :) Eskisi kadar kafaya takmamıştı öğrendim kendisi bilir diyorum bazen, önünden alan yok yesin sıpa. Kardeşi doğunca belki daha kotu olacak Allah sonumuzu hayır etsin:)
Bu arada kızım çok problemli şu sıralar. Okulda da sıkıntı çıkarıyor, sabahları yanımdan ayrılmak istemiyor. Ağlıyor. Anaokulundaki 2. yılı. Yeterince oynayamıyorum çocukla.Okulun psikologu gördü yine geçen hafta. Benimle de konuşacak psikolog bakalım. Kızım aşırı yemek seçiyor, küçüklüğünden beri böyle. Gİtgide daha kötü oldu. Demişimdir size mutlaka. Neredeyse sadece kahvaltılıklarla ve meyveyle yaşıyor. Arada omlet krep olarak yumurta yer. Süt içiyor. Benim yaptığım kurabiyelerden yiyor. (Kurabiyenin ununda kurufasülye unu nohut unu falan koyuyorum az miktarda en azından besinlerini oradan alsın). Kayınvalidemin yaptığı patates kızartmasını bile yemiyor bazen, kıtır kıtır olmamışsa. Makarna, patetes kızartması, tarhana çorbası pişen nadir yediği yemeklerden. Onları bile yemiyor bazen. Et olarak da sıkıntılı. Ayda 3-4 kez ancak yer, o da hamburger olarak. Balığı 1bucuk yıldır yemiyor. Tavuk da 2 yıldır yemiyor.Sulu yemek kesinlikle yemiyor. Psikologlara falan gittik, ne yaparsanız yapın, istediğiniz tehtidi yapın, güzellikle anlatın, ödüller verin, ceza verin, aç bırakın, ama bu çocuk 8 yaşına kadar yemek yemeyecek. Sevdiği sağlıklı şeylerle devam edin. Bazı geceler uykularım kaçsa da yapacak bir şey yok. Bu arada boyu (90 persantil) yaşıtlarının en üstünde kilosu (75 persantil) da boyuna göre biraz az olmakla birlikte ortalamanın üstünde. Nasıl büyüyor anlamıyoruz
Tek sıkıntımız bu yemekti, başka bir şey yok gibiydi. Kardeşini öğrendiğinden beri çok daha hassas, kırılgan ve alıngan bir çocuk oldu yavrum. Beni çok zorluyor. Umarım kolaylıkla atlatırız.
Internette arastirdigima gore kullanirsan ölürsünKızlar siyah noktalar için burun bantı kullanmak istiyorum da
Bir zararı olur mu acaba
Gatada hangi doktora gidiyordunMerhaba kızlar nasılsınız?4body1soul canım. Seni böyle sohbete karışmış görmek sevindirdi beni. @Nurbal27 canım inşallah sen de en koşa zamanda toplarsın kendini.
Benim halsizliğim geri geldi. Bugün dr kontrolüm vardı. Her şey yolunda dedi çok şükür ama dr o kadar az konuşuyor ki hiçbir şey söylemiyor. Aynı devlet hastanesindeki gibi 2 dk ancak bakıyor usg de. GATA’da her kontrolümde yarım saat incelerdi. Acaba doktoru değiştirsem mi? Kafama takıldı valla.
Bu arada Mart bebeği nasıl olur bilmiyorum ilk doğumum Ağustos’taydı kızım tam 1 aylıkken tatile çıktık. Tatilden sonra memlekete falan gittik hiç sorun yaşamadım. Bir de biz Ankara soğuğunda bile kızımı çok giydirmedik alışkın olsun diye. Kolay kolay da hasta olan bir çocuk değildir. Biraz alıştırmakla alakalı diye de düşünüyorum.
Bu arada kesinlikle kızçem oluyor. Tekrar onayladı doktor hanım bugün. Kocam kahve yaptı içiyorum şimdi. Uykum açılsın diye. Yoksa ayakta duracak halim olmuyor.
Yaptım yaptım ama hiçDikkat et kirma kavanozlari :))
Kıss BİM’den aldım çokta ucuzdu korktum kullanmayaInternette arastirdigima gore kullanirsan ölürsün
Bana gore bisey olmaz
Foto at bakim kaca aldin bende alimKıss BİM’den aldım çokta ucuzdu korktum kullanmaya
Ne bileyim ya alovera özlü yazıyor BİM’den aldım ucuz birşey ondan cesaret edemedimYok canim artik :) bisey olmaz daa
Nette okudum çok güzel diyeFoto at bakim kaca aldin bende alim
Hic gormedim bimde
Uğur Keskin bey vardı orda riskli gebelik uZmanı ben ona gidiyordum. Bir de Murat Dede var Prof. İkisi de iyi drlar. Benim zamanımda direk kişiye randevu alabikiyorduk şimdi basıl bilmiyorum. Önce uzmanlık öğrencileri bakabilir belki de. Ben genetik test yaptırmadım ama GATA’da yapılıyordu. Biliyorum. Murat Dede bin özelde de yeri var diye biliyorum. Özele gidince tahlilleri falan GATA’da yaptırıyordu.Gatada hangi doktora gidiyordun
Genetik test yaptirdim demistin nerde yaptirdin
Aslinda hepsinden once pijamayi hangi renk aldin
Hersey olacagina varir.Cok uzuldum cok agladim ama mantikli dusununce bunlarin bana faydasi olmadigini anladim.Zamana birakip dua etmekten baska secenek yok.Bu yuzden icim yansada disari yansitmamaya calisicam
Cok iyi o zaman yememesin de cok bi onemi kalmiyor cocuk acisindan :) yediklerinden alacagini aliyor demekki. Demirine bi baktirsan diyecektim o yuzden sormustum aslinda. Benim kizin kansizligi ve demir eksikligi olmadigi halde mcv dusuklugu var. onunla ugrasiyorum. Prof. Demir verdi inatla, ve o istahini acti daha yeni 3-4 aydir. Ondan once felakettiIlginc bir sekilde her seyi normal. Arada takviye vitamin veriyorum. Bir ayda belki 3-4 gun o da duzenli degil. Ama kamsizlik ya da vitamin eksikligi yok
Ben hep onu kullaniyorum canim. Piyasadaki en iyi banttan daha iyi temizliyor vallahi :)Ne bileyim ya alovera özlü yazıyor BİM’den aldım ucuz birşey ondan cesaret edemedim
Bence de canım her şey olacağına varır. Üzme kendini dualarımız seninle. Bir de GATA’da doktor çalışma takvimi vardı geçen yol ben kızımı nörologa ona göre götürüyordum hala var mı bilmiyorum. Çünkü doktorlar bazı günler muayene yapmıyor öğleden önce ya da sonra ameliyat ya da ders günleri oluyor.Gatada hangi doktora gidiyordun
Genetik test yaptirdim demistin nerde yaptirdin
Aslinda hepsinden once pijamayi hangi renk aldin
Hersey olacagina varir.Cok uzuldum cok agladim ama mantikli dusununce bunlarin bana faydasi olmadigini anladim.Zamana birakip dua etmekten baska secenek yok.Bu yuzden icim yansada disari yansitmamaya calisicam
Hamilelikte te kullanayım mı ?Ben hep onu kullaniyorum canim. Piyasadaki en iyi banttan daha iyi temizliyor vallahi :)
Lanet bulantilarimin uzerine kizin kaka, cis seruveni eklenince cok zor oldu yazmak. Ama takipteyim sizleri okuyorum canim.Atom heart mother seni gördüğüme sevindim canım. Cinsiyeti belli olmadı değil mi merak ediyorum. Rabbim önce hepimizin evladına sağlık versin. Tabii bize de.
:) ben cok takilmiyorum acikcasi, o zararli bu zararli dersem sampuanima kadar degistirmem lazim. Hatta nemlendiricimde o icerikli, degistirmedim, firsat buldukca kullaniyorum. Kotu ornek olmayayim diye kimyasallari paylasmadim canimHamilelikte te kullanayım mı ?
Hem neden böyle güzel seyleri paylaşmıyorsunuz bizimle lütfen rica ediyorum böyle bilgileri paylaşalım
Olsun kuZumm sen paylaş bana özel paylaş:) ben com takilmiyorum acikcasi, o zararli bu zararli dersem sampuanima kadar degistirmem lazim. Hatta nemlendiricimde o icerikli, degistirmedim, firsat buldukca kullaniyorum. Kotu ornek olmayayim diye kimyasallari paylasmadim canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?