2019 MART Ayında Tüp bebek tedavisine başlıcaklar heyecanımızı hep birlikte paylaşalım

İnşallaahh birazdan iğnemi vurunucam sorna pazartesiyi bekleyiş herşey yolunda gitsin de pozitifi görmeyi beklemeye başlayalım anne olmayı tadalım hepimiz

Toplama ve trasfer işlemlerin den biraz bahseder misin acaba rica etsem arkadaşım senin tedavin bizlerden önde gidiyor. Hayırlısı olsun inşallah hakkında bu arada güzel sonuçlanır inşallah
Tabi ki anlatırımtoplama işlemi sizi öyle korkutacak bir şey olmasın anestezi altında yumurtalarınız toplanıyor. Tabi bundan önce yeterli büyüklüğe ulaşmış olması ve çatlatma iğnenizi vurmanız gerekiyor. Ben iki tane ovitrelle çatlatma iğnesi vurdum. Çatlatma iğnesinin saati çok önemli. Ondan sonra size doktorunuz saatini söleyip işleme alıyor bu işlem esnasında idrara sıkışık olmuyorsunuz. Yumurta toplama işlemi yaklaşık anestezi işlemiyle 20 dakika civarında sürüyor. Bu arada eşiniz de işlemini bitiriyor. Sonrasında doktorunuz size kaç yumurta olduğunu söylüyor. Ardından bu işlemle ilgilenen embriyologlar günlük olarak size bilgi veriyolar. Ben kendimden örnek verirsem benden 15 tane yumurta toplandı. 6 marttı işlem yapıldığında. Bu 15 yumurtanın 11i olgun denildi yani 4 tanesi olgunlaşmamıştı. Ertesi günü kalan 11 yumurtadan sadece 7 tanesi döllendi. 5 tanesinin çok iyi diğer 2sinin kalitesinin düşğk olduğu söylendi. Doktorum 5.gün bekleme taraftarıydı. 5.güne kadar 2 tane kaliteli yumurta kaldı transfer yapılacağı gün bir tanesinin daha geriden geldiği söylendi. 11 martta bir tane tarnsfer yapıldı. Kalan 2sini de dondurduk. Şuan da beklemedeyim. Transfee işlemi de eğer aşılama yaptırdaysanız ondan hiçbir farkı yok yalnız sizi sıkıntıya sokan tek şey idrara sıkışık olmak. Çünkü işlemden sonra yaklaşık bir saat yatmak gerekiyor. Ardından doktorum 3 gün dinlemem gerektiğini söyledi.

Toplama ve trasfer işlemlerin den biraz bahseder misin acaba rica etsem arkadaşım senin tedavin bizlerden önde gidiyor. Hayırlısı olsun inşallah hakkında bu arada güzel sonuçlanır inşallah
Bu arada güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederim. Amin inşallah. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Çok güzel anlatmışsın canım sağol gerçekten insan geriliyor aşılama yaptırmadım ben daha önce direk tüp bebek bende ovitrelle vurundum ama bir tane sadece baya yumurta toplanmış ve doldurulacakta kalmış ne güzel inşallah benimde öyle olur pazartesi bakıp göreceğim

Aaa sana doktor yat mi dedi. Ben direk 15.dk da ayaktaydim 40.dk dada wc ye gittim ustune 5.5 saat yol geldim. Yatmadim hic. Her doktor neden farkli soyluyor. Ama sunu soylemeyelim ki ne kdr guzel aciklamissin herseyi

Ayy var ya siz buraya yazdikca haberimiz oluyor benimde 21 mart bende hic belirti yok. Ben jel kullanmiyorum. Gobekten igne folikasit ve kan sulandirici hap.Herkes ne kdr farkli tedawi goruyor ya

Aaa sana doktor yat mi dedi. Ben direk 15.dk da ayaktaydim 40.dk dada wc ye gittim ustune 5.5 saat yol geldim. Yatmadim hic. Her doktor neden farkli soyluyor. Ama sunu soylemeyelim ki ne kdr guzel aciklamissin herseyi

Ayy var ya siz buraya yazdikca haberimiz oluyor benimde 21 mart bende hic belirti yok. Ben jel kullanmiyorum. Gobekten igne folikasit ve kan sulandirici hap.Herkes ne kdr farkli tedawi goruyor ya
Aslında bu belirti dediklerimiz belki kullandığımız ilaçların yan etkisi olabilir. Çünkü ben de transferden sonra ekstra kan sulandırıcı iğneye başladım. Aynı zamanda sabah akşam crinone jel. İlk mesajımda yazmayı unuttum galiba. Bir de coraspin verdi. Yani bu kadar ilacın elbet bir etkisi oluyordur. Özellikle progesteron hormonunun. Ben normalde(gebelik düşünmeden önce) de adet gecikmesi yaşadığım için progestan diye bir ilaç kullanıyordum. İçtikten sonra yaklaşık bir saat sonra dünyanın dönüş hızıyla aynı oranda ben de dönüyordum bir hafta sabah akşam kullanıyordum. Onun sayesinde adetim düzene girmişti. Yani progestan geçmişim olduğu için ben bu ağrıların ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca bende yok başkasında ağrı varmış gibi bir yanılgıya kendimizi sıkmayalım. Çünkü hiç belirti olmadan da gebe kalanlar var.

İnşallah hiçbirimizin çabası boşa gitmez. Hayırlı haberler alırız. Zorlu bir süreç. Ama toplama işleminden sonra emin olun daha rahat oluyorsunuz. Biraz bekleme stresi oluyor ama emeklerinizin de sonucu görmek az da olsa rahatlatıyor insanı.

Teşekkür ederim. Evet her doktorun prosedürü farklı galiba. Bence bu tedavide yaş faktörü de çok önemli. Ben 35 yaşındayım.artık yaşlandığım için doktor yat, kalkma demiştir.şaka bir yana genelde yatırıyor benim gittiğim doktor. Aşılamada da 40 dakika falan yatırmıştı.

Evet kesinlikte en azından transfer yapılacak ve dondurulacak embriyo var mı o netleşecek o bile ayrı stres sonrasıda Allah kerim

Kızlar bugun transferin 5. Günü
İlk gününden beri hafif baslayan öksürük su an o kadar arttıkı anlatamam
Cok üzülüyorum tutmaz dıye. Cok canım sıkkın fazlasıyla moralsızım

Kızlar bugun transferin 5. Günü
İlk gününden beri hafif baslayan öksürük su an o kadar arttıkı anlatamam
Cok üzülüyorum tutmaz dıye. Cok canım sıkkın fazlasıyla moralsızım
Stresten oluyor ztn vücudun direnci düşüyor.Tedavı oldugun hastanedekı hemsırelere sor olmadı ılac kullanabılır mısın.Yasaksa ılık bı sut, su vs ıc olmadı bogazın yumusasın bıraz ben mesela sureklı pastıl kullanıyorum alerjık faranjıt var gecmıyor hiç. Moralını de bozma cnm kullanılan ılacların da etkısıyle hassas oluyoruz ıster ıstemez üzme kendını Rabbım hayırlısıyla olumlu sonuc almanı nasip etsın ınsallah

İnşallah canım vallahı cok üzülüyorum. Neler yaptım gecmiyor. Pastil süt bal pekmez sıcak su ama gecmiyor. Allahım ınsallah yavrularım tutunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…