- 1 Haziran 2018
- 1.277
- 1.009
- 53
Aynı yaşta sayılırız bende 28 olcam haziranda Allah hakkımızda güzelini nasip etsin zor bi süreçYok arkadaşım ben hic bakmadim ki hatirliyimdiyorum ya ben birsey bilmedigim icin cokta önemsemedim ama 22 yumurtam toplandi 6 olgun 3.gun 3 embriyo kalmistir. 4 gun once konulan embriyoda 10 hucreliydi. Ikisini dondurduk onlara baktim. Dondurduklarim 8 ve 6 ama. Zaten ben airf bu igneler icin bu tüp bebegim tutmazsa normal deniycem arkadasim. Ameliyatta herhangi bir riski karsi biz tedbir amacli yapmistik ama soyle diyim. 27 yasindayim bu yasa 6 olgun yumurta şok etti doktorumu. Oda şeymis. Ben 6 aydan 6 aya bazen 4 ayda bir bazen 2 ayda bir adet oluyordum. Dermoit kistlerim alininca saati bile ayni sekilde gununu sektirmeden adet oldum. Normal yapalim dedik hoca illa o kdr geldin gittin yazik degil mi yapalim dedi de öyle yaptim ben. Yoksa gönlüm normalden yana
Aaaaa bende 23haziranda 27 olcam iste yilca doldurdum artik. Benim yukseklisansim bitti de. Istee dedim bakiim bi kontrole gidiyim bebek yaparim dedim hep yanlis teshisler koydular kistlerim hakkinda. Sonra bu memorialde ogrendim gercekleri. Zor her gidisim 5,5 saat gercekten zor. Benim sehrimde boyle imkanlar yok malesefAynı yaşta sayılırız bende 28 olcam haziranda Allah hakkımızda güzelini nasip etsin zor bi süreç
Benimde 25 haziran :)) eşimden kaynaklı bizimki canım ileri hız 0 morfoloji 2 sperm anomalisi fazla normal demedik olmadı maalesef biZde tedaviye başlayalım şansımız yaver giderse ilkinde olur ama denemek zorunda kalırsak yaşımız geçmesin dedik düştük yola ama manevi anlamda kendimi kötü hissediyorum depresyon mu desem çöküntü mü bıkkınlık mı bilmiyorum gerginim iş yerinde kafam dağılıyor birazcık işteAaaaa bende 23haziranda 27 olcam iste yilca doldurdum artik. Benim yukseklisansim bitti de. Istee dedim bakiim bi kontrole gidiyim bebek yaparim dedim hep yanlis teshisler koydular kistlerim hakkinda. Sonra bu memorialde ogrendim gercekleri. Zor her gidisim 5,5 saat gercekten zor. Benim sehrimde boyle imkanlar yok malesefama ne guzel demissin bak. Güzelse nasipse olacaktir elbet. Ama guzel degilse nasip degilse olmayacaktir. Bak formlari oku kimi yataktan cikmamis gene olmamis. Kiminin herseyi cok iyi ama gene olmamis. Kimisi gezmis ise gitmis gunluk hayatina dewam etmis gene olmamis. 9. 10. Tup bebekleri deneyenler var. Onlara ne demeli yani 8 kez negatifi gormus. 9. Kezde belki negatif gorucek. Peki senin sorunun ne sen neden tüp bebek yapiyorsun arkadaşım
Ya ama böyle düşünürsen olmaz ki arkadaşım. Bak formlara bizim gibi olan bir sürü yol arkadaşımız var tek değilsin ki. Muayene gittiğinde etrafına bak bizim gibi bir surü arkadaşımız var. Olabilir. Belki sen de de sorun olabilirdi. Sen daha ilk deneyeceksin. Olmazsa da yıkılma. Yazımız böyle yazilmis. Yasayip goreceğiz. Yaşımızda genç. Ya yaşı ileri olanlar ne yapsin. Biz böyle düşünüyoruzda kacinciyi deneyenler var onlar ne yapsin.Benimde 25 haziran :)) eşimden kaynaklı bizimki canım ileri hız 0 morfoloji 2 sperm anomalisi fazla normal demedik olmadı maalesef biZde tedaviye başlayalım şansımız yaver giderse ilkinde olur ama denemek zorunda kalırsak yaşımız geçmesin dedik düştük yola ama manevi anlamda kendimi kötü hissediyorum depresyon mu desem çöküntü mü bıkkınlık mı bilmiyorum gerginim iş yerinde kafam dağılıyor birazcık işte
Allah onların da yardımcısı olsun deneyip deneyip negatifi görmek daha zordur eminim.. evet ya eşimle onu konuştuk ne kadar çok insan var tedaviye gittiğimizde gördüm yanlız zannediyordum kendimi bakınca etrafıma bi sürü anne adayı bi sürü umut bi sürü hikaye..Ya ama böyle düşünürsen olmaz ki arkadaşım. Bak formlara bizim gibi olan bir sürü yol arkadaşımız var tek değilsin ki. Muayene gittiğinde etrafına bak bizim gibi bir surü arkadaşımız var. Olabilir. Belki sen de de sorun olabilirdi. Sen daha ilk deneyeceksin. Olmazsa da yıkılma. Yazımız böyle yazilmis. Yasayip goreceğiz. Yaşımızda genç. Ya yaşı ileri olanlar ne yapsin. Biz böyle düşünüyoruzda kacinciyi deneyenler var onlar ne yapsin.
Aynen öyle arkadaşım. Dünyanın sonuda değil ne kadar takmazsan o kadar mutlusun bence. Ne kadar pozitif olursan o kadar güzelsin bence. Biz kadınlar bu hormon ilaclarindan da biraz depresif oluyoruz bence. Bunada bağlı.simdi diycez ki ah keske tutsa. Tutuncada olmuyormus ki. Keseyi gorucez. Keseyi goruncede kalp atisi. Kalp atisi olucak 9 ayi bekliycez. Dogum ne zman. Dogum olucak ne zaman yuruyecek... Yani hayat döngusu. Yolun basindayiz. Lutfen arkadasim pozitif ol. Yola nasil baslarsan oyle gider çünkü.Allah onların da yardımcısı olsun deneyip deneyip negatifi görmek daha zordur eminim.. evet ya eşimle onu konuştuk ne kadar çok insan var tedaviye gittiğimizde gördüm yanlız zannediyordum kendimi bakınca etrafıma bi sürü anne adayı bi sürü umut bi sürü hikaye..
Hayirli olsun cnmKızlar bugun yani iğnelerin 5. Gunu kontrolum vardı. 1 sagda 3 solda toplam 4 yumurtam buyumus ama istenen olgunlukta degil henuz. 1 igne daha yazdı yani 4 e cıktı gunluk iğne sayım. Cmtesi tekrar gidecegim kan fa bakılacak o gun
Ben ilk tüp bebeğe karar verdiğimde çapa da başlamıştım kurul raporu çıkması yaklaşık 3 ayımı almıştı sonra tüp bebek icin de randevuyu 8 ay sonrasına verdiklerinde şok olmuştum. 8 ay gelene kadar bir kere özel hastanede deniyeyim dedim ve denedim sonrada çapaya gitmedim çünkü bende kötü anılar bırakmıştı.Capada tedavi gören varmı arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
3 iğne mi kullanıyordun . Bende yarın ilk kontrolü atlatsaydım yaaKızlar bugun yani iğnelerin 5. Gunu kontrolum vardı. 1 sagda 3 solda toplam 4 yumurtam buyumus ama istenen olgunlukta degil henuz. 1 igne daha yazdı yani 4 e cıktı gunluk iğne sayım. Cmtesi tekrar gidecegim kan fa bakılacak o gun
Benim de 22 mart test günümAyy böylede geçmiyor valla. 21 mart test gunum herseyi belirti olark ariyorsunuz. Eğilip kalkarken dusunuyorsunuz. Yatarken dusunuyorsunuz. Zor gercekten zor.
Evet canım 3 igne idi 4 e cıktıCanım
3 iğne mi kullanıyordun . Bende yarın ilk kontrolü atlatsaydım yaa
Catlatma iğnesi olacaksan yumurta toplaman pazartesi mi olacak yani? Sureci tam bilmedigim için soruyorum. Ben gecen cumartesi başladım ve cmtesi ben de gidecegim. Toplama için 10-12 gun sonra demişlerdi bana yani haftaya salı gibi.,,Kızlar benimde şuan normal yolunda herşey 3 iğne oldu 2 göbekten 1 tanesi kalçadan cumartesi tekrar kontrole gidicem çatlatma iğnesi olabilirmişim o gün iğnelerden çok sıkıldım ama umarım transferden sonrada yoktur böyle şeyler. Takip etmekte zor aynı saatlerde olmasına dikkat etmek falan içtim mi ilacımı vurundum mu diye endişe etmekte yordu. Halsizlik falan normalmiş kasık ağrıları olur çocukla dedi ama şanslıyım ki yok . Hayırlısıyla atlatsaydık şu süreci
Yumurtaların gelişimine bağlı boyutlarına anladığım kadarıyla şuan 6 7 tane 15 mm civarı var diğerleri daha küçük onlarında diğerlerine yetişmesini sağlayıp eğer uygun durum olursa cumartesi çatlatma iğnesi evet 48 saat sonra da toplama işlemi oluyor pazartesi gibi görünüyor şuan aksilik olmazsaCatlatma iğnesi olacaksan yumurta toplaman pazartesi mi olacak yani? Sureci tam bilmedigim için soruyorum. Ben gecen cumartesi başladım ve cmtesi ben de gidecegim. Toplama için 10-12 gun sonra demişlerdi bana yani haftaya salı gibi.,,
10. Gün oluyor benimde pazartesi sanırım benden bir gün önce başlamışsın pazarda ben başladımYumurtaların gelişimine bağlı boyutlarına anladığım kadarıyla şuan 6 7 tane 15 mm civarı var diğerleri daha küçük onlarında diğerlerine yetişmesini sağlayıp eğer uygun durum olursa cumartesi çatlatma iğnesi evet 48 saat sonra da toplama işlemi oluyor pazartesi gibi görünüyor şuan aksilik olmazsa
Hadi gözünaydın inşallah yumurta toplama ve transfer sürecinide hemen atlatırsın, kaç yumurtan oluşmuş peki. Benim de bugün transferim oldu 5 dakikalık bir işlemdi ama çok duygu dolu anlar, elime bebişlerimin ultrason görüntüsünü verdiler o an gözyaşlarım aktı çok şükür atlattım şimdi dinlenme ve bekleme zamanı. Benim bir tane ayın 22'sinde vurulcağım iğne var onun dışında bütün ilaçlar hap şeklindeKızlar benimde şuan normal yolunda herşey 3 iğne oldu 2 göbekten 1 tanesi kalçadan cumartesi tekrar kontrole gidicem çatlatma iğnesi olabilirmişim o gün iğnelerden çok sıkıldım ama umarım transferden sonrada yoktur böyle şeyler. Takip etmekte zor aynı saatlerde olmasına dikkat etmek falan içtim mi ilacımı vurundum mu diye endişe etmekte yordu. Halsizlik falan normalmiş kasık ağrıları olur çocukla dedi ama şanslıyım ki yok . Hayırlısıyla atlatsaydık şu süreci
11 12 tane var ama küçükleri saymazsak 4 bi tarafta 3 bi tarafta büyükler var canım. Gözün aydın gerçekten bende senin gibi olurum heralde bol bol dua edelim tutunsunlar sanaHadi gözünaydın inşallah yumurta toplama ve transfer sürecinide hemen atlatırsın, kaç yumurtan oluşmuş peki. Benim de bugün transferim oldu 5 dakikalık bir işlemdi ama çok duygu dolu anlar, elime bebişlerimin ultrason görüntüsünü verdiler o an gözyaşlarım aktı çok şükür atlattım şimdi dinlenme ve bekleme zamanı. Benim bir tane ayın 22'sinde vurulcağım iğne var onun dışında bütün ilaçlar hap şeklinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?