Varikosel vardı canım ameliyat oldu.ondan sonra değerler düzelsin diye çok takviye kullandık.ama bizde işe yaramadı.tavsiyem tüpe kadar sen yine de keçiboynuzu kürü yap faydalı olabilir.googleden yapılışına bak.iyi şanslarEvet canım haklısın korkumu yenmem lazım. Mart sonunda adet olucam tekrardan ozaman başlıcam kısmetse bende tüp bebeğe. Peki eşinde varikosel falan varmı biz hiç ürolojiye gitmedik. Varikosel etkiliyor olabilir mi sonuçları.
Varikosel vardı canım ameliyat oldu.ondan sonra değerler düzelsin diye çok takviye kullandık.ama bizde işe yaramadı.tavsiyem tüpe kadar sen yine de keçiboynuzu kürü yap faydalı olabilir.googleden yapılışına bak.iyi şanslar
Merhaba bende subatta başladım tüp bebeğe opu yapıldı yani yumurtalar toplandı 3 tane embriyo oldu donduruldu inş Mart’ta transfer olacak canm hayırlısıyla hepimize nasip etsin Eşinin de bir ürologa gidip muayene olması şart canm
Rahmi dinlendirmek için bir ay sonra transfer yapıyor bnm Dr um canm ama kesinlikle ikna etmeye bak ürologa gitmeyeEvet bene ürologa gitmesini istiyorum ama 1,5 senede zor test yaptırdı şimdi tekrar ürolog için ikna edemiyorum. Peki senin yumurtalarını neden dondurdular 3-5 gün sonra transfer olmuyormu normalde.
Adetlerim çok düzenli olduğu için, yaşım ilerlese de bebeğim olmayacağını hiç düşünmemiştim, zaten 30’lu yaşlarda olmama rağmen bebek sahibi olmayı da henüz geçirmemiştim kafamdan. Bir gün bir doktora gittim, dedi ki ‘senin çocuğunun olma ihtimali çok düşük, tüp bebekle dahi çok düşük ihtimal’ . Duvara çarptım o gün, çıktım muayenehaneden..tek başıma ağlayarak yürüdüm sokakta..tam bebeğimin olmasını çok istediğim dönemde bir kabus yaşamaya başladım. Gitmediğim doktor kalmadı.. arada beslenme uzmanları..akupunktur vs.. yumurta takipleri..olur diyenler..olmaz diyenler..sonra çok zorlu bir süreç yaşadık.. Almanya, Prag, Kıbrıs, İstanbul.. bir sürü merkeze gittik..makaleler okuduk. ‘Önce sen,sonra çocuk’ diyen eşim bana müthiş bir destek verdi. Yüzlerce iğne yedim, tonlarca hayal kırıklığı yaşadım.6. denememizde tek embriyomuz 3. Gün transfer edildiğinde çok ta ümitli değildim, çünkü bir önceki denemede Kıbrıs’ta 4 tane çok iyi kalitede embriyo transfer edilmişti ve hamilelik oluşmamıştı. Ama bir mucize oldu ve canım oğlum geldi. O geldiğinde ertelediğimiz hayatımıza dönerek çok mutlu olacağız zanneden ben, yine duvara çarptım..çünkü ‘dünya bir yana o bir yana’ dediğim, bu hayatta en çok güvendiğim insan olan eşim, bizi oğlumuz doğar doğmaz terk etti başka bir kadın için. Hayat. Hep güçlü olmak gerekiyor. Hayatın içinde her şey var, dilerim herkes hep güzelliklerle karşılaşsın.amin inşallah. yaşım 29 benim sorunum amh düşüklüğü (0,45 bayaa kötü değerim)+ endometrioma. hiç bebek düşünmediğim (daha 1 yıllık evliydim) bir zamanda tesadüfen öğrendiğim çikolata kistlerim sonucu milyonlarca test ve doktorların gözlerimin içine baka baka " BARİ bir çocuğun olsun da öyle alalım kistleri" söylemleri ve tüp bebek departmanına yönlendirmesiyle başlayan yolculuğumda :) nasıl olacak yumurtam olacak mı olmayacak mı ne gelecek başıma bilemiyorum.
bir de rapor çıkarttım devlette yaptıracağım ilk denememi devlet hastanelerinde tabi her sorunuzun cevabını alamıyorsunuz. hatta genelde soru soracak muhatabı ile bulamıyorsunuz :) en büyük bilgi aynağım internet
arada psikolojik iniş çıkışlar yaşıyorum. bir gün organik beslenmeye kendimi adıyorum, bir gün kafein komasına giriyorum, bir gün aşırı duygusalım bir gün sinirli başka bir gün ben ayaktayım beni hiç bir şey yıkamaz düşüncesi içindeyim.
ilk öğrendiğimde psikolojik olarak hazır değilim ben ne hamileliğe ne de anneliğe diyordum. hep sevmişimdir çocukları ama bu fikir bu sorumluluk bana öyle zor öyle uzak geliyordu ki " hadi artık sıra sizde" diyen bir arkadaşımın kalbini sırf bu yüzden kırmışlığım bile vardır.
ama artık hazırım. benim bebeğim gelecek. belki ilkinde değil , belki bizi biraz yoracak ama gelecek. biz de onu heyecan ve sevgiyle bekliyor olacağız.
SONUÇ: duygu patlaması yaşadım. mart ayının ilk haftası adetim ilaçlara başlıcam . çaktırmıyorum kimseye ama çok da korkuyorum. rabbim hepimizin yardımcısı olsun
İğneleri kendiniz yaparsanız daha rahat..kendim yaptığımda canım daha az acıyordu, çünkü o anı kendinizin belirlemesi daha rahatBen de mart ayında başlayacagım tedaviye. 38 yaşım bir cocugum var çok şükür ama 3 senedir 2. Olmuyor. Bende de eşimde de sorun yok, bülent tıraşta başlayacagız tedaviye. Cok korkuyorum... eşim ve benden baska kimse bilmiyo soylemeyecegiz. Zor olacak ama bakalım. İgneleri kendim yapabilir miyim bilmiyorum. Bakalım artık
bu erkeklerı ne yapmalı bılmıorm. oğluşunuzla hzurlu yıllarınız olsnAdetlerim çok düzenli olduğu için, yaşım ilerlese de bebeğim olmayacağını hiç düşünmemiştim, zaten 30’lu yaşlarda olmama rağmen bebek sahibi olmayı da henüz geçirmemiştim kafamdan. Bir gün bir doktora gittim, dedi ki ‘senin çocuğunun olma ihtimali çok düşük, tüp bebekle dahi çok düşük ihtimal’ . Duvara çarptım o gün, çıktım muayenehaneden..tek başıma ağlayarak yürüdüm sokakta..tam bebeğimin olmasını çok istediğim dönemde bir kabus yaşamaya başladım. Gitmediğim doktor kalmadı.. arada beslenme uzmanları..akupunktur vs.. yumurta takipleri..olur diyenler..olmaz diyenler..sonra çok zorlu bir süreç yaşadık.. Almanya, Prag, Kıbrıs, İstanbul.. bir sürü merkeze gittik..makaleler okuduk. ‘Önce sen,sonra çocuk’ diyen eşim bana müthiş bir destek verdi. Yüzlerce iğne yedim, tonlarca hayal kırıklığı yaşadım.6. denememizde tek embriyomuz 3. Gün transfer edildiğinde çok ta ümitli değildim, çünkü bir önceki denemede Kıbrıs’ta 4 tane çok iyi kalitede embriyo transfer edilmişti ve hamilelik oluşmamıştı. Ama bir mucize oldu ve canım oğlum geldi. O geldiğinde ertelediğimiz hayatımıza dönerek çok mutlu olacağız zanneden ben, yine duvara çarptım..çünkü ‘dünya bir yana o bir yana’ dediğim, bu hayatta en çok güvendiğim insan olan eşim, bizi oğlumuz doğar doğmaz terk etti başka bir kadın için. Hayat. Hep güçlü olmak gerekiyor. Hayatın içinde her şey var, dilerim herkes hep güzelliklerle karşılaşsın.
bu erkeklerı ne yapmalı bılmıorm. oğluşunuzla hzurlu yıllarınız olsn
Ben yalnızca iki iğne kullandım muhtemelen sende öyle yapacaksın onlar bence de muadilleridir.tüp bebekği raporlu yapan var mı aranızda? benim raporumda en altta dozlarıyla birlikte neredeyse 15 adet ilaç ismi yazılmış. baktım hepsi iğne. bu kadar çok iğne kullanılıyor mu? yoksa acaba bunlar birbirlerinin muadili ilaçlar mı? bilgisi olan yazabilirse sevinirim bi 10 gün sonra ortalama ben de ilaçlara başlayacağım
ilaçları aldınız mı ne kadar tuttu ben de rapor çıkaracağım bir hafta sonra rapor için evrakları teslim edeceğim ama dosyama 3-4 ilaç ismi yazıldı benimtüp bebekği raporlu yapan var mı aranızda? benim raporumda en altta dozlarıyla birlikte neredeyse 15 adet ilaç ismi yazılmış. baktım hepsi iğne. bu kadar çok iğne kullanılıyor mu? yoksa acaba bunlar birbirlerinin muadili ilaçlar mı? bilgisi olan yazabilirse sevinirim bi 10 gün sonra ortalama ben de ilaçlara başlayacağım
valla şuan raporuma bakıyorum 14 ilaç ismi var 2 tane de pen (vurmak için heralde) 2 pen olduğuna göre 2 ilaç kesin ama diğerlerini bilmiyorum. ben 1 mart cuma gidicem ilaçlar için bana önceden gel ilaçlarını yazdır demişlerdi. sonra pazar ya da pazartesi adet günüm zaten ultrasona girip ilaçları vurmaya başlayacağım. anlattıkları bu şekildeydi yani. umarım böyle olur bir sürprizle karşılaşmam.ilaçları aldınız mı ne kadar tuttu ben de rapor çıkaracağım bir hafta sonra rapor için evrakları teslim edeceğim ama dosyama 3-4 ilaç ismi yazıldı benim
valla raporlu ilk deneme %30 sen ödüyorsun diye biliyorum ama ne kadar tutuyor emin değilim. alınca yazarım buraya isimlerini ve ne kadar tuttuğunu raporlu arkadaşlar da kendilerini ona göre ayarlarlar.ilaçları aldınız mı ne kadar tuttu ben de rapor çıkaracağım bir hafta sonra rapor için evrakları teslim edeceğim ama dosyama 3-4 ilaç ismi yazıldı benim
tamam canım ben de merak ediyorum ilaçlar ne kadar tutacak umarım çok tutmaz ya siz özelde mi yaptırıyorsunuz devlette mi hastane ne kadar istedivalla raporlu ilk deneme %30 sen ödüyorsun diye biliyorum ama ne kadar tutuyor emin değilim. alınca yazarım buraya isimlerini ve ne kadar tuttuğunu raporlu arkadaşlar da kendilerini ona göre ayarlarlar.
Neden laparoskobi olmadınız?? Doktorunuz mu söyledi?? Bu sıvı embriyo un tutunmasını engelliyor diye biliyorumBizimde eşimde sayı az hareketlilik az ve morfoloji %0 bende de sag tüpte sıvı birikmesi var ama laparoskopi olmada tedaviye başladın aynı durunda olan var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?