Aynen yazdığın gibi canım ben de çok bildigimden değil internete bakıp öyle yapıyorum çoğu şeyi. Sadece tuz da yetiyor çökelek için. Nasıl oldu ?
Amin inşallah tadarsınız annesi.
denemem lazım inşallah. nar sirkesi çok işe yarıyor dünden beri içiyorum eğer rahatlatmazsa tek çare lavman
Yok canım göğüs kalkanı kapak gibi bir şey göğüs ucuna başka bir şeyin temasını önlüyor hava almasını sağlıyor hem de akan sütü biriktiriyor. Senin dediğin silikon göğüs ucu onu bende kullandım ama o bende sabit durmuyor bile değil emzirmek
Nar sirkesini ilk defa duydum. Ben de elma sirkesine başladım gecenlerde sen de demiştin. Özellikle enfeksiyona iyi geliyormuş. Cuma günü tahlil vereceğim inşallah zaten ama ben yine de önlem olarak kullanayım dedi zararı olmaz nasılsa. Sana da şifa olur inşallah nar sirkesi.
ahhh ben karıştırdım tarifleri. çok severim böyle karıştırmayı
hem sirke koydum hem tuz hem yoğurt
3.5 lt sütten bir kase çıktı
peyniraltı suyu dğeil bildiğin kıvamlı süt oldu3 litre
kullanırım birşekilde.
kendimi iyi hissedince çok yükleniyorum kendime. neyseki iyiyim şükürler olsun.
Sen nasılsın bugun
benim minik surat bugun uyuyor galiba pek hissetmedim . senin şeker nasıl.
Nar sirkesini ilk defa duydum. Ben de elma sirkesine başladım gecenlerde sen de demiştin. Özellikle enfeksiyona iyi geliyormuş. Cuma günü tahlil vereceğim inşallah zaten ama ben yine de önlem olarak kullanayım dedi zararı olmaz nasılsa. Sana da şifa olur inşallah nar sirkesi.
Süt gibi olduysa bir şeyler yolında gitmemiş gibi görünüyor canım. Ama zaten ilk denemen günahı yokbenim kızın ruh hali çok karışık tam ben dün o kadar az hareket etti ki... Bir şey oldu diye çok korktum. Yüreğim ağzımda geçiyor sakin olduğu günler. Arkasını dönmüştü herhalde hareket ettiğinde böğrüme bogrume dokunuyordu çünkü. Bugün biraz daha iyi. Neredeyse sağlık ocağına gidecektim düşün
bende ilk kez yaptım geçen yıl. harika bir tadı var. aYnİ elma sirkesi gibi kuruluyor.
bu arada istanbulda organik ürünler yapan bir hanım var . kaç yerden aldım bunun kadar iyisi yok... her ile gönderiyor.
ben sirke mayası olarak alıp kendim kurdum elma sirkesini. çok lezzetli oldu devam ediyorum .
bugun 10 litre kurdum elma sirkesi.
5 litre nar kurmayı düşünüyorum.
.evet bişeyler yolunda gitmedi hemde hiçSüt gibi olduysa bir şeyler yolında gitmemiş gibi görünüyor canım. Ama zaten ilk denemen günahı yokbenim kızın ruh hali çok karışık tam ben dün o kadar az hareket etti ki... Bir şey oldu diye çok korktum. Yüreğim ağzımda geçiyor sakin olduğu günler. Arkasını dönmüştü herhalde hareket ettiğinde böğrüme bogrume dokunuyordu çünkü. Bugün biraz daha iyi. Neredeyse sağlık ocağına gidecektim düşün
içeriye doğru vurunca çok fena oluyorum bende. annesi endişelenme inşallah kuruyor onu melekler.
Maşallah canım bende de o işler yok işte arkadaşım getirmiş sağolsun onu tüketiyorum şu anda bitmeden kendim de yapsam iyi olur aslında .
çok meraklıyım ben.
kivi sirkesi bile yaptım :)
kiraçlenme ve damar açmak için limon sirkesi yapmam lazım.
Büyük cümleler kurmaya korkar oldum inan. Ağız tadıyla hayal kuramıyorum ama olsun. Neticede Allah'ın elinde olan bir iş. O nasip ederse alacağım kucağıma inşallah. Biraz tevekkül eksik bende belliki.
tevekkül eksikliği ikisinde bendede vardı. çok üzülmüştüm. ama sende ki korkudur. Maşallah sana. sendeki tevekkülszülük değil endişe. Allaha emanetsin
çok kolay kenara koy kendi kendine fermente oluyor. sadece ilk On gün sabah akşam karıştıracaksın elmalar dibe çökecek. .sonra bekliyor bir köşede karanlık olsa saha iyi. sirke anası oluyor sonra sirke anası dibe çöküyor ve sirkeni süzüyorsun.
ve en güzeli kendin başarman.
güvenilir olması , abdestli ve okuyarak yaparım hep çünkü sirke canlıdır.
Kızlar doktorum marjinal plesanta previa dedi.
Yani plesanta rahim ağzını kapamamış ama aşağıda ve rahim ağzına yakınmış dinlenmen gerekiyor merdiven çıkma vs dedi.
Bu durumu yaşayan ya da duyan var mı yukarı çıkar mı plesanta tedirgin oldum bende karaları bağlanak istemiyorum ama korktum.Bebekte bayağı aşağıdaymış bende zaten aşağıda hissediyorum
Korkuyorum ama nasipten öteye de köy yok. Bakalım yaşayıp göreceğiz heybede neler var.
Sirke hakkında neredeyse hiç bilgim yokmuş sen yazdikca farkettim. Beni de cesaretlendirdin elma sirkesi deneyeyim bari hazır elimde doğal maya varken.
Selamlar
Bir sorum varid
Herkes tetanos aşısı oldu mu
Olmayan var mi?
Selamlar
Bir sorum varid
Herkes tetanos aşısı oldu mu
Olmayan var mi?
Hayırlı sabahlar canlar
çok güzel bir gün olsun Allahım.
güzel huzur dolu neşeli bol geniş yürekli bir gün
dün akşam oğlumla kahvaltı tarifleriné baktık birşeyler planladık . hadi bismillah ben mutfağa gider
kabızlık yaşayan varmı
bende bir bitiyor bir başlıyor , mahvetti beni dün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?