Arkadaşlar şeker yükleme testi için ne düşünüyorsunuz ne yaptınız..kafam çok karışık..

Ben yaptırdım, neden bu şeker yüklemesi abartılıyor anlamış değilim, benimde etrafimda yok yaptırma yok şöyle böyle diyen insanlar oldu, bence sen doktorunu dinle canım, o neyi uygun görüyorsa yaptır.
50 Gr Şeker yüklemesi yaptırmayıp bebeğe şeker gidiyor zararlı diyenler, baklavaları paketli buskivileri meyve sularını çok da güzel indiriyorlar mideye, 100 de 4 civarı bir ihtimal oluyor gebelik şekeri çıkmasında, yani 100 gebeden en fazla 4 ünde çıkıyormuş, ben şöyle düşünmüştüm ; ben o 4 kişiden biriysem ve farketmezsem bebeğimin belki anne karnında ölümüne ,yada doğduğunda şeker hastası olarak dünyaya gelmesine neden olabilirim.iste bu bakis acisiyla hareket ettim. alanı kadın doğum uzmanligı olmayan doktorlari yada kulaktan dolma bilgilerle cahilce zararlı diye anlatan yurdum insanlarini dikkate almadim. Bana ,bebeğim şeker yüklemesinden sonra kalbi durdu sakin yaptırma diyen patavatsız bir insan dahi olmuştu. Bir arkadaşımda çok iyi beslenmesine rağmen şeker çıktı mesela gayet zayıf fit bir hamileydi, eğer yaptirmasa bilemicekti ve önlem alamayacakti.
Bebeğinle ve kendinle ilgili en doğru kararı doktorundan alırsın emin ol canım, kafanı bulandırma. İnş hiç birşey çıkmaz :)

Çoook geçmiş olsun canım her gün bir nimet bir de külfetle geliyor sanki. İnşallah bu sıkıntıların karşılığı çok güzel olacak.

canımsın, kafama bişeyleri takınca artık başıma vuruyor bunu anladım Son zamanlarda. evvelden iştahım kaçardı şimdi başım çatlıyor bildiğin. bana bir hacamat lazım en kısa zamanda .
arkadaşım geldi kahvaltı yaptık sonra çocukları çıkardık iyi oldu. akşama erken uyusalar bende kafa dinlerim
kızımda büyümüş teyzesi artık mideme yakın hissediyorum varlığını , sendede kasılmalar başaldımı ?
nefesimi kesiyor erken değil artık yavaş yavaş başlıyoruz.
bakalım bu kez nasıl kavuşacağım zeytin gözlüme.

arkadaşlar aranızda göbek deliği kapanmaya başlayan var mı? sabah iğne batarmıl gibi bi şey hissettim bi baktım deliğim kapanıyor büyüdü bizimki sanırım
Belli bir haftadan sonra göbek deliği dışarıya doğru çıkıyo.Yani kapanma değilde bu var bizde.
kızlar nasılsınız
dün geceden beri pek iyi değilim
baş ağrısı mahvetti beni
elhamdülillah hafifledi. çok yorgunum kızım uyudu bende dinleneyim fırsatım varken. herkes iyidir umarım.
İyiyim canım çok şükür.Geçmiş olsun canım.Dinlen evet geçer inşallah

hiç olmazsa açlık tokluk şekerine bakılsa bari... yaprırmayanlar için.
çok hoşsun
pisküvitleri paklavaları götürilerrrrrrr diyosun

kızlar nasılsınız
dün geceden beri pek iyi değilim
baş ağrısı mahvetti beni
elhamdülillah hafifledi. çok yorgunum kızım uyudu bende dinleneyim fırsatım varken. herkes iyidir umarım.

Geçmiş olsun canım, bendede ağrılar falan oluyo ama zaman geçmesin istiyorum:)
Bebeğime kıyafetler aldım dün, çok keyifliydi, ama aldıklarım 3-6-9 ay:) 0-3 ay bir tane almışım, 18 aylık için yelek almışım mesela, okadar yorucuyduki hiç dikkat etmelisin:) gözüme güzel görüneni aldım. Birde yenidoğan şeyleri çok küçük geldi gözüme , 50 cm diyo bebek uzun olursa pek giyemez onları sanki, sence de oylemi

Belli bir haftadan sonra göbek deliği dışarıya doğru çıkıyo.Yani kapanma değilde bu var bizde.
İyiyim canım çok şükür.Geçmiş olsun canım.Dinlen evet geçer inşallah

maşallah hep iyi olun.
senin büyük kaçıncı sınıfta. heyecanalıdır heçcinsi olacak birde

evet kesinlikle bazı yenidoğanlar çok minik. en fazla iki kez giyer yıkanınca çekebilir. ve en önlisans bebekler inşallah çok çabuk büyüyor. ve yenidoğanlar çok pahalı oluyor gerek yok iki kez giymeye 0.3 ay almak. bende 3.6 alıyorum .
sağlıkla giysin hepsini inşallah .
zaman geçmesin isteMen niye kuzum. valla ben diyorum gelsin misaifrimiz

Moral bozulunca iştahı kaçanlara hep özenmişimdir benimki hep açılır da sağolsun sonra gelsin kilolar konuyu bilmiyorum ama her seyi de kafana takma canım boşver düşüne düşüne helak ediyoruz kendimizi çoğu zaman. Çoğu da değersiz mevzular oluyor. Halbuki ne dertler var Allah esirgesin. Şükredelim biz benim kız da büyüdü sanırım teyzesi genellikle sağ ustlere vuruyor sanırım ayakları orada. Sol altta da hissediyorum ama gıdıklama gibi çapraz duruyor herhalde. zeytin gözlü olacak diyorsun kesin ben genetik olarak her ihtimale açığım esmer sarışın kumral kara göz renkli göz ne ararsan... Bakalım ne gelecek

Valla piskevüt tatlı meyvasuları kola tatlı hiçbirini götürmüyorum :) çok dikkat etmeye çalışıyorum açlık tokluk şekerine baktırcam birde bakalım doktor ne diycek ayın 8nde riskli gebelik doktoruna görüncem

ben tatlı göütürenlerdenim ya. beni kesmez piskevitler . bende 7 şubatta gideceğim kontrole. ard arda güzel haberler alırız inşallah.

haklısın canım. Allah korusun beterinden. bizde fiks artık alıştık ya. ikiside zeytin gözlü. zannedersem buda öyle olur. ilk başlarda esmerler gittikçe açılılıyorlar. kara saçkı kara gözlüler . sağlıkla gelsinler .

arkadaşlar aranızda göbek deliği kapanmaya başlayan var mı? sabah iğne batarmıl gibi bi şey hissettim bi baktım deliğim kapanıyor büyüdü bizimki sanırım

Benimki de düz oldu artık:). Bugün 32 haftalık bir gebeyi gördüm ben 19-20 falan sandım, karnı benimkinin yarısi kadardı, inanamadim

Ben bu günleri seviyorum, ömrümde bir kere belki yaşayacağım şey bu hamilelik o yüzden zaman geçmesin :)

Birde şunu farkettim iki tane 6 aylık tulum aldım biri 56 cm diğeri 62 cm diyo boya göre değişiyor aylar aynı olsa da

Canım kaç haftalıksın ve kasılma olduğunda karın derisinde ağrı hissediyormusun..tarif edebilirmisin kasılmayı..acaba benimkide kasılmamı 23.haftadayım daha

Günaydın canım
Benimde aynı şekilde ağrı giriyor bacak arama doktora sordum normalmiş vücut kendini hazırlıyomuş bebekte büyüyo tabii ama kalsiyum yazdı doktorum sende gittiğinde söylersin...
Tamam canım teşekkür ederim ben de çarşamba gideceğim sorarım

Canım kaç haftalıksın ve kasılma olduğunda karın derisinde ağrı hissediyormusun..tarif edebilirmisin kasılmayı..acaba benimkide kasılmamı 23.haftadayım daha

Kasılma sırasında bebeğin olduğu bölgede normale göre bir sertlik oluşur ve sana rahatsızlık verir. Sanki o bölgeyi biri avuçlarına almis da avuclari arasında sıkıştırmaya çalışıyormuş gibi. 20li haftalarda çok şiddetli olmaz bu ama farkedersin yine de, 30li haftalarda verdiği rahatsızlık artar ve kasılmaların sayısı da artar nefesin kesilir hatta. Ama doğum sırasında o kasılmalar öncekilerden çok çok farklı olarak şiddetli bir ağrı ile gerçekleşir. Bu haftalarda kasılma kısa sürer en fazla 20 sn sonra o sertlik kaybolur ve rahatsızlık hissi de geçer. Umarım tarif edebilmişimdir bu arada 26+4üm ben 20.haftadan beri düzensiz ve az sayıda özellikle yorulunca yaşıyorum bunu. karapisso da cevap verir görünce

Hamileliği ben de seviyorum canım evet zorlanıyorum ama doğumdan sonra daha zor olacak benim için her şey o yüzden keyfini çıkarmaya çalışıyorum bu günlerin. Sağlıkla zamanında gelsin minikler ne geç ne erken

Her bebeğin gelişimi farklı olduğu için aynı aylarda farklı boy ve kilo da olabiliyorlar. Ama zaten yetişkin gibi tam gelmesine gerek yok irili ufaklı giydiriliyor kıyafetler azıcık büyük gelse bile sorun olmuyor özellikle ikili takımlarda. Kolunu pacasini kiviriyorsun çok büyükse vs tulumlar da azıcık sıkıntı olabilir ama çok büyük değilse giydirilir yine de

Selam kızlar.
Uzuunca bi zaman oldu buraya yazmayali..herkes iyidir inşallah. Hamdolsun biz çok iyiyiz ❤ yiyip içip yatıp yuvarlaniyoruz her şey yolunda.
Biraz uyku problemim var. Gece böyle uyanıyorum bi daha uykuya zor dalıyorum. Kalkıp bir şey yapsam ertesi güne sopa yemiş gibi oluyorum..Öyle yatakta bi sağa bi sola donup duruyorum ilk oğlumda da aynı böyleydim. 9 ayı gece camlardan bakarak tamamladım gören 'kari kafayı yemiş bi bi camdan bakıyor bi otekinden' derdi heralde

Baya bebek alış verişi yaptım ben eksiklerim bitti sayılır. Hastane çıkışını da aldimmiydi her şey tamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…