Allah yardimcimiz olsun son 2 ay dayanacaz insson haftalara doğu oluyor galiba canım aynı kasık ağrısından bende çok şikayetçiyim sol bacağımın üstüne basamıyorum
günaydın kızlar, güzel bir gün olsun. ben bugün çok iyi uyandım, izin aldığım için evdeyim dinleniyorum valla çok iyi geldi hem moralim düzeldi hem iyi uyudum. Minnoşumuda hissediyorum ama galiba içeri döndü böyle daha hafif arkaya doğru....
ben hep 0-3 ay ve yenidoğan kıyafetleri aldım galiba.. sizce şimdiden 3-6 ve 6-9 ay almak mantıklı mı? örneğin şu an indidirmler varken 6-9 ay kışlık mont almak mantıklı olur mu? ne düşünüyorsunuz bu konuda?
çok geçmiş olsun tekrarı olmasın inşallah.Kızlar günaydınlar, yazdıklarınızı okuyunca haftasonu tecrübe ettiğim bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. Cumartesi günü gece 12 gibi yatar yatmaz karnımda bir kasılma hissettim. Normalde de arada sırada; yürüyüş yapınca yada fazla ayakta kalınca bu kasılmaları hissettiğim için çok fazla üzerine düşmedim. Geçeceğini düşündüm. Fakat 2 saat kadar bu kasılmalar devam etti. Herhangi bir ağrım kanamam vs yoktu ama geçmediğini farkedince beni bir telaş aldı tabi, 2. saatin sonunda nerdeyse 6-7 dakikada bir karnım kasılmaya başlamıştı. Gece 3 gibi hemen doktorumu arayıp durumu anlattım, o da hastaneye geçmemi nöbetçi hemşirelerin NST ile kontrol edeceğini söyledi. Apar topar korku ve endişe içinde hastaneye gittik. NST de bebeğin kalp atışlarının iyi olduğunu gördük çok şükür. Bebeğim normalde de çok hareketlidir, o gece de hareketliydi elhamdülillah. Ama kasılmalar devam ediyordu. Susuz kalmışsam ondan olabileceğini ya da gaz yapan bir yiyeceğin de sebep olabileceğini söylediler. 1 lt boş serum verdiler, ardından tekrar nst ye bağladılar. Kasılmalar biraz daha hafifledi, ben de rahatladım. Doktorumla tekrar görüştük ve magnezyum eksikliği olabileceğini söyledi. Ertesi gün hemen magnezyuma başladık. Şuan herhangi bir sıkıntım yok çok şükür. Gebeliğin 30. haftasında doğum yapabilirim artık fikri ile yüzleşmiş oldum. Bizim için bir tecrübe oldu ama çok da üzüldüm. Demem o ki vücudunuzda herhangi bir yere kramplar girmeye başladıysa magnezyum kullanma fikrini doktorunuza hatırlatın. Sonradan araştırınca gördüm ki mag. eksikliği erken doğum riskinin bir faktörüymüş
Hepimiz zamanında sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşalım inşallah :)
tesettürlü hamişlerhastane çantanıza kendininz için neler koymayı düşünüyorsunuz? Allah nasip ederse ilk doğumum olacak. hastane ortamında neyle rahat edilir neye ihtiyaç duyulur önerilerinize ihtiyacım var
Bir de tecrübeli annelere sormak istiyorum aranızda yan yatış yastığı kullanan oldu mu bebeklerine. E bebek de indirim var bugün ona göre almak istiyorum. İlk zamanlar sırt üstü yatırmak tehlikeliymiş ya kusup boğazına kaçar diye ya da yan yatırırken nasıl destekliyodunuz?
arkadaşlar ana kucağının içine destek minderi gibi bişey almak şart mı yoksa direkt koyulabiliyor mu içine bebiş konforlu olur mu?
Kızlar aspirin ve iğne kullananlar vardı grupta aspirin için 32. Hafta mı bırakacaktık ?
Teşekkürler canım :)canım ben hastane için uzun kollu ve diz altına kadar sabahlık aldım. ve uzun kollu pijama takımım var. normal doğumda odadan çıkmasanda oluyor ama sezeryan olursa yürüyüş için korunaklı kalın bişeyler almak daha iyi olur. geniş feraje götürmek olabilir uzun sbahalık yerine. ev için ben erkeklerin yanına çıkmaya uygun ev içi kıyafet giyerim daha iyi oluyor. bebeğim kız iğne oyası pembeli yazmam var. ameliyat sonrası pek kullanılmıyor o , yanıma pamuklu başka bir yazma daha alıyorum... başka aklıma gelen bişey yok.
Ben kullanıyorum canım. ilk bebeğimde arkadaşım verdi , çok kullanışlı. 3.bebeğime kadar kaldı düşün... önde ve arkada desteği var. bebek ortada yan yatıyor. ebebek'teki nasıl bilmiyorum linki at bakayım.
kesinlikle gerekiyor yoksa bebek içinde kambur durur. ben dik olacak şekilde içine alt açmasını kullandım hemde uzun süre nerden baksan bebek hayalet edip içinden çıkmaya çalışana kadar
Amin ❤❤❤❤❤
ne güzel dualar ediyorsun ya Allah'tan kabul görürler yaşarız hayırlısıyla ❤❤❤
oğlumda oğlum gibi Tosun büyümüş maşallah . Allah size can sağlığı versin evlatlarınıza güzellikle huzurla yetin inşallah hepimiz yetelim inşallah ❤
H Happinesss26 hamilelik bitince geçecek hepsi hiç üzülme. hele sur cumaya kadar güzel bir diyet ile gerek kalmaz insüliné olumlu düşün. sirke iç inşallah şifa olur. güzel sonuç alırsın bize yazarsın inşallah. Allah şeker hastalarına yatalak olanlara yardım etsin. bu dönemde yengemin şekeri hep yüksekti insülin kullandı ve 2.normal doğumunda yüksek diye doğumda bayıldı ama doğurdu maşallah gayet sağlıklı evlatları. sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah. hamilelikte ne oluyorsa sonra geçip gidiyor biiznillah.
https://www.e-bebek.com/sevi-bebe-nakisli-guvenli-uyku-yastigi-p-sev-433/ bundan canımcanım ben hastane için uzun kollu ve diz altına kadar sabahlık aldım. ve uzun kollu pijama takımım var. normal doğumda odadan çıkmasanda oluyor ama sezeryan olursa yürüyüş için korunaklı kalın bişeyler almak daha iyi olur. geniş feraje götürmek olabilir uzun sbahalık yerine. ev için ben erkeklerin yanına çıkmaya uygun ev içi kıyafet giyerim daha iyi oluyor. bebeğim kız iğne oyası pembeli yazmam var. ameliyat sonrası pek kullanılmıyor o , yanıma pamuklu başka bir yazma daha alıyorum... başka aklıma gelen bişey yok.
Ben kullanıyorum canım. ilk bebeğimde arkadaşım verdi , çok kullanışlı. 3.bebeğime kadar kaldı düşün... önde ve arkada desteği var. bebek ortada yan yatıyor. ebebek'teki nasıl bilmiyorum linki at bakayım.
kesinlikle gerekiyor yoksa bebek içinde kambur durur. ben dik olacak şekilde içine alt açmasını kullandım hemde uzun süre nerden baksan bebek hayalet edip içinden çıkmaya çalışana kadar
Aminnn canım Allah razı olsun. Yine bol hareketli bir gün yaşıyorum hamdolsun sırf misafirliğe gidebilmek için işlerimi sabah saatlerine sıkıştırdımşimdi de geldim eve yoruldum . Bu aralar uyku da yetmiyor bana belki 2 haftadır doyasıya uyuyamadım ama direniyorum her halimize hamdolsun muhtemelen bütün bunlar beni iki ay sonrasına hazırlıyor yavaş yavaş. Vardır bir hayr diyelim dimi sen nasılsın bu arada canım ?
evet bundan benimkide. çok kullanışlı tavsiyee ederim. bebek dönmeyi öğrenene kadar kullandım.
Aminnn canım Allah razı olsun. Yine bol hareketli bir gün yaşıyorum hamdolsun sırf misafirliğe gidebilmek için işlerimi sabah saatlerine sıkıştırdımşimdi de geldim eve yoruldum . Bu aralar uyku da yetmiyor bana belki 2 haftadır doyasıya uyuyamadım ama direniyorum her halimize hamdolsun muhtemelen bütün bunlar beni iki ay sonrasına hazırlıyor yavaş yavaş. Vardır bir hayr diyelim dimi sen nasılsın bu arada canım ?
https://www.e-bebek.com/sevi-bebe-bel-destekli-anakucagi-ortusu-p-sev-6113/evet bundan benimkide. çok kullanışlı tavsiyee ederim. bebek dönmeyi öğrenene kadar kullandım.
canım bende bu konuda kararsız kaldım ama bugün siparişini verdim internettenarkadaşlar ana kucağının içine destek minderi gibi bişey almak şart mı yoksa direkt koyulabiliyor mu içine bebiş konforlu olur mu?
yaaa o uyku hali yokmu direniyorum ama evde kimseler olmayınca direnecek güç kalmıyor. erken kalktım baya 10.30 gibi birdaha uyudum
sanada Allah yardım etsin...
Kv gidince dinlenirsin bolca.
bizde kv akşam yemeğe gideceğiz... erken döneriz erken uyuyorum artık..iyi geliyor.
birde şu ev işleri hiçmi bitmez yahu!!!
veya azalmazzz
Neler olmali tecrübeleriniz doğrultusunda doğum cantasindaH Happinesss26 herşeyini hazırla , bundan sonra çanta hazır olsun her ihtimale karşı . erken doğum olsa bile yaşarlar bebekler . kendine lohusa apijama bebeğe neler lazım listele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?