Benim bildirimde ikiz genini kadinin tasidigi cunku yumurta sayisiyla alakali bi durummus.benimde babaaannem ucuz ve ikiz dogurmus hepsi yasiyorEvet cnm bizde ikiz genetik abiminde tek yumurta ikizleri var diğer abiminde çift yumurta bu ikiz olayı kadınlarda pek.olmuyirmus genetik olarak erkeklerde çok daha sonra goruluyormus.babamin tarafındanda çok ikiz var oradan geçiyor herhalde.
Ne kadar güzel bi doğum hikayesiKızlar merhaba. Ancak yazabiliyorum da 20 aylık kızım ve yeni bebeğim olunca evde 32 milyona bölünmek durumunda kaldım
Kısa özet geçeyim. Doktor 3 cm açılma, bgn doğurursun demişti, ben doğurmamıştım. Ertesi gün 4 cm olmuştu gez gel demişti. Akşam da hafif ağrılar başlayınca doktor zorla beni hastaneye gel diye ikna etmişti, nst’de de suyum gelmişti
Hah tam olarak orda kalmıştık.
Hemen yatışım yapıldı 22’ye doğru. açıklık 7 cm olmuştu. Suyumdan sonra ağrılar şiddetlendi. Hemen lavman yapıldı. Anamnez alındı, nst’ye bağlandım, hemen doğum fotoğrafçımı ve aileleri aradım. Çantaları eşim koşa koşa arabadan getirdi.
Pilates topu istedim fakat kullanmaya fırsatım dahi olmadı. Artık kasılmalar sancı olmuştu ve 2 dakikada bir gelip 50 sn sürüyordu, o an çok hızlı ilerledi. 8 cm olunca doğumhaneye alıcaz dediler. Ikınma gelince söyle dediler. Ikınma gelmeye başladı. Doğumhaneye koşturduk hemen nidalarla.
Doktorum yönergelerimi izlersen kesisiz bi doğum olur dedi, dinlemeye çalıştım kendimce, eşim ve fotoğrafçım da girdiler. Çok cesaret verici bir ortamdı. Saat 23.02de sadece hafif bi yırtıkla dünyalar tatlısı oğlumu kucağıma aldım. Başladım ağlamaya, muhabbet ettik oğlumla. Bir ebe daha ağladı beni öyle görünce. Doktor senin gibi dirayetli insan çok azdır tebrik ediyorum maşallah dedi. Eşim de ağlamaktan konuşamadı. Bense aşk yaşıyordum oğlumla.
Odaya geçtiğim gibi aşkımız devam etti. Bütün gece koyun koyuna yattık.
Ertesi sabah 20 aylık kızım hastaneye geldi, onların tanışmasını izlerken çok duygulu anlar yaşandı yine. Kızımın doğumuna giren ebeleri ne kadar büyüdüğünü görüp sevdiler kızımı. Oğlum da inşallah göz açıp kapayıncaya kadar koskoca olur.
Böyle güzel bir anı oldu benimkisi.
Ertesi gün yenidoğan sünnetimizi de olduk.
Ben yıkatmadım hastanede oğlumu. Bikaç gün sonra kendim yıkayacağım. Sarılığımız var galiba, bugün tekrar hastanede olucaz kontrol ve işitme testi için. Koşturma başlasın kızlar.
Doğurmayanlar, sakın korkmayın, hep pozitif düşünün. Meryem ana otu bulmayı da unutmayın ben çok faydasını gördüm ilk doğumuma kıyasla.
Lohusalık içinse ne kadar az insan o kadar ferahlık diyorum ve sizlere çok güzel doğumlar diliyorum arkadaşlarım
Suwen i tavsiye ederim kibar ve şık lohusa takimlariBu arada dünkü konuya istinaden yazayım, ben tüm bakım işlerimi halletim dün, eğer bir şey olur diye korkan varsa ağda gibi bir işlemin bebeği etkilemediğini bilmenizi isterim.Benim en büyük korkularımdan biri sanırım apar topar, bakımsız hastaneye gidiyor olmak O nedenle çok rahatladım manikür, pedikür vs açısından da. Gerçi 17-18 gün var daha ama olsun. : )
Bu gün ve yarın eksikleri tamamlayacağız hem benim hem Alin'in avmden, lohusa gecelik ve pijamaya nereden bakabilirim mağaza olarak? Fikir alabilir miyim?
Canım dün öyle sabah bir girdim sonra giremedm. Biraz enerjim düşüktü ev işi yemek dizi fln derken telefona çok bakmadımmm
Kuzum buralardayımm. Siz nasıslınız napıosunuz? Minnoşlarınız nası?A April wind kuzum blankiye nerelisin diye sorunca aklıma ceycey geliyorbir sır gibi saklar kendisi❤
Canım lohusa hassasiyetindendir ne güzel düşünmüş eşin çiçekler hediyeler almış hiç takılma canım ❤
M muttervonmarienkaefer kuzum nerdesin?
Canım bence sonunda doğru olan yapılıyor. Doktorlar her ihtimali söylemek zorundalar. Sen en kötüsüne odaklanma. Güzelliğe odaklan. Belki doğumdan sonra da biraz zor bir süreç bekleyecek seni ama hepsi geçecek. Bebeğin kucağına geldiği zaman hepsini unutacaksın Allah’ın izniyle. Ben inanıyorum güzel olacağına. Rabbim seni korktuklarınla sınamasınKizlar tek tek alintilayamadim kusura bakmayin kac gundur kosturmaktan kendimde degilimBugun 3 kez nst ye girdim bebegin kalp atislari ve hareketleri bozuk cikti. Ultrasonla baktilar bebek yine hic kilo almamis olcumleri de gerilemis Doktor kan akimina fln bakti sonra her an kanaman olabilir bebek ve sen riske girebilirsin, bebegin beslenmesi ve kan akiminda problem var iceride Allah korusun kaybedebiliriz yatis vericem dedi. Yatisim yapildi. Sali gunu sezeryana alinacagim ama ne olur ne olmaz diye yarin sabah icin dort unite kan getirin dediler. Ese dosta haber verdik dort bes kisiden kan bulduk sabah verecekler. Benim ameliyat icin kanlarim alindi. Doktor yine rahim alinma riskinden bahsetti Evden elimi kolumu sallaya sallaya cikmistim ama bir daha evime nasil donecegim, bebegim olacak mi, ben iyi olacak miyim hic bilmiyorum
Esim bekleme salonunda bekledi aksama kadar. Orada da kocaman ekran var dogum yapanlarin kilolari yaziyor hepsi 2500-3000 kilo. Esim ona bakip uzulmustur bizim bebegimiz cok kucuk die ona da uzuluyorum annem babama uzuluyorum, apar topar 10 saatlik yoldan gelecek kardesime ve esine uzuluyorum, kendime zaten hepten uzuluyorumAllahim insallah saglikla ve hayirlisiyla bunu da atlatmamizi saglar bebegimizi de kucagimiza alip , rahmim alinmadan herhangi bir komplikasyon olmadan eve donmemizi nasip eder Dua edin kizlar sizi seviyorum ❤
İyiyim kuzum sen nasılsınn?Canım dün öyle sabah bir girdim sonra giremedm. Biraz enerjim düşüktü ev işi yemek dizi fln derken telefona çok bakmadımmm
Nasılsın? var mı doğuran :)
Kuzum buralardayımm. Siz nasıslınız napıosunuz? Minnoşlarınız nası?
Canım bence sonunda doğru olan yapılıyor. Doktorlar her ihtimali söylemek zorundalar. Sen en kötüsüne odaklanma. Güzelliğe odaklan. Belki doğumdan sonra da biraz zor bir süreç bekleyecek seni ama hepsi geçecek. Bebeğin kucağına geldiği zaman hepsini unutacaksın Allah’ın izniyle. Ben inanıyorum güzel olacağına. Rabbim seni korktuklarınla sınamasınDualarımız da senle ve minik bebeğinle
Gözün aydın canım. Okuyunca cesaret moral oldu. İnşallah biz de sorunsuz kavuşuruz. Sağlıkla büyüt bebeğiniKızlar merhaba. Ancak yazabiliyorum da 20 aylık kızım ve yeni bebeğim olunca evde 32 milyona bölünmek durumunda kaldım
Kısa özet geçeyim. Doktor 3 cm açılma, bgn doğurursun demişti, ben doğurmamıştım. Ertesi gün 4 cm olmuştu gez gel demişti. Akşam da hafif ağrılar başlayınca doktor zorla beni hastaneye gel diye ikna etmişti, nst’de de suyum gelmişti
Hemen yatışım yapıldı 22’ye doğru. açıklık 7 cm olmuştu. Suyumdan sonra ağrılar şiddetlendi. Hemen lavman yapıldı. Anamnez alındı, nst’ye bağlandım, hemen doğum fotoğrafçımı ve aileleri aradım. Çantaları eşim koşa koşa arabadan getirdi.
Pilates topu istedim fakat kullanmaya fırsatım dahi olmadı. Artık kasılmalar sancı olmuştu ve 2 dakikada bir gelip 50 sn sürüyordu, o an çok hızlı ilerledi. 8 cm olunca doğumhaneye alıcaz dediler. Ikınma gelince söyle dediler. Ikınma gelmeye başladı. Doğumhaneye koşturduk hemen nidalarla.
Doktorum yönergelerimi izlersen kesisiz bi doğum olur dedi, dinlemeye çalıştım kendimce, eşim ve fotoğrafçım da girdiler. Çok cesaret verici bir ortamdı. Saat 23.02de sadece hafif bi yırtıkla dünyalar tatlısı oğlumu kucağıma aldım. Başladım ağlamaya, muhabbet ettik oğlumla. Bir ebe daha ağladı beni öyle görünce. Doktor senin gibi dirayetli insan çok azdır tebrik ediyorum maşallah dedi. Eşim de ağlamaktan konuşamadı. Bense aşk yaşıyordum oğlumla.
Ertesi sabah 20 aylık kızım hastaneye geldi, onların tanışmasını izlerken çok duygulu anlar yaşandı yine. Kızımın doğumuna giren ebeleri ne kadar büyüdüğünü görüp sevdiler kızımı. Oğlum da inşallah göz açıp kapayıncaya kadar koskoca olur.
Ben yıkatmadım hastanede oğlumu. Bikaç gün sonra kendim yıkayacağım. Sarılığımız var galiba, bugün tekrar hastanede olucaz kontrol ve işitme testi için. Koşturma başlasın kızlar.
Doğurmayanlar, sakın korkmayın, hep pozitif düşünün. Meryem ana otu bulmayı da unutmayın ben çok faydasını gördüm ilk doğumuma kıyasla.
Lohusalık içinse ne kadar az insan o kadar ferahlık diyorum ve sizlere çok güzel doğumlar diliyorum arkadaşlarım
İnşallah her şey yolunda gider canım çok üzülüyorum Rabbim güzel gönlüne göre versinKizlar tek tek alintilayamadim kusura bakmayin kac gundur kosturmaktan kendimde degilimBugun 3 kez nst ye girdim bebegin kalp atislari ve hareketleri bozuk cikti. Ultrasonla baktilar bebek yine hic kilo almamis olcumleri de gerilemis Doktor kan akimina fln bakti sonra her an kanaman olabilir bebek ve sen riske girebilirsin, bebegin beslenmesi ve kan akiminda problem var iceride Allah korusun kaybedebiliriz yatis vericem dedi. Yatisim yapildi. Sali gunu sezeryana alinacagim ama ne olur ne olmaz diye yarin sabah icin dort unite kan getirin dediler. Ese dosta haber verdik dort bes kisiden kan bulduk sabah verecekler. Benim ameliyat icin kanlarim alindi. Doktor yine rahim alinma riskinden bahsetti Evden elimi kolumu sallaya sallaya cikmistim ama bir daha evime nasil donecegim, bebegim olacak mi, ben iyi olacak miyim hic bilmiyorum
Esim bekleme salonunda bekledi aksama kadar. Orada da kocaman ekran var dogum yapanlarin kilolari yaziyor hepsi 2500-3000 kilo. Esim ona bakip uzulmustur bizim bebegimiz cok kucuk die ona da uzuluyorum annem babama uzuluyorum, apar topar 10 saatlik yoldan gelecek kardesime ve esine uzuluyorum, kendime zaten hepten uzuluyorumAllahim insallah saglikla ve hayirlisiyla bunu da atlatmamizi saglar bebegimizi de kucagimiza alip , rahmim alinmadan herhangi bir komplikasyon olmadan eve donmemizi nasip eder Dua edin kizlar sizi seviyorum ❤
Kızlar merhaba. Ancak yazabiliyorum da 20 aylık kızım ve yeni bebeğim olunca evde 32 milyona bölünmek durumunda kaldım
İyiyim canım benim. Uras kuzusu yaramazlık yapıyor mu :)İyiyim kuzum sen nasılsınn?
Doğuran yok bildiğim kadarıyla
Kızlar Günaydın doğuran varmi pek okuyamadimMini_mini ne yaptın cnm.seni merak ediyorum fırsat bulursam arayacam seni.inan 7 de sut sağmaya başladım şimdi yattim 1 saat dinlenip kahvaltı yapacam sonra tekrar sut sağma sonra oğlumun yanına gidecem.eve tek dönmek gerçekten çok kötü bebeğimi o şekilde görmek çok uzuyor.dr dün anne karnında strese felan bağlı olarakta olabilir bunlar dedi.benim bebeğimin sorunu 37+2 de ve 2940 kilolu doğmasına rağmen bu sıkıntıları çekiyor olmaşı. Şimdide idrarı takip ediyor ilaçla yapabiliyormus ultrasyonda bobreklerde sorun gözükmüyor dedi.hergün bir dr başka birşey söylüyor..bir an onceciksad a yanıma gelse yavrum.Rabbim sizlere sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş. Sıkıntı stres yapmayın. Ben başından beri plesantayı taktım kafama yok rahmim alinirmı yok bebeğim kuveze girer mi yok ameliyat ti felan hepsinin aynısını yaşadım ama bebeğime stres yaptım tabiki elimde olan bişey değildi ..dün aradı teyzem komşusu beni sormuş ameliyathanede çalışıyormus 2 saniye daha beklese dr beni kaybediyorlarmis.eşim 1 günde yaslanmis bebeğe iyi değil. Demişler apar topar götürmüşler benide sürekli içerden sormuş kötü demişler..herkes kapida agliyormus çok zor günlerdi Rabbim kimseye yaşatmasin. Herkes çok güzel doğum anısıni anlatsın buraya..arada giriyorum.hepinizi öpüyorum canlar.
Cok guzel anlatmissin canim cok sagol.oglusunla guzel vakitler diliyorumKızlar merhaba. Ancak yazabiliyorum da 20 aylık kızım ve yeni bebeğim olunca evde 32 milyona bölünmek durumunda kaldım
Tekrar gecmis olsun canim.cok sorun yasamissin ama suan iyisin cok sukur.ins bebisinde en kisa surede atlatir ve iyi olacak inaniyorum.esinde cok sters yasamis uzuldum.hepsi geride kaldiKızlar Günaydın doğuran varmi pek okuyamadimMini_mini ne yaptın cnm.seni merak ediyorum fırsat bulursam arayacam seni.inan 7 de sut sağmaya başladım şimdi yattim 1 saat dinlenip kahvaltı yapacam sonra tekrar sut sağma sonra oğlumun yanına gidecem.eve tek dönmek gerçekten çok kötü bebeğimi o şekilde görmek çok uzuyor.dr dün anne karnında strese felan bağlı olarakta olabilir bunlar dedi.benim bebeğimin sorunu 37+2 de ve 2940 kilolu doğmasına rağmen bu sıkıntıları çekiyor olmaşı. Şimdide idrarı takip ediyor ilaçla yapabiliyormus ultrasyonda bobreklerde sorun gözükmüyor dedi.hergün bir dr başka birşey söylüyor..bir an onceciksad a yanıma gelse yavrum.Rabbim sizlere sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş. Sıkıntı stres yapmayın. Ben başından beri plesantayı taktım kafama yok rahmim alinirmı yok bebeğim kuveze girer mi yok ameliyat ti felan hepsinin aynısını yaşadım ama bebeğime stres yaptım tabiki elimde olan bişey değildi ..dün aradı teyzem komşusu beni sormuş ameliyathanede çalışıyormus 2 saniye daha beklese dr beni kaybediyorlarmis.eşim 1 günde yaslanmis bebeğe iyi değil. Demişler apar topar götürmüşler benide sürekli içerden sormuş kötü demişler..herkes kapida agliyormus çok zor günlerdi Rabbim kimseye yaşatmasin. Herkes çok güzel doğum anısıni anlatsın buraya..arada giriyorum.hepinizi öpüyorum canlar.
Yaramazlık yok izin vermiyorumOy zaten son günlerde hep doğum videosuna denk gelip hüngür hüngür ağlıyorum.. şimdi senin yazını okuyunca da öyle oldum..
içimizi açtın canım çok teşekkür ederiz. Rabbim evlatlarınla sağlıklı ömürler versin inşş..
Oğluşunun sünneti de çıkmış aradan. Rabbim mürvetini de göstersin
İyiyim canım benim. Uras kuzusu yaramazlık yapıyor mu :)
Sen bilmiyorsan doğuran yok demektir
Sen kaçırmazsın diye düşünüyorum
Canım Benim bak sen iyisin bebeğinden iyi sadece biraz daha zamana ihtiyacı var. Sen daha fazla stres olup üzme kendini artık.Kızlar Günaydın doğuran varmi pek okuyamadimMini_mini ne yaptın cnm.seni merak ediyorum fırsat bulursam arayacam seni.inan 7 de sut sağmaya başladım şimdi yattim 1 saat dinlenip kahvaltı yapacam sonra tekrar sut sağma sonra oğlumun yanına gidecem.eve tek dönmek gerçekten çok kötü bebeğimi o şekilde görmek çok uzuyor.dr dün anne karnında strese felan bağlı olarakta olabilir bunlar dedi.benim bebeğimin sorunu 37+2 de ve 2940 kilolu doğmasına rağmen bu sıkıntıları çekiyor olmaşı. Şimdide idrarı takip ediyor ilaçla yapabiliyormus ultrasyonda bobreklerde sorun gözükmüyor dedi.hergün bir dr başka birşey söylüyor..bir an onceciksad a yanıma gelse yavrum.Rabbim sizlere sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş. Sıkıntı stres yapmayın. Ben başından beri plesantayı taktım kafama yok rahmim alinirmı yok bebeğim kuveze girer mi yok ameliyat ti felan hepsinin aynısını yaşadım ama bebeğime stres yaptım tabiki elimde olan bişey değildi ..dün aradı teyzem komşusu beni sormuş ameliyathanede çalışıyormus 2 saniye daha beklese dr beni kaybediyorlarmis.eşim 1 günde yaslanmis bebeğe iyi değil. Demişler apar topar götürmüşler benide sürekli içerden sormuş kötü demişler..herkes kapida agliyormus çok zor günlerdi Rabbim kimseye yaşatmasin. Herkes çok güzel doğum anısıni anlatsın buraya..arada giriyorum.hepinizi öpüyorum canlar.
Açılman başlayınca evde ya da hastanede. Bir kasenin içine su koyup içine de bu otu koyuyorsun ot yavaş yavaş açılıyor o açıldıkça rahmin de açılıyor söylenenlere göre. Hastanede yapmak biraz zor gibi çünjü sürekli aynı odada kaplamaya bilirsin ben evde yapacağım inşallah sancım gelinceKızlar bu meryem ana otunu hangi evrede nasıl kullanıyoruz? tecrübesi olanlar bilgi verebilir mi? Ben de bugün almayı düşünüyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?