Doğum sancısı başlayınca su dolu bir kaba koyacaksınız o açıldıkça rahim de açılacak sonra suyun rengi kırmızıya dönecek ve Doğum bitince ot Sudan çıkarılacak , toparlayıp eski halini alıyor, rahmin de o şekilde toparlandığına inanılıyorKızlar bu meryem ana otunu hangi evrede nasıl kullanıyoruz? tecrübesi olanlar bilgi verebilir mi? Ben de bugün almayı düşünüyorum .
Bence birini tembihleyin Doğum bitince de Sudan çıkarılması gerekiyor, evde biri onu çıkarsın Sudan , daha çabuk toparlanırsınızAçılman başlayınca evde ya da hastanede. Bir kasenin içine su koyup içine de bu otu koyuyorsun ot yavaş yavaş açılıyor o açıldıkça rahmin de açılıyor söylenenlere göre. Hastanede yapmak biraz zor gibi çünjü sürekli aynı odada kaplamaya bilirsin ben evde yapacağım inşallah sancım gelince
Aynen bende oyle istiyorum hastanedede yioraniyir psikolojisi bozuluyor insanin. Gecenlerde bir ablada dedi ikincisi biraz daha rahat dedim hadi inşallAhAyyyyy cnm ya bunda sknti çekmeden inşallah dogurursun ilk zor oluyor diyor herkes ikinci daha kolay oluyormuş.ablam 3 tane normal doğurdu oda ilkinde çok çekti ama ikisi ucu çok rahat dogurdum der hep.evde suyun filan gelsin öyle git cnm hastanede olmaktan çok daha iyi olur dusunu filan alırsın rahatlarsın sana moral verecek insanlar bulundur cevrende.
Aynen tabii çıkarılacak teşekkür ederim. Evde biri yapar mutlaka.Bence birini tembihleyin Doğum bitince de Sudan çıkarılması gerekiyor, evde biri onu çıkarsın Sudan , daha çabuk toparlanırsınız
Bende alıp yapmayi düşünüyorum ama batil inanc mi acaba diye de düşünüyorum.Doğum sancısı başlayınca su dolu bir kaba koyacaksınız o açıldıkça rahim de açılacak sonra suyun rengi kırmızıya dönecek ve Doğum bitince ot Sudan çıkarılacak , toparlayıp eski halini alıyor, rahmin de o şekilde toparlandığına inanılıyor
Canım senin eşin yine düşünmüş bak ne güzel çiçek çikolata yaptırmış hediye almış
Lohusalık duygusallığı bence senin durumun
Tabi biz de yaşamadan bilemeyiz
Ben eşime sorup duruyorum bana Doğum hediyesi ne alacaksın diyorum
Cevaba bak “önce sen bana seni hamile bırakma hediyesi al”
Adamdaki kafaya gel
Ay kuzum alemsin yaYaramazlık yok izin vermiyorum
Yazan olmadı kuşum onun harici varsa pırtlatan bilmiyorum
Bir de dua okunması gerekiyor diye duymuştum ben sanki?Açılman başlayınca evde ya da hastanede. Bir kasenin içine su koyup içine de bu otu koyuyorsun ot yavaş yavaş açılıyor o açıldıkça rahmin de açılıyor söylenenlere göre. Hastanede yapmak biraz zor gibi çünjü sürekli aynı odada kaplamaya bilirsin ben evde yapacağım inşallah sancım gelince
Gözün aydın canım bol bol kokla kızını, sağlıkla büyüsün kuzucukSelam kızlar ben fırsat bulup teli elime alamadım bir turlu bebişim çok şükür sağlıkla geldi bende gene anesteziden erkenden ayıldım sadece ikinci kez ayni yerden kesi olduğu için heralde dikiş yerlerim çok açıyordu ilk çıktığımda şuan çok iyiyim şükürler olsun biraz tuvalete çıkma sıkıntısı yaşadım ama ilaçlarla hallettik onu da. Biraz huysuz bir kızım var sürekli tenime temas etmek istiyor kimsenin kucağında durmuyor sepette durmuyor ya emecek yada tenime temas halinde uyuyacak öyle istiyor. Biraz nazli olacak sanırım bubaşka doğuran var mi hadi bereketli1 hafta olsun prensler prensesler gelsin anneleri onları koklasın bol bol
Maşallah barekallah. Allah anali babali büyütsün.Kızlar merhaba. Ancak yazabiliyorum da 20 aylık kızım ve yeni bebeğim olunca evde 32 milyona bölünmek durumunda kaldım
Kısa özet geçeyim. Doktor 3 cm açılma, bgn doğurursun demişti, ben doğurmamıştım. Ertesi gün 4 cm olmuştu gez gel demişti. Akşam da hafif ağrılar başlayınca doktor zorla beni hastaneye gel diye ikna etmişti, nst’de de suyum gelmişti
Hah tam olarak orda kalmıştık.
Hemen yatışım yapıldı 22’ye doğru. açıklık 7 cm olmuştu. Suyumdan sonra ağrılar şiddetlendi. Hemen lavman yapıldı. Anamnez alındı, nst’ye bağlandım, hemen doğum fotoğrafçımı ve aileleri aradım. Çantaları eşim koşa koşa arabadan getirdi.
Pilates topu istedim fakat kullanmaya fırsatım dahi olmadı. Artık kasılmalar sancı olmuştu ve 2 dakikada bir gelip 50 sn sürüyordu, o an çok hızlı ilerledi. 8 cm olunca doğumhaneye alıcaz dediler. Ikınma gelince söyle dediler. Ikınma gelmeye başladı. Doğumhaneye koşturduk hemen nidalarla.
Doktorum yönergelerimi izlersen kesisiz bi doğum olur dedi, dinlemeye çalıştım kendimce, eşim ve fotoğrafçım da girdiler. Çok cesaret verici bir ortamdı. Saat 23.02de sadece hafif bi yırtıkla dünyalar tatlısı oğlumu kucağıma aldım. Başladım ağlamaya, muhabbet ettik oğlumla. Bir ebe daha ağladı beni öyle görünce. Doktor senin gibi dirayetli insan çok azdır tebrik ediyorum maşallah dedi. Eşim de ağlamaktan konuşamadı. Bense aşk yaşıyordum oğlumla.
Odaya geçtiğim gibi aşkımız devam etti. Bütün gece koyun koyuna yattık.
Ertesi sabah 20 aylık kızım hastaneye geldi, onların tanışmasını izlerken çok duygulu anlar yaşandı yine. Kızımın doğumuna giren ebeleri ne kadar büyüdüğünü görüp sevdiler kızımı. Oğlum da inşallah göz açıp kapayıncaya kadar koskoca olur.
Böyle güzel bir anı oldu benimkisi.
Ertesi gün yenidoğan sünnetimizi de olduk.
Ben yıkatmadım hastanede oğlumu. Bikaç gün sonra kendim yıkayacağım. Sarılığımız var galiba, bugün tekrar hastanede olucaz kontrol ve işitme testi için. Koşturma başlasın kızlar.
Doğurmayanlar, sakın korkmayın, hep pozitif düşünün. Meryem ana otu bulmayı da unutmayın ben çok faydasını gördüm ilk doğumuma kıyasla.
Lohusalık içinse ne kadar az insan o kadar ferahlık diyorum ve sizlere çok güzel doğumlar diliyorum arkadaşlarım
Oyyyy masallah. Allah anali babali büyütsün. Gecmis olsun. Sende o guveni ver bol bol saril koklaSelam kızlar ben fırsat bulup teli elime alamadım bir turlu bebişim çok şükür sağlıkla geldi bende gene anesteziden erkenden ayıldım sadece ikinci kez ayni yerden kesi olduğu için heralde dikiş yerlerim çok açıyordu ilk çıktığımda şuan çok iyiyim şükürler olsun biraz tuvalete çıkma sıkıntısı yaşadım ama ilaçlarla hallettik onu da. Biraz huysuz bir kızım var sürekli tenime temas etmek istiyor kimsenin kucağında durmuyor sepette durmuyor ya emecek yada tenime temas halinde uyuyacak öyle istiyor. Biraz nazli olacak sanırım bubaşka doğuran var mi hadi bereketli1 hafta olsun prensler prensesler gelsin anneleri onları koklasın bol bol
Ahh seninde doğum hikayen benim ki gibi pek iç açıcı olmadı canımKızlar Günaydın doğuran varmi pek okuyamadim @Mini_mini ne yaptın cnm.seni merak ediyorum fırsat bulursam arayacam seni.inan 7 de sut sağmaya başladım şimdi yattim 1 saat dinlenip kahvaltı yapacam sonra tekrar sut sağma sonra oğlumun yanına gidecem.eve tek dönmek gerçekten çok kötü bebeğimi o şekilde görmek çok uzuyor.dr dün anne karnında strese felan bağlı olarakta olabilir bunlar dedi.benim bebeğimin sorunu 37+2 de ve 2940 kilolu doğmasına rağmen bu sıkıntıları çekiyor olmaşı. Şimdide idrarı takip ediyor ilaçla yapabiliyormus ultrasyonda bobreklerde sorun gözükmüyor dedi.hergün bir dr başka birşey söylüyor..bir an onceciksad a yanıma gelse yavrum.Rabbim sizlere sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş. Sıkıntı stres yapmayın. Ben başından beri plesantayı taktım kafama yok rahmim alinirmı yok bebeğim kuveze girer mi yok ameliyat ti felan hepsinin aynısını yaşadım ama bebeğime stres yaptım tabiki elimde olan bişey değildi ..dün aradı teyzem komşusu beni sormuş ameliyathanede çalışıyormus 2 saniye daha beklese dr beni kaybediyorlarmis.eşim 1 günde yaslanmis bebeğe iyi değil. Demişler apar topar götürmüşler benide sürekli içerden sormuş kötü demişler..herkes kapida agliyormus çok zor günlerdi Rabbim kimseye yaşatmasin. Herkes çok güzel doğum anısıni anlatsın buraya..arada giriyorum.hepinizi öpüyorum canlar.
Canim hayirli olsun gozun aydin.Selam kızlar ben fırsat bulup teli elime alamadım bir turlu bebişim çok şükür sağlıkla geldi bende gene anesteziden erkenden ayıldım sadece ikinci kez ayni yerden kesi olduğu için heralde dikiş yerlerim çok açıyordu ilk çıktığımda şuan çok iyiyim şükürler olsun biraz tuvalete çıkma sıkıntısı yaşadım ama ilaçlarla hallettik onu da. Biraz huysuz bir kızım var sürekli tenime temas etmek istiyor kimsenin kucağında durmuyor sepette durmuyor ya emecek yada tenime temas halinde uyuyacak öyle istiyor. Biraz nazli olacak sanırım bubaşka doğuran var mi hadi bereketli1 hafta olsun prensler prensesler gelsin anneleri onları koklasın bol bol
Valla canım benim fikrim asla evde oturup beklemem. Ki öylede yapmadım zaten. Sancim ağrım vardı gittim acil doğuma alindim. Gitmeseydim hem kendim hem bebeğim ikimizde olebilirdik. Gebelik zehirlenmesi geciriyormuşum. Sezeryan gerekli durumlarda hayat kurtarıyor. Ayrıca o kadar korkulacak birşey de değil çabuk toparladım ben.Kizlar merhabalar iyisiniz insallah. Firsat buldukca girip okuyorum burdan herbirinizin yazdikalrini.
Kizlar burda yani kadinlar kulubunde bir dogum hikayesi okudum sizde okumussunuzdur heralde. Ve cok sasirdim. Suyu ya da nisani geliyor (tam bilemedim)sancisi geliyor ama halen evde vakit geciriyor yatiyor kalkiyor
Dun internette de okudum erkenden hastaneye gidip dogurmaya calismayin bu sefer hastane sizi dogum baslamadigi icin sezeryana alir diye. Simdi ben bu site de yine bir yazi okumus ve cok aglamistim. Bir arkadasimiz da dogum iyice baslayana kadar evde durmaya karar vermis ve iyice siklasinca hastaneye giderken kanamasi olmus. Plasentasi onceden geldigi icin evladini kaybettmisti. Rabbim yeniden mis kokulu evlat nasip etsin kendisine amin.
Simdi ben ,beni seseryana almasinlar diye iyice emin olup gitmek istiyorum hem de anlamadigim bisi olur isler sarpa sarar diye korkuyorum. Sizler ne dusunuyorsunuz.
Napacaksiniz. acilmayi biz anlayamayiz. Hastanede kontrol edilcek. Hastaneye gidince de yeterli acilma olmayinca ve uzun sure devam ederse acilmani beklemeyip sezeryana aliyorlarmis. Kafam yine cok karisik
Kizlar merhabalar iyisiniz insallah. Firsat buldukca girip okuyorum burdan herbirinizin yazdikalrini.
Kizlar burda yani kadinlar kulubunde bir dogum hikayesi okudum sizde okumussunuzdur heralde. Ve cok sasirdim. Suyu ya da nisani geliyor (tam bilemedim)sancisi geliyor ama halen evde vakit geciriyor yatiyor kalkiyor
Dun internette de okudum erkenden hastaneye gidip dogurmaya calismayin bu sefer hastane sizi dogum baslamadigi icin sezeryana alir diye. Simdi ben bu site de yine bir yazi okumus ve cok aglamistim. Bir arkadasimiz da dogum iyice baslayana kadar evde durmaya karar vermis ve iyice siklasinca hastaneye giderken kanamasi olmus. Plasentasi onceden geldigi icin evladini kaybettmisti. Rabbim yeniden mis kokulu evlat nasip etsin kendisine amin.
Simdi ben ,beni seseryana almasinlar diye iyice emin olup gitmek istiyorum hem de anlamadigim bisi olur isler sarpa sarar diye korkuyorum. Sizler ne dusunuyorsunuz.
Napacaksiniz. acilmayi biz anlayamayiz. Hastanede kontrol edilcek. Hastaneye gidince de yeterli acilma olmayinca ve uzun sure devam ederse acilmani beklemeyip sezeryana aliyorlarmis. Kafam yine cok karisik
Bizimki karanlıktada ötüyo bazenKuşun tüyünden birşey olacağını sanmıyorum kuzum ama ses bakımından yine aynı odada kalmaması iyi olur bence. Işık olunca ötüyorlar malum
Bizimde vardı hep dışarda gezerdi kapısı açık dururdu sürekli, kardeşim olunca biraz ihmal ettik salamadık bir süre. Salondaydı zaten bir sıkıntı olmadı..
1 senedir yine aynı şekilde free takılmaya başladı
Gözünüz aydın canjm. Allah analı babalı büyütsünSelam kızlar ben fırsat bulup teli elime alamadım bir turlu bebişim çok şükür sağlıkla geldi bende gene anesteziden erkenden ayıldım sadece ikinci kez ayni yerden kesi olduğu için heralde dikiş yerlerim çok açıyordu ilk çıktığımda şuan çok iyiyim şükürler olsun biraz tuvalete çıkma sıkıntısı yaşadım ama ilaçlarla hallettik onu da. Biraz huysuz bir kızım var sürekli tenime temas etmek istiyor kimsenin kucağında durmuyor sepette durmuyor ya emecek yada tenime temas halinde uyuyacak öyle istiyor. Biraz nazli olacak sanırım bubaşka doğuran var mi hadi bereketli1 hafta olsun prensler prensesler gelsin anneleri onları koklasın bol bol
Ben bekleyemem öyle bir durumda diye düşünüyorum. Doktorum doğum şeklini bana bıraktı zaten, o yüzden normal olacakken beni sezeryana yönlendireceğini düşünmüyorum. Doktorum o durumda benim ve bebeğim için sezeryanın doğru olduğuna karar verirse de kesinlikle kabul ederim. Normalde, sezeryan da kişinin bünyesine göre değişiyor sanırım o yüzden doktoruna güvenip o aşamada doğum şeklini ona bırakmak gerek bence.Kizlar merhabalar iyisiniz insallah. Firsat buldukca girip okuyorum burdan herbirinizin yazdikalrini.
Kizlar burda yani kadinlar kulubunde bir dogum hikayesi okudum sizde okumussunuzdur heralde. Ve cok sasirdim. Suyu ya da nisani geliyor (tam bilemedim)sancisi geliyor ama halen evde vakit geciriyor yatiyor kalkiyor
Dun internette de okudum erkenden hastaneye gidip dogurmaya calismayin bu sefer hastane sizi dogum baslamadigi icin sezeryana alir diye. Simdi ben bu site de yine bir yazi okumus ve cok aglamistim. Bir arkadasimiz da dogum iyice baslayana kadar evde durmaya karar vermis ve iyice siklasinca hastaneye giderken kanamasi olmus. Plasentasi onceden geldigi icin evladini kaybettmisti. Rabbim yeniden mis kokulu evlat nasip etsin kendisine amin.
Simdi ben ,beni seseryana almasinlar diye iyice emin olup gitmek istiyorum hem de anlamadigim bisi olur isler sarpa sarar diye korkuyorum. Sizler ne dusunuyorsunuz.
Napacaksiniz. acilmayi biz anlayamayiz. Hastanede kontrol edilcek. Hastaneye gidince de yeterli acilma olmayinca ve uzun sure devam ederse acilmani beklemeyip sezeryana aliyorlarmis. Kafam yine cok karisik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?