2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Ağrısı olanlara geçmiş olsun. Herşeyi okuyamadım eşim raporlu dün akşam ufak bir iş kazası geçirmiş aksilikler üst üste geliyor sanırım. Hepinize hayırlı günler diliyorum tatsızlıklar yaşamayalım musmutlu geçsin günlerimiz inşallah❤️
Kuzum eşine geçmiş olsun büyük bir sıkıntısı yoktur inşallah.
Baban içinde ayrıca geçmiş olsun canım hastanedeydim okurken.
Okuyup çıktım çoğu yazıyı :)

Kızlar Dr geldim ne görüntü var ne birsey valla 2 dakika yatmamisimdir devlet hastanesi olunca demekki ilgilenmiyorlar yaa drna gore degisior omuriligi i söyledim ona baktı cinsiyetini ogrenmissindir artık dedi bir kız bir erkek dediler dedim erkek gibi gördüm bende kordon değilse dedi aman ayrıntılida öğrenirsin dedi.sonra ayrıntılı için Sekreterliğe gittim çok geç kalmssin biz ocak randevu larını veriyoruz dedi ama ne yapacam dedim birde benim durumum farklı 20 haftada girebilirsin dr ddim düşündü baktı takvime felan 12 aralığa verdi ve ben 24.haftanın icinde oluyorum erken alaçam diye gittim en gece girecem.eşimde özel e gideriz dedi ama dr zaten beni devlet hastanesine yönlendirdi of ya ne yapacam bilmiyorum.hersey para valla..
Canım devlet hastenesi olunca gerçekten insana işkence.
Ağızlarından laf cımbızla alınıyor adeta
Ayrıntılı hafta aralığındasın canım ama bebeğin önden gitme durumu olabilir
En iyisi işinde iyi bir perinotolaga gitmen gibi geliyor bana
Karar sizin canım hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun

Ağrısı olanlara geçmiş olsun. Herşeyi okuyamadım eşim raporlu dün akşam ufak bir iş kazası geçirmiş aksilikler üst üste geliyor sanırım. Hepinize hayırlı günler diliyorum tatsızlıklar yaşamayalım musmutlu geçsin günlerimiz inşallah❤️

Canım çok geçmiş olsun umarım ciddi bir şey yoktur:KK200:

Kızlar Dr geldim ne görüntü var ne birsey valla 2 dakika yatmamisimdir devlet hastanesi olunca demekki ilgilenmiyorlar yaa drna gore degisior omuriligi i söyledim ona baktı cinsiyetini ogrenmissindir artık dedi bir kız bir erkek dediler dedim erkek gibi gördüm bende kordon değilse dedi aman ayrıntılida öğrenirsin dedi.sonra ayrıntılı için Sekreterliğe gittim çok geç kalmssin biz ocak randevu larını veriyoruz dedi ama ne yapacam dedim birde benim durumum farklı 20 haftada girebilirsin dr ddim düşündü baktı takvime felan 12 aralığa verdi ve ben 24.haftanın icinde oluyorum erken alaçam diye gittim en gece girecem.eşimde özel e gideriz dedi ama dr zaten beni devlet hastanesine yönlendirdi of ya ne yapacam bilmiyorum.hersey para valla..

Canım özele git bence eşin de öyle demiş bakıp bi açıklama yapmayacaklarsa bi çıktı vermeyeceklerse allah korusun detaylıda da güvenemem şahsen ben cinsiyeti bile söylememiş hayret bir şey :110:

Doktorun iyiliğinden kaynaklanıyor canım yoksa birde gün almak için uğraşırdın
Süleymaniye de ki perinatolog da bana takibimi yapmayı teklif etti istediğin zaman gel dedi ben uzak die kabul etmedim. Kanuni deki de çok ilgileniyor.
Bilemiyorum iki hastanede de çok ilgilendiler.
Süleymaniye deki perinatolog ile görüşmem 1 saat sürdü.
Kanuni deki doktor ile de baya uzun görüşme sürdü, ultrasonu da detaylı yaptı.
İki hastanede uğraştırmadı.

Cuttingcorners Cuttingcorners canım ben bugün tsh için dahiliye doktoruna kontrole gittim
10 gün önceki değerim 3.1di
Bugünkü sonucum 3.6 geldi
Doktorum ayrıntılı bir şekilde anlattı
Gebeliğin ilk trimesterinde 2.5 altı
2.trimesterinde 3 altı istiyoruz dedi
Bebek büyüdükçe tshda artma normal
2 hafta sonra tekrar gel kontrol edelim dedi
25 mg eutroxun yarısını içmemi söyledi

Senin değerin kaçtı canım
Kontrole gelirken sabah ilacını içmeden 10dan önce ver kanını dedi
Aklıma direk sen geldin canım :)

Kızlar.. sanırım bebeğimi hissettim. Sabah sol tarafta bir pıt hissetim ama gaz gibi değildi.. değişik birşey. Az önce çikolata yedim ve tekrar aynı yerden bir pıt hissetim sizce bebek olma ihtimali olabilir mi?

Kuzum eşine geçmiş olsun büyük bir sıkıntısı yoktur inşallah.
Baban içinde ayrıca geçmiş olsun canım hastanedeydim okurken.
Okuyup çıktım çoğu yazıyı :)
Teşekkür ederim canım ciddi birşey yok dizinde problem olmuş dinleniyor şuan :)

Canım çok geçmiş olsun umarım ciddi bir şey yoktur:KK200:

Canım özele git bence eşin de öyle demiş bakıp bi açıklama yapmayacaklarsa bi çıktı vermeyeceklerse allah korusun detaylıda da güvenemem şahsen ben cinsiyeti bile söylememiş hayret bir şey :110:
Teşekkür ederim canım❤️

Kızlar okuyup çıktım bugün çoğu arkadaşa cevap yazamadım.
Kontrole giden arkadaşlarımız olmuş hayırlı güzel haberlerle gelmişler kendiminmiş gibi sevindim :KK200:
Maşallah bebeklerimize büyüme yolundalar :nazar:
Rabbim sağ salim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :dua:

Ağrısı olan arkadaşlarıma benden bir öneri
Ayaklarınızı sırtınızı sıkı tutun
Günde en az 3litre su tüketin
Ayrıca yatarken bacak aranıza yastık koyup uyuyun
Vee en önemlisi bol bol dinlenip güzel günler için bir birimize dua edelim :dua::anne::KK200:

Süleymaniye de ki perinatolog da bana takibimi yapmayı teklif etti istediğin zaman gel dedi ben uzak die kabul etmedim. Kanuni deki de çok ilgileniyor.
Bilemiyorum iki hastanede de çok ilgilendiler.
Süleymaniye deki perinatolog ile görüşmem 1 saat sürdü.
Kanuni deki doktor ile de baya uzun görüşme sürdü, ultrasonu da detaylı yaptı.
İki hastanede uğraştırmadı.
Muhtemelen canım perinatolog olmasıyla alakalı
Çünkü hasta psikolojisini anlıyorlar
Gelen hastaları stresli gebelik geçiriyor
Ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorlar
Gerçekten böyle doktorların elleri öpülesi

Kızlar.. sanırım bebeğimi hissettim. Sabah sol tarafta bir pıt hissetim ama gaz gibi değildi.. değişik birşey. Az önce çikolata yedim ve tekrar aynı yerden bir pıt hissetim sizce bebek olma ihtimali olabilir mi?
Bebiş canım hadi gözün aydın :KK200:
Bundan sonra gün içinde hissedersin
Bişeyler yediğin zaman soluna uzan çok net hissedersin :KK200:
Teşekkür ederim canım ciddi birşey yok dizinde problem olmuş dinleniyor şuan :)

Teşekkür ederim canım❤️
Kötü gelmiş iyi geçmiş kuzum
İnsan başına ne gelceği hiç belli olmuyor
Saniyemiz saniyemize uymuyor adeta :KK64:

Bilen arkadaşlar söyleyebilir mi
Obstetrik ultrason nedir
Ayrıntılı ultrasonla aynı ultrason mu

Netten baktım tam olarak anlamadım kafam karıştı

Hadi bakalım perşembe tekrar göreceğim bebeğimi bakayım nerde yatıyor ona göre pıtpıtları değerlendiririm :D

Aynen öyle canım gerçekten..

Bilen arkadaşlar söyleyebilir mi
Obstetrik ultrason nedir
Ayrıntılı ultrasonla aynı ultrason mu

Netten baktım tam olarak anlamadım kafam karıştı
Şöyle bir baktım canım büyük ihtimalle Doppler e verilen başka bir isim. Çok farklı birşey değil gibi

Cuttingcorners Cuttingcorners canım ben bugün tsh için dahiliye doktoruna kontrole gittim
10 gün önceki değerim 3.1di
Bugünkü sonucum 3.6 geldi
Doktorum ayrıntılı bir şekilde anlattı
Gebeliğin ilk trimesterinde 2.5 altı
2.trimesterinde 3 altı istiyoruz dedi
Bebek büyüdükçe tshda artma normal
2 hafta sonra tekrar gel kontrol edelim dedi
25 mg eutroxun yarısını içmemi söyledi

Senin değerin kaçtı canım
Kontrole gelirken sabah ilacını içmeden 10dan önce ver kanını dedi
Aklıma direk sen geldin canım :)

Canım benim çok teşekkür ederim :KK200: benim 7. Haftamda tsh ım 1,2 çıkmış 17. Haftada ise 3,6 çıkmıştı ona istinaden dahiliyeye yönlendirmişti canım 1 ay sonra kan vericem bende merak ediyorum acaba düşecek mi? Zaten öyle yapıcam o sabah içmicem :anneadayı:

Muhtemelen canım perinatolog olmasıyla alakalı
Çünkü hasta psikolojisini anlıyorlar
Gelen hastaları stresli gebelik geçiriyor
Ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorlar
Gerçekten böyle doktorların elleri öpülesi
Evet cnm, iki hastanede de her peritonoloğa gelen hastaya uzun zaman ayrılıyor.
İçeri giren uzun süre çıkmıyor.
Geçen bı kadinla annem konusuyordu hastanede, kadın hastalanmış teşhisi konulamamış, neyse bı doktor teşhisi koymuş lupus hastalığına yakalanmış. Sen çok gençsin seni iyi bı tedavi etmem gerek demiş daha büyük bir devlet Hastanesi'ne kadını hemen yatırttırmış aylarca tedavisini doktor kendi yapmış.
Aslında bu her meslek için geçerli işini isteyerek yapmak çok önemli.

Şöyle bir baktım canım büyük ihtimalle Doppler e verilen başka bir isim. Çok farklı birşey değil gibi
Dopplerle normal ultrasonun arasındaki fark ne :KK53:
Bugün cahilliğim tuttu :skandal:
Canım benim çok teşekkür ederim :KK200: benim 7. Haftamda tsh ım 1,2 çıkmış 17. Haftada ise 3,6 çıkmıştı ona istinaden dahiliyeye yönlendirmişti canım 1 ay sonra kan vericem bende merak ediyorum acaba düşecek mi? Zaten öyle yapıcam o sabah içmicem :anneadayı:
Aşşa yukarı değerimiz haftamıza göre aynı canım :)
İnşallah hepimizin düşerde kurtuluruz sorunsuz sıkıntısız bu dertten :dua:
Evet cnm, iki hastanede de her peritonoloğa gelen hastaya uzun zaman ayrılıyor.
İçeri giren uzun süre çıkmıyor.
Geçen bı kadinla annem konusuyordu hastanede, kadın hastalanmış teşhisi konulamamış, neyse bı doktor teşhisi koymuş lupus hastalığına yakalanmış. Sen çok gençsin seni iyi bı tedavi etmem gerek demiş daha büyük bir devlet Hastanesi'ne kadını hemen yatırttırmış aylarca tedavisini doktor kendi yapmış.
Aslında bu her meslek için geçerli işini isteyerek yapmak çok önemli.
Evet canım gerçektende öyle
İster özelde olsun ister devlette önce insan olmaları bizlerin birer hamile,hasta olduklarını unutmayıp ona göre davranmaları gerek tüm doktorların

Aslında 3 kere bakmıyorlar. Yurtdışında zorunla 3 adet ultrason var. Biri 11 ve 13 hafta arası diğeri 21 ve 24 hafta arası diğeride 30 ve 33 hafta arası.. bu üçü detaylı ultrason olarak geçiyor ve 100% devlet tarafından masrafları karşılanıyor. Özel yada devlet hastahanesi fark etmez.
Onun dışında her ay muayene oluyor o sırada doktor tansiyon ölçüyor kilo takibi yapıyor kan ve idrar tahşilerine bakıyor ve en son ultrasonda bebeğe bakıyor boyunu ölçüyor gelişimine bakıyor. Sadece burda detaylı ultrason 1 saat sürüyor toplam normal muayene 30dk sürüyor 5-10dksı ultrason oluyor.

Mesela ilk detaylı ultrasonum 12+5iken olmuştu 1 saat sürdü muayene 40dk ultrasondan baktık bebeğin herşeyine 20dk sohbet ettik doktorumla :)
Ooo süpermiş ya ne guzel.aksine daha fazla bakiyolarmis.en son başka doktora gittim o kadar heyecanlı bi şekilde 88 tl de para ödedim 5 10 dakka surdu hızlı hızlı baktı çıktık.
Isvecde bir arkadaş var o söylemişti sadece üç kere bakılıyor diye hatta aramızda bir gün var o cinsiyetini öğrenmemiş daha var diyordu

Back
X