2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Sağol canım zaten biraz araştırdım Doğuma kadar yapılacak birşey yok Zaten. Herşey Doğum sonrasına kalmış o yüzden şimdiden panik stres yapsam da farketmiyor. Hem ayrıntılıya girip diğer organların durumuna bakılması gerekiyormuş ciğer gelişimini etkileyip etkilemediği öğrenilmesi açısından. Belki sadece yanılmada olabilir belli olacak inşallah. En azından anneye veya şuan için bebeğe bir Zararı olmayan bir durummuş yalan yok ilk kalp diyince daha çok korktum nasıl yerinde olmaz gibisinden ve ağlayarak eşimi aradım. Öğlene göre daha rahatım ama en azından biraz bakındım tamam kötü sonuçları da var ama görmezden gelmeyi tercih etcem. Ameliyatla düzeltebiliyormuş eğer teşhis doğruysa tabi. Sabah 5-6 gibi yola çıkıcaz inşallah hayırlısı olur herşeyin temennim o❤️

Canım ya inşallah sorun sıkıntı yoktur bi yanlışlık vardır. Bi arkadaşıma da doktor kalbinde parlama vs var demişti down sendrom belirtisiymiş. Doktor doktor gezdiler üzüldü kahroldu şükür çok sağlıklı şimdi 5 yaşlarında hatta. Allahım yardımcınız olsun içini ferah tut

Varya şimdiki hamilelik ler o kadar zorki önceden Ultrasyon yokmuş birsey yokmuş sapasağlam da çocuklar doguyor mus.şimdi hep.aklımızda acaba sağlıklı mi acaba bir sorunla karsilacagizmi hep stres hep stres zaten şu ayrıntılida n o kadar çok korkuyorum ki Rabbim kimseyi evladıyla sinamasin.ilk bebeğimde hiç duymadığim. Bir hastalık duydum o kadar çok ağladım. O kadar çok üzüldüm ki birde bunun sebebinin 1.5 tl lik folik.asit mis.sonlandırmak için 3.veya 4 gün um vardı dr dr gezdim hepside aldiracaksin dedi ve o karar o karar yokmu.vicdanım hiç rahat değil keşke dogursaydim.oleceksede dogurduktan sonra olseydi diyorum.o acıları cekmeseydim.ama inan insan düşünemiyor.yeni evlenmissin çalışıyorsun kiradasin.çok zor günler yaşadım. Ama evlat öyle birsey ki hemen tekrar istedim ve her dr gidişimde kalbim duracak ti.ama buna da birsey olursa kesinlikle aldırma m dedim.ve 16 haftalik hamileyim.kızıma ilk bebeğimin ölüm yıldönümünde o kadar çok ağladım ki isteydim sonra bir ağrı girdi ve aşırı derecede kanama m oldu 1 gece kaldım hastanede stresten bebeğimi etkilemişim. Ve cok sukur kızım sağlıklı ve şimdi ben nisanda dogumum. Ve sezeryan olduğum için biraz önceden alıyorlar bebeği şimdi dua ediyorum inşallah 2 nisan olmaz çünkü bebeğimi kaybettiğim gün başka bebeğimin doğum gününü kutlayamam gece gece başınızı agrittim.kusuruma bakmayın :cry:
yasadiklarin cok zor cnm evlat ister karinda olsun ister dünyada cok kiymetli Allahim acilarini gostermesin en zor karar verilebilinecek bi durumla karsi karsiya kaliyosun ve senden herkes kararını bekliyor. İnsLlah saglikla bu yavrunu kucagina alirsin Rabbim bu güzel gün hürmetine kimseyi darda koyma herkesin gönlünün muradını ver amin.

Kızlar rahmim göbeğime toplanıyor. Ve sertlik var gece kalktım böyleydi. Baya bi uyuyamadım şimdi uyandım hala aynı devam ediyor.
Yataktayım kalkmadım.
Ama sert ve göbekte toplanmış açılmamış yumuşamamış.
Sizde böyle olmuyor dimi?

Kızlar rahmim göbeğime toplanıyor. Ve sertlik var gece kalktım böyleydi. Baya bi uyuyamadım şimdi uyandım hala aynı devam ediyor.
Yataktayım kalkmadım.
Ama sert ve göbekte toplanmış açılmamış yumuşamamış.
Sizde böyle olmuyor dimi?
Cnm ben sırt üstü yatinca öyle oluyo ve değişik agri gibi bisey oluyo sanki hafif bi kasik agrisida yapiyo sola yatiyorum hep sağıda pek sevmiyo .

Cnm ben sırt üstü yatinca öyle oluyo ve değişik agri gibi bisey oluyo sanki hafif bi kasik agrisida yapiyo sola yatiyorum hep sağıda pek sevmiyo .
Cnm bende soluma yatıyorum.
Sağıma yatmam. Evet sağı benimkide sevmiyor rahatsız oluyor resmen.
Ama gece kalktım sertlik vardı.
Rahim sürekli hareket halindeydi. (Bebek sert tekme atıyormuş gibi bu kadar sık tekme olmaz. Hatta dün akşam ilk oldu ben tekme sandım ama bu kadar sık göbeğimin orda atma olunca fark ettim durumu)

Günaydın kızlarr. Dün kızımı gördüm iyi çok şükür 250 gram olmuş 18+4 üz. Tam günü gününe gidiyor ilerden gidenler ne yiyor ne içiyor yahu sırlarını bizimle paylaşsalar :KK53:
Aman cnm boşver gününde gitsin, ilerden gitmesi herkese değil ama sorun olabiliyor.
Benim vücudum yapıyor. Çok ağır bi diyetim var çok yiyemiyorum istesem de, inan yemekle ilgisi yok.

Günaydın kızlarr. Dün kızımı gördüm iyi çok şükür 250 gram olmuş 18+4 üz. Tam günü gününe gidiyor ilerden gidenler ne yiyor ne içiyor yahu sırlarını bizimle paylaşsalar :KK53:
Maşallah kızına :nazar: bizim kızlar neredeyse aynı gidiyor o zaman :KK48: sağlıkları yerinde olsun da önemli olan o :anne:

hayırlı cumalar kızlar yazıları takip etmede gecikiyorum yaaa. işler yoğun bir de dersler derken eve geliyorum ki dermanım kalmıyor. size sorum var. muhakkak soruldu ama ben kaçırmışımdır. çatlak oluşmaması için ne kullanıyorsunuz. tecrübeli hamişler tavsiyeniz nedir? ben şimdilik bebe yağı kullanıyorum, zeytin yağı ile de balmumu karışımı krem yapmıştım onu kullanıyorum. hindistan cevizi yağı alacağım bugün. mustela ya da lierac almalı mı? yoksa bitkisel yağlar yeterli olur mu? gerçi ben daha hamile kalmadan önce kilo alıp vermekten zaten çatlaklarım var. vücüt çatlamaya müsait.

dün iş yoğunluğundan fırsat bulup bakamadım neler olmuş yaa

Kuzum yapılacak bir durum yokmuş midesi yukarda gözüküyor dedi burda olamaması lazım dedi işte büyük ihtimal gittiğinde de bu sonuç çıkacak diyafram hernisi dedi. Bizede gösterdi midesi gerçekten kalbin yanında gibi gözüküyor. :KK43: Doğumu Hatta 3. Basamak yoğunbakımı olan bir hastanede yapmak zorundasın dedi malesef. Tabi eğer yarın gidersek yarın netleşecek bunlar ayrıntılıya girdiğimizde. Allah büyüktür..

Kızlar bu arada hiçbirşey kesin olmadığı gibi bu durum internette yazana göre beş binde bir görülüyormuş. Kimseyi böyle konularla üzmek istemem bende oldu diye başkasında olacak diye bir kaide yok. Birinize bile kötü düşündürecek bir düşünceye Sebep olduysam özür dilerim. Paylaşmak iyi geldi ama hepinize teşekkür ediyorum ilginizden dolayı iyi ki varsınız çok destek oldunuz gerçekten❤️

Canım, öncelikle sakin olmak en önemlisi. hepimiz biliyoruz ki bazen yanılmalar olabiliyor. lütfen ağlama, bebeğin her şeyi hissediyor. Herşey Rabbimden. yeter ki dermansız dert vermesin. bugün de görün başka bir doktora, o da aynı şeyi derse o zaman araştırılır bulunur çaresi. sen sakinliğini koru, duanı eksik etme. mübarek gün senin için de dua edeceğim. O kadar zor ki bu emaneti taşımak, dışarıdan kolay gibi görünse de içeride neler yaşadığımızı, kaygılarımızı biz biliyoruz biz birbirimizi anlıyoruz. kötüyü düşünmek bile kötüyü çağırıyor. bak bana da böbreklerinde genişleme var dedi ama ben düşünmüyorum sadece dua ediyorum her şeyin hayırlısı Allah'tan. özür dilenecek hiçbir şey de yok ortada, hepimiz aynı durumdayız.

A April wind cnm içini ferah tut. Çok geçmiş olsun. İnan ki geçecek.

Bende salı günü aşırı iyi olduğu yönünde tavsiye üzerine doktora gittim.
İyi ki gitmişim.
Hani grupta kızlar yazıyordu ya, kasılma oluyor karnım sert oluyor, rahim sağa sola toplanıyor diye benimde oluyordu. İçime kurt düştü.
Neyse salı gece 21 de gittik doktora.
Ne gideyim. Bebek çok iri iki hafta önde. Doktor bu bebek çok iri dedi daha bakmadan. Benim anne ve baba tarafım çok iridir. Abilerim 1.90 / 1/95 olduğunu söyleyince.
İyice kontrol etti. Bebek 22 cnm 345 Gr.
Sonra alttan bakmam lazım dedi.
Rahim ağzı 27.68 mm. Rahim ağzı kısalmaya başlamış. Allah'tan 25 mm altına inmeden doktora gitmişim.
Ben magnezyum, demir ve vitamin kullanıyorum. Bunların eksikliği de yaparmış ama kullanıyorum diyince.
Bebek iriliğinden dedi.
Acilde hemen proluton Depot yaptılar. Her hafta olucam. Günde iki kere progestan kullanıyorum.
Hiç bir iş yapmıyorum.
Doktor 16mm açıklığı olan hastasını 33 haftaya getirmiş ve rahim boyu uzadı dedi. Kendimi telkin ediyorum.
Özel olarak magnezyum, vitamin yazdi.
Dün de gittim doktora karnım yumuşamış, kasılmalar geçti.
Fakat gitmeseydim önemsemeseydim...
Aman kimse ihmal etmesin doktor mutlaka rahim uzunluğuna baktırın ve kaç mm olduğunu sorun diyor.
Karnı çok sertleşen kimse ihmal etmesin.

çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim bu derece bilgiyi doktor bile veremezdi herhalde. umarım doğuma kadar sıkıntısız devam eder. 2 hafta önceki kontrolümde doktro da rahim ağzına baktı ve kapalı iyi dedi .demek ki bu haftalarda buna dikkat ediyorlar. bazen bende de sertlik oluyor ama sonrasında iniyor.

Varya şimdiki hamilelik ler o kadar zorki önceden Ultrasyon yokmuş birsey yokmuş sapasağlam da çocuklar doguyor mus.şimdi hep.aklımızda acaba sağlıklı mi acaba bir sorunla karsilacagizmi hep stres hep stres zaten şu ayrıntılida n o kadar çok korkuyorum ki Rabbim kimseyi evladıyla sinamasin.ilk bebeğimde hiç duymadığim. Bir hastalık duydum o kadar çok ağladım. O kadar çok üzüldüm ki birde bunun sebebinin 1.5 tl lik folik.asit mis.sonlandırmak için 3.veya 4 gün um vardı dr dr gezdim hepside aldiracaksin dedi ve o karar o karar yokmu.vicdanım hiç rahat değil keşke dogursaydim.oleceksede dogurduktan sonra olseydi diyorum.o acıları cekmeseydim.ama inan insan düşünemiyor.yeni evlenmissin çalışıyorsun kiradasin.çok zor günler yaşadım. Ama evlat öyle birsey ki hemen tekrar istedim ve her dr gidişimde kalbim duracak ti.ama buna da birsey olursa kesinlikle aldırma m dedim.ve 16 haftalik hamileyim.kızıma ilk bebeğimin ölüm yıldönümünde o kadar çok ağladım ki isteydim sonra bir ağrı girdi ve aşırı derecede kanama m oldu 1 gece kaldım hastanede stresten bebeğimi etkilemişim. Ve cok sukur kızım sağlıklı ve şimdi ben nisanda dogumum. Ve sezeryan olduğum için biraz önceden alıyorlar bebeği şimdi dua ediyorum inşallah 2 nisan olmaz çünkü bebeğimi kaybettiğim gün başka bebeğimin doğum gününü kutlayamam gece gece başınızı agrittim.kusuruma bakmayın :cry:

canım benim yaaa boğazım düğümlendi. hepimiz neler neler yaşamışız. ben de geçen sene ikiz bebeklerimi kaybettim erkekti hemde mol gebelik belki duymuşsundur. ne zor ne zordu o geçirdiğim 4 hafta. bana aylar gibi geldi.

çok şükür Rabbim hepimize tekrar nasip edecek anneliği. İsteyen herkese tattırsın inşallah. sen de lütfen olumsuz düşünme. bebeğine ve kendine dikkat et.

Kizlar dogum tarihimiz kesinlesti hastaneden randevumuzu aldik Nisan 17 de kesin tarihimiz .sezeryan olucam :).

yaa benim kuzumun yani kızımın 17 nisan doğum günü. koç kızı. ama oğluma denk gelmedimuhtemelen mart sonu gelir diye düşünüyorum.

ayrıntılı ultrasanda üzücü haber arkadaşlarım rabbim yar ve yardımcınız olsun, inşallah bebişler doğduğunda korktuğumuza uğramayız. bebeğimizin her bir uzvuna, aklına sağlık versin Allahım. Yengem de hamile dün ayrıntılı ultrasonda bebeğin böbreklerinde sorun olduğunu söylemişler, fakülteye sevk etmişler. fakültedeki muayenede de bebek ağzını açıyor ama amniyotik sıvıyı yutmuyor. sıvıyı yutmadığı için de böbreklerden biri gelişmemiş tek böbreği varmış, bebek idrar da yapmıyormuş, onun için yengemin karnı normal e göre daha büyükmüş. inşallah diyorum belki rabbimin izniyle gelişir. biz bol bol dua edelim, şu an elimizden başka bir şey gelmiyor.

Ayrıntılıda da midenin yukarıda olduğu tespit edildi kızlar perinatolog görecek tekrardan öğleden sonraya kaldı. Şuanlık başka sorun gözükmüyor..
Allah yar ve yardımcınız olsun canım, rabbim dermansız dert vermesin, inşallah sana da bebeğine de sağlıklı bir ömür nasip eylesin.

Back
X