2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kandaki beta hcg değerim yüksek çıkmış ona göre , fakat sadece kiste ve bu mom değerlerine göre size bebeğinizde edward sendromu var kanınızı Amerika’ya yollayalım gibi bir teklifte bulunamam dedi. Şimdi sabırla ayrıntılı ultrasonu bekliyoruz. Geçen hafta gittiğimde ayrıntılı gibi baktı öyle gördü kistleri zaten. Devamlı takibimi yapan doktorum hiç dememişti bile kist var diye ki oda devamlı ayrıntılı gibi bakar . Dua edin birşey çıkmasın sağlıkla alalım kucağımıza bu kistler küçülsün :KK43:
Sadece kist görülmesinden ziyade organlarda ek anomali görülmesi edward sendromundan daha çok şüphelendirirmiş Doktorunuz izole kist gördüyse bu kistlerin %90 ı en geç 24. Hafta da kayboluyormuş inşallah bebeğiniz sağlıkla doğar Rabbim tüm bebeklerimizi korusun

Aynen cnm Allah nasip eylediyse tıp ne ki...
0.59 çok iyi bı değer 0.40 altı risk grubuna giriyor fakat çoğu doktor 0.30 za bile sorun yok diyor. Gittiğiniz doktor bence sizi telaslandirip test yaptırmak istemiş. Ben 36 yaşındayım mom değerim 0.92. Bilmiyordum nasıl değerlendirildiğini araştır araştır öğrendim. 0.40 altında değilse içini ferah tut. Kombine riskiniz de cut offun altındaysa doktor neye risk görmüş çok merak ettim.
Moralim yerine geldiyse çok sevindim.
Bütün değerler cut off değerinin altında. Hatta ilk kayınpederime gösterdim kendisi Hematoloji uzmanı. Hiç bir sıkıntı yok içini ferah tut dedi. Gittiğimiz bu son doktor iyi aslında ama işte düzeltilmiş mom değeri 2.90 olunca bide üstüne beyninde kist görünce bebeğin bir sıkıntı olabilir dedi. Aslında söylemiyorum bile ben bu kistleri ama geçenlerde seminerde başımıza böyle bir vaka geldi dedi. O yüzden söylemek zorundayım dedi. Kendisi yurt dışına gönderilen testi artık yapmıyormuş, 99.9 doğruluk payı var kimseyi memnun edemiyorum bu sefer başka laboratuvar da baktırsaydık keşke diyor hastalar dedi. Ayrıntılı ultrasondan sonra size kesin birşey derim dedi bakalım bir hafta kaldı

Sadece kist görülmesinden ziyade organlarda ek anomali görülmesi edward sendromundan daha çok şüphelendirirmiş Doktorunuz izole kist gördüyse bu kistlerin %90 ı en geç 24. Hafta da kayboluyormuş inşallah bebeğiniz sağlıkla doğar Rabbim tüm bebeklerimizi korusun
Amin hepimizinkini inşallah. Ayrıntılı olarak bütün organlara baktı aslında mideyi,karaciğeri,böbrekleri, kan akışı giden kordonu filan hepsini inceledi. Damarlara baktı hepsi normal görünüyor bir tek kalbi iyi inceleyemedi onu da ayrıntılı ultrasonda net görürüz 20. Haftada dedi. 1 haftamız kaldı bakalım Allah hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin

Kızlar haberler iyi değil teşhis doğruymuş mide kalbi sağa sıkıştırmış mideye ek karaciğerde yukardaymış. Bir sürü presosedurden bahsettiler aminosentez yapılması lazımmış bebekte genetik problem yoksa gebeliğin devamı sağlanabilirmiş(?) ameliyatı yapacak cerrahla görüşüp durum kritiğini öğrenmem lazımmış. Ona göre karar verilecekmiş vs vs. Ivır zıvır şeyler. Şimdi dönüyoruz ptesi tekrar gelicez cerrahla görüşmeye. Gerçi önce kendi doktorumla konuşmak istiyorum birazda ona göre hareket Edicem galiba. Haberler böyle..

Canım ya ne değişik şeyler yaşıyoruz görüyoruz aklımıza fikrimize gelmeyecek şeyler. Allahımın bi bildiği vardır elbette bi çoğumuz daha detaylıya girmedik beni bizi neler bekliyor merak ediyorum.
Sen içini serin tut tatlımm benim güzel urascığımız mutluluk getirecek :KK200:

Kızlar bir şey sorucam size açlık tokluk kan şekeri nasıl ölçülüyor? Dahiliyeye mi gitmem gerekiyor? Gebelik şeker yüklemesi gibi bir şeyler içiriyorlar mı? Hiçbir fikrim yok:işsiz:

Kızlar bir şey sorucam size açlık tokluk kan şekeri nasıl ölçülüyor? Dahiliyeye mi gitmem gerekiyor? Gebelik şeker yüklemesi gibi bir şeyler içiriyorlar mı? Hiçbir fikrim yok:işsiz:
Dahiliyeye gidersen ölçerler canım. Normal açlık ve tokluk kan testi istiyorsan yükleme falan yapmazlar

Canım ya ne değişik şeyler yaşıyoruz görüyoruz aklımıza fikrimize gelmeyecek şeyler. Allahımın bi bildiği vardır elbette bi çoğumuz daha detaylıya girmedik beni bizi neler bekliyor merak ediyorum.
Sen içini serin tut tatlımm benim güzel urascığımız mutluluk getirecek :KK200:
Öyle canım en büyük korkularım bilindik işte ikili test rahim ağzı yetmezliği vs iken hiç duymadığım şeylerden birşeyle karşılaştım ne olacağı belli değil her zaman diyorum..
Şuan bile bebiş o kadar hareketli ki, organlarının yeri yanlış olmasına rağmen hepsi de sağlam maşallah diyeyim, mutluluğu bekliyorum bebişime inanıyorum❤️ Teşekkür ederim :KK36:

Ben her ay endokrine gidiyorum orda guatir degerlerimi ölçerken sekerimide ölçmüşler hep glukoz demi şeker. Ben ac karnina veriyorum tahlili

O nerden çıktı kuzu şüphelendin mi kaçırdım mı..
Normalde glikoza bakıyorlar gebelik testlerinde bir sorun olsa sanırım doktorun söylerdi.
Ama yaptıracam diyorsan dahiliyede mantıklı tabi ama nasıl oluyor fikrim yok :)

Bütün değerler cut off değerinin altında. Hatta ilk kayınpederime gösterdim kendisi Hematoloji uzmanı. Hiç bir sıkıntı yok içini ferah tut dedi. Gittiğimiz bu son doktor iyi aslında ama işte düzeltilmiş mom değeri 2.90 olunca bide üstüne beyninde kist görünce bebeğin bir sıkıntı olabilir dedi. Aslında söylemiyorum bile ben bu kistleri ama geçenlerde seminerde başımıza böyle bir vaka geldi dedi. O yüzden söylemek zorundayım dedi. Kendisi yurt dışına gönderilen testi artık yapmıyormuş, 99.9 doğruluk payı var kimseyi memnun edemiyorum bu sefer başka laboratuvar da baktırsaydık keşke diyor hastalar dedi. Ayrıntılı ultrasondan sonra size kesin birşey derim dedi bakalım bir hafta kaldı
Boşver cnm.
İkili test çok önemli değil.
Detaylı testten insallah hayırlı haberlerle dön.

İnşallah cnm.
Geçtiyse sorun yok.
Yeni uzmanlık alanım rahim kasılmaları oldu.
Evet bu aylarda dedigin gibi problem yoksa kasılma olmazmış.
Benim kasılmalar hiç geçmiyordu, salı günü gittiğimde sancı vardı cnm doktorda söyledi senin sancılar başlamış die hemen proluton Depot ve progestanla durdurdular.
Nst cihazını bırak karnıma baktı vurdu yanlara o kadar kasılmam vardı ki bas bas bağırdım.
Aman dikkat et bari bol bol dinlenmeye çalış

Kızlar haberler iyi değil teşhis doğruymuş mide kalbi sağa sıkıştırmış mideye ek karaciğerde yukardaymış. Bir sürü presosedurden bahsettiler aminosentez yapılması lazımmış bebekte genetik problem yoksa gebeliğin devamı sağlanabilirmiş(?) ameliyatı yapacak cerrahla görüşüp durum kritiğini öğrenmem lazımmış. Ona göre karar verilecekmiş vs vs. Ivır zıvır şeyler. Şimdi dönüyoruz ptesi tekrar gelicez cerrahla görüşmeye. Gerçi önce kendi doktorumla konuşmak istiyorum birazda ona göre hareket Edicem galiba. Haberler böyle..
Canım dualarımız oğluşunla ve seninle inşallah sapasağlam olacak hep öyle düşün ve unutma yaşadığımız herşey bir imtihan.. Bu da geçecek:dua:

Dahiliyeye gidersen ölçerler canım. Normal açlık ve tokluk kan testi istiyorsan yükleme falan yapmazlar

Normal canım doktor istedi bir dahaki kontrol için o zaman 24. Haftada olucam

Ben her ay endokrine gidiyorum orda guatir degerlerimi ölçerken sekerimide ölçmüşler hep glukoz demi şeker. Ben ac karnina veriyorum tahlili

Canım o zaman açlık kan şekeri olur doktor bu sefer açlık tokluk istedi bir şeyler yiyip tekrardan kan vericem sanırım.

O nerden çıktı kuzu şüphelendin mi kaçırdım mı..
Normalde glikoza bakıyorlar gebelik testlerinde bir sorun olsa sanırım doktorun söylerdi.
Ama yaptıracam diyorsan dahiliyede mantıklı tabi ama nasıl oluyor fikrim yok :)

Kuzum detaylı ultrason sonuçlarımı kendi doktorumda görmek istemişti bende sonuçları ona gösterdim bir dahaki ay kontrolu için açlık tokluk kan şekeri yaptırmamı istedi de o yüzden canım belki de normal çıkarsa gebelik şeker yüklemesi yapmaz o leylalıkla sormayı unutuyorum evde aklıma geliyor:işsiz:

Normal canım doktor istedi bir dahaki kontrol için o zaman 24. Haftada olucam

Canım o zaman açlık kan şekeri olur doktor bu sefer açlık tokluk istedi bir şeyler yiyip tekrardan kan vericem sanırım.

Kuzum detaylı ultrason sonuçlarımı kendi doktorumda görmek istemişti bende sonuçları ona gösterdim bir dahaki ay kontrolu için açlık tokluk kan şekeri yaptırmamı istedi de o yüzden canım belki de normal çıkarsa gebelik şeker yüklemesi yapmaz o leylalıkla sormayı unutuyorum evde aklıma geliyor:işsiz:
Canım açlığı verdikten sonra yemek yiyorsun yanlış hatırlamıyorsam ilk lokmandan 2 saat sonra tokluk için kan veriyorsun. Süreyi doktorun söyler zaten 2 saat kalmış aklımda

A April wind kuzuumm günlerdir giremiyorum. Tüm mesajları da okuyamadım. Ama olayı az çok anladım. Öncelikle bir çok kişi gibi kesinlikle internetten araştırma yapmaman gerektiğini düşünüyorum. Gerekecekse cerrahi müdehale doktor arayışına girersin sadece. Sakın ne olmuş ne bitmiş diye bakma. Ablam bu hatayı yaptı çok psikolojik sıkıntıları var o yüzden. Birde çocukta anomali tespit edildiğinde doktorlar dünyaya getirmemen için belli prosedürlerden bahsediyor. Sen ne hissediyorsan neye inanıyorsan o yolu seç kuzum. Dediğin gibi doktorlar hep en kötüsünü söyler. Ablamın bebeğinde çok ciddi anomali vardı. Ana damarları tersti. Kirli kan pompalayan damarla temiz kan pompalayan damar tersti. Delik vardı. Ve aortta ciddi darlık vardı. Evet hala sıkıntıları devam ediyor kuzumun ama görsen o kdr güzel büyüyor ki yavrum:) rabbim senin bebeğine de şifasını versin. Bu tarz durumlar gerçekten çok avantajlı durumlar. Çünkü tesbir alabiliyoruz. Bir teşhis var. Araştırmak için yeterli süre var. Nolur sen güçlü ol. Uras’ımız da güçlü olur annesi.. dualarım seninle ve küçük paşamızla. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Güzel şeyleri çağıralım. Eğer ist de çapaya falan gelmen gerekirse ve burada tanıdığınız birileri yoksa da ben ağırlarım. İst de çok iyi doktorlar bulma şansınız var. İnş her şey gönlünce olur kuzum. :dua:

Hayır kuzucum öyle bir şey değil. Açlık kanı veriyorsun. Sonra gidiyorsun khvaltı yapıyorsun iki saat sonra tokluk için kan alıyorlar. Dahiliye yapıyor. Sağlık ocağı yapıyor mu bilmiyorum.

Kızlar kasıklarımda ara ara ağrı oluyor normal mi ? Sürekli bi ağrı değil de özellikle akşamları başlıyor 2-3 gündür. İlk aylarda çok oluyordu da sonra olmadı pek
Canım benim de çok oluyor. Kasıklarımda vajinamda.. anlam veremiyprum. Kime desem normal büyüyor diyor. Ama korkmuyorda değilim. Daha gitmemede çok var. Bir de karnımda sert sanki. Düşünmemeye çalışıyorum ama :(

Back
X