2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kızlar annem küçük kardeşimi 6 6.5 kilo doğurdu ve normal doğum.tabi annemin rahminde çok sorun oldu o ayri:110:bir şekilde doğuyorlar iride olsa.bu arada doktor anneme bebek kilolu diyet yapacaksın demiş annemde dikkat etmiş ama bol bol uzum yemiş daha da kilo almis bebej:kk77:şuanda 173 boyu ve bayata iri:KK48:

Kızlar bir şey sorucam size açlık tokluk kan şekeri nasıl ölçülüyor? Dahiliyeye mi gitmem gerekiyor? Gebelik şeker yüklemesi gibi bir şeyler içiriyorlar mı? Hiçbir fikrim yok:işsiz:
Canım kadın doğum kendiside ölçümü yapıyor dahiliye doktoruda yapıyor
Sabah aç karnına ilk kanı veriyorsun
Kanı verdikten sonra birşeyler yiyorsun
Yemeğe başladığın anda saat tutup 2 saat sonra tokluk kanını veriyorsun
Aradaki 2 saatte birşeyler yiyip içemiyorsun
Şeker yüklemesi ayrı açlık tokluk kan şekeri ayrı kuzum
Ben pkoluyum hamile kalmadan önce insülin direnci için şeker hapı kullanıyordum
9.haftada tekrar ölçtürdüm açlık tokluk kadın doğumda sınırın üstü geldi tokluk dahiliyeye sevk etti.
Dahiliyedeki ölçümde normal geldi dikkat ediyorum tatlı yememeye çalışıyorum

Kuzum çok güzel haberlerle gelmişsin
Doktorunda çok güzel ilgilenip bilgi vermiş
Ayrıntılı ultrasonun gibi olucak yani 1 ay sonraki kontrolünde güzel bir doktor seçmişsin
Perinatologdu demi canım
Bu arada maşallah canım kızcene nazar değmesin :nazar:
Darısı bütün arkadaşların başına olsun inşallah :dua:

Amin canım teşekkür ederim darısı tüm gidecek arkadaşların başına inşallah :KK200:Evet canım perinatolog cerrahpaşa mezunu hep kadın doğum hastanelerinde çalışmış riski gebelikler üzerine çalışmış o yüzden güveniyorum hem de sağolsun çok güleryüzlü babacan esprili bir doktor.

Kızlar kasıklarımda ara ara ağrı oluyor normal mi ? Sürekli bi ağrı değil de özellikle akşamları başlıyor 2-3 gündür. İlk aylarda çok oluyordu da sonra olmadı pek
Canım o tarif ettiğin ağrı gebeliğin ilk haftalarında rahimin büyümesinden kaynaklı ağrılar
Daha sonraki zamanlarda bebek büyüdüğü için bağların geriliyor onun ağrısı
Birde kuzum bir kaç haftaya daha çok hissedebilirsin bebeğin olduğu tarafta ağrıyı
Dün benimkide soluma böbreğime doğru dayandı ağrı yaptı bende yerini değiştirdim :)
Bana kızdı heralde çok şiddetli tekme attı :KK48:

Canım kadın doğum kendiside ölçümü yapıyor dahiliye doktoruda yapıyor
Sabah aç karnına ilk kanı veriyorsun
Kanı verdikten sonra birşeyler yiyorsun
Yemeğe başladığın anda saat tutup 2 saat sonra tokluk kanını veriyorsun
Aradaki 2 saatte birşeyler yiyip içemiyorsun
Şeker yüklemesi ayrı açlık tokluk kan şekeri ayrı kuzum
Ben pkoluyum hamile kalmadan önce insülin direnci için şeker hapı kullanıyordum
9.haftada tekrar ölçtürdüm açlık tokluk kadın doğumda sınırın üstü geldi tokluk dahiliyeye sevk etti.
Dahiliyedeki ölçümde normal geldi dikkat ediyorum tatlı yememeye çalışıyorum
Dahiliyeye alıcam canım randevuyu zaman aralığı olarak 1 saati işaretlemiş inşallah değerler iyi çıkar da şeker yüklemesi yapmaz diyorum doktorum da hiç bahsetmedi normalde her şeyi söylüyor dün aşıyı da tekrar hatırlattı onu da oldum normalde şekeri kesmiştim ama hamilelikte canım çekmeye başladı ara ara sütlü tatlılar yiyorum tam sıfırlayamadım yani:işsiz:

Kuzum teşekkür ederim Konya pek yakın değil olsa düşünürdüm. Ama bizim hamilelik boyunca yapabileceğimiz birşey yokmuş şuan bebek iyi . Zaten bebek doğunca hemen yoğun bakıma alınması gerekiyor ve uygun görüldüğünde ameliyat olacakmış. Kadın doktorundan çok bu ameliyatı daha önceden başarı ile yapmış pediatrik cerrah araştırıp görüşmem gerekiyor.

Kuzum haklısın bu konu konuşulmuş evet bazen ne yaparsa yapılsın bebek tutunamıyor. Bazende bilmeden neler neler yapıyoruz da o bebek tutunuyor. Ben ilk öğreneceğim zamanlar çalışıyordum çoğu zaman ayaktaydım evrak yetiştiricem diye koşa koşa merdiven çıkıp pata küte iniyordum atlıyordum falan :) çok aktiftim kilo vereyim diye 1 saat 15 dk yürüyerek eve gidiyordum otobüse binmiyordum vs :) Öğrendktrn 1 hafta sonra daha böyle devam etti ama ne kanamam oldu ne aksi birşey yani..
Herşeyi gönlünce yaşa kız, sakınca olmadığı taktirde oh mis❤️ Hiçbir şeyi kafaya takmamak gerekiyormuş biliyordum ama bazen tekrar tekrar hatırlamak iyi oluyor :)

Arada kendimize hatırlatalım bunu. Şu an bebişler karnımızda ve bundan daha güzel hiç birşey yok ❤️ Ve haala bu grupa katıldığım günden itibaren inanıyorum ki hep birlikte bitireceğiz bu hamileliğimizi bir kaç ay son yavrularımızı paylaşacağız burda ❤️

Amin canım teşekkür ederim darısı tüm gidecek arkadaşların başına inşallah :KK200:Evet canım perinatolog cerrahpaşa mezunu hep kadın doğum hastanelerinde çalışmış riski gebelikler üzerine çalışmış o yüzden güveniyorum hem de sağolsun çok güleryüzlü babacan esprili bir doktor.
Amin kuzum inşallah inşallah
Çok güzel doktor bulmuşsun canım
Bende araştırma hastanesinden çıkmış bir perinatolog buldum
İnşallah memnun kalırım giden herkes çok memnun kalmış hiç olumsuz yazıya denk gelmedim,inşallahda denk gelmem
Hayırlısıyla güzel haberlerle bi atlatsak şu ayrıntılıyı

Canım o tarif ettiğin ağrı gebeliğin ilk haftalarında rahimin büyümesinden kaynaklı ağrılar
Birde kuzum bir kaç haftaya daha çok hissedebilirsin bebeğin olduğu tarafta ağrıyı
Dün benimkide soluma böbreğime doğru dayandı ağrı yaptı bende yerini değiştirdim :)
Yerim ben o minik cadıyı birde kızıyor.:emir_bebek:

Dahiliyeye alıcam canım randevuyu zaman aralığı olarak 1 saati işaretlemiş inşallah değerler iyi çıkar da şeker yüklemesi yapmaz diyorum doktorum da hiç bahsetmedi normalde her şeyi söylüyor dün aşıyı da tekrar hatırlattı onu da oldum normalde şekeri kesmiştim ama hamilelikte canım çekmeye başladı ara ara sütlü tatlılar yiyorum tam sıfırlayamadım yani:işsiz:
Doğru bende hatırladım şimdi canım ilk kadın doğumun açlık tokluk baktığında 1 saat sonra tokluk kanını vermiştim hamile olduğumdan sanırsam
Kuzum benim fikrim şu yönde eğerki açlık tokluk sınırda gelirse şeker yüklemesi yaptırma bir kaç gün sonra açlık tokluk+insülin direncine baktır
Zaten şeker yüklemesi bebekte ilerde sorun yaratıyor
Şeker çıksa biledoktorlar diyet veriyor doğum ona göre ayarlanıyor
Ben kendim şeker yüklemesiyerine direk açlık tokluk+insülin baktırıcam
Zaten pkoluyum insülin direncim var ben bunu biliyorum ne diye çocuğu o kadar şekerli suya maruz bırakayım ki

Kız nasıl dokunabiliyorsun benim taş gibi oluyor korkuyorum daha alışamadım galiba :KK45:
Ama bende dönünce kendi pozisyon değiştiriyor benim minnoş sende öyle yap o zaman kızmaz sanırım:KK45:

Dün eşimle yattık Yanyana dinlenelim diye. Tekme hissettim dedim tekme attı bak şurda diye :)
Eşim elini koydu oğlum diye seslendi anam 3-4 kere pıt pıt vurdu ben kuvvetli hissediyorum artık ama eşimde hissettiğini söyledi elini koyunca. Mutlu olduk hep ilk defa denk geldi:KK45: çok tatlıydı o an :KK68:
Bizim şıpa çok hareketli ama sürekli dolanıyor içerde bi makat duruşa denk geliyor bi yan yatıyor dön allah dön :KK53:

Canım bebek için iri mi diyorlar.kac haftalıkken o gramdaydi.benim 16+4 de 225 gramdı.doktor iri diyor banada
Evet cnm iri diyor doktor.
Cnm 15+0 da 144 gramdı gününden 6 gün öndeydi.
Bir daha gitmedim.
Salı günü kasılmalardan gittiğimde 18+5 365 gram boyu yanılmıyorsam 23 yada 24 cm. ( Dışarıdayım boyu tam hatırlamıyorum )
Hesaplandı böyle giderse 5500 doğar.
Bebek erkek ya, kız olsa bu kadar olacağını zannetmiyorum.
Bebeğin erkek mi cnm?

Günaydın kızlar..

Mesajları okudum. Benim hamileliğim geç döllenmeydi o yüzden hamile olduğumu bilmeden çok iş yaptım eşimle kamp’a gittik dalgalı denizde yüzdüm zıpladım ben hamilr olduğumu 6 hafta olduğunda öğrendim o zamana kadar normal yaşadım..
herşey iyi gidiyordu taa ki kasılmalar olunca tedirginlik başladı ama şimdi moral olarak çok daha iyiyim. Bebeğim benimle şu an ve başka birşey düşünmek istemiyorum. Dün gittik eşimle bebek arabasını ve bir kaç parça kıyafet aldık. Artık kendime şart koyamayacağım. Gönlümden nasıl kopuyorsa öyle yaşayacağım hamileliğimi.. 1 ay içinde tatile çıkacağız arabayla 4 saat yol sonra uçakla 4 saat yolumuz var doktorumdan onay aldım gitmek için. Evde yat demiyor kendisi sadece yorulduğunda dinlenmdiyor..

Yani demem şu ki birşey olacaksa olur ha böyle ha şöyle. Taktir ilahi yapacak birşeyimiz yok.

Şu an şimdi bu anı yaşayalım ❤️

Haklisin canim dünyaya gelecekse hiç bir şey engel olamaz.eskiden düşsün diye şis sokani bile duydum genede bir şey olmamış.en iyisi akışına birakmak
Ben ilk hamileliğimi adetim geçtikten bir hafta sonra öğrendim. Korunuyorduk o yüzden bebek falan olabileceği aklımıza gelmediği için ağaç tepelerinden falan atlayarak fotoğraf çektirmiştim :))) hiç bişe olmadı çok rahat sağlıklı bir gebelik yaşadım. İlk 3 ay az bi leke olunca önlem amaçlı progestan falan kullandım ama sonrası çok rahattım.
Şiş sokmak nedir :oha::KK53::oha:

Ben ilk hamileliğimi adetim geçtikten bir hafta sonra öğrendim. Korunuyorduk o yüzden bebek falan olabileceği aklımıza gelmediği için ağaç tepelerinden falan atlayarak fotoğraf çektirmiştim :))) hiç bişe olmadı çok rahat sağlıklı bir gebelik yaşadım. İlk 3 ay az bi leke olunca önlem amaçlı progestan falan kullandım ama sonrası çok rahattım.
Şiş sokmak nedir :oha::KK53::oha:

Bende sadece progestan kullandım 16 haftalıken.. şimdilik herşey iyi gidiyor.

Köylerde deli gibi atlıyorlarmış merdivenlerden falan çocuk düşsün diye de düşmüyormuş tutunacak olan tutunuyor işte

Arkadaşlar ben dün üçlü test için ultrason çekindim doktorum buradan çıktıktan sonra kan ver dedi haftaya kanın sonucu çıkar eğer ki kan sonucum temiz çıkmaz ise amniyosentez yaptırmayı düşünür müsün dedi ben de bilmiyorum hocam dedim haftaya sonucun çıktığı zaman bak eğer ki temiz çıkmaz ise Aralık Ayı’nın muayene zamanını bekleme haftaya hemen gel dedi temiz çıkarsa aralık ayında gelirsin dedi merve teacher arkadaşımızla doktorumuz aynı oda dün üçlü tarama yaptırdı ama ona böyle bir uyarıda bulunmamış bana neden böyle bir şey söyledi doktorum acaba Bebeğim şuan normal şekilde haftasına göre ilerliyor sadece BP de ölçümlerimde bir hafta geri çıkmış bunu doktorum değil ben ultrason kağıdımda gördüm bununla ilgili bir şey söylemedi bana acaba benim üçüncü gebeliğin olduğu için mi böyle bir şey söyledi aklıma takıldı sizi bebeğim şuan normal şekilde haftasına göre ilerliyor sadece BP de ölçümlerimde bir hafta geri çıkmış bunu doktorum değil ben ultrason kağıdımda gördüm bununla ilgili bir şey söylemedi bana acaba benim üçüncü gebeliğin olduğu için mi böyle bir şey söyledi aklıma takıldı sizi Sizi de doktorlarınız bu şekilde uyarmış mıydı cevaplarsanız sevinirim

Arkadaşlar ben dün üçlü test için ultrason çekindim doktorum buradan çıktıktan sonra kan ver dedi haftaya kanın sonucu çıkar eğer ki kan sonucum temiz çıkmaz ise amniyosentez yaptırmayı düşünür müsün dedi ben de bilmiyorum hocam dedim haftaya sonucun çıktığı zaman bak eğer ki temiz çıkmaz ise Aralık Ayı’nın muayene zamanını bekleme haftaya hemen gel dedi temiz çıkarsa aralık ayında gelirsin dedi merve teacher arkadaşımızla doktorumuz aynı oda dün üçlü tarama yaptırdı ama ona böyle bir uyarıda bulunmamış bana neden böyle bir şey söyledi doktorum acaba Bebeğim şuan normal şekilde haftasına göre ilerliyor sadece BP de ölçümlerimde bir hafta geri çıkmış bunu doktorum değil ben ultrason kağıdımda gördüm bununla ilgili bir şey söylemedi bana acaba benim üçüncü gebeliğin olduğu için mi böyle bir şey söyledi aklıma takıldı sizi bebeğim şuan normal şekilde haftasına göre ilerliyor sadece BP de ölçümlerimde bir hafta geri çıkmış bunu doktorum değil ben ultrason kağıdımda gördüm bununla ilgili bir şey söylemedi bana acaba benim üçüncü gebeliğin olduğu için mi böyle bir şey söyledi aklıma takıldı sizi Sizi de doktorlarınız bu şekilde uyarmış mıydı cevaplarsanız sevinirim
Benim ikili taramada küçük bir sorun gördü doktorum üçlü yapmadı dörtlü tarama yaptı. Ama böyle şeyler sormadı hiç. Özellikle üstüne basa basa bunlar tarama sadece tanı değil diye belirtti.

Amin kuzum inşallah inşallah
Çok güzel doktor bulmuşsun canım
Bende araştırma hastanesinden çıkmış bir perinatolog buldum
İnşallah memnun kalırım giden herkes çok memnun kalmış hiç olumsuz yazıya denk gelmedim,inşallahda denk gelmem
Hayırlısıyla güzel haberlerle bi atlatsak şu ayrıntılıyı

Doğru bende hatırladım şimdi canım ilk kadın doğumun açlık tokluk baktığında 1 saat sonra tokluk kanını vermiştim hamile olduğumdan sanırsam
Kuzum benim fikrim şu yönde eğerki açlık tokluk sınırda gelirse şeker yüklemesi yaptırma bir kaç gün sonra açlık tokluk+insülin direncine baktır
Zaten şeker yüklemesi bebekte ilerde sorun yaratıyor
Şeker çıksa biledoktorlar diyet veriyor doğum ona göre ayarlanıyor
Ben kendim şeker yüklemesiyerine direk açlık tokluk+insülin baktırıcam
Zaten pkoluyum insülin direncim var ben bunu biliyorum ne diye çocuğu o kadar şekerli suya maruz bırakayım ki

Hiç yaptırmak istemiyorum canım allah biliyor ya.. zaten dikkat ediyorum örneğin canım tatlı bir şey çekse dışarıdan ayda 1 yedim evde en fazla 1 2 kaşık bal yemişimdir çikolata mı çekti bitter yedim hurma kuru kayısıyla da idare ediyorum yani aslında bir şekilde kendi kendimi zaten engelliyorum inşallah doktorumda benim gibi düşünüyordur:işsiz: bir de diyorlar ya 2 dilim baklava yemiyor musunuz diye? Ben açıkçası 2 dilim baklava yemiyorum ard arda..
Dün eşimle yattık Yanyana dinlenelim diye. Tekme hissettim dedim tekme attı bak şurda diye :)
Eşim elini koydu oğlum diye seslendi anam 3-4 kere pıt pıt vurdu ben kuvvetli hissediyorum artık ama eşimde hissettiğini söyledi elini koyunca. Mutlu olduk hep ilk defa denk geldi:KK45: çok tatlıydı o an :KK68:
Bizim şıpa çok hareketli ama sürekli dolanıyor içerde bi makat duruşa denk geliyor bi yan yatıyor dön allah dön :KK53:

Ay canım ne güzel bende artık hissedebiliyorum hatta normalde sağ tarafta hep doktora gitmeden soldan pıtlar hissediyordum sonra ultrasondan görünce kafası sol taraftaydı ve eli sürekli hareketli yüzünü kapatıyor falan ahh dedim doğruymuş o tarafta ellerini hissetmişim dolanmasını anlayamıyorum ama:110:

Kuzum her hamilelik her insan ayrıdır ne olur kendini kıyaslama birçok şey etken olabilir bunu en iyi doktor bilir doktor da ilgiliymiş ne güzel kötü bir şey getirme aklına canım:anneadayı:

Back
X