2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Kız nasıl dokunabiliyorsun benim taş gibi oluyor korkuyorum daha alışamadım galiba :KK45:
Ama bende dönünce kendi pozisyon değiştiriyor benim minnoş sende öyle yap o zaman kızmaz sanırım:KK45:
Kuzum o sertlik bebeğin kemik yapısı oluştuğu için oluyor :)
Dün resmen kafasını buldum
Ne yaptıysam
Bi türlü yer değiştirmedi büyük ihtimal uyuyudu :uykucu:
Bende hafif bastırdım uyandırdım oda bastı tekmeyi :KK48:
Dün eşimle yattık Yanyana dinlenelim diye. Tekme hissettim dedim tekme attı bak şurda diye :)
Eşim elini koydu oğlum diye seslendi anam 3-4 kere pıt pıt vurdu ben kuvvetli hissediyorum artık ama eşimde hissettiğini söyledi elini koyunca. Mutlu olduk hep ilk defa denk geldi:KK45: çok tatlıydı o an :KK68:
Bizim şıpa çok hareketli ama sürekli dolanıyor içerde bi makat duruşa denk geliyor bi yan yatıyor dön allah dön :KK53:
Maşallah kuzum bebeğine ilaç gibi gelmiştir o an size :anne:
Rabbim daim etsin :dua:

Hiç yaptırmak istemiyorum canım allah biliyor ya.. zaten dikkat ediyorum örneğin canım tatlı bir şey çekse dışarıdan ayda 1 yedim evde en fazla 1 2 kaşık bal yemişimdir çikolata mı çekti bitter yedim hurma kuru kayısıyla da idare ediyorum yani aslında bir şekilde kendi kendimi zaten engelliyorum inşallah doktorumda benim gibi düşünüyordur:işsiz: bir de diyorlar ya 2 dilim baklava yemiyor musunuz diye? Ben açıkçası 2 dilim baklava yemiyorum ard arda..

Ay canım ne güzel bende artık hissedebiliyorum hatta normalde sağ tarafta hep doktora gitmeden soldan pıtlar hissediyordum sonra ultrasondan görünce kafası sol taraftaydı ve eli sürekli hareketli yüzünü kapatıyor falan ahh dedim doğruymuş o tarafta ellerini hissetmişim dolanmasını anlayamıyorum ama:110:

Kuzum her hamilelik her insan ayrıdır ne olur kendini kıyaslama birçok şey etken olabilir bunu en iyi doktor bilir doktor da ilgiliymiş ne güzel kötü bir şey getirme aklına canım:anneadayı:
İnsan kendini bilip dikkat ettikten sonra zaten azında çoğunda farkında oluyor kuzum
Büyük ihtimal seninde değerlerin normal aralıkta gelicek canım
Beni birtek tatlıdan ziyade meyve zorluyor canım istiyor birşekilde dengeyi kuruyorum artık :)

Teşekkür ederim arkadaslar cevaplariniz için . Bi sorun oldugunu dusunmuyorum aslinda zor bi gebelik yasiyorum guatir filan da var. Uyari amacli söyledi sanirim doktorum ikilin temiz cikmis dedi hic bisey %100 dogruluk vermez demisti.

Canım o tarif ettiğin ağrı gebeliğin ilk haftalarında rahimin büyümesinden kaynaklı ağrılar
Daha sonraki zamanlarda bebek büyüdüğü için bağların geriliyor onun ağrısı
Birde kuzum bir kaç haftaya daha çok hissedebilirsin bebeğin olduğu tarafta ağrıyı
Dün benimkide soluma böbreğime doğru dayandı ağrı yaptı bende yerini değiştirdim :)
Bana kızdı heralde çok şiddetli tekme attı :KK48:
Aynen öyle oluyor kuzum bebeğin olduğu tarafta daha çok hissediyorum o korkuttu aslında ama normalmiş demek :)) sen rahatsız edersen kızar tabi kuzucuk :KK53:

Arkadaşlar ben dün üçlü test için ultrason çekindim doktorum buradan çıktıktan sonra kan ver dedi haftaya kanın sonucu çıkar eğer ki kan sonucum temiz çıkmaz ise amniyosentez yaptırmayı düşünür müsün dedi ben de bilmiyorum hocam dedim haftaya sonucun çıktığı zaman bak eğer ki temiz çıkmaz ise Aralık Ayı’nın muayene zamanını bekleme haftaya hemen gel dedi temiz çıkarsa aralık ayında gelirsin dedi merve teacher arkadaşımızla doktorumuz aynı oda dün üçlü tarama yaptırdı ama ona böyle bir uyarıda bulunmamış bana neden böyle bir şey söyledi doktorum acaba Bebeğim şuan normal şekilde haftasına göre ilerliyor sadece BP de ölçümlerimde bir hafta geri çıkmış bunu doktorum değil ben ultrason kağıdımda gördüm bununla ilgili bir şey söylemedi bana acaba benim üçüncü gebeliğin olduğu için mi böyle bir şey söyledi aklıma takıldı sizi bebeğim şuan normal şekilde haftasına göre ilerliyor sadece BP de ölçümlerimde bir hafta geri çıkmış bunu doktorum değil ben ultrason kağıdımda gördüm bununla ilgili bir şey söylemedi bana acaba benim üçüncü gebeliğin olduğu için mi böyle bir şey söyledi aklıma takıldı sizi Sizi de doktorlarınız bu şekilde uyarmış mıydı cevaplarsanız sevinirim
Denk gelipte öyle söylemiş olabilir canım bak ben 2 günde toplam 7 farklı alet ve doktorla muayene oldum herkes farklı ölçmüş onun için öyle aşırı fark yoksa ölçümleri çok çok dikkate alma. Ki artık genetik faktörler de işin içine giriyor mesela genetik olarak küçük veya büyük kafalı olabilir gibi :) Amniyosenteze hiç hoş bakmıyorum aldırılmayacaksa yaptırılmamalı. Ben bile düşünmüyorum ilk işim doktoruma bunu sormak olacak zaten.
Ay canım ne güzel bende artık hissedebiliyorum hatta normalde sağ tarafta hep doktora gitmeden soldan pıtlar hissediyordum sonra ultrasondan görünce kafası sol taraftaydı ve eli sürekli hareketli yüzünü kapatıyor falan ahh dedim doğruymuş o tarafta ellerini hissetmişim dolanmasını anlayamıyorum ama:110:

Kuzum her hamilelik her insan ayrıdır ne olur kendini kıyaslama birçok şey etken olabilir bunu en iyi doktor bilir doktor da ilgiliymiş ne güzel kötü bir şey getirme aklına canım:anneadayı:
Bende genelde tam kasık üstünde hissediyorum kuzum genelde makat geliş duruyor ayakta gibi. Doktorlar bakarken o yüzden göbek deliğime jel dolduruyorlar ahahha sağılsunlar :) Döndüğünü her zaman hissetmiyorum bu arada tekmelerden yola çıkarak döndüğünü düşünüyorum ama gece yatarken bazen hareketini hissediyorum öyle diyeyim :) Benimde başı sağda oluyor genelde ayaklar solda oluyor döndüğünde de.

Kuzum o sertlik bebeğin kemik yapısı oluştuğu için oluyor :)
Dün resmen kafasını buldum
Ne yaptıysam
Bi türlü yer değiştirmedi büyük ihtimal uyuyudu :uykucu:
Bende hafif bastırdım uyandırdım oda bastı tekmeyi :KK48:

Maşallah kuzum bebeğine ilaç gibi gelmiştir o an size :anne:
Rabbim daim etsin :dua:
Hehe benimki hep mi uyanık ben anlamıyorum cingöz ya :)) Çocuğu uyandırırsan basar tabi tekmeyi haketmişsin :KK49::KK53:

Evet cnm iri diyor doktor.
Cnm 15+0 da 144 gramdı gününden 6 gün öndeydi.
Bir daha gitmedim.
Salı günü kasılmalardan gittiğimde 18+5 365 gram boyu yanılmıyorsam 23 yada 24 cm. ( Dışarıdayım boyu tam hatırlamıyorum )
Hesaplandı böyle giderse 5500 doğar.
Bebek erkek ya, kız olsa bu kadar olacağını zannetmiyorum.
Bebeğin erkek mi cnm?
Evet canim erkek.boyuda o zaman 19 cm di.senin kız miydi canim

Denk gelipte öyle söylemiş olabilir canım bak ben 2 günde toplam 7 farklı alet ve doktorla muayene oldum herkes farklı ölçmüş onun için öyle aşırı fark yoksa ölçümleri çok çok dikkate alma. Ki artık genetik faktörler de işin içine giriyor mesela genetik olarak küçük veya büyük kafalı olabilir gibi :) Amniyosenteze hiç hoş bakmıyorum aldırılmayacaksa yaptırılmamalı. Ben bile düşünmüyorum ilk işim doktoruma bunu sormak olacak zaten.

Bende genelde tam kasık üstünde hissediyorum kuzum genelde makat geliş duruyor ayakta gibi. Doktorlar bakarken o yüzden göbek deliğime jel dolduruyorlar ahahha sağılsunlar :) Döndüğünü her zaman hissetmiyorum bu arada tekmelerden yola çıkarak döndüğünü düşünüyorum ama gece yatarken bazen hareketini hissediyorum öyle diyeyim :) Benimde başı sağda oluyor genelde ayaklar solda oluyor döndüğünde de.

Hehe benimki hep mi uyanık ben anlamıyorum cingöz ya :)) Çocuğu uyandırırsan basar tabi tekmeyi haketmişsin :KK49::KK53:
evet cnm genetik olduğunu düşündüm zaten bpd ölçümü bir hafta hata payi olabilen bi ölçümmüş benim bebis alt sinirda suan bi orta sinir bi ust sinir varmış

Merhaba kızlar benim çok ayakta durunca belim ağrıyor. Yatılı okulda öğretmenim malesef gece nöbetlerimiz var. Okula tutmak istemediğimi söyledim ama yerime birini bulamadılar biraz daha idare etmemi isteyecekler muhtemelen. yasal hakkım 24. Haftada başlıyormuş, nöbet tutmama hakkı. Ben 19.haftadayım. Doktordan rapor alsam diyorum, nöbet tutamaz diye. Daha önce böyle bir rapor alan var mı acaba merak ettim. Talebim üzerine dr yazar mı acaba hemen. randevum 2 hafta sonra şimdiden dert oldu yazar mı yazmaz mı diye

Aynen öyle oluyor kuzum bebeğin olduğu tarafta daha çok hissediyorum o korkuttu aslında ama normalmiş demek :)) sen rahatsız edersen kızar tabi kuzucuk :KK53:
Bebeğin olduğu yerde bağlar daha çok gerildiği için ağrı hissediyosun tamamen normal bir durum kuzum
Ben rahatsız ettim oda bastı tekmeyi :KK48:
Anası kılıklı biri uyandırınca heyheyleri tepesine çıkıyo :KK45:

Kuzum hareketli bebek iyidir
Reflekslerinin çalışması gerek :nazar:
Valla doğru diyon hakettim ama mutlu oldum sonra :KK53:

Ben ilk hamileliğimi adetim geçtikten bir hafta sonra öğrendim. Korunuyorduk o yüzden bebek falan olabileceği aklımıza gelmediği için ağaç tepelerinden falan atlayarak fotoğraf çektirmiştim :))) hiç bişe olmadı çok rahat sağlıklı bir gebelik yaşadım. İlk 3 ay az bi leke olunca önlem amaçlı progestan falan kullandım ama sonrası çok rahattım.
Şiş sokmak nedir :oha::KK53::oha:
Eskiler düşürmek için çok yöntem denemiş genede dusmemis.hamile kaldığım ay rizedeydim gezdim o kadar bozuk yollarda hemde.ipte atladım üstüne 20 saat yol geldim bir şey olmadı sukur
Teşekkür ederim arkadaslar cevaplariniz için . Bi sorun oldugunu dusunmuyorum aslinda zor bi gebelik yasiyorum guatir filan da var. Uyari amacli söyledi sanirim doktorum ikilin temiz cikmis dedi hic bisey %100 dogruluk vermez demisti.
Canım bende de troit var korkma bir şey olmaz.bir şey yoktur korkma.zaten ilk taramam bile temiz cikmis.ben hiç birini bile yaptırmadım

Merhaba kızlar benim çok ayakta durunca belim ağrıyor. Yatılı okulda öğretmenim malesef gece nöbetlerimiz var. Okula tutmak istemediğimi söyledim ama yerime birini bulamadılar biraz daha idare etmemi isteyecekler muhtemelen. yasal hakkım 24. Haftada başlıyormuş, nöbet tutmama hakkı. Ben 19.haftadayım. Doktordan rapor alsam diyorum, nöbet tutamaz diye. Daha önce böyle bir rapor alan var mı acaba merak ettim. Talebim üzerine dr yazar mı acaba hemen. randevum 2 hafta sonra şimdiden dert oldu yazar mı yazmaz mı diye
Bende mesleğim gereği nöbet tutuyordum kanamalarım filan olunca doktoruma nöbet tutamaz raporu verir misiniz diye sordum ama bir kişiye çalışabilir ancak nöbet tutamaz raporu vermek çok tezat ve etik değil bana göre dedi. İstersen çalışamaz raporu vereyim hiç işe gitme dedi Bende çalıştığım üst merci ile görüştüm nöbetten çıkarıldım Siz yine de doktorunuza sorun belki verir çok geçmiş olsun

Eskiler düşürmek için çok yöntem denemiş genede dusmemis.hamile kaldığım ay rizedeydim gezdim o kadar bozuk yollarda hemde.ipte atladım üstüne 20 saat yol geldim bir şey olmadı sukur

Canım bende de troit var korkma bir şey olmaz.bir şey yoktur korkma.zaten ilk taramam bile temiz cikmis.ben hiç birini bile yaptırmadım
Sağolasın cnm

Bebeğin olduğu yerde bağlar daha çok gerildiği için ağrı hissediyosun tamamen normal bir durum kuzum
Ben rahatsız ettim oda bastı tekmeyi :KK48:
Anası kılıklı biri uyandırınca heyheyleri tepesine çıkıyo :KK45:

Kuzum hareketli bebek iyidir
Reflekslerinin çalışması gerek :nazar:
Valla doğru diyon hakettim ama mutlu oldum sonra :KK53:
Hahaha yerim onun minik ayaklarıyla attığı tekmeyi :KK200:

Bende mesleğim gereği nöbet tutuyordum kanamalarım filan olunca doktoruma nöbet tutamaz raporu verir misiniz diye sordum ama bir kişiye çalışabilir ancak nöbet tutamaz raporu vermek çok tezat ve etik değil bana göre dedi. İstersen çalışamaz raporu vereyim hiç işe gitme dedi Bende çalıştığım üst merci ile görüştüm nöbetten çıkarıldım Siz yine de doktorunuza sorun belki verir çok geçmiş olsun
Cevabın için teşekkür ederim canım ben de hiç bilmiyorumki ya İdareciye söyledim ama malesef..

Kızlar beni nstye bağladılar.. kasılmaları kontrol edecekler. İdrarda enfeksiyon çıktı çok fazlada akıntım var.. onu kontrol edecekler şimdi ondan olabiliyormuş kasılmalar ve ağrılar.. Şimdi yatıyorum hastanedeyim özel odaya aldılar. Bebek iyi kalbi atıyor rahim ağzı kapalı kasılmalar etkilememiş..
Konuya bakarken mesajınızı gördüm bende geçen hafta aynı şeyi yaşadım bendr ekstra kanama da vardı enfeksiyonda eklenince kasılmam çoktu. Şimdi iyi misiniz nasıl bir yol izlendi?

Hanımlar kaçıncı haftada hissettiniz hareketleri? Siz daha öndesiniz benden çok merak ediyorum minik minik anlık pıt pıtlar var ama bebek mi bağırsak mı anlamıyorum ilk gebeliğim. Cevaplarsanız çok memnun olurum :21: sağ salim evlatlarınıza kavuşun inşallah :KK73:

Back
X