• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?

• Ankete Katılan
    272
Canım ben içi yünlü kapşonlu almıştım LC wakikiden bide pusete koyuyorsun aşıya gideren üzerine battaniye ortuyordum.ileriki aylar için evet bir yaş için LC wakikide çok güzel kalin kapşonlular var resmini atiyim

Bunlar çok kullanışlı oluyor cnm kalın mont almana gerek yok.eger alirsanda bir yaş için olanlardan aldığından iki yaşına kadar kullaniyor

Canım çok teşekkür ederim :KK200: çok güzeller kafamda şekillendi artık, bende çok kısa bir süre giyeceği ve büyüyeceği için montu saçma buluyodum ama aşıya falan çıkılması gerekiyormuş ne giyecek diye dertlenmiştim :eek:

kızlar marka olarak değişir. evet kaliteli ürünler çok ama şu var ki ilk 6 ay 1 yıl gerçekten çabuk büyüyor aldığınızı 1 kez giydirirseniz ne mutlu size. açıkçası bizim bebişler ilk 3 ay pek dışarı çıkamayacaklarını varsayarsak, evde rahat olması açısından pijama takımları tulumlar çok ideal. hatta ben de şimdi ilk 6 ay için çorap eldiven bakıyordum. bi de emzik burun aspiratörü falan. emzik olarak kızımda hep nuk kullandım. biberon olarak da kesinlikle cam biberon chicco. şimdi de yine chicco cam biberon aldım. kullanır kullanmaz ama dursun. emzik sıralamasına baktım 1. avent, 2.chicco, 3.nuk geliyor.. bende ya chicco ya da nuk alacam. bi de kauçuk hiç kullanmadım önermemişlerdi zamanında hep silikon uç kullandım bilginiz olsun.

kıyafette marka olarak mammaramma, carters, gap, chicco, hm, mothercare bunlar gerçekten kaliteli ve eskimeyen ürünler. ama gerek var mı bence yok. önemli olan pamuklu olması. çıtçıtların sağlam olması ve çok boyalı renkler olmaması. bence b üyüdükten sonra bu kaliteli markalara bakılabilir. ayakkabı için çok erken ama belli başlı markalar vardır ayakkabı da ben ondan şaşmam ayak önemli çünkü.

nisan bebekleri olacaklar ama uzun kollu zıbın aldım ben hep 3 ay boyunca uzun giyer. yarım giyerse de üstüne başka takım giyilebilir. ama kolsuz tercih etmeyin bence. bi de çok fazla almayın hediye de gelebilir. ama şapka eldiven çorap zıbın en elzem olanlar.

mesela mont almayın. çocuğu taşırken o mont kayıyor içinde kayboluyor fermuar takılıyor falan. örgü yün hırkalar zaten battaniyeye sarılır 1 yaşına kadar bence gerek yok montlara. alanlar da zaten çok kısa süre giydiriyor.

aklıma gelenler bunlar kızlar.

üşüttün canım bence. yediğin birşey de tetikledi. takip et ishalini. çok sık ve sarı olursa doktora git.

hadi inşallah canım düzelecek inanıyorum ben.

bi ara bende de oldu çok yorgun olunca hareket etmiyor.

ne kolay söylemiş öyle rahim alınır falan. hamile kadına söylenecek şey mi.? inşallah yukarı çıkacak kötü düşünme lütfen.

Canım çok teşekkürler :KK200: tecrubeli annelerimiz iyi ki varlar şuan kafamda bayaa belirli bazı şeyler tavsiyelerinize uyacağım.

melike222 melike222 canım tsh çıkmış 1.1 e inmiş

Yaa kıyamam :) Şey derler hareket halindeyken bebek uyurmuş doğru demek ki:nazar:
Hareket ettikleri belli bir saat oluyor bazen bende genelde 12 gibi hissediyorum gece karnım tok sırtım pek oluyor ondan sanırım:KK45:

Benimki sabah 11 ile 4 arası tekmeliyor, sonra duruluyor akşam tekrar başlıyor, gece tamamen kendi halinde. Bazen babası gelince kapıdan girdiğinde tekme atıyor, ya öyle denk geliyor ya da hissediyor. :KK70:

tatlı yedikten sonra çoşuyor özellikle. maşallah diyeyim gece hareketi pek yok baazen yüz üstü yatınca hareketleniyor. hopp anne kendine gel ezme beni diyor :)

eşim ve kızım o kadar karnıma koyuyorlar ama hala h,ssetmediler. 27 . haftadan sonra hissederler dedi hemşire.

melike222 melike222 iyiyim kuzum dinlendim geçti ishalde durdu.
Bu arada sen ne yaptın? Hangi gündü kuzu ayrıntılı ultrason?
İshalin durması iyi canım yoksa vücut susuz kalıyor tehlikeli
3 gündür belimin ağrısı arttı yarım saat iş yapıyorum 2 saat dinleniyorum
Yinede bugünümüze bin şükür :dua:
Bu hafta canım o stresi desen yetip artıyo
İnşallah hayırlı güzel haberlerle gelirim canım:dua::KK200:
Gece depara kalkıyorsa işin zor, şimdiden uyku düzeni kazanıyorlarmış, benim kuzen de öyleydi , doğdu, bir çocuk bu kadar mı uyumaz, sabaha kadar bir ben sallardım bir teyzem. :KK70: Seninki öyle olmaz inşallah. Benim çocuk bana çekerse çok uykucu olacak babasına çekerse işimiz zor. :)
Bol bol sallamaktan kas yaparım canım bende :))
Çok bekletti kuzum kendini uykusuzluğada gazada uykuyada razıyız :dua:
Yeterki sağ salim sağlıcakla gelsin
Hareketli bir bebiş olcağını bende hissediyorum 13.haftada falan hissetmeye başladım kızım olucak Allahın izniyle :nazar::KK200:

tatlı yedikten sonra çoşuyor özellikle. maşallah diyeyim gece hareketi pek yok baazen yüz üstü yatınca hareketleniyor. hopp anne kendine gel ezme beni diyor :)

eşim ve kızım o kadar karnıma koyuyorlar ama hala h,ssetmediler. 27 . haftadan sonra hissederler dedi hemşire.
Kız nasıl yatabiliyorsun ben 16. Haftadan beri yüzüstü yatmayı unuttum çok acı çekiyorum o konuda :KK70:Bazen sol yana yatarken azıcık daha dönüyorum da bebek sıkışıyor gibime geliyor deli miyim neyim:KK70:
Eşim geçen tekmeyi hissettiğini söyledi ama ne derece doğru bilmiyorum :KK39: Ben bile elimi koyunca hissedemiyorum içten hissedebiliyorum şuanlık.:KK69:

Benim eşim ilk tekmesini attığını duyduğunda çok heyecanlanmıştı, hayatında ilk defa böyle heyecanlanmış, kalbim bir tuhaf oldu, yerinden çıkacak sanki demişti. Sonrasında sürekli tekmesini hissetmeye çalıştı ama olmadı, ne zaman elini koysa bizimki hiç oralı değil. :)

Canım çok teşekkür ederim :KK200: çok güzeller kafamda şekillendi artık, bende çok kısa bir süre giyeceği ve büyüyeceği için montu saçma buluyodum ama aşıya falan çıkılması gerekiyormuş ne giyecek diye dertlenmiştim :eek:

Canım çok teşekkürler :KK200: tecrubeli annelerimiz iyi ki varlar şuan kafamda bayaa belirli bazı şeyler tavsiyelerinize uyacağım.

Bunlar çok iyi oluyor kuzum kaliteli valla marka filan bosa bebekte en güzeli LC Waikiki zaten 7 ayda filan liste yapar paylaşırız biberonuydu burun aspiratöruydu arabasıydı baya liste uzun oluyor ilk aklıma gelen bunlar benim.

Hareketli bir bebiş olcağını bende hissediyorum 13.haftada falan hissetmeye başladım kızım olucak Allahın izniyle :nazar::KK200:

Cinsiyetini öğrendiniz demek. Ah bizde öğrenebilseydik, doktor 2 kere denedi ama kendini ısrarla göstermiyor. Büyük olasılıkla kız olduğunu söyledi ama ben erkek hissediyorum hep. İnternetten okuduğumda da hep erkek bebek belirtileri var. Uykusu düzene girer zamanla, göğsümde uyuyacağı günleri hayal ediyorum şimdiden :anne:

Ağrımasa da dinlen canım bazen insan yorulduğunu anlamıyor gerçekten. Herşeyi yavaş yavaş halletmek en güzeli❤️
İnşallah güzel hayırlı haberlerle gelirsin canım stres yapma hiç mutlu ol bebişi göreceksin❤️

Kızlar bende normalde şeker falan yok ama son zamanlarda tatlıya çok düştüm canım sürekli tatlı istiyor şekerle ilgili problem çıkarır mı bu durum o_O şerbetli tatlı falan çok yemiyorum tahin pekmez çok çekiyor canım bir de çikolata türü şeyler :KK53:

Kızlar bende normalde şeker falan yok ama son zamanlarda tatlıya çok düştüm canım sürekli tatlı istiyor şekerle ilgili problem çıkarır mı bu durum o_O şerbetli tatlı falan çok yemiyorum tahin pekmez çok çekiyor canım bir de çikolata türü şeyler :KK53:
Kuzum demekki vücudunun şekere ihtiyacı var vücudunun neye.ihtiyaci olursa onu istermiş canın.asiriya kaçmadan ye tabi valla ben ilkimde çok korkuyordum bişey oldu olacak diye bu bebegimde rahatım ne istiyorsam yapıyorum yiyorum.tadini çıkarıyorum hamileligimin Allah isteyene versin birdaha düşünmüyorum iki tane evladım olacak inşallah.son gebeliğim diye düşünüyorum inşallah.

Ben de çok tatlı istiyorum. Genelde bu isteğimi pudingle veya süt dilimi ile geçiştiriyorum. Tatlı isteği nedeni ile hamileliği 30 kilo alarak tamamlayacağım. :D

Kızlar kendimi hiç iyi hissetmiyorum ishal mide bulantısı şuanda hafif baş dönmesi var çarpıntım olacak gibi garibim yani. Aşı yapar mı bunları acaba ters mi tepki ki :KK43:
Bende böyle oldum 3 gün sürdü canım, meğer salgın varmış. İnanirmisin bir lokma yiyince sancı başlıyordu hemen lavaboya koşuyordum. Aşırı halsizlik yaptı. Aşi önce yaptirmistim o sebep olmadi

Hamilelik şekeri farklı bir durum sanırım canım ama normalde şeker yoksa yiyecekler şeker oluşumunu etkilemez diye biliyorum ama tabi dikkat etmekte fayda var. Doğal şeylerden tatlı ihtiyacını gidermeye çalış bal pekmez gibi.
Bende aşırı tatlıya düşkünüm ama reçel bal pekmez yiyorum çok canım çektiğinde. Yoksa 1 çikolata falan kesmiyor tıka basa yemek istiyorum :(

Kuzum demekki vücudunun şekere ihtiyacı var vücudunun neye.ihtiyaci olursa onu istermiş canın.asiriya kaçmadan ye tabi valla ben ilkimde çok korkuyordum bişey oldu olacak diye bu bebegimde rahatım ne istiyorsam yapıyorum yiyorum.tadini çıkarıyorum hamileligimin Allah isteyene versin birdaha düşünmüyorum iki tane evladım olacak inşallah.son gebeliğim diye düşünüyorum inşallah.
Olabilir canım normalde hiç sevmem tatlı yemem de. Ama son günlerde canım sürekli tatlı bişeyler istiyor vücudun ihtiyacı var demekki. Çok ağır olmadığı sürece yiyebilirim o zaman teşekkür ederim :)) hayırlısı olsun kuzum Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
Ben de çok tatlı istiyorum. Genelde bu isteğimi pudingle veya süt dilimi ile geçiştiriyorum. Tatlı isteği nedeni ile hamileliği 30 kilo alarak tamamlayacağım. :KK70:
Bende son 1-2 haftadır var bu istek sürekli devam ederse nasıl olur bilmiyorum :KK53:

Bende böyle oldum 3 gün sürdü canım, meğer salgın varmış. İnanirmisin bir lokma yiyince sancı başlıyordu hemen lavaboya koşuyordum. Aşırı halsizlik yaptı. Aşi önce yaptirmistim o sebep olmadi
Ayy aman aman şuan geçti ama tetikteyim 1 saat boyunca çok kötü hissettim kendimi. İnşallah tekrarlamaz bakalım, sanada geçmiş olsun❤️

Hamilelik şekeri farklı bir durum sanırım canım ama normalde şeker yoksa yiyecekler şeker oluşumunu etkilemez diye biliyorum ama tabi dikkat etmekte fayda var. Doğal şeylerden tatlı ihtiyacını gidermeye çalış bal pekmez gibi.
Bende aşırı tatlıya düşkünüm ama reçel bal pekmez yiyorum çok canım çektiğinde. Yoksa 1 çikolata falan kesmiyor tıka basa yemek istiyorum :KK43:
Normalde yok diye yiyordum ama bugün aklıma takıldı kuzum. Çikolata yesem de çok abartmıyorum birkaç parça kesiyor beni. Tahin pekmez çekiyor canım sürekli, tek tesellim dediğin gibi doğal en azından. Bak şimdi konuşunca yine canım çekti azcık yiyim :D

Olabilir canım normalde hiç sevmem tatlı yemem de. Ama son günlerde canım sürekli tatlı bişeyler istiyor vücudun ihtiyacı var demekki. Çok ağır olmadığı sürece yiyebilirim o zaman teşekkür ederim :)) hayırlısı olsun kuzum Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Bende son 1-2 haftadır var bu istek sürekli devam ederse nasıl olur bilmiyorum :KK53:

Aşırıya kaçmamakla birlikte yiyeceksin artık, aklına o geldi mi başka şey düşünemiyorsun :)

Normalde yok diye yiyordum ama bugün aklıma takıldı kuzum. Çikolata yesem de çok abartmıyorum birkaç parça kesiyor beni. Tahin pekmez çekiyor canım sürekli, tek tesellim dediğin gibi doğal en azından. Bak şimdi konuşunca yine canım çekti azcık yiyim :KK70:
Ahah benimde canım çekti bende yiyeyim :KK70:
Hamilelik çok ilginç yaa hayatta yemediğim şeydi tatlı tepetaklak oldum :KK71:

Canım hadi gözün aydın
İlaç fayda etmiş epey bir düşmüş
Belki ilacıda bıraktırır doktorun

Back
X