2019 Nisan,Mayıs,Haziranda Tüp bebeğe başlayacaklar

Kaçıncı tüp bebek denemeniz?

• Ankete Katılan
    150
merhaba arkadaşlar ben de yerimi alayım burda.31 yaşındayım 2 yıl önce eşim varikosel ameliyatı oldu ocaktan beri tedaviye başladık.bir aşılamam oldu şubatta negatif mayısta tüp bebeğe başlıyoruz kısmetse doktorum aret kamar.bu süreçte pozitif olmak lazım olumlu bakmak lazım biliyorum ama o kadar karmakarışığım ki.son iki günde 3 yakınımın hamilelik haberini aldım bunu yaşamayan bilmez o kadar üzüldüm ağladım sonra kendimden nefret ettim ne kadar kötü biriyim diye başka insanların mutluluğu beni üzüyo düşüncesi.sanki benden başka herkes bunu başarıyo ben sahip olamıyorum gibi geliyo.tedaviye çok az kaldı nasıl olacak ne olacak?3. gün embriyosu 5. gün embriyosu blastosist ilaçsız transfer genetik test kaç toplandı kaç döllendi o doktor bu doktor...gerçekten ne yapacağımı şaşırdım eşim söz verdirtti internette okuma bakma diye ama inanın elimde olan bir şey değil hayır sözümü de tutamadım)olumlu düşünmek olumlu olmak isiyorum ama panik korku hep yanı başımda keşke daha güçlü olabilsem pozitif umutlu olabilsem lütfen bana dua edin korkularımızı atalım inşallah hepimiz istediğimize bir an önce sağlıkla kavuşuruz

Kafandaki tüm sorular tedavi başlayınca sırasıyla yanıt bulacak. Belki kolay olacak bazı adımlar belki seni biraz zorlayacak. Ama sonuç olarak su akacak yolunu bulacak. Rahat olmak istiyorsan sadece günün getirdiklerini yaşamalı bir adım sonrayı zamanı gelince düşünmeni tavsiye ederim. Başlarken kabul etmek gereken bir süreç var, bu bir tedavi bazen bir, bazen iki,üç, kısaca ne zaman yüzünün geleceğini bilemezsin ama sonuçta güleceğine inanırsan, herşeyi daha kolay yaşar, yıpranmadan bu süreci tamamlarsın bence.
Başkalarının hamilelik haberine üzüldüğünü söylemişsin ama bence duygularını yanlış kelimelerle ifade etmişsin. Başkalarına üzülmek demek “ o neden anne oldu” altında fikrini barındırır. Oysa sen “ o da anne oldu, ben neden olamadım” ruh halini yaşıyorsun.. yani aldığın her hamilelik haberinde kendine tekrar tekrar üzülüyorsun gibi geldi bana. Herkesin hayattaki zorlukları başka, herkes kendince mücadelesini veriyor.. nasıl ki, birilerine göre daha kolay elde ettiğimiz şeylerde kendimizi başkaları ile kıyaslanıyorsak, zorluklarda da bunu yapmamalıyız. Sonuçta bu bakış açısının bir faydası da olamaz. Bunun yerine hamile arkadaşlarımıza, bizim özlediğimiz ve beklediğimiz duyguyu yaşayacakları için sevinebilmek için, yakında bizim de bunu yaşayacağımıza güçlü bir şekilde inanmamız lazım. Böyle bakabilirsen bence yaşadıkların senin için biraz daha kolaylaşacaktır.

Seni çok iyi anlıyoruz hepimiz.hissettiğin şey onların anne olmasına üzülmekten ziyade ben bu duyguyu yaşayamayacak mıyım korkusu ve üzüntüsü bence.ben sanmıyorum ki bu duyguyu yaşamayan olsun aramızda.hepimiz zaman zaman yaşıyoruz kendini kötü hissetme lütfen

o kadar doğru şeyler ki yazdıkların tam olarak bu ben neden olamadım düşüncesi.o neden oldu kesinlikle değil.bu bir süreç ve daha pozitif olup ileriye bakmak lazım nasıl bel fıtığı olan insanlar bel fıtığı tedavisi görüyorsa ben de kısırlık tedavisi görücem inşallah hepimiz bir an önce istediğimiz sonuçlara ulaşırız

evet kesinlikle bu his korku herkes yaşıyo bazen biraz fazla hissettiriyo sadece çok teşekkür ederim cevabın için.inşallah bu tedavileri göreceğiz ve hepimiz hayırlı sonuçlara ulaşacağız buna inanalım hepimiz bu günler bir an önce geçsin inşallah

Umarım hepiciği de 5.güne çıkar. :) Hangi merkeze gidiyorsunuz? Ve tedavi sebebiniz ne? Ve yaş kaç? :)

Bahçeciye gidiyorum 29 yaşındayım ilk ivf acıbadem de oldu 5.emriyo beşi de başarısız bir düşük .şimdi bahçecideyim 14 yumurta toplandı ve 3.gün 9 kaldı yarın 5.gün bekliyorum heyecanla aramaların

Hanımlar yarın transferim olacak Allah ın izniyle dualarınızı eksik etmeyin rabbim hepimizin gönlüne göre versın sonuc bekleyenler pozitifi görsün tedaviye devam edenler çok çok güzel yumurtalarınız embrıyolarınız olsun transfer olacaklar rabbim güzel rahat transferler nasıp etsın bebişler bize sıkıca tutunsun bizde taze kış anneleri olarak 9 ay sonra bebişleri ısıtmak için evleri hamama çevirelim amiinn

Umarım sıkıca tutunur bebeğin sana ve sağlıkla kucağına alırsın

Günaydın labdan aradılar 9 yumurtada olgunmuş 7 tanesi döllenmiş bakalım inşallah güzelce ilerler
Yaa aynı gidiyoruz benim sadece 9 da 7si olgundu 7side döllenmişti ikinci günde gayet kaliteli bölünmeye devam ediyorlardı zaten 3.günden sonra bozulmalar başlıyormuş doktorumda embrıyologumda öyle demişti bana 3.geceyi atlatan embrıyo daha bozulmaz diye inşallah bol bol embrıyolarımız olur da ıkıncı üçüncü bebişleri o şekilde yaparız

Gelişimi yeterli mi değildi. Zahmetli bir süreç evet ama yeter ki sonu güzel olsun. Bebeğin hayatınıza katıldığında muhtemelen hepsi unutulacak :)
Sağda 6tane var ve güzel büyüyo ama sol çok cansız dedi. Onuda büyütmemiz gerek dedi ama bu ikinci gonal f ve diğer iki iğne bana inanılmaz ağır geldi.sürekli bir kasık agrısı halsizlik garip bi ruh hali.. yarın kontrolüm var ne yapacagını gerçekten merak ediyorum umarım herşey yolundadır...

benim doktorum sol tarafı sıkıntı yapmadı benim de yok orda yumurta önemli olan sağlıklı yumurtalar ve evet iğneler bende de halsizlik yorgunluk gün içinde uyku yapıyor kasık ağrım da var

iyi akşamlar arkadaşlar sanırım toplamadan önce son kontrolüm pazartesi kasıklarımda doluluk hissediyorum ve sanki vajinamda ıslaklık var çok afedersiniz peçetede salgılar var normal mi?

Merhaba 🖐 Ağustos sonu gibi başlıcaz tüp bebeğe. Nasıl olacak bilmiyorum ve çok korkuyorum. İlk defa yapılacak çünkü. Daha önce bir tane düşük yaptım kansızlıktan tutunamamış. ağrı acı var mı tüp bebek aşamasında neler yapılıyor? Bana destek olursanız sevinirim bu arada Rabbim gerçekten anne babalık yapabilecek kişilere ve gerçekten canı gönülden isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

İnşallah gerek kalmadan hamile kalırsın.Hiç korkma benim ilk bebeğim tüp bebekti.şimdi 3.5 yaşında ve neler yaşadıgımı şuan hatırlamıyorum bile.ona bir kardeş için tekrar başladık.. iğneler ve sürekli kontrol benim canımı azıcık sıkıyor ama o anlık, sonrasında olacakları (inşallah) bilmek rahatlatıyor... Duan içinde gönülden amin

iyi akşamlar arkadaşlar sanırım toplamadan önce son kontrolüm pazartesi kasıklarımda doluluk hissediyorum ve sanki vajinamda ıslaklık var çok afedersiniz peçetede salgılar var normal mi?
Benimde toplamadan önceki son kontrolüm salı.. inanılmaz kasık agrısı yaşıyorum ama akıntım yok.Herkesde farklı seyrediyor durumlar... inşallah kaliteli ve mücadeleci yumurtaların olur.. ve evlat olarak sana geri döner...

benim doktorum sol tarafı sıkıntı yapmadı benim de yok orda yumurta önemli olan sağlıklı yumurtalar ve evet iğneler bende de halsizlik yorgunluk gün içinde uyku yapıyor kasık ağrım da var
Benimki taktı sola:) bugün baktı ooo canlanmış dedi ama yetmez az daha büyütelim diye 3.gonal f verdi... hem maddi hem bedenen çöktüm:))

inşallah inşallah sana da dönsün annesi çok teşekkür ederim tek duam bu, aynen ilaçlar benimde çok gitti yavrularımızı alalım kucağımıza da bu günleri hep mutlu analım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…