2019 Nisan,Mayıs,Haziranda Tüp bebeğe başlayacaklar

Kaçıncı tüp bebek denemeniz?

• Ankete Katılan
    150
Canım hayırlısı olsun al gel bebeğini benim hiç bir değerim ölçülmedi doktorun tecrübesiyle alakalı diye biliyorum teste gerek yok için rahat olsun

Hiç endişe etme bu kadar insan yapıyorsa sende yapabilirsin.Doz olayı da kolay , boşa giden bir kaç damla için ise zaten 2 günde 1 kontrolün olacak ve yumurta büyüklüğüne göre doktorun dozunu değiştirir.hiç bir sorun olmaz

Aminnn, teşekkür ederim, hepimiz en kısa sürede bebeklerimize kavuşalım inşallah

11 yumurta döllendi dediler en azından iki tane bile 3. Gün dondursalar ikinciye Şansımız kalır o da gitti

Benim de 11 döllenmişti sevinmiştim, en azından elimizde dondurulmus olur diye. 5.güne 3 tane kaldi ve ucunu de birlikte dondurdular ve çözecekleri zaman da hepsini çözecekler çok sinir bozucu

Yaparsın, acımıyo zaten. Etini sıkıştır, iğneyi dik olarak komple sok, bas hoop oldu bitti. :)

Dozajları da enjektör üzerinde var, istenen doz hizasına gelene kadar ilacı çekiyorsun tamam hazır.

Tek bir damlayı bile ziyan etmiyorum artık ben de. Yumurta takibi, aşılama derken profesyonel oldum. :))

Benim de 11 döllenmişti sevinmiştim, en azından elimizde dondurulmus olur diye. 5.güne 3 tane kaldi ve ucunu de birlikte dondurdular ve çözecekleri zaman da hepsini çözecekler çok sinir bozucu
İyide ne diye üçünü çözüyorlar ki çok saçma yani tedaviye baştan başlayalım istiyorlar

Umarım önce sağlıklı yumurtalar sonra kaliteli embriyolar elde edersin ve transfer edilen embriyo da sana sıkıca tutunur, bebeğine kavuşursun.

Diyarbakır Bahçecide

Ben sormuştum neden 3. Günde de yedek dondurulmuyor diye.

Mantık şu: 5. Güne kadar yaşamayan embriyo ana rahminde de 5. Günü göremiyormuş zaten. 3. Gün embriyosu transfer edildiğinde eğer gebelik negatifse o embriyo laboratuvar ortamında da 5. Güne çıkmayacaktı. 3. Gün embriyosu olmasına rağmen gebelik pozitifse o da şu demek, o embriyo laboratuvar ortamında bekleseydi orada da 5. Gün sağlıklı olacaktı.

Hep örnek verilir ya, başkasına 3.gün transfer edildi onun tuttu diye. Muhtemelen transfer edilmeyip bekletilse 5. Günü de görecekti zaten o embriyo.

Bahçeci, laboratuvar ortamı ve embriyologları açısından dünyanın sayılı merkezlerinden. Buna güvendikleri için embriyoları 5. Güne kadar takip ediyorlar ve sağlıklı embriyoları yaşatıyorlar. Güvenmeyenler 3.gün transfer ediyor ve embriyo zaten sağlıklı ise sonuç pozitif oluyor.

Ayrıca 5.güne kadar bölünüp çoğalmış hücrelerin rahme tutunma ihtimali 3 günlük hücre sayısına sahip embriyodan daha yüksek. O yüzden Bahçeci'nin başarı oranı istatistik olarak daha yüksek çünkü 5.gün embriyosu transfer ediyorlar.

Hele bir de dondurulmuş 5. Gün embriyosu ise başarı ihtimali daha yüksek oluyor çünkü yapılan araştırmalara göre dondurulmuş embriyo dondurulup çözülmeye de dayanıklı olduğu için, bu stresi kaldırabildiği için ana rahminde de daha cengaver oluyor.

Ayrıca dondurulmuş embriyo transferiyle doğduktan sonra takip edilen bebeklerin sağlık durumu, bağışıklığı, kilosu vs. dondurulmamış taze embriyo bebelerine göre daha iyi olduğu rapor edilmiş.

Buna ek olarak bir de histeroskopi yapılmış rahme 5.gün dondurulmuş embriyo transfer edilmiş ise başarı daha da artıyor. Bahçeci'nin başarı sırrı bu.

O zaman ilaç dozunu yüksek tutup çok fazla yumurta elde etmesinler 26 yumurta toplandı ve bi tane kaldı o dondurdukları bi tane yumurtanın tutup tutmayacağı belli değil

Doktorun herhangi bir şey söyledi mi? Bir tane hangi aşamada kaldı bu arada?
Doktorla görüşmedik embriyologlar arıyor ilk aradılar 11 yumurta döllendi diye sonra aradılar bi tane dondurduk gerisini takip ediyoruz beşinci güne en son aradılar elde bi yumurta kaldı diye

Doktorla görüşmedik embriyologlar arıyor ilk aradılar 11 yumurta döllendi diye sonra aradılar bi tane dondurduk gerisini takip ediyoruz beşinci güne en son aradılar elde bi yumurta kaldı diye
Biraz tuhaf bir süreç olmuş sanki ama bilemedim. Peki transfer planlanıyor mu

Her embriyo laboratuvar ortamında yaşayamıyor eğer 3.gün tutmuyorsa 5.güne bekleseydi zaten 5.güne çıkmayacaktı düşüncesi doğru değil malesef.döllenen yumurta sayısı az ise riske atılmıyor çünkü laboratuvar koşullarından etkilenme riski var 5.gübe beklese belki bozulacak ama 3.gün transfer edilse tutar.Sizin dediğiniz gibi olsa her doktor 5. Güne bekletir. Çok etken var embriyonun tutmaması yada 5.güne çıkmaması için.Yani 5.güne çıkmış embriyo da tutmuyor sonuçta, ama 3.gün orta kalite bıraksalar ölecek olan embyo tutuyor.

Merhabalar. Size katılıyorum. Arkadaş biraz abartmış. Bende amh düşüklüğü var. Zaten az sayıda yumurta elde ediliyor bizim için her yumurta çok değerli. Gelelim 3. Gün ya da 5. Gün embriyosu sorusuna. Embriyo un 5. Güne gelmesi onun sağlıklı ya da tutacağı anlamına gelmez. 3. Gün embriyosu da tutmaz hücre sayısı az ya da 5. Güne gidemez kalitesiz denilemez. Az rezerve sahip bayanlarda çoğu doktor riske atmaz ve 3. Gün transfer eder. Çünkü hiçbir laboratuvar ortamı anne rahmi gibi olmaz. Dış ortamdan etkilenmesin diye doktorlar 2. Gün, 3. Gün ya da 4. Gün transfer edebiliyor. Hiçbir bayan arkadaşım yanlış düşüncelere kapılmasın erken transfer ediliyor diye de üzülmesin. Siz pozitif olun gerisi Allahtan. Benim 2. Denemem de 5. Gün embriyosu hemde dondurulmuş transfer edildi. Beta hcg de 643 ü gördüm ama sonuç düşük oldu. Gönül ister herkes 5.gün embriyosu transfer edilsin ama inanın doktorların çoğu riske atmak istemiyor bizleri. İyi akşamlar.

Bende transfer sürecinde olan arkadaşlar için yazdım moral bozmamak lazım 3. Gün olması tutmayacağı 5.gün olması tutacağı anlamına gelmiyor.

Umarım önce sağlıklı yumurtalar sonra kaliteli embriyolar elde edersin ve transfer edilen embriyo da sana sıkıca tutunur, bebeğine kavuşursun.
Ne güzel bir temenni.. çok tşk ederim. Yumurtalarımı çok beğenmedi doktor gonal f devam dedi bi 900 daha aldık yanında 3 iğne daha... bakalım zahmette rahmet vardır diyorum.

Merhaba kızlar bugün merkezden aradılar 1.güne 9 tane vardı 3.güne 9 u da yaşamış emriyolog normalde 3.günde 6 hücreli olması gerekir min seninkiler 7-8 arası ama 5.gün iöin hiçbiri de kalmayabilir bir tane de kalabilir dedi ne demek şimdi böyle olup hiç emriyosu kalmayan oldumu çok korkuyorum ya hiç kalmazsa sizlerin nasıldı

Elbette tutmayabiliyor. Genetik inceleme yapılmasını doğru bulmayanlar da var bu yüzden. Embriyonun bütünlüğü bozuluyor, riske giriliyor, rahim bazen kendisi bunu düzeltebiliyor diye.
Ben yukarda bana doktorların yaptığı açıklamayı ve okuduklarımı yazdım. 6 aydır dünyadaki tüp merkezlerini, tekniklerini, başarı yüzdelerini araştırıyorum. Bana laboratuvar iyi ise transfer 5. Gün embriyosu ile yapılır dendi. İyi laboratuvardan kasıt ana rahmini taklit edebilen teknolojiye sahip laboratuvarlar. Dünyanın en iyi birkaç merkezi de ne şanslıyız ki bizim ülkemizde. Bi de teknoloji geliştikçe embriyoyu bekletme süreleri artıyor dikkat ederseniz. Eskiden 3 gün bile beklemeden transfer yapılıyorken şimdi 6. Gün embriyosu koyan merkezler var. Ben merkez sahibi olsam ben de başarıyı arttırmak için embriyoyu bekletir ve dondururdum. Bunu tercih etmeleri çok normal.
Başka merkezde 2 defa 2şer tane 3.gün embriyosu tutmayan arkadaşımın şimdi ikisi birden tutan dondurulmuş 5.gün embriyosu var mesela.
Aynı merkezde muhtemelen 3.denemede falan 3.gün embriyosu koyuyolardır. O da doktor he derse.
Ayrıca buna itiraz etmek de mantıken saçma çünkü doğal gebelikte de döllenmenin 3. Günü embriyonun olduğu yer rahim değil, tüplerdir. Embriyo rahme 5.günden sonra düşüyor. O yüzden teknoloji el verdiğince transferden önce embriyoyu bekletmek, gelişimini görmek istiyorlar. Birgün ana rahmine bile gerek kalmadan, 9 ay boyunca laboratuvardaki yapay rahim ortamında insan üretebilecek teknoloji de gelecek. Etik mi değil mi bi de o tartışılır artık. Bence süper olur. Rahmi alınmış ya da sürekli düşük yapan herkes anne olabilir böylece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…