2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bende suana kadar 3 kg aldım ama son 15 günde 1,5 kg alınca doktor dikkat etmelisin diyet ve yürüyüşe dikkat diye bana 10 kere söyledi. Meyvelerin tatlılarını yeme ekşi olan glisemik indeksi az olanları ye karbonhidrat sınırlandır dedi. Benim bu kadar almama rağmen bebek o kadar almamış herhalde senin doktorunda ondan bebek zayıf kilona dikkat et diyor.
Hamilelik başindan beri 3kg aldin dimi canim çok degil ama demekki almamak lazimmis

Canım ben kendim çok kilo aldım.doktor karnımı acinca baya azarladi beni bu yasta ne bu gobek diye....kendim kilo almamak icin nee ypmam lazim bilmiyirum.aslinda öğlen yemek bile yemiyorum sadece iki öğün yiyorum ama yinede boyna alıyorum.cnim insaAllah dediğin gibi geçer yarın sonucu bi doktora gostereyim bakalım o ne diyecek.
doktorunun tavrini hic begenmedim sonucta sen hamilesin isteyerek olmuyor elbet alicaksin ki abaryicak bise yok diye dusunuyorum ayrica doktorun yaptgi sacmalik herkesin karni buyuk oluyorsa ki bu yapisindan kilosundan degil canim neler yiyorsun

@CANIM AZRAM canım bemim ogluş da 20+3te 368 gr geldi şı an grlara çok takılma ilk oglum hep önden gidiyordu gelişim olarak dedim heralde tosun olur 3 kilocuk dogdu ölçümlere çok güvenme saglıklı dogsunlar dogduktan sonra sütümüzle toparlanırlar inşallah,diger sorun da tek başına anlam ifade etmiyormuş madem rahat olmaya bak zor bizde de beyinde kist var rahat olun diyorlar ama aklından çıkmıyor işte ama stres bebegimşz için daha kötü o yüzden rahat olmaya çalışıyorum
Doktorun kilo konusundaki tavrını ben de hiç begenmedim kilon kaç bilmiyorum ama hamileyiz sonuçta ben de ilk 3 ay verdim 4ten sonra birden aldım napalım sıkma canını

Mesajlar birikmis yine :KK66:
Bebek mevludu icin fikir gayet hos olur şişe fikri veren icin :KK66:
Ben de tohumlu kalem ve çikolata düşünüyorum.
Şeker yüklemesi hangi haftada yapılıyor ki
24-28 arası yapılıyor canım bebek mevludu ıcınde annecıgım Kuran olsa daha guzel olur dedı kfam karıstı :D gelsın hele bı o gunler de artıkın :D

Hamilelik başindan beri 3kg aldin dimi canim çok degil ama demekki almamak lazimmis
ayıptır soylemesı ne olacaktı acaba cok merak edıyorum bu doktorlar boyle konusuyolarda tam 6 aylık olcaz nerdeyse 3 kg 5 kg da almayalımmı sankı 15 kılo almıs da doktor bu sekılde konusuyor ya Allah askına takmayın bu kadar ya sınırları gecıyorsanız dıkkat edın sadece o kadar .
*Hamileliğin ilk aylarında kilo alımı için 1 ya da 2 kilo almayı hedeflemek uygun olabilir.
*Kilo alım hızın 4, 5 ve 6.aylarda haftada ortalama 450 ile 700 grama çıkmalıdır. Yani ikinci 3 aylık dönem için toplam ortalama 5.5 – 6 kilo alınabilir.
*Son 3 aylık dönemde bebeğin kilo alımı hızlanacaktır ama seninki haftada 450 gram civarına düşebilir. Son 3 ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo kadar alabilirsin. Bazı kadınlar artık karın bölgelerinde yer kalmadığı için 9.ayda aynı kiloda kaldıklarını, hatta 1 kilo kadar verdiklerini görürler. (son ayda daha cok alınır dıyenlerın aksıne dıyetısyenler bu sekılde dıyor )

Bebek Plasenta Amniyon sıvısı Rahim Meme Dokusu Kan Hacmi Sıvı Yağ Depoları Toplam
3,5 kg.. 0,5 kg .........1 kg.............. 1 kg.......... 1 kg...............2 kg..... 2 kg .......3 kg......... 14 kg

buna göre bı bakın oldugunuz haftaya kadar ne kadar almıssınız ne kadara kadar alabılırsiniz. 2.trimesterdeyız 6 kg ya kadar normal denılıyor mesela ben sınırdayım suan. 2.trimesterin sonunda ise ılk trimesterle bırlıkte en fazla 7-8 kılo almıs olmak lazım en fazla. ben 5.800 grm aldım suan mesela kendıme hedef koydum 6 kg la kapatmak gıbı ama olmadı ne yapayım sımdı.Ki sen cok cok ıyısın bırde zayıf hamıle kalmıssın vucut endeksın buyuk ıhtımal 21 den azdır ve buna gore daha fazla bıle alsan sırıtmaz vucudunda.

Vucut endeksı 21 ort kıloda hamıle kalanlar ıcın gecerlı bır tablo herkes baksın bılınclensın nerde ne durumda görsun canını bosa sıkmasın

doktorunun tavrini hic begenmedim sonucta sen hamilesin isteyerek olmuyor elbet alicaksin ki abaryicak bise yok diye dusunuyorum ayrica doktorun yaptgi sacmalik herkesin karni buyuk oluyorsa ki bu yapisindan kilosundan degil canim neler yiyorsun
Azarlar gibi konusanlara bende sinir olurum... benim drunda kilo takintisi var cevremde gidenlerden biliyorum + ablamdan.
Ama konusmasina sahit.olmadim...bende dayanamam tepki veririm herhalde ole bise olsa :KK1:

ayıptır soylemesı ne olacaktı acaba cok merak edıyorum bu doktorlar boyle konusuyolarda tam 6 aylık olcaz nerdeyse 3 kg 5 kg da almayalımmı sankı 15 kılo almıs da doktor bu sekılde konusuyor ya Allah askına takmayın bu kadar ya sınırları gecıyorsanız dıkkat edın sadece o kadar .
*Hamileliğin ilk aylarında kilo alımı için 1 ya da 2 kilo almayı hedeflemek uygun olabilir.
*Kilo alım hızın 4, 5 ve 6.aylarda haftada ortalama 450 ile 700 grama çıkmalıdır. Yani ikinci 3 aylık dönem için toplam ortalama 5.5 – 6 kilo alınabilir.
*Son 3 aylık dönemde bebeğin kilo alımı hızlanacaktır ama seninki haftada 450 gram civarına düşebilir. Son 3 ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo kadar alabilirsin. Bazı kadınlar artık karın bölgelerinde yer kalmadığı için 9.ayda aynı kiloda kaldıklarını, hatta 1 kilo kadar verdiklerini görürler. (son ayda daha cok alınır dıyenlerın aksıne dıyetısyenler bu sekılde dıyor )

Bebek Plasenta Amniyon sıvısı Rahim Meme Dokusu Kan Hacmi Sıvı Yağ Depoları Toplam
3,5 kg.. 0,5 kg .........1 kg.............. 1 kg.......... 1 kg...............2 kg..... 2 kg .......3 kg......... 14 kg

buna göre bı bakın oldugunuz haftaya kadar ne kadar almıssınız ne kadara kadar alabılırsiniz. 2.trimesterdeyız 6 kg ya kadar normal denılıyor mesela ben sınırdayım suan. 2.trimesterin sonunda ise ılk trimesterle bırlıkte en fazla 7-8 kılo almıs olmak lazım en fazla. ben 5.800 grm aldım suan mesela kendıme hedef koydum 6 kg la kapatmak gıbı ama olmadı ne yapayım sımdı.Ki sen cok cok ıyısın bırde zayıf hamıle kalmıssın vucut endeksın buyuk ıhtımal 21 den azdır ve buna gore daha fazla bıle alsan sırıtmaz vucudunda.

Vucut endeksı 21 ort kıloda hamıle kalanlar ıcın gecerlı bır tablo herkes baksın bılınclensın nerde ne durumda görsun canını bosa sıkmasın
Çok taktigin yok ama artik her istedigimi yememeye dikkat edecegim abur cubur vs bebege yarari olacak gidalardan tuketecegim buda kilo korkum oldugu için degil bebegm saglikli beslensin 5 ayi geçtik allaha sukur 5kilo alinmiş çok dememesi lazimdi okadardami olmasin zaten 0.545 bebek suyuydu plezntasiydı derken bana bi kilo kalmadiki

Çok taktigin yok ama artik her istedigimi yememeye dikkat edecegim abur cubur vs bebege yarari olacak gidalardan tuketecegim buda kilo korkum oldugu için degil bebegm saglikli beslensin 5 ayi geçtik allaha sukur 5kilo alinmiş çok dememesi lazimdi okadardami olmasin zaten 0.545 bebek suyuydu plezntasiydı derken bana bi kilo kalmadiki
aynen kuzum bosver yanı kılo takıntın yoktur zaten zayıf bı kadınmıssın yararlı seyler tabıkı onemlı , ama cokta sey etmemek lazım yaa benım yegenımde gelınım haftada 3 gun hamburger yıyordu tek zararı kendıne kılo yag yokse bebege de kendıne de bı yararı yok.Abur cubura falan cok meyıllıysen cok sıklıkla yememeye calıs tabıkı ama yesende ne olacak ben bıraz rahat bır kafadayım bu konuda kendımde abur cubur cıps hıc yemıyorum nerdeyse ama asla yememem lazım dıye degıl canım ıstemıyor oyle cok fazla gercekten daha oncesınde kılo verme gırısımlerım verme asaması fln oldugu cınde baya bı uzaklastırmıstım kendımı ondan olsa gerek. her zaman tek felsefem Mutlu anneler Mutlu bebekler mutlu olun gerısını cokda seeyy etmeyın :D

Canim senin dr cildirmis...bende kisa surede 3 kilo aldin sandim..
Zaten zayifmissin... baska seye kafasi bozuktu herhalde...
Bende en son 2 hafta once gittim. 3 kg aldim basindan beri..super diyip yolladi dr.. kac aylik hamileyiz yani o kadardami olmasin..bebisler bile 30 cm yarim kilo oldu....

Canim senin dr cildirmis...bende kisa surede 3 kilo aldin sandim..
Zaten zayifmissin... baska seye kafasi bozuktu herhalde...
Bende en son 2 hafta once gittim. 3 kg aldim basindan beri..super diyip yolladi dr.. kac aylik hamileyiz yani o kadardami olmasin..bebisler bile 30 cm yarim kilo oldu....
Aynen öyle kuzum maşallah senin kilon daha iyi saglikli olsun bebişlerde

mevlut ıcın bızde kuran dagıtılır tabıkı buyuk olanlardan degıl :KK70: küçük cici kadıfe bazıları boyle guzel kumaslara sarılıyor fln guzel oluyor ama bakıceemmm :KK70:
Ben sana dün foto atacaktim
Unuttum bizim elti bebek mevludunde küçuk dualarin oldugu bir kuran ve tesbih yaptirmiş süslü bir sepette kuran okumasini bilenlere kurandan bilmeyenlere tesbih verdi o yaptigi için ben yapmak istemedim farklı olsun diye sen yapabilirsin daha anlamli ve daha şık kuzum

Eklentiler

• E3E13F27-D941-4BA3-B803-26F835AB4E69.webp
    E3E13F27-D941-4BA3-B803-26F835AB4E69.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 74
mevlut ıcın bızde kuran dagıtılır tabıkı buyuk olanlardan degıl :KK70: küçük cici kadıfe bazıları boyle guzel kumaslara sarılıyor fln guzel oluyor ama bakıceemmm :KK70:
Canim ben ogluma sunnet kurani okuttum orda puantiyeli canta icinde kokulu tesbih kucuk sureler içeren kitap dagittim ustunede etiket yapistirdi satici

Back
X