- 11 Mayıs 2013
- 411
- 435
- 103
Canim her zamn tedbirli olmak gerek en iyi sen kendi kendini ilorsin azda bekle gecmezse git derimKızlar hangi kasılmalar ciddiye alınmalı?
Ağrım sancım yok fakat karnım taş gibi oluyor sonra kendini salıyor takip ettim 10dk da bir oluyor ve çok düzenli yatım kalktım hareket ettim yarım saat gelmedi sonra yine başladı.. Hastanem çok uzak evde herkes uyuyor acaba ciddimi götürtürsemmi kendimi? Ağrım hiç yok yalancı kasılmamı ki acaba daha erken aynı zamanda..
Hangi haftalarda hangi isimlerin okunacağını bizlerle de paylaşırmısın canım? Allah kabul etsin inşamin canim insallah
yusuf suresini ali imran suresini insan sureaini okudum bir ibrahim surem kaldi okuyacagim hamişler icin sureler meryemi bilmiyordum onuda okuyacagim allahin izniyle canim her gece yatmadan insikak suresi bide bebegin haftasina gore allahin 99 isminden icinde var 34. Haftada misal el.aliyy 35. Haftada baskasi oyle onlarida okumaya calisiyorum
maşallah, bana da moral oldu valla bu söylediklerin, ben de umutluyum inş bu seferCanım ilki doğduğunda kaç haftalıkti? Benimki 41 haftalık 3800 doğdu doğum zordu zaten ilkler zor oluyor. Ikinci de 40 da doğdu 3600 du en kolay doğumum oydu 2-3 saatte doğum oldu gece kalmasam olur mu dedim tamam deyip çıkardılar. Ikinci doğum daha kolay olur hiç korkma. Normal ve kolay olur emin ol
Dördüncü oğlum geliyor. Ben doğumdan değil sonrasından korkuyorum. Inşallah güzel yetistirebiliriz hepimizherkes oyle dıyor ılkı 39+1 dogdu.. bakalım 3500-4 kılo arasıysa bende normal dusunuyorum ama 4 du gecerse acıkcası cesaret edemem masaAllah 3. cocugun mu :)
Peki koraspirini ne zaman keseceksinizİğneyi veren perinatolog tam doğum zamanının bilinmeyeceğini, normal dogumun mümkün ama aynı zamanda riskli olduğunu söyledi,öngörülemeyen yırtık oluşursa kanama riskli olabilirmiş sezaryen tercih etmemin daha mantıklı olacağini en azından tüm kanama alanlarının doktor kontrolünde olacağını söyledi hatta epidural yerine genel anestezi yaptır dedi, eger erken doğum veya bi aksilik olmaz ise ben sezaryen tercih edeceğim, normal doğuma teşvik eden doktorlarla da tanıştım ama perinatolog tüm riskleri söyleyince kararım kesinleşti illa normal olsun diye risk alamayacağıö sanırım
Zamanla sıklaşması gerekiyor canım. 5 dk ya 2dk ya iner. Yani hem düzenli hem sıklaşan ve seni uyutmayacak derecede şiddetli olmalı. Takip et eğer sıklaştı ise doktora git.Kızlar hangi kasılmalar ciddiye alınmalı?
Ağrım sancım yok fakat karnım taş gibi oluyor sonra kendini salıyor takip ettim 10dk da bir oluyor ve çok düzenli yatım kalktım hareket ettim yarım saat gelmedi sonra yine başladı.. Hastanem çok uzak evde herkes uyuyor acaba ciddimi götürtürsemmi kendimi? Ağrım hiç yok yalancı kasılmamı ki acaba daha erken aynı zamanda..
34. Haftada keseceğimPeki koraspirini ne zaman keseceksiniz
Iste riskli biraz belli haftadan sonra..anidende normal olabilir...Ben perinatolog ile iğneye başladım zaman zaman kendisinede kontrole gittim ama ikamet ettiğim şehirde olmadığı için sonra başka doktorla devam ettim. O doktor beni normal doğuma teşvik etti hatta süreci de çok basitmiş gibi anlattı, doğum zamanını az çok tahmin edeceğini söyledi benimde kanamayla ilgili korkularım olduğu için perinatologun fikrini almak istedim yine, oda tam tersini söyleyerek kesinlikle sezaryen dedi. Risk almaya gerek yok dedi. Doğumu kendisi yapacak olsa belki sezaryenci doktor işine öyle geliyo filan derdim :) ama durumdan hiç bi çıkarı olmadan uzun uzun tüm eksileri ve artıları anlattı son kararı kendin ver dedi. Bende şuan iyi bi sezaryenci doktor arayışındayım:)
Ben 2 3 kez yasadim..ama gidip gelen bisey degildi...yani atiyorum 20 dk gergin oluyodu kasiliyodu... sonra gecti..sonra 1 2 gun sonra tekrsr oldu..Kızlar hangi kasılmalar ciddiye alınmalı?
canım smdı nasılsın bn 19saat cektm 10dkda bırdı blıosun enson gittim hıcbısey olmadı kısıden kısıye gmre degısıyor aynızamanda agrı hıssedıp hıssetmemek sana suan kımse gıt gıtme dıyemez burda sen takıp et kendını ılık dus al eşinin yardımıyla hafıfler sonrasında sıkıntı yoksa ama dr.una danıs senın de bnm gb ılaca baslaman gerekebılır bunları engellemek ıcın belki de zor bıdurum gercekten ıyı takıp etmen gerek sen hendekte mıydın akyazı mydıKızlar hangi kasılmalar ciddiye alınmalı?
bu aksam burda baska topıkten yakın zmanda dogum yapan bır arkadasım bana kasılma 10dkda bır ben de yaşadım ama aradakı en buyuk fark gercek dogumkasılmasınde asla nefes alamıyorsun fılmlerdekı gb nefes almaya calsııyosn her sanoye dedı o enbelirgin şeymiş geneldeBen 2 3 kez yasadim..ama gidip gelen bisey degildi...yani atiyorum 20 dk gergin oluyodu kasiliyodu... sonra gecti..sonra 1 2 gun sonra tekrsr oldu..
Simdi nasilsin.
Bana 35e kadar kullan dedi doktorum banada biraz geç geldi zaten belim ağrıyor hafif kasilmalarim da var gibi bilmiyorum kafam karisik34. Haftada keseceğim
Şuanda kesildi canım ama sıklıkla geldi ve gitti sanırım hazırlayıcı kasılmalar bekliyorum birdaha olursa gidicem hemen hastaneye neolur neolmaz..Ben 2 3 kez yasadim..ama gidip gelen bisey degildi...yani atiyorum 20 dk gergin oluyodu kasiliyodu... sonra gecti..sonra 1 2 gun sonra tekrsr oldu..
Simdi nasilsin.
canım smdı nasılsın bn 19saat cektm 10dkda bırdı blıosun enson gittim hıcbısey olmadı kısıden kısıye gmre degısıyor aynızamanda agrı hıssedıp hıssetmemek sana suan kımse gıt gıtme dıyemez burda sen takıp et kendını ılık dus al eşinin yardımıyla hafıfler sonrasında sıkıntı yoksa ama dr.una danıs senın de bnm gb ılaca baslaman gerekebılır bunları engellemek ıcın belki de zor bıdurum gercekten ıyı takıp etmen gerek sen hendekte mıydın akyazı mydı
aynen canım bılıyorum yıne de bır 30dk fln var meesafe ama korkma Allahın ıznıyle dogum hemen baslamıyor dogum baslama eylemınden oncekı surec de uzun bır surec endıse etme sıklastıgını anladıgında sakince cıkarsınız yola acele etmeden haberdat et bızlerı de aklım sende kalır bakBen karasu yarafındayım canım ferizli bilirmisin?
Ya neyim ciddi neyin olmadığını insan kestiremiyor ya işin zor kısmı bu aslında hiç böyle panik biri değilimdir ama söz konusu başka bir can daha olunca insan nekadarda endişe ediyormuş biraz gevşedim sanki bekliyorum tetikte tekrardan olursa hiç beklemeden basıp gidicem konağa.. Şükür bebeğim de oynuyor şuanda
Canım 32 33. Haftalarda benimde çok oldu magnezyum içtim 3 gün rahatladım şimdi o kadar sık olmuyorKızlar hangi kasılmalar ciddiye alınmalı?
Oh bizimkide eve misafir getirdi onlara hizmet ettimKimseye yük olmak istemiyorum ben eşime de yük olmak istemiyorum kendi işimi kendim görebilmek istiyorumBugün eşim bütün camları sildi perdeleri yıkadık taktı evi süpürdü sildi her yeri bana da sürekli sen geç uzan sen geç uzan deyip durdu ben gene ağlamaya başladım yük oluyorum sana diye şimdi de geçti yemek hazırlıyor mutfakta ben ayak altında durmayayım diye sen duşa gir biraz rahatla diye soktu zorla banyoya
Ben diyemezdim kuzum diyebileceksen baştan goster sertligini ay insallah cokheh işteee bu benı dellendiriyorrrr vallahı lohusa psık cıkamam uzunnsure ama herkesın çat çat haddını bıldırırm benımnkurallarım olcak bole yapmaynnyapmcm fln.dıcem.umrumda da olmaz kımse bıdaha yapsınlar bdha derım surekl6 ınıp cıkcaklar yoksa en sevmedıgım.ley mıçmıçlık tartısırm gerekırse tuzlamaya hele bır kalsınlar yanarlar netttt
Valla kuzum ben hep duydugum 300 ile 500 arasinda eksik cikmis hep sonucta sen sez istiyorsun 4 de olsa uzeride olsa karnindan gelecwgi icin sana bir zarari olmucak ayrica bir tanidik 4200 dogdu bebek sonra dogum sisligi indi icin zayifladi bebek sonra yine toparladi aama hic demezsin bu 4kilo diye okadar miniklerki neresinden tutacagini sasiriyor insan ama sakin ol her doktor farkli diyor olcumunu biz kilosunu iki saat arayla baktilar iki farkli doktor herseysi degisik cikti gunu kilosu karin cevresi falan 200gramfazla cıktıkları olmuyır ozman sanırım ? nasıpse yarın ssehır hastanesıne gıdıcem orada normalde daha kılolu cıkıyordu eger aynı sekılde kılo almamıssa dedıgın gıbı beklıyecegım herseyın hayırlısı olsun canım yaklastıkca ıyıce ınsan bı tuhaf oluyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?