Merhaba forumda eski üyelerdenim. Oğlum hızlı kilo aldı. Elimde Sleepy 1 no 5 paket (40'lı her paket) bez var. Hepsini 80 liraya kargo benden vereceğim. İlgilenen olursa piyasa fiyatının çok altında maksat elimde kalmasın. Tanesi 33 kuruşa geliyor.
Nöbete başladık yine, gündüzleri harıl harıl uyuyan bebeğin gece gözleri faltaşı kesiliyor. 80 cc süt sağdım verdim, doymuş olması lazım ki birazını çıkardı ardından hıçkırmaya başladı.. Ama hala yatırınca ağlayıp ellerini yemeye çalışıyor anlamıyorum gece ne oluyorsa böyle
Nöbete başladık yine, gündüzleri harıl harıl uyuyan bebeğin gece gözleri faltaşı kesiliyor. 80 cc süt sağdım verdim, doymuş olması lazım ki birazını çıkardı ardından hıçkırmaya başladı.. Ama hala yatırınca ağlayıp ellerini yemeye çalışıyor anlamıyorum gece ne oluyorsa böyle
ben de aynı kanıdayım canım. özellikşe kadındogum konusunda erkekten yanayım 2. bebegım olursa tekrar sedat beye gıderım emınm.:) Eşim de cok sevıyor kendısını
Aynen, onu da çok araştırarak gitmiştim, eşim de tanıyınca başkasına gitme hıc dedi. Ikinciyi de yaş farkı çok olmadan istiyordum ama mecburi sezaryen olması planları suya attı malesef.
Kucucuk bi kilitli igne o tersindeki yuvarlak yerle cekti.ben cesaret edemem valla. Oynar başlıklı kızım çünkü. Kafa hıc durmuyor Aspirator almistim ben ama nezle ya da grip olmadikca kullanilmamasi gerekiyormus
Merhaba size tum tecrubelerimi paylasayim. Benimde sutum 4. Gun geldi. Hatta sagmaya kaltigimda 1 damla bile gelmiyordu. Cok stres yaptim mama vermeye calistim sukur ki almadi. 4. Gun sonunda sut artarak gelmeye devam etti. Sutun geldigini bagrimda yanma oldugunda anliyorum. En iyi sut yapan seyin uyku oldugunu anladim. Ama sikinti suki bize hastanede her 2 saatte bir uyandir emzir dediler. Bebegi emzir 30 dk. Altini bezle 30 dk kaldi 1 saat uyutmaya calis vs. Mantikli bir sistem olamdigini anladim. Bebegime istedigi kadar uyumasina izin veriyorum , bu sayede bende uyumak icin daha cok firsatim oluyor. Hatta oyleki bugu 100 ml sagdim. 2 saat kuralina karsiyim. Ama suanda bebek ne zaman emmek isterse meme verin ona birsey demiyorum. Fakat uyuyan bebegi uyandirmak yaptigim en buyuk hataymis sut gelsin diye sizede tavsiye etmem. Hicbir ulkede bebegi uyandir emzir diye bir kural yokmus. 2 saat kurali da yokmus. 4 gun hicbirsey ememeyen 20 gunluk bebegim son 2 haftada 1 kg aldi. Demekki cok stres yapilmamali
Valla canım ben uyandiramiyorum zaten. Bazen saatlerce memede kalıyor. Bazen de bir uyuyor ne yapsak uyanmıyor. Sağlık odağındaki ebe olmaz öyle çok emmiş olsa da 2 saat sonra uyandır dedi ama uyanmıyor ne yapayım. Burnunu sıkıyorum, topuğuna vuruyorum. Kaldırıp dolastiriyorum ama yok. Bazen 4-5 saat uyuyor. Pes ettim ben de bırakıyorum uyuyor. Başta kendimi kötü hissediyordum bi çocuğu gerektiği gibi besleyemiyorum diye ama şimdi böyle kabullendim. O ne zaman isterse. 2 gündür memede yaşıyor. Şimdi uyur uzun uzun :)
Kızlar bızde 20 gunluk olduk uc gundur gaz sancıları var. Cok zor oluyorms cıdden kıvranıp duruyor. Kuvezden cıktıgında rahattı sımdı huzursuzlandı yavrucagım.
Kaynanam bizde, o da zırt pırt yok ablan çok iyi anlıyor yok oğlum iyi anlıyor cocuga bakmaktan dıyor. Ben emzirip koyuyormusum kenara masaj yapmıyor , oynamıyormusum bebekle , guzel konusamıyormusum
On senedır bebek gormemısım ılk cocugum ne yapayım kı emzırıp gazını çıkartmakla gecıyor zaman bırde sut olsun dıye fırsat olursa bırseyler yemekle
Su bır kac ayı atlatalım da rahatlarız inşallah bebekler de buyumus olur
Ilk cocugumda basima geldi canim sariligi vardi ama hastaneye yatacak kadar değildi degerini hatirlamiyorum dr kontrole gittiğimizde korkulacak bisey yok 4. Aya kadar surer sonra gecer kendiliginden demisti tekrardan kontrole falan cagirmiyolar zaten
Merhaba size tum tecrubelerimi paylasayim. Benimde sutum 4. Gun geldi. Hatta sagmaya kaltigimda 1 damla bile gelmiyordu. Cok stres yaptim mama vermeye calistim sukur ki almadi. 4. Gun sonunda sut artarak gelmeye devam etti. Sutun geldigini bagrimda yanma oldugunda anliyorum. En iyi sut yapan seyin uyku oldugunu anladim. Ama sikinti suki bize hastanede her 2 saatte bir uyandir emzir dediler. Bebegi emzir 30 dk. Altini bezle 30 dk kaldi 1 saat uyutmaya calis vs. Mantikli bir sistem olamdigini anladim. Bebegime istedigi kadar uyumasina izin veriyorum , bu sayede bende uyumak icin daha cok firsatim oluyor. Hatta oyleki bugu 100 ml sagdim. 2 saat kuralina karsiyim. Ama suanda bebek ne zaman emmek isterse meme verin ona birsey demiyorum. Fakat uyuyan bebegi uyandirmak yaptigim en buyuk hataymis sut gelsin diye sizede tavsiye etmem. Hicbir ulkede bebegi uyandir emzir diye bir kural yokmus. 2 saat kurali da yokmus. 4 gun hicbirsey ememeyen 20 gunluk bebegim son 2 haftada 1 kg aldi. Demekki cok stres yapilmamali
Cnm çıkarma çok nadir oluyor sık emzirmeye çalısıyorm sütümde yeni geliyor zaten yarın kontrolumuz var bakalım ne dicek dr
Bana Dr ilk gün için 160 gr çok fazla vermiş dedi hatta ertesi gün tekrar kontrol istedi ama o zaman vermemişti çıkardılar hastaneden memeden sonra mama takviyesi yap dedi ama mama yediğinde çok huzursuz oluyor çözemedim henüz olayını yarın belli olucak bakalım
Sağol cnm çok teşekkür ederim inşallah alır tekrar kilosunu kuzum
Bizimki 200gram verdi doktor normal cok vermemis iyi dedi kac kilo dogduysa minigin yuzde onu hesapla okadar vermesi normal ustu fazla olurmuş senin doktor neden cok dediki