Bi anda geliverir insallah seninki yerini cok cok sevdi :))❤Merhaba canım. Şimdi çıktım doktordan. Hislerimde yanıldım sanırım canım. :) Ben galiba Şubat annesi olacağım. Doktorum 2 cm açıklık ve yumuşama var dedi. Nstde sancılar düzene girmiş. Ama yarini bekleyelim suni sancı vermeyelim dedi. Su konusu da yanılttı beni ilk dogumumu suyla yapmış olmama rağmen. Doktora geldim su resmen durdu akinti çok yoğun bebeğin suyu da gayet iyi dedi ben şok. Resmen dogurcam diye ciktim evden simdi paşa paşa eve dönüyorum
Cok iyi anliyorum seni ya. Benim de moralim bozuluyor sariligi ilerledi mi ac mi biraktim. Her gun uyuyan çocuğu uyandirmak da koyuyor yazık cogunlukla uyurken de emmiyor benim kuzu. Altini ac rahatsiz et uyandir.
Canım hayırlı olsun gözünüz aydın olsun. Maşallah bebeğine
DÜn baktığımda gözleri daha açık sarıydı. Yüzü daha koyu sarıydı ne olacak bilmiyorum sanki hiç gitmeyecek gibi bu sarılık moralimi çok bozuyor. Bir arkadaşımın annesi bebeğe altın tak banyo suyunada altın koy dedi onu deneyeceğim. Sarıörtü falanda örtüyorum ama nafile. İnşallah bir an önce normale dönerler, senin bebeğin kendi kendine uyanmaya başladı mı.
Bende 2 saatte bir emziriyorum fakat geceleri kuzuüım ve ben çok zor uyanıyoruz ne olacak bilmiyorum
Kızlarrr iyi bir gün bizimle olur inşallah. Sarılık yüzünden kızımı 2 saatte bir emziriyorum. Doktor 10 dk sağ göğüs, 10 dk sol gögüs, yine isterse 10 dk daha sağ göğüs dedi. Fakat bizdeki sıkıntı kızım hangi göğüsle başlarsa onunla bitiriyor. Diğer gögüsüme geçiş yapmıyor. İlk memeyi bıraktığında diğerini almıyor. Diğeri ile başlarsa da öbür memeyi almıyor. Normalde tek verdiğimde iki memeyide emiyor. Bazen 10 dk bazen 20 dk bazen de 40 dk aynı memeyi emiyor. Doktora söylediğimde ise 10 ar dk emzir diyor. Siz nasıl bir düzen kurdunuz kendinize acaba
Ben genelde tek memeden emziriyorum suyu proteini hepsini alsin diye. Benim ebeler de tek gogus dedi bana zaten
Cok iyi anliyorum seni ya. Benim de moralim bozuluyor sariligi ilerledi mi ac mi biraktim. Her gun uyuyan çocuğu uyandirmak da koyuyor yazık cogunlukla uyurken de emmiyor benim kuzu. Altini ac rahatsiz et uyandir
Ben de sari ortu ortuyorum. Altini bilmiorum canim. Sekerli su diyen var seytan diyor iciriver. Her Gün vucuduna güneş isigi dediler kis vakti güneş yok. Olsa da çocuğu nasil cikarayim kis gunesine.
Kendi kendine bazen uyaniyor ama gaz sancisina. Hic acikip da uyandigini bilmiyorum. Hatta dun gece alarmi yanlis kurmusum bi kalktim uc saate yaklasiyor benim ki hala uyuyor.
Kızlar ebebkteki malt içeceklerini deneyen var mi?
Canim ben hep tek taraftan emziroyorum. Oglumda da bu şekildeydi. Ilk defa duyuyorum bu 10 olayını...
Tek tek alıntılamayadım ama çok zor geçti 12 saat sancı çektim en son Dr geldi açılma devam etmedi ben sezeryan istedim 21.58 de dünyaya geldi miniğim aynı benilk emmeyi de aldı şükür ikimiz de iyiyiz Allah düşmanımın başına vermesin o sancıları
Kizlar gecmis olsun,gule gule büyütün bebeginiziIyi dilekleriniz ve dualarınız için sağolun. Çok zor oldu sancı gitti suni sancı verildi. Sabah 6da doğdu. 40. Haftasında 4100gr. Şimdi ikimizde iyiyiz.
Oof soğan yemiştim salatada vardı annem süt yapar dedi bastı soğanı.. sanırım bizde gazı o yaptıBende ayni durumdayim uyumuyor kucakta bile aglio alti temiz karni tok gaz da cikartiorum ama aglayip duruyor bacalari kendine cekip cekip. Simdi sicak su torbasi koydum ayagina azcik uyuyo ondan mi denk mi geldi bilmiyorum
Masaj da yaptım geceden beri uğraşmadığım kalmadı sabah anca kendi kendine çıkartabildi
Canım benim kızım da ilk doğduğunda memeyi alamıyordu. Yaklaşık 10 gün kadar silikon uç ile emzirmeye devam ettim sonrasında göğüs ucu iyice çıkmış oluyor o aralar silikon ucu çıkarıp göğsümü dayadım hep ağzına ve artık uçsuz alabiliyor. Biraz kavga dövüş oluyor tabi alana kadar ama pes etmedik sonunda başardık. Sen de böyle yapabilirsin bir dene istersen. Geceleri de gün içinde süt sağıp bir kereliğine biberonla veriyorum geceye kadar sütüm azalıyor sanırım doymuyor çünkü.. Mama takviyesi vermemek adına her emzirme sonrası göğüslerimi sağıp iyice boşaltıyorum bazen çok az çıkıyor bazen baya çıkıyor ama en azından sütümün yetmediği yerde sağmış olduğum sütü veriyorum mama yerine.Merhaba güzel anneler. Bende aylardır konunuzu okuyorum. İlk bebeğim ve buradan çok şey öğrendim. 14 ocak ta güzel kızımı kucağıma alarak annelik duygusunu bende tattım . 39+1de sezaryenle 3820 gr 54cm doğdu.. ufak bir sarılık atlattık onun dışında sağlığımız yerinde şükür. Ancak kızım beni emmiyor. Sanırım biberona alıştı. Uyanmak üzereyken 5 10 dkka emiyor onuda silikon uçla alıyor. Uyandığı an çıkarıyor. Veee avazı çıktığı kadar bağırıyor. Sağıp veriyorum. Arada mama takviyeside yapıyorum çünkü sütüm yetmiyor. Emmeye nasıl alıştırabilirim önerilerinize ihtiyacım var..
Bizimde sarılığımız vardı. Çok yüksek değildi ama bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Şekerli su yerine bir tane hurmayı bir çay bardağı suda bekletip günde 1-2 kaşık verdik. Faydası oldu mu bilmiyorum ama bizim sarılığımız geçti şükür.Cok iyi anliyorum seni ya. Benim de moralim bozuluyor sariligi ilerledi mi ac mi biraktim. Her gun uyuyan çocuğu uyandirmak da koyuyor yazık cogunlukla uyurken de emmiyor benim kuzu. Altini ac rahatsiz et uyandir
Ben de sari ortu ortuyorum. Altini bilmiorum canim. Sekerli su diyen var seytan diyor iciriver. Her Gün vucuduna güneş isigi dediler kis vakti güneş yok. Olsa da çocuğu nasil cikarayim kis gunesine.
Kendi kendine bazen uyaniyor ama gaz sancisina. Hic acikip da uyandigini bilmiyorum. Hatta dun gece alarmi yanlis kurmusum bi kalktim uc saate yaklasiyor benim ki hala uyuyor.
Canım benim kızım da ilk doğduğunda memeyi alamıyordu. Yaklaşık 10 gün kadar silikon uç ile emzirmeye devam ettim sonrasında göğüs ucu iyice çıkmış oluyor o aralar silikon ucu çıkarıp göğsümü dayadım hep ağzına ve artık uçsuz alabiliyor. Biraz kavga dövüş oluyor tabi alana kadar ama pes etmedik sonunda başardık. Sen de böyle yapabilirsin bir dene istersen. Geceleri de gün içinde süt sağıp bir kereliğine biberonla veriyorum geceye kadar sütüm azalıyor sanırım doymuyor çünkü.. Mama takviyesi vermemek adına her emzirme sonrası göğüslerimi sağıp iyice boşaltıyorum bazen çok az çıkıyor bazen baya çıkıyor ama en azından sütümün yetmediği yerde sağmış olduğum sütü veriyorum mama yerine.
Arada memeyi veriCanım benim kızım da ilk doğduğunda memeyi alamıyordu. Yaklaşık 10 gün kadar silikon uç ile emzirmeye devam ettim sonrasında göğüs ucu iyice çıkmış oluyor o aralar silikon ucu çıkarıp göğsümü dayadım hep ağzına ve artık uçsuz alabiliyor. Biraz kavga dövüş oluyor tabi alana kadar ama pes etmedik sonunda başardık. Sen de böyle yapabilirsin bir dene istersen. Geceleri de gün içinde süt sağıp bir kereliğine biberonla veriyorum geceye kadar sütüm azalıyor sanırım doymuyor çünkü.. Mama takviyesi vermemek adına her emzirme sonrası göğüslerimi sağıp iyice boşaltıyorum bazen çok az çıkıyor bazen baya çıkıyor ama en azından sütümün yetmediği yerde sağmış olduğum sütü veriyorum mama yerine.
Memeyi de veriyorum arada canım ama onunla napacağını hiç bilemiyor dilini sürüyor ama emmiyor silikon uçlada sadece uyku mahmurluğunda emiyor sonra çıkarıyor bir daha almıyor sağıp vermek zorunda kalıyorum ama sağdığım sütde yetmiyor.Canım benim kızım da ilk doğduğunda memeyi alamıyordu. Yaklaşık 10 gün kadar silikon uç ile emzirmeye devam ettim sonrasında göğüs ucu iyice çıkmış oluyor o aralar silikon ucu çıkarıp göğsümü dayadım hep ağzına ve artık uçsuz alabiliyor. Biraz kavga dövüş oluyor tabi alana kadar ama pes etmedik sonunda başardık. Sen de böyle yapabilirsin bir dene istersen. Geceleri de gün içinde süt sağıp bir kereliğine biberonla veriyorum geceye kadar sütüm azalıyor sanırım doymuyor çünkü.. Mama takviyesi vermemek adına her emzirme sonrası göğüslerimi sağıp iyice boşaltıyorum bazen çok az çıkıyor bazen baya çıkıyor ama en azından sütümün yetmediği yerde sağmış olduğum sütü veriyorum mama yerine.
Bebeğinde dil bağı olabilir mi cnm? Bazı bebekler dil bağı ile doğuyor alamıyor memeyi, alsa da doymuyor vs..Arada memeyi veri
Memeyi de veriyorum arada canım ama onunla napacağını hiç bilemiyor dilini sürüyor ama emmiyor silikon uçlada sadece uyku mahmurluğunda emiyor sonra çıkarıyor bir daha almıyor sağıp vermek zorunda kalıyorum ama sağdığım sütde yetmiyor.
Bilmiyorum ki cnm nasıl anlaşılır dil bağı olduğu.Bebeğinde dil bağı olabilir mi cnm? Bazı bebekler dil bağı ile doğuyor alamıyor memeyi, alsa da doymuyor vs..
Dilinin altına bak cnm internetten de araştırabilirsin dilin ön alt kısmında bağ oluyorBilmiyorum ki cnm nasıl anlaşılır dil bağı olduğu.
canım hiç korkma. bizim de oldu 2hafta once falan bıkackez. göz muayenemiz olduğunda doktorumuz söyledı gecen hafta. genelde her bebekte olurmus göz pınarında tıkanıklık 1yıl ıcınde duzelırmiş günde 3kez 10ar kez burnu ıle gözarasına oval şekilde masaj yapmamı soyledı. bunu yapıcaksın duzenlı olarak coknormal bısey ve bebek şampuanını suyla syreltıp alt kırpık dıpkerını guzelce sıl dedi bunları uygula derim. bızım bıdaha capak olmadı ama ben yne de masaj yapıyorum. yaptıgın masajlar ıse yarayacaktır
Teşekkür edermAtes vs tas gibilik de var mi mastisit mi acaba kuzum. Yoksa bugun yeni arastirdigim bi konu oldu pamukcuk onda da olabiliomus. Yada hic bisi yok bilemiyoruz kitakip et kendini ins bisey yoktur ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?