2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar biri burada yazmisti hepatit asisi ile ilgili... ben de aradim saglik ocagini haftaya sali carsamba arayin tekrar dedi. Ben de cuma gunu bir ayi doluyor diye özelde yaptirayim geç kalmiim dedim. Özel hastane biz yapmiyoruz dedi siz bekleyecek mısınız

Allah Allah nasıl iş bu yaa. Öğleden sonra arayıp soracağım ben de. Yarın aşımız vardı. Olmazsa özelde bulup yaptırırım

Oy oy.. doğumdan beri annanem kalıyor benimle.. 80 yaşında.. eşim zorla getirdi yok küserim yok biraz bizde kal diye baskı yaparak sonra da askere gitti.. giderken de “ben dönene kadar gitmek yok bak küserim” dedi.. ve sonuç 3 haftadır annanemin her şeye karışmasıyla mücadele ediyorum. Çocuk bazen saat başı uyanıyor, yok bu çocuk doymuyor. Yok sütün yetmiyor. Bebeğim gazlı, her çocukta olabileceği gibi.. Yok üşütüyormuşum.. Hayır bir de elinden bir iş de gelmiyor yaşı itibariyle bir de ona özel hizmet yapmak zorunda kalıyorum. Sabahları kendi kahvaltımı basitçe geçiştirebilecekken o var diye çaya kadar demlemek zorunda kalıyorum.. Bebek çok bez harcıyormuş eski kumaş bezler yok muymuş onu koyayımmış.. Ay daha neler neler :KK43: yaşlı olduğu için sabrediyorum kibarca haklısın diyip geçiştiriyorum.. Eşim başıma sardı gitti :sinirli::sinirli:

Ahh canım yaa, işin çok zormuş. Yaşlılar ekstra konuşuyor bu konuda gercekten. Sabretmekten baska yapacak bir şey yok. Benim annem de böyle konuşuyordu, onunla konuştum beni etkiliyorsun yapma diye ama anneanne ile konuşsan anlamaz. Eşin askerden dönünce gider de rahat edersiniz inşallah. Zaten son hafta falan galiba di mi bu celp için

Allah Allah nasıl iş bu yaa. Öğleden sonra arayıp soracağım ben de. Yarın aşımız vardı. Olmazsa özelde bulup yaptırırım
Ben iki ozel hastane aradim biri yapmiyoruz dedi. Oburu siz asiyi getirin biz yapariz dedi. Asiyi eczaneden mi alcam nerden bulcam e asiyi bulduktan sonra saglik ocaginda yaptiririm zaten:D

Ben iki ozel hastane aradim biri yapmiyoruz dedi. Oburu siz asiyi getirin biz yapariz dedi. Asiyi eczaneden mi alcam nerden bulcam e asiyi bulduktan sonra saglik ocaginda yaptiririm zaten:KK70:

Hahahaha muz cumhuriyeti olduk yaa resmen :KK70: sağlık ocaği yok derse doğum yaptığım hastaneye sorucam. Mesaj atmışlar gelin burda yaptırın diye

kızlar 2 gündür biraz ekşisi domatesi boll salata yedim bugün oglum pişik olmuş ama hafif de dışkısı sulu gibi ondan olabilir mi?
ne yiyecegimi şaşırdım valla

Canım sorunca beni etiketlermisin ne diyecekler merak ettim. Türkiye genelinde böyle dedi çünkü. Değilse aşıyı bulmak için araştırma yapıcam
Bizim sağlık ocağı hiç öyle birşey demedi aşıları vardı. Bu aşımızı özel dr mua yaptırdım. Doktorumuzda herhangi birşey demedi.

:ukala::ukala:
Hayirli olsun canım:) benim annem her seyi sut yetmiyora bagliyor ya...
- çocuk gece agladi karnini cekiyordu anne
- sutun sulu mu acaba yetmiyor belki de arada mama versen

-napsin iste 1 saat olcak bakiniyor boncuk boncuk
- sutun mu yetmiyor acaba mama ver

- bu çocuğun gözleri hala hafif sari sutun yetmiyor galiba mama mi versen :KK70:
Bende de var öyle bir anne. Bebeğin bezleri çok çişli bu ara çok mu su içiyorsun aç mı kalıyor.Boğazımla meme arasında bir musluk var sanki direk oraya gidiyor anlatamadım sütün zaten yüzde 87si su tabiki çiş çok olcak. Ağzına battaniye deysin hemen aranıyor aaa aç bu çocuk:ukala:

Merhaba Ocak anneleri,

Ben Şubat annelerindenim, önerinize ihtiyacım var.

2 Şubat cumartesi günü sezaryen ile doğum yaptım, sütüm başta az az geldi ama hala doğru düzgün gelmiyor dolayısıyla emziremiyorum :KK43:
dün taburcu olup eve geldik, hemen sıcak su ile uzun bir duş aldım, humana still çay içiyorum dünden beri, komposto her gün içiyorum, tahin helvası yiyorum ve bol su içiyorum ama maalesef hala sütüm gelmedi.
Elimle sağınca şeffaf süt bazen geliyor bazen o bile gelmiyor. Hastanede mamaya başladık mecburen, arada göğüsler uyarılsın diye emzirmeye çalışıyorum veya sağmaya çalışıyorum.
Kızım çok iştahlı ama süt olmayınca çekip çekip ağlıyor çook üzülüyorum, sarılıktan korktuğum için mama veriyorum.

Moralim çok bozuk, belki sizlerde de bu sorunu yaşayan ve çözen arkadaşlar vardır diye önerilerinizi size de danışmak istedim.
Benim tam olarak gelmesi 4-5 günü buldu. Sütüm gelmiyor yetmiyor diye hiç kendini üzme bol bol bebeğini memede tut. Ben saat bası aç olmasada emzirdim. Mamaya gerek kalmaz insallah

Oy oy.. doğumdan beri annanem kalıyor benimle.. 80 yaşında.. eşim zorla getirdi yok küserim yok biraz bizde kal diye baskı yaparak sonra da askere gitti.. giderken de “ben dönene kadar gitmek yok bak küserim” dedi.. ve sonuç 3 haftadır annanemin her şeye karışmasıyla mücadele ediyorum. Çocuk bazen saat başı uyanıyor, yok bu çocuk doymuyor. Yok sütün yetmiyor. Bebeğim gazlı, her çocukta olabileceği gibi.. Yok üşütüyormuşum.. Hayır bir de elinden bir iş de gelmiyor yaşı itibariyle bir de ona özel hizmet yapmak zorunda kalıyorum. Sabahları kendi kahvaltımı basitçe geçiştirebilecekken o var diye çaya kadar demlemek zorunda kalıyorum.. Bebek çok bez harcıyormuş eski kumaş bezler yok muymuş onu koyayımmış.. Ay daha neler neler :KK43: yaşlı olduğu için sabrediyorum kibarca haklısın diyip geçiştiriyorum.. Eşim başıma sardı gitti :sinirli::sinirli:

Yani suan tam ihtiyacin olan sey ekstra birine hizmet etmek ve olumsuz konusmalar duymakti dimi esin niye Boyle bir sey yapti anlam veremedim bide senin anneannen:/ bence Sen kibarca gitmesini soyle

Merhaba Ocak anneleri,

Ben Şubat annelerindenim, önerinize ihtiyacım var.

2 Şubat cumartesi günü sezaryen ile doğum yaptım, sütüm başta az az geldi ama hala doğru düzgün gelmiyor dolayısıyla emziremiyorum :KK43:
dün taburcu olup eve geldik, hemen sıcak su ile uzun bir duş aldım, humana still çay içiyorum dünden beri, komposto her gün içiyorum, tahin helvası yiyorum ve bol su içiyorum ama maalesef hala sütüm gelmedi.
Elimle sağınca şeffaf süt bazen geliyor bazen o bile gelmiyor. Hastanede mamaya başladık mecburen, arada göğüsler uyarılsın diye emzirmeye çalışıyorum veya sağmaya çalışıyorum.
Kızım çok iştahlı ama süt olmayınca çekip çekip ağlıyor çook üzülüyorum, sarılıktan korktuğum için mama veriyorum.

Moralim çok bozuk, belki sizlerde de bu sorunu yaşayan ve çözen arkadaşlar vardır diye önerilerinizi size de danışmak istedim.

İlk bi kaç gün öyle oluyor canım. Telaşlanma. Mama takviyesi yap sütün gelene kadar. Ama mümkün olduğunca emzirmeye çalış. Emzirdikçe gelir artar. Benim de buradakilerin çoğunda da böyle oldu . Başlarda az geliyor çoğunlukla

Emzigi uyurken düşürdü mü düşürdüyse aranip agladi mi merak ettim 2 3 saatin sonunda zaten acikiyorlar aglarlar da onun oncesiydi sorum
Bende emzik verecegim korkumdan veremiyorum:) dalip uykuya düşürüp dk basi aranir diye
Canım emziği ağzına minik bir yastıkla destekledim öyle emdi emdi daldı sonra ağzından ben aldım.. Öteki türlü düşürüyor sonra dediğin gibi aranıp huysuzlanıyor

Benim kayınvalidemde bugün Kayseri’den bebeği görmeye gelecekler 1 hafta kalacaklar. Bakalım ben ne yapacağım neler yaşayacağım. :) zaten kv ile anlaşamıyoruz . Hem ben anneme katlanamadım gitsin diye gözüne baktım :)) lohusa iken kv yi nasıl çekicem. Düzen üstüne düzen olmuyor maalesef
Çok zor cnm.. Annem geldi kaldı 2 hafta o varken iyi oluyordu evi süpürüp kahvaltı hazırlayıp yemekleri yapıyordu ama şimdi o yok annaneme de bakmak zorunda kaldım hem bebek hem ev işi hem yemek hem annane olunca arada tepem atıyor çıldıracak gibi oluyorum ama işte... mecbur sabretmek zorundayız

Ahh canım yaa, işin çok zormuş. Yaşlılar ekstra konuşuyor bu konuda gercekten. Sabretmekten baska yapacak bir şey yok. Benim annem de böyle konuşuyordu, onunla konuştum beni etkiliyorsun yapma diye ama anneanne ile konuşsan anlamaz. Eşin askerden dönünce gider de rahat edersiniz inşallah. Zaten son hafta falan galiba di mi bu celp için
Aynen annane olunca ne desen alınıyor. Bebeği emanet de edip iş yapamıyorum ayakta zor duruyor ama ona rağmen sürekli bebeği kucaklamaya çalışıyor :( elinden almaya kalkınca da küsüyor bana güvenmiyorsun diye :KK12: Aynen şubatın 15inde dönecek gelsin gönderecem annaneyle birlikte memlekete az yalnız kalmaya ihtiyacım var :işsiz:

Kizlar sütünü sagan var mi? Bir göğüs ucum diğerinden daha küçük bebek o göğsümü tam kavraamıyor dk larca cebellesiyiruz ter icinde kalio yavrum. Dayanamayıp diger.memeyi verince rahatlıyor. O göğsüm tam boşalamıyor bi turlu. Lansinoh ün elektrikli pompasını almıştım kullansam sutum artar mi azalır mi?

Yani suan tam ihtiyacin olan sey ekstra birine hizmet etmek ve olumsuz konusmalar duymakti dimi esin niye Boyle bir sey yapti anlam veremedim bide senin anneannen:/ bence Sen kibarca gitmesini soyle
Erkek kafası değil mi işte kot kafalar öyle ince düşünür mü. Bir de giderken annanemi tembihledi gidersen evine gelmem diye. Annanemin de işine geliyor burda herşey hazır kahvaltı yemek ev sıcak vs.. Kendisi yalnız yaşıyor evde doğalgaz yakmaya acır buz gibi evde oturur vs.. Eşimi bahane ediyor o da söz verdim gidemem o gelene kadar diye. Kendi annem geldi bizimle 2 hafta kaldı o da beni köşeye çekip annaneni gönderelim bak buraya yerleşir benden demesi dedi.. Kendi annesi hakkında diyor düşün yani :( Ekmek almaya gittim az önce dolaptan kahvaltılıkları bile çıkarıp masaya koymamış her şey hazır halbuki diyorum ya alıştırdık biraz da. Eşim burdayken ona özel hürmet gösteriyodu yok çay demlemeler yok annaneye özel tatlı almalar.. Gider mi gitmez tabi ki uğraşıp duruyorum işte...

Kızlar Ben 2019 Haziran Annelerindeyim normalde.
Plasenta akreata teşhisi kondu.

Buradaki cibi35 cibi35 de aynı teşhis varmış. Ne yaptı bilginiz var mı?

Canım geçmiş olsun öncelikle. Benim lekelenme 28.haftada başladı sonra git gide kanamaya döndü. 1 hafta arayla 2 defa hastaneye yattım en son 1 hafta kaldım ve 34.haftada sezeryana aldılar. Çok şükür rahim ve meshane etkilenmedi ama kuzum 9 gün kuvezde kaldi. Şimdi çok şükür ikimizde iyiyiz. İnşallah sende kolaylıkla atlatır sağlıcakla kucaklarsin yavrunu. Sana tavsiyem ihmal etme en ufak lekelenmeni bile hemen acile git bu arada istanbuldaysan Zeynep Kamil dışında bir hastaneye gitme oranın özel kanama ekibi var hemen müdahale ediyorlar. Allah göstermesin özelde anne bebek kaybı çok fazla oluyormuş.

Erkek kafası değil mi işte kot kafalar öyle ince düşünür mü. Bir de giderken annanemi tembihledi gidersen evine gelmem diye. Annanemin de işine geliyor burda herşey hazır kahvaltı yemek ev sıcak vs.. Kendisi yalnız yaşıyor evde doğalgaz yakmaya acır buz gibi evde oturur vs.. Eşimi bahane ediyor o da söz verdim gidemem o gelene kadar diye. Kendi annem geldi bizimle 2 hafta kaldı o da beni köşeye çekip annaneni gönderelim bak buraya yerleşir benden demesi dedi.. Kendi annesi hakkında diyor düşün yani :KK43: Ekmek almaya gittim az önce dolaptan kahvaltılıkları bile çıkarıp masaya koymamış her şey hazır halbuki diyorum ya alıştırdık biraz da. Eşim burdayken ona özel hürmet gösteriyodu yok çay demlemeler yok annaneye özel tatlı almalar.. Gider mi gitmez tabi ki uğraşıp duruyorum işte...

Ben hic bisey anlamadim canim ya :/ simdi anneanne senin anneannen, Sen hatta annen bile istemiyorsunuz sizde kalmasini. Peki yanlis anlamada esine ne oluyor simdi anneanneyle bir kan bagi yok, o niye bu kadar dusunuyor kadini cok enteresan biri kocan. Bide senin hizmet edilmen gereken bi zamanda ayrica sana hizmet edecegin birini cikartiyo basina. Erkek deyip gecme iyice kiz olur mu Boyle sey bide oyle konusmalari cekiyosun, yok sutun az yok su bu. Sen ve bebegin herkesten onemlisiniz, soz vermisde Sen istemiyorsan mecbur gidecek. Yolla Sen anneanneyi cok rahat edersin

Kizlar sütünü sagan var mi? Bir göğüs ucum diğerinden daha küçük bebek o göğsümü tam kavraamıyor dk larca cebellesiyiruz ter icinde kalio yavrum. Dayanamayıp diger.memeyi verince rahatlıyor. O göğsüm tam boşalamıyor bi turlu. Lansinoh ün elektrikli pompasını almıştım kullansam sutum artar mi azalır mi?
Şırınga ile göğüs ucu büyütme yöntemi var denediniz mi yada pompayla biraz sağıp uç büyüyünce de verebilirsiniz.
silikon uçta takabilirsiniz. Yine ememiyorsa sağın bence meme boşalmayınca kanallar tıkanabilir.

Aynen annane olunca ne desen alınıyor. Bebeği emanet de edip iş yapamıyorum ayakta zor duruyor ama ona rağmen sürekli bebeği kucaklamaya çalışıyor :KK43: elinden almaya kalkınca da küsüyor bana güvenmiyorsun diye :KK12: Aynen şubatın 15inde dönecek gelsin gönderecem annaneyle birlikte memlekete az yalnız kalmaya ihtiyacım var :işsiz:

Bazı insan kalabalıkta rahat ediyor birileri yardım etsin vs diye. Bazısı da yalnızlık istiyor. Benim başım da doğum öncesi son bir hafta ve doğum sonrası bir hafta kalabalıktı. Onlar gidene kadar o kadar bunalıma girmişim ki, gittiklerinde anladım. Bana bi rahatlama geldi, eşimle yalnız kalmak iyi geldi, iyileştim resmen. Ben de yalnız daha iyiyim :kahve: sabret arkadaşım az kalmış

Back
X