2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Merhaba Ocak anneleri,

Ben Şubat annelerindenim, önerinize ihtiyacım var.

2 Şubat cumartesi günü sezaryen ile doğum yaptım, sütüm başta az az geldi ama hala doğru düzgün gelmiyor dolayısıyla emziremiyorum :KK43:
dün taburcu olup eve geldik, hemen sıcak su ile uzun bir duş aldım, humana still çay içiyorum dünden beri, komposto her gün içiyorum, tahin helvası yiyorum ve bol su içiyorum ama maalesef hala sütüm gelmedi.
Elimle sağınca şeffaf süt bazen geliyor bazen o bile gelmiyor. Hastanede mamaya başladık mecburen, arada göğüsler uyarılsın diye emzirmeye çalışıyorum veya sağmaya çalışıyorum.
Kızım çok iştahlı ama süt olmayınca çekip çekip ağlıyor çook üzülüyorum, sarılıktan korktuğum için mama veriyorum.

Moralim çok bozuk, belki sizlerde de bu sorunu yaşayan ve çözen arkadaşlar vardır diye önerilerinizi size de danışmak istedim.
Emzirebiliyorsun ne güzel sütün emdikce gelir mama vereceksen de önce emdir iki gogsunude sonra ver sıktıkça seffaf geliyor diyorsun o hic emilmemis gogusten gelen süt elle sıktıkça gelmez pompaylada bebegin emdigi gibi olmaz kesinlikle bebeginin emmesi lazim

Selam arkadaşlar.
Biz dün bir aylık olduk çok şükür.
Aylık kontrolde gelişimimiz iyi çıktı bir kilodan fazla almış maşallah.
Ama çok gazlı .
Ne gece ne gündüz yatmıyor.
Uyuyor beşiğe koyuyoruz uyanıyor mizirdaniyor :/
Geceler uykusuz.
Artık uyumuyor aç mı acaba diye 30 cc mama yapıyorum bazen. Bazen içiyor bazen içmiyor. İçse de uyumuyor..

Günaydın kızlar. Bugün doktoruma kontrole gittim. Kan tahlili yapılmıştı. Trombositler yüksek çıkmış yani kan pıhtılaşması varmış. Bir ay boyunca bebe aspirini iç dedi. Bebe aspirini kullanan var mı? Ya da böyle pıhtılaşma sorunu olan. Ben kan sulandırıcılardan korkuyorum yaa

Canım ben hamilelikte kan sulandırıcı iğne ve hap kullandım, doktorum Doğumdan sonra 1 hafta iğneyi kullan dedi, Doğumdan sonra ilk gün kullanmadım unuttum ayağım şişti ve ağrıdı. Hemen iğneye başladım iki günde ayağımın şişliği ağrısı geçti. Kullanabilirsin hapı gönül rahatlığıyla

Selam arkadaşlar.
Biz dün bir aylık olduk çok şükür.
Aylık kontrolde gelişimimiz iyi çıktı bir kilodan fazla almış maşallah.
Ama çok gazlı .
Ne gece ne gündüz yatmıyor.
Uyuyor beşiğe koyuyoruz uyanıyor mizirdaniyor :/
Geceler uykusuz.
Artık uyumuyor aç mı acaba diye 30 cc mama yapıyorum bazen. Bazen içiyor bazen içmiyor. İçse de uyumuyor..
Ayni benim kizimda öyle o gazdan uyumuyor bence cunku 1 kilodan fazla aldiysa doyuyordur bizimkide gazdan kivraniyor uyaniyor uyaninca emmek istiyor araniyor, emince iyice gaz birikiyor vs. Vs.:))

bebeğim Bugün 3.ye kaka yaptı böyle dolu dolu seslıydı hepsi Geçen hafta gaz problemi yaşadığımızda yapamamıştı pek. sonra damlamızıa düzenli kullanınca yine yapmaya başladı düzenli olarak ama bugün çok çok fazlaydı şükür gaz ağlaması da yok acaba Damla'yı düzenli kullandım diye mi yoksa Üşütmüş olabilir mi kayınvalideme bıraktım Sabah dişçiye giderken o sırada yaptı altını o aldı üşütmüş galiba dedi bana renginde falan sıkıntı yok kokusu da normal bebek kakası ama sanki kakasında taneler var gibiydı ben nasıl ayırt edebileceğim ki ishal mi oldu üşüttü mü Yoksa Damla mı işe yaradı Kafama taktım o tane gibi dediğin bir şeyler de yine sıvı ama tane gibi
Bence damla yapmıştır. Bizim de damladan sonra öyle oldu. Damlanin amacı Zorlanmadan yapsın olduğu için civiklastiriyor.

Merhaba Ocak anneleri,

2 Şubat cumartesi günü sezaryen ile doğum yaptım, sütüm başta az az geldi ama hala doğru düzgün gelmiyor dolayısıyla emziremiyorum :KK43:
dün taburcu olup eve geldik, hemen sıcak su ile uzun bir duş aldım, humana still çay içiyorum dünden beri, komposto her gün içiyorum, tahin helvası yiyorum ve bol su içiyorum ama maalesef hala sütüm gelmedi.
Elimle sağınca şeffaf süt bazen geliyor bazen o bile gelmiyor. Hastanede mamaya başladık mecburen, arada göğüsler uyarılsın diye emzirmeye çalışıyorum veya sağmaya çalışıyorum.
Kızım çok iştahlı ama süt olmayınca çekip çekip ağlıyor çook üzülüyorum, sarılıktan korktuğum için mama veriyorum.

Moralim çok bozuk, belki sizlerde de bu sorunu yaşayan ve çözen arkadaşlar vardır diye önerilerinizi size de danışmak istedim.
Sıcak duş ve uyku süt üretimi için çok önemli cnm ben duş aldığımda ve düzenli uyuduğumda hemen doluyor sürekli sağ uyar gögüsleri Bnmde 4.gün tam anlamıyla indi

Canım ben hamilelikte kan sulandırıcı iğne ve hap kullandım, doktorum Doğumdan sonra 1 hafta iğneyi kullan dedi, Doğumdan sonra ilk gün kullanmadım unuttum ayağım şişti ve ağrıdı. Hemen iğneye başladım iki günde ayağımın şişliği ağrısı geçti. Kullanabilirsin hapı gönül rahatlığıyla

Sağol canım cevabın için. Cok da yüksek değil galiba benim. Ondan aspirin verdi. Hemen bugün başlayayım o zaman

Kızlar günaydın tünaydın :) bebekte gaz problemini dün akşam çözdük aman nazar değmesin maşallah. 2 gündür kızım çok sıkıntı çekti. Halam geldi çok becerikli ve bilgilidir 4 çocuğu var hasta dahi olmamıştır çocukları. 2 yemek kaşığı kadar çörek otunu teflon tencerede kuru kuru kavurdu. Ciddi duman ve koku çıktı çörek otunun tadına baktığımda çıtır çıtırdı olmuş dedi. Ne yanık be çiğ gibi düşünün. Mermer havanda güzelce ezdi 2-3 kez elekten geçirdi elekten elediği kısımı cam kavanoza aldı. Üzerine hakiki zeytin yağı koydu ( aşağı yukarı çörek otunun 15 katı kadar düşünün). Güzelce karıştırdı sabah akşam bir çay kaşığı vereceksin dedi. Vermeden önce karıştırdık çörek otunun toz hali biraz dibe çökünce kızıma verdik. Bir saat sonra allahım bir rahat gaz çıkarttı hem alttan gem üstten nasıl rahatladı yavrum. Şuan bol bol gaz çıkartıyor. Denemek isteyen olursa tavsiye ederim. Birde kızımın dilinin üzeri beyazdı ben sütten olduğunu düşünüyordum bana göre pamukcuk yanaklarda olurdu meğer dili pamukçuk olmuş. Biraz karbonat üzerine sıcak su döktü ağız bezi ile dilini temizledi tertemiz oldu. Kızım ondan sonra daha güzel emmeye başladı, bide her emzirmeden önce göğüslerini de karbonatlı su ile sil dedi. Bir daha ağzı pamukcuk olmazmış. Pamukcuk hem hasta edermiş hemde emme kuvvetini azaltırmış. Karbonatlı suyu günlük yap kullan artanını at hergün yeniden yap dedi.

Son düzenleme:
İyi akşamlar hanımlar nasılsınız biz emme sorunu yaşıyoruz sanırım kuvözde biberonla beslediler baya mücadele veriyoruz birde bende çok ödem var bir hafta oldu ayaklarım balon gibi ne yapmam lazım nasıl geçer çok acı veriyor
Zamanla geçer.sezeryan mi olmuatuniz?
Narkozdan sisiyormus benim de olmuştu bir hafta sonra falan geçmişti.

Ya kızlar kayınvalidem sağolsun çok iyi hoş da arada mama versen mi acaba diyor doymadigini düşünüp sürekli memede oluyor çünkü bazen. O öyle deyince ben de tereddutte kalıyorum veriyorum sonra da pişman oluyorum. Napicam bilmiyorum versem bir türlü vermesem bir türlü

Hayirli olsun canım:) benim annem her seyi sut yetmiyora bagliyor ya...
- çocuk gece agladi karnini cekiyordu anne
- sutun sulu mu acaba yetmiyor belki de arada mama versen

-napsin iste 1 saat olcak bakiniyor boncuk boncuk
- sutun mu yetmiyor acaba mama ver

- bu çocuğun gözleri hala hafif sari sutun yetmiyor galiba mama mi versen :KK70:
Benimki de parmağını çocuğun ağız kenarına götürüyor çocuk da tabi hemen emme hareketi yapıyor bu çocuk aç baksana mama mi yapsan diyor

Kızlar biri burada yazmisti hepatit asisi ile ilgili... ben de aradim saglik ocagini haftaya sali carsamba arayin tekrar dedi. Ben de cuma gunu bir ayi doluyor diye özelde yaptirayim geç kalmiim dedim. Özel hastane biz yapmiyoruz dedi siz bekleyecek mısınız

Benimki de parmağını çocuğun ağız kenarına götürüyor çocuk da tabi hemen emme hareketi yapıyor bu çocuk aç baksana mama mi yapsan diyor
Valla bebekler bu dönemde kafasina dokunsanda araniyor yüzünü onun yüzüne yanastirsanda aranıyor sen kendinden eminsen mama verme bence veya saglik ocagi falan yakinsa gidip tarttir bak kilo alimina
Benim ilk cocugumda ayni senin gibi diyorlardi vermedim tabiki gogusum sutten taşıyordu o halde birde mama mi verecektim 1. Ayinin sonunda 2 kiloya yakın kilo aldiklarini gorunce sus pus oldular
Suan kizimda nasil bilmiyordum kilo aldigini hissediyorum aylik kontrolunde görürüm artik

Merhaba Ocak anneleri,

Canım hayırlı uğurlu olsun kavuşmuşsun bebeğine ❤ sana da geçmiş olsun. İlk günler zaten süt az geliyor, benim de çok az gelmişti. Hastaneden çıkmadan kilosu biraz fazla düştü, çocuk doktoru mama takviyesi yaparsın dedi ama çok fazla vermeye gerek kalmadı. Ben eve gidip ilk duşumu alınca iyice arttı sütüm. Asıl artış 6. günden sonra oldu benim. Biraz gevşeme, vücudun ve kafanın rahatlaması ve bol uyku bence en önemlisi. Moral de çok önemli. Kimsenin lafına bakma, bebeğime benim sütüm yeter diye düşün. Tabii ki mama karşıtı değilim, çok zorda kalırsan mama da ver. Bir aylık oldu benimki, ben bazen ara ara veriyorum hala. Bir de bol su içmek çok önemli, her emzirmeden sonra bir bardak su içiyorum. Onun dışında da ekstra içiyorum. Cocuk doktorumuz rezene iç, yeşil yapraklı sebzeler ye bol bol dedi. Başka da bir sey yapmıyorum. Bunlar yetiyor şimdilik. Ben etrafımda bana "süt yetmiyor, bu çocuk aç" diyen herkesi kibarca kovdum veya susturdum. Varsa senin de, kırmadan onları düzeltmeni tavsiye ederim

Benimkiler hep yumusak taa ki kizim emmeye baslayana kadar, sonra sut geliyor normalde hissedilir aslinda bebek emdiginde sut geldigini, Sen hissediyor musun

200 gram dahi olsa kiyafetler ki bence degildir ama oyle hesaplasak yine gunluk ortalama almasini gereken kiloyu almis oluyor icin rahat olsun :)
Hayır hissedemiyorum herhangi bir şey.. acemilikten olsa gerek :( neyse ki geceyi mamasız atlattık. Emzikle 2/3 saat kadar uyudu o arada ben de uyumuşum :)

Hayır hissedemiyorum herhangi bir şey.. acemilikten olsa gerek :KK43: neyse ki geceyi mamasız atlattık. Emzikle 2/3 saat kadar uyudu o arada ben de uyumuşum :)
Emzigi uyurken düşürdü mü düşürdüyse aranip agladi mi merak ettim 2 3 saatin sonunda zaten acikiyorlar aglarlar da onun oncesiydi sorum
Bende emzik verecegim korkumdan veremiyorum:) dalip uykuya düşürüp dk basi aranir diye

Canım hayırlı uğurlu olsun kavuşmuşsun bebeğine ❤ sana da geçmiş olsun. İlk günler zaten süt az geliyor, benim de çok az gelmişti. Hastaneden çıkmadan kilosu biraz fazla düştü, çocuk doktoru mama takviyesi yaparsın dedi ama çok fazla vermeye gerek kalmadı. Ben eve gidip ilk duşumu alınca iyice arttı sütüm. Asıl artış 6. günden sonra oldu benim. Biraz gevşeme, vücudun ve kafanın rahatlaması ve bol uyku bence en önemlisi. Moral de çok önemli. Kimsenin lafına bakma, bebeğime benim sütüm yeter diye düşün. Tabii ki mama karşıtı değilim, çok zorda kalırsan mama da ver. Bir aylık oldu benimki, ben bazen ara ara veriyorum hala. Bir de bol su içmek çok önemli, her emzirmeden sonra bir bardak su içiyorum. Onun dışında da ekstra içiyorum. Cocuk doktorumuz rezene iç, yeşil yapraklı sebzeler ye bol bol dedi. Başka da bir sey yapmıyorum. Bunlar yetiyor şimdilik. Ben etrafımda bana "süt yetmiyor, bu çocuk aç" diyen herkesi kibarca kovdum veya susturdum. Varsa senin de, kırmadan onları düzeltmeni tavsiye ederim
Oy oy.. doğumdan beri annanem kalıyor benimle.. 80 yaşında.. eşim zorla getirdi yok küserim yok biraz bizde kal diye baskı yaparak sonra da askere gitti.. giderken de “ben dönene kadar gitmek yok bak küserim” dedi.. ve sonuç 3 haftadır annanemin her şeye karışmasıyla mücadele ediyorum. Çocuk bazen saat başı uyanıyor, yok bu çocuk doymuyor. Yok sütün yetmiyor. Bebeğim gazlı, her çocukta olabileceği gibi.. Yok üşütüyormuşum.. Hayır bir de elinden bir iş de gelmiyor yaşı itibariyle bir de ona özel hizmet yapmak zorunda kalıyorum. Sabahları kendi kahvaltımı basitçe geçiştirebilecekken o var diye çaya kadar demlemek zorunda kalıyorum.. Bebek çok bez harcıyormuş eski kumaş bezler yok muymuş onu koyayımmış.. Ay daha neler neler :( yaşlı olduğu için sabrediyorum kibarca haklısın diyip geçiştiriyorum.. Eşim başıma sardı gitti :sinirli::sinirli:

Oy oy.. doğumdan beri annanem kalıyor benimle.. 80 yaşında.. eşim zorla getirdi yok küserim yok biraz bizde kal diye baskı yaparak sonra da askere gitti.. giderken de “ben dönene kadar gitmek yok bak küserim” dedi.. ve sonuç 3 haftadır annanemin her şeye karışmasıyla mücadele ediyorum. Çocuk bazen saat başı uyanıyor, yok bu çocuk doymuyor. Yok sütün yetmiyor. Bebeğim gazlı, her çocukta olabileceği gibi.. Yok üşütüyormuşum.. Hayır bir de elinden bir iş de gelmiyor yaşı itibariyle bir de ona özel hizmet yapmak zorunda kalıyorum. Sabahları kendi kahvaltımı basitçe geçiştirebilecekken o var diye çaya kadar demlemek zorunda kalıyorum.. Bebek çok bez harcıyormuş eski kumaş bezler yok muymuş onu koyayımmış.. Ay daha neler neler :KK43: yaşlı olduğu için sabrediyorum kibarca haklısın diyip geçiştiriyorum.. Eşim başıma sardı gitti :sinirli::sinirli:

Benim kayınvalidemde bugün Kayseri’den bebeği görmeye gelecekler 1 hafta kalacaklar. Bakalım ben ne yapacağım neler yaşayacağım. :) zaten kv ile anlaşamıyoruz . Hem ben anneme katlanamadım gitsin diye gözüne baktım :)) lohusa iken kv yi nasıl çekicem. Düzen üstüne düzen olmuyor maalesef

Oy oy.. doğumdan beri annanem kalıyor benimle.. 80 yaşında.. eşim zorla getirdi yok küserim yok biraz bizde kal diye baskı yaparak sonra da askere gitti.. giderken de “ben dönene kadar gitmek yok bak küserim” dedi.. ve sonuç 3 haftadır annanemin her şeye karışmasıyla mücadele ediyorum. Çocuk bazen saat başı uyanıyor, yok bu çocuk doymuyor. Yok sütün yetmiyor. Bebeğim gazlı, her çocukta olabileceği gibi.. Yok üşütüyormuşum.. Hayır bir de elinden bir iş de gelmiyor yaşı itibariyle bir de ona özel hizmet yapmak zorunda kalıyorum. Sabahları kendi kahvaltımı basitçe geçiştirebilecekken o var diye çaya kadar demlemek zorunda kalıyorum.. Bebek çok bez harcıyormuş eski kumaş bezler yok muymuş onu koyayımmış.. Ay daha neler neler :KK43: yaşlı olduğu için sabrediyorum kibarca haklısın diyip geçiştiriyorum.. Eşim başıma sardı gitti :sinirli::sinirli:
:KK57::KK57::KK57::silah:

Back
X