2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar günaydın tünaydın :) bebekte gaz problemini dün akşam çözdük aman nazar değmesin maşallah. 2 gündür kızım çok sıkıntı çekti. Halam geldi çok becerikli ve bilgilidir 4 çocuğu var hasta dahi olmamıştır çocukları. 2 yemek kaşığı kadar çörek otunu teflon tencerede kuru kuru kavurdu. Ciddi duman ve koku çıktı çörek otunun tadına baktığımda çıtır çıtırdı olmuş dedi. Ne yanık be çiğ gibi düşünün. Mermer havanda güzelce ezdi 2-3 kez elekten geçirdi elekten elediği kısımı cam kavanoza aldı. Üzerine hakiki zeytin yağı koydu ( aşağı yukarı çörek otunun 15 katı kadar düşünün). Güzelce karıştırdı sabah akşam bir çay kaşığı vereceksin dedi. Vermeden önce karıştırdık çörek otunun toz hali biraz dibe çökünce kızıma verdik. Bir saat sonra allahım bir rahat gaz çıkarttı hem alttan gem üstten nasıl rahatladı yavrum. Şuan bol bol gaz çıkartıyor. Denemek isteyen olursa tavsiye ederim. Birde kızımın dilinin üzeri beyazdı ben sütten olduğunu düşünüyordum bana göre pamukcuk yanaklarda olurdu meğer dili pamukçuk olmuş. Biraz karbonat üzerine sıcak su döktü ağız bezi ile dilini temizledi tertemiz oldu. Kızım ondan sonra daha güzel emmeye başladı, bide her emzirmeden önce göğüslerini de karbonatlı su ile sil dedi. Bir daha ağzı pamukcuk olmazmış. Pamukcuk hem hasta edermiş hemde emme kuvvetini azaltırmış. Karbonatlı suyu günlük yap kullan artanını at hergün yeniden yap dedi.
canım masallah bende kızıma resmen nazar degdırdım dün bayagı yapıyor dedım de geceden berı kaka yapamıyor öğlen epey agladı kuzum:(( uyuyor 2saattir daha bakamadım ınsallah yapmıstır ama tablo aynıysa senın yöntemını uygulayacagım ınsallah kabızlıga da ıyıgelır

Ben de sutle silicem canim aynen :)) ❤masallah kizina ❤ ben bi 7.gununde gitmistim bide 1 aylik da gidcem iste haftaya meraktayim o yuzden ❤
1 kilo en az almasi lazim sanirim..
Kocaman oldular sanki ya :) benim kizim guluyo anneme dedim inanmadi 15 gunluk cocuk sana gulmuyodur diyor..yok dedim.konusunca guluyo valla gosterdim onada:63:

Su 40miz bitseydi hayirlisiyla.. hayir hergun arayip foti gonder diyip goruntulu ariyor.. 15dakika arabayla evler. Gel kal istedigin kadar sev et gece git. Hic sevmeye gelmediler kalmayi mi bekliyolar anlamadim.. annemde hizmet edio yani onlara bisey de yapmio ki kadin. Zaten bi salonum 2koltugum var. Birinde annem kalio oburunde kv kalabilir. Bemde anlamadim kuzum..
Ay benim kv de ondanmi gelmiyor acaba :) bizimde kisa mesafe...gecen hafta geldi 1 haftadir gelmedi :) ariyor soruyor ama..
Gelmedigi iyi gerci :p

Malesef ki oyle kuzum.. insanin kendi annesi gibisi yok ve aska olamazda.. ne diyelim su 40miz bi gecse hayirlisiyla.. insallah o zamana biter en azindan ne diyelim.. daha da 3 4gundur evde yatio elleri tutmuyodu ayaga kalkamiodu resmen doktorada gitmedi. O dereceydi yani sen dusun.. hayirlisi..
Allah cümlemize sabır versin valla diyecek başka bir şey bulamıyorum..

Ay benim kv de ondanmi gelmiyor acaba :) bizimde kisa mesafe...gecen hafta geldi 1 haftadir gelmedi :) ariyor soruyor ama..
Gelmedigi iyi gerci :p
Emin ol gelmediği iyi. Kişi kendini bilirse sorun olmaz gerçi de.
İlk doğumumda kv hergün ama hergün hiç aramadan kafasına göre çıktı çıktı geldi. 8 ay boyunca hem de
Sonra ben bir delirdim öyle böyle değil.
Şimdi kızımın yarın kırkı çıkıyor daha sadece 1 kere geldi.
Bazı insana bu gerek. Tatlı dilden anlamıyorlar.

Su 40miz bitseydi hayirlisiyla.. hayir hergun arayip foti gonder diyip goruntulu ariyor.. 15dakika arabayla evler. Gel kal istedigin kadar sev et gece git. Hic sevmeye gelmediler kalmayi mi bekliyolar anlamadim.. annemde hizmet edio yani onlara bisey de yapmio ki kadin. Zaten bi salonum 2koltugum var. Birinde annem kalio oburunde kv kalabilir. Bemde anlamadim kuzum..
Benimkiler sen gel ben gel konuşuyorlardı ben dedim herkes evine 12 günlük tü oğlum evde biri olunca düzen olmuyor daralıyorum ben..

Benimkiler sen gel ben gel konuşuyorlardı ben dedim herkes evine 12 günlük tü oğlum evde biri olunca düzen olmuyor daralıyorum ben..
Bende senin gibiyim... Annem yakinmda oturuyor ihtiyac oldukca geliyor sagolsun, kaynanamda yakin oturuyor fakat insanin kendi Annesi gibisi yok ❤️

Biz daha bugun yeni 5 gunluk olduk miskokulumla❤️❤️ 2 yasinda bi prensesim daha var Cok sukur hersey iyi gidiyor tek sorun Lohusalik... Durmadan ufacik seylere agliyasim geliyor.. tuhaf hisler icerisindeyim :KK43:
Canim biz 25gunluk olduk ben hala oyleyim kucuk kizimin gaz sancisi cok hep kucagimda 3 bucuk yaşında kizim var onunla ilgilenemiyorum diye hergun ağlıyorum

Emin ol gelmediği iyi. Kişi kendini bilirse sorun olmaz gerçi de.
İlk doğumumda kv hergün ama hergün hiç aramadan kafasına göre çıktı çıktı geldi. 8 ay boyunca hem de
Sonra ben bir delirdim öyle böyle değil.
Şimdi kızımın yarın kırkı çıkıyor daha sadece 1 kere geldi.
Bazı insana bu gerek. Tatlı dilden anlamıyorlar.
Yok yok demiyorum memnunum bende...zaten cok civik iliski istemiyorum :) yeteri kadar geliyo ona yetiyo bana artiyo bile..

Canim biz 25gunluk olduk ben hala oyleyim kucuk kizimin gaz sancisi cok hep kucagimda 3 bucuk yaşında kizim var onunla ilgilenemiyorum diye hergun ağlıyorum
Ben de 3 yaşındaki kızım için kendimi çok kötü hissediyorum. Bizim de minik çok gazlı ve meme tutkunu hep kucağımda.
Ama geçecek bugünler biliyorum.
Biz de alışmaya çalışıyoruz. Bizim için de zor, Süper güçlerimiz yok.
Hergün şükrediyorum canım sağlıklı oldukları için.

Gercekten cok zor bu lohusalik.. Esime sarilip agladigim oluyor oda diyor dök icini rahatla .. kizimla ilgileniyorm bebek uyudukca, ama eskiden gece sarilip uyuturdm yaninda uzanirdim simdi sadece uyutup asagiya iniyorum ( 2 kat evimiz ) salonda yatiyorum kizim sesten uyanmasin diye yukarda... Allahin izniyle bi duzene girebilseydik icim cok dolu yaaaa

Canim benimde yarin kv gelio. Ayni sehirdeyiz ama gelip sevmiolar hergun annemin gitmeisni beklio gelmek kalmak icin. Hergun annen yorulmustur gitmio mu dio. Kendisi yasca buyuk ki annem ayagina cayini yemegini goturur. Ben de dedim bugun annem burda is icin kalio hergun yemek camasir bulasik temizlik yapip bebege yardim ediyor dedim bilerek. Ben o kadar yapamam yatarim otururum sen yalniz kalma dio. Olay ben degilim gelip yatsin bebek sevsin burfa. O gelsin diye annem gidiyor annem varken gelmiyo anlamadim cunku. Bana da ekstra is. Hergun temuzlik yemek bebek vs. Gercekten insanlar dusuncesiz. Gel sabahtan aksama sev kal 12saat burda ama yatili gelme. Yada yatili gel ama annem de kalsin ben ne yapicam simdi. Ona mi eve mi bebege mi bakayim yani. Zaten bi salonum var orda yatiliyo vs esi falan abiside gelse e emzirioriz vs ben ufacik yatak odama mahkum olcam of of..
Ya yok annen varken hergun gelmesin benim ki oyle yapti annem 1 bucuk ay kalfi toplam kv annem varken hergun geldi, hic basbasa kalamadik zaten annem uzakta demedj ki hic zaman gecrsinler falan, annem burdayken her isimi yapiyordu annem gitti gelmedi tabi bunda benm de payim var hastaydi gelmesnj istemedim ama annem gidene kadar iyilesti hastayken hergun geldi annem gidip oyilesince gelmedj gerci ben istemiyorum zaten gelmesinj isimi yaparim ben kimseden birsey istemem yarin birgun ben yaptim diye anlatr heryerde sinir olurum

Back
X