- 17 Ocak 2018
- 10.307
- 9.812
- 248
canım masallah bende kızıma resmen nazar degdırdım dün bayagı yapıyor dedım de geceden berı kaka yapamıyor öğlen epey agladı kuzumKızlar günaydın tünaydın :) bebekte gaz problemini dün akşam çözdük aman nazar değmesin maşallah. 2 gündür kızım çok sıkıntı çekti. Halam geldi çok becerikli ve bilgilidir 4 çocuğu var hasta dahi olmamıştır çocukları. 2 yemek kaşığı kadar çörek otunu teflon tencerede kuru kuru kavurdu. Ciddi duman ve koku çıktı çörek otunun tadına baktığımda çıtır çıtırdı olmuş dedi. Ne yanık be çiğ gibi düşünün. Mermer havanda güzelce ezdi 2-3 kez elekten geçirdi elekten elediği kısımı cam kavanoza aldı. Üzerine hakiki zeytin yağı koydu ( aşağı yukarı çörek otunun 15 katı kadar düşünün). Güzelce karıştırdı sabah akşam bir çay kaşığı vereceksin dedi. Vermeden önce karıştırdık çörek otunun toz hali biraz dibe çökünce kızıma verdik. Bir saat sonra allahım bir rahat gaz çıkarttı hem alttan gem üstten nasıl rahatladı yavrum. Şuan bol bol gaz çıkartıyor. Denemek isteyen olursa tavsiye ederim. Birde kızımın dilinin üzeri beyazdı ben sütten olduğunu düşünüyordum bana göre pamukcuk yanaklarda olurdu meğer dili pamukçuk olmuş. Biraz karbonat üzerine sıcak su döktü ağız bezi ile dilini temizledi tertemiz oldu. Kızım ondan sonra daha güzel emmeye başladı, bide her emzirmeden önce göğüslerini de karbonatlı su ile sil dedi. Bir daha ağzı pamukcuk olmazmış. Pamukcuk hem hasta edermiş hemde emme kuvvetini azaltırmış. Karbonatlı suyu günlük yap kullan artanını at hergün yeniden yap dedi.