2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bizde aşıdan geldik biraz önce. Hemşire ateş yapmaz bu aşı ama evde ateş düşürücü bulunsun dedi. Bizde gelirken almayı unuttuk esimde nöbete gitti evde yalnızım inşallah bir sorun olmaz yoksa yardımcı olacak kimsede yok şimdi yakinda
Yok canım hepatit alışında bişiy olmuyormuş ya biz çok rahat geçirdik bizim kızda huzursuzluk bile yapmadı

Bu gün aklıma geldi biliyormusun ilk oğlumda 3 aylikti oldugumda

İlkinde ne zaman olnustun

Olman iyi olmuş tabiki hamile kalmamak için daha bilinçli olursun has biz daha açılış yapmadık :olamaz:

Ilkinde 40 bittikten sonra olmustum. Ben halka taktiricam spiral diyolar orada dimi? Bizdede daha bir yakinlasma olmadi, gece uyurken sariliyoruz falan ama devami gelmedi :) gun icinde cocuklar zaten libodu olduruyor sagolsunlar :D gece libidomuz yukseliyor ama yorgun oluyoruz bu sefer :) Sen dogum yapali bayagi oldu siz niye mesafeli kaldiniz :)

Bende şimdi asi hakkında gerçekler diye Instagram hesabı gördüm onu inceleyecektim. Çok can sıkıcı şeyler ya. Herkes birşey diyor. Ama eskiden bu hastalıklar çok yayginmis aşida doğal olmasada teknolojinin velinimeti ise azaltıyor hastalıkları. Yaptırmak daha lehe gibi görünüyor

Canim burada da(isvicre) asi yaptirmak istemeyen aileler oluyor. Oglumun pediatri ilk kontrolunde bize fikrimizi sormustu. Cunku hepsi neden bilmiyorum ama bizim cografyaya yakin ulkenin insanlari oluyormus. Tercihlere saygi duyuyorlar ama burada cok onemli ve bazi sonuclari oluyor.asilarini yaptirmayan cocuklari kresler ve bir cok okul kayit etmeye kabul etmiyormus mesela. Cunku asilari olmayan cocuklari bulasici hastaliklar icin tehlikeli goruyorlar ve sorumluluk almak istemiyorlar.

Ilkinde 40 bittikten sonra olmustum. Ben halka taktiricam spiral diyolar orada dimi? Bizdede daha bir yakinlasma olmadi, gece uyurken sariliyoruz falan ama devami gelmedi :) gun icinde cocuklar zaten libodu olduruyor sagolsunlar :KK70: gece libidomuz yukseliyor ama yorgun oluyoruz bu sefer :) Sen dogum yapali bayagi oldu siz niye mesafeli kaldiniz :)
Fırsat olmuyor ki iki çocukla :)) onlar yatıyor bizim pil bitik 40miz çıkalı bir hafta oldu zaten

Kızlar ya arkadasım 2. Bebeğine hamile ve bunda asla hiç bir aşısını yaptırmayacağım sende oku bak falan diye bana bu sayfayı önerdi, kafam karışmadı değil ama yine de yaptırmaktan yanayım tabiki aşılarını sizler ne düşünüyorsunuz

Paylastigin instragm yazisini okuyunca bir haberi hatirladim.
Italya'da cok dindar bir anne baba, yenidogmus bebeklerine hic bir asi yaptirmamislar. Bebek bir hastaliga yakalanmis. Tedavide ettirmemisler. Cunku "Allah isteseymis o hastaligi vermezmis. Verdiyse bebegin yasayip yasamayacagina yine kendisi karar verirmis. Insanlar disaridan mudahele edince Allah in isine karismis olurlarmis."
Sonucta bebek olmus. Anne babada kasten cinayetten yargilandilar.

Yok canım hepatit alışında bişiy olmuyormuş ya biz çok rahat geçirdik bizim kızda huzursuzluk bile yapmadı
Sağolasın canım içimi rahatlattın bizimkisi de şuan iyi görünüyor:emir_bebek:
Canim burada da(isvicre) asi yaptirmak istemeyen aileler oluyor. Oglumun pediatri ilk kontrolunde bize fikrimizi sormustu. Cunku hepsi neden bilmiyorum ama bizim cografyaya yakin ulkenin insanlari oluyormus. Tercihlere saygi duyuyorlar ama burada cok onemli ve bazi sonuclari oluyor.asilarini yaptirmayan cocuklari kresler ve bir cok okul kayit etmeye kabul etmiyormus mesela. Cunku asilari olmayan cocuklari bulasici hastaliklar icin tehlikeli goruyorlar ve sorumluluk almak istemiyorlar.
Haklılar canım asi konusunda madem gerekli yaptırmayan kişiler yüzünden diğer kimseler riske giriyor olabilir. Diğer ülkeleri bilmem de bizim memlekette suyu bulandırmak herşey de var :), herşey gerektiği gibi yapılsa annelerin kafasında hiç soru işareti olmazdı. Devletin yıllardır verdiği d vitamininde bile kanserojen madde var deniliyor. Çocuklarımıza bizim gibi hassas yaklaşilsa bu tartışmalar gündeme gelmezdi belki de.

Paylastigin instragm yazisini okuyunca bir haberi hatirladim.
Italya'da cok dindar bir anne baba, yenidogmus bebeklerine hic bir asi yaptirmamislar. Bebek bir hastaliga yakalanmis. Tedavide ettirmemisler. Cunku "Allah isteseymis o hastaligi vermezmis. Verdiyse bebegin yasayip yasamayacagina yine kendisi karar verirmis. Insanlar disaridan mudahele edince Allah in isine karismis olurlarmis."
Sonucta bebek olmus. Anne babada kasten cinayetten yargilandilar.
Hz Ömer bir şehri ziyarete gidiyormuş o şehirde veba salgını olduğunu öğrenince yolunu değiştirmiş. Yanındakiler Allah'ın kaderinden mi kaçıyorsun demiş. Cevap çok güzel. " Allah'ın bir kaderinden diğerine gidiyorum" demiş. Biz tedbiri alıp sonucu Allah'tan beklemeliyiz.
Hastalıktan korunmak ta tedavi olmak ta görevimiz.

Kızlar bi sorum var. Benim bebeğim hiç kusmuyordu. Birkaç gündür hem kusuyor hem de emzirme bittikten kısa bir süre sonra boğazına bir sey takılmış gibi öksürüyor. Sonra geçiyor. Reflüsü olanlar, sizde de öksürük var mı? Ya da hasta mı oldu bebeğim yaa :(

Canım iki damlayi birlikte mi kullaniyorsunuz
Biz relaktaz kullandık pek yarar gormedik nurse havyers kullandık şükür biraz daha iyi geldi

Maşallah kızına canım öpüyorum ikinizde

Evet canım hatta sap simplex ile aguline i karıştırıp verebilirsin dedi. Birde kolik zamanı resmen ağlamaktan morariyor bizim ki o zamanda yarim paranox s fitil ver dedi. Dün muazzam bir gündü bizim için akşama kadar gülücükler saçtı kuzum. Rabbim hepsini korusun inşallah canım. Maşallah hepsine

Anladim canim. Ben konu bebekler olunca cok korkuyorum doktorlarin soylediklerinden, 23 dereceyi bende iyi biliyordum hayir cok fazla deyince, birde sicaktan olen bebekler biliyorum deyince eve gelir gelmez peteklerin vanalarini kistim. Yillarca bu isi yapan insanlar, hem okulunu okumuslar hemde yuzlerce bebek gormusler. Bu yuzden ben dikkate aldigim icin, burayada yazayim dedim belki benim gibi bilmeyenler var diye, 23 derece bile soguk diye karsi cikildi. Ben sadece elciyim yani nihayetinde herkesin kendi bebegi, kimin icine siniyorsa oyle yapsin tabi :)
Evet haklısın zaten bilgi paylaşımı için burdayız herkes bildiğini okuduğunu söylesin ki yararlanalım :super:

Bizde 24 25te tutuyoruz. Ankaradayim bide sogugu soguk yani :) ben tek patikli alt ustunr corap icine uzun kollu citcitli ve uzun kollu ust giydiriyorum. Gunesli gunlerde evim gunboyu gunes aldigindan ve camlarin coklugubdan cok sicak su an bile. Normal gunde gunduz musline sariyorum aksam battaniyeyle zaten. Gece de battaniyeyle
Evet bizde de yetiyor. Eşim de çok sıcaklayan biri kesinlikle izin vermiyor 25in üstüne çıkmasına, hemen kapı pencere açıyor. İlerde hasta olmasın diye şimdi üşümesi daha iyi. Çocuk doktoru da erkek bebek olduğu için baba ne giyiyorsa bir kat fazlasını giyse yeter çok sarmayın demişti

Kızlar ya arkadasım 2. Bebeğine hamile ve bunda asla hiç bir aşısını yaptırmayacağım sende oku bak falan diye bana bu sayfayı önerdi, kafam karışmadı değil ama yine de yaptırmaktan yanayım tabiki aşılarını sizler ne düşünüyorsunuz
Yazı bilimsel gibi başlayıp sonu dine bağlanmış. Aşı olunmadığı takdirde hiçbir tedbir tedavi sunulmamış. Sonuç Allaha bağlanmış.
Benim için hiçbirşey ifade etniyor.
Aşı olayının ailenin tercihine bırakılması ayrı saçmalık.
Dini bu şekilde kullanmak apayrı saçmalık.

Hiç bilmiyorum ki canım. Hadi şuan hastalıktan desek önce de böyleydi. Bi türlü derin dalamıyor. Açlıktan olduğunu sanmıyorum çünkü bi iki çekip uyuyor geri, belki emzik alsa uyurdu ama onu da kabul etmiyor paşam
Bizimki de normal emzik almıyor ama alıştırma emziği diye bişey var onu kullanınca alıyor bazen. İçine parmağını sokuyorsun ağzıyla tutana kadar bastırmadan öyle ağzında tutuyorsun emziği. Öyle alıştı bizimki ama açsa memeyle aradaki farkı anlıyor almıyor

Korseye başlayan var mı? Ben 31ocakta sezeryan oldum, bugün dikişlerim alındı. Doktorum korse kullanabilirsin dedi. Var mı tavsiyeniz?

Tek tek alıntılayamadım ama Bugün attığım İnstagram sayfasını bayaği inceledim, aşıların bilinçli olarak insan türünü azaltmaya yönelik olduğunu falan söylüyor kısırlığa sebep olduğu veya cinsel tercihlerinin farklı olduğuna dair açıklamalar yapmış ama tabiki hiç birine bilimsel bir dayanak sunmamış, yani en basit ağrı kesicilerin bile bi sürü yan etkileri var aşıların da vardır olabilir kabul ederim ama tabiki yan etkisi ihtimali var diye -ki kim bilir yüzde binde Ya da milyonda kaç ihtimal olduğu da tartışılır- yaptırmayacak değiliz, annem bile aşılı 67 yaşında kısır mısır olmamış 8 kez hamile kalmış 7 Doğum yapmış, bütün kardeşler hepimiz aşılıyız hepimizin çocuğu var ve çocuklarımız da aşılı çevremde böyle aşısavar insan duymadım ben çünkü zorunluluk sanıyordum zAten okuyunca şaşırdım ne diyor bunlar diye

Tek tek alıntılayamadım ama Bugün attığım İnstagram sayfasını bayaği inceledim, aşıların bilinçli olarak insan türünü azaltmaya yönelik olduğunu falan söylüyor kısırlığa sebep olduğu veya cinsel tercihlerinin farklı olduğuna dair açıklamalar yapmış ama tabiki hiç birine bilimsel bir dayanak sunmamış, yani en basit ağrı kesicilerin bile bi sürü yan etkileri var aşıların da vardır olabilir kabul ederim ama tabiki yan etkisi ihtimali var diye -ki kim bilir yüzde binde Ya da milyonda kaç ihtimal olduğu da tartışılır- yaptırmayacak değiliz, annem bile aşılı 67 yaşında kısır mısır olmamış 8 kez hamile kalmış 7 Doğum yapmış, bütün kardeşler hepimiz aşılıyız hepimizin çocuğu var ve çocuklarımız da aşılı çevremde böyle aşısavar insan duymadım ben çünkü zorunluluk sanıyordum zAten okuyunca şaşırdım ne diyor bunlar diye
Eski koye yeni adet getiriyorlar daha neler duyacagiz acaba

Back
X