2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kızlar ya benim bebiş 9 Ocak dogumlu 2 ay 22 günlük oldu. Üç gün olarak uyku düzeni bozuldu. Hiç uyumuyor desem yeridir. Gece uzun uykusu olurdu bir kere emer devam eder sonra uyandırdı. Gunduzde iki üç saatlik uykulari oluyordu . Ama bu bir kaç gündür gündüz uyumuyor. Yarım saat en fazla uykusu. Saat gece dörtten beri uyutmaya çalışıyorum simdi üçüncü kez daldı ama yine uyanicak diye bekliyorum
Çok yoruldum ya , oy kullanmaya bile su saat oldu , gidemedim uyuyup kalksın gideriz diye bekleye bekleye .
Emmeye başlıyor derken böyle oldu bu sefer. Doğumdan beri bir türlü huzurlu olamadık . Çok yiprandim .
Düzeni böyle bozulan oldu mu son zamanlarda, atak dönemi mı acaba?
bizim de düzen yok canım uzun uykusu da yok ne gece ne gündüz daha 4 saat kesintisiz uyumamıştır büyük oglumun uyku saatleri belliydi bu kafasına göre takılıyor .

bizim de düzen yok canım uzun uykusu da yok ne gece ne gündüz daha 4 saat kesintisiz uyumamıştır büyük oglumun uyku saatleri belliydi bu kafasına göre takılıyor .
Benimki de ayni... gunduz 1 saati gecmiyor. Gece tas catlasa 3 saat. Banyo yaptir uzun uyur diyorlar hiiiic etkilemiyor:işsiz:

Yok cnm aslında benimki kucak sevmiyor kendi yatmayı seviyor ama illaki alıyorsun taşırken doyururken falan. Benim ilk doz çok kötüydü kolumu kaldıramıyordum nedense korktum yine öyle olursa diye. Bana 6 ay sonraya tarih vermişlerdi. Hemen gelivermiş 6 ay. 😂
😄😄 ee vakitler gecmiyor gibi gelirken su gibi akip gidiyor daha dun cubukta cift ciZgi vardi kosa kosa
Gitmistim eve sevincten :-)

Aa guzelmis o zaman 2. Bebek dusunuyorsan yaptir canim o zaman. Buz koyarsin parol icersin diner insallah acisi :)
Şimdilik düşünmüyorum aslında da bi gün olur fikrim değişirde düşünürsem aşılarım hazır olsun en azından:)))

Kızlar tetanoz aşısının 3. Dozunu yaptıran var mı aranızda çok ağrı oluyor mu acaba benim ilki çok ağrılı 2. Normaldi. Ağrı çok oluyorsa kızımı kucağıma almakta zorlanır mıyım diye düşündüm. Tarihi de yaklaştı. Karar vermem gerek.

Ben 2 hafta önce yaptırdım sağlık ocağında canım 3. dozu. Aynı seninki gibi ilki çok ağrılı olmuştu kolumu kaldiramıyordum. İkincisinde hicbir şey olmamıştı. Üçüncüde sadece iğnenin girdiği yerde bölgesel ufak bi sızı oldu 1 hafta kadar ama öyle el kol kalkmayacak ya da bebeği tutamayacak kadar değil. Eve gelince buz tutarsın biraz, o işe yarayabilir

Ben 3 diye duymuştum neyse ne artik emdi emecegini.Ama yas siniri yok demisti Nihat hatipoğlu falan oylede ayirim olmayabilir
Erkek bebekler 2 kizlar 1.5 yasina kadar emzirmek gerekirmis dinimize gore dahasi haram miş canim

Son düzenleme:
Oraya taşınma ihtimalimiz varda aklımda bulunsun cnm özel muayenehanesi var galiba demi

Canım öğlene kadar Acıbadem’de. Öğleden sonra özel muayenehanesinde

3. Doz 2.den 6 ay sonra yazıyor aşı kartında bana gün vermişler bu perşembeye hatta bundan sonra 1 yıl arayla 4. Ve 5. Dozda varmış:)) buzu deneyeyim bende ağrı kesici içildiğini de duymamıştım. Sorayım onu bende

Benim doktorum tetanoz aşısını gerekli görmüyorum demişti yaptırmadım bende 😀

Ben 2 hafta önce yaptırdım sağlık ocağında canım 3. dozu. Aynı seninki gibi ilki çok ağrılı olmuştu kolumu kaldiramıyordum. İkincisinde hicbir şey olmamıştı. Üçüncüde sadece iğnenin girdiği yerde bölgesel ufak bi sızı oldu 1 hafta kadar ama öyle el kol kalkmayacak ya da bebeği tutamayacak kadar değil. Eve gelince buz tutarsın biraz, o işe yarayabilir
Ayy çok sağol canım ya benimde ilk ikisi öyle olmuştu korkmayayım o zaman :)
Canım öğlene kadar Acıbadem’de. Öğleden sonra özel muayenehanesinde

Benim doktorum tetanoz aşısını gerekli görmüyorum demişti yaptırmadım bende 😀
Benimki de öyle demişti aslında kendi de yaptırmamış ama ben şanssızım biraz kesin birşey olur dedim riske atamadım:)))

matrush matrush canim sende niye anneler kulübü yaziyor ne oluyor oyle grup mu var

Bi grup değil de anneler özel yarışma vs gibi duyuruları almak için canım. Hesap detaylarında ayarlayabiliyorsun istersen. Aşağıdaki linkte anlatmış

Ayy çok sağol canım ya benimde ilk ikisi öyle olmuştu korkmayayım o zaman :)

Benimki de öyle demişti aslında kendi de yaptırmamış ama ben şanssızım biraz kesin birşey olur dedim riske atamadım:)))

Korkma korkma :) hemşireye de sorarsın ekstra ne yapılabilir ağrı olmasın diye canım

Bi de ben çok sakarım. Sürekli ya parmağımı keserim ya kolumu bacağımı bi yere çarparım :)) Iyi oldu bana bu aşı. Sadece doğum için değil de genel anlamda

Günaydın kızlar. Kızım elini emmeye başladı ya. Nasıl vazgeçiririm? Bilen varsa söylesin. Emzik kullanıyordu. Bazen uyumadan önce veriyordum ve bir yere gideceksek beraber o zaman emiyordu. Şimdi verince elini emmesin diye çıkarıyor. Emmiyor.
Benimki de elini emmeyle başladı. Şimdi parmağını emiyor. Emziği çıkarıp parmağını emiyor. Haliyle salya vs de yapıyor ıslanıyor hep üstü. Vazgeçmiyor da. Her bebeğin alışkanlıkları farklı işte

Valla bazen mama verseydim de böyle yıpranmasaydım diyorum sonra da uf neden böyle diyorum ben kötü bir anneyim diye ağlamaya başlıyorum, yok meme ucum yok derdi, ay silikon uçla emziriyorum mı guzel yıkadım mı acaba gece yıkamış mıydım, kaç dk emdi acaba ne kadar sut emmiştir, ay ön sütü son sütü bilmem nesi, kucağımda balık gibi kıvranan bırak emzirmeyi düşürmemek için zor tutuyorum
İlk kızım çok az emdi açık söyleyeyim süt olayı beni ruh hastası yaptı gözümdeki yaş dinmedi gereğinden fazla kafaya taktım ve yetti artık dedim emzirme bitti

İkinci gebelikte dedimki gerçekten uğraşamayacağım ne kendimi ne bebeği yıpratamam olursa olur olmazsa içsin mamayı

Ve 2.numaram ne kadar da meme reddi yaşasakta meme konusunda inatçı çıktı emiyor
Buna rağmen gene emzirmeyeceğim istemiyorum emmesin dedim birkaç gün sağarak besledim hiç emzirmedim gene içim rahat etmedi hakkım yok dedim memeye döndük

Doktorumuz benim gelgitlerimin bebeğe meme reddi yaşattığını söylüyor hissediyorlarmış

Süt yetersiz olur bebek meme istemez daha rahat kabul ediliyor aç kalacak değil ya ama süt varken bebeğin reddetmesi daha üzücü

Diyeceğim şu ki ilk tecrüben stresin ve emzirme hassasiyetin çok fazla kısmet olurda 2.kez anne olursan daha rahat olacaksın

Şimdi oluruna bırak bebeği aç bırakıp meme alması için hırpalama olursa olur olmazsa gerçekten dünyanın sonu değil

Bu günler geçer ve senin sadece yıpranmışlık hatırlarsın

canım atak haftasına girmişsiniz bazen bırkac gun erken veya gec gırer tutmuyor tam her bebekte. bnm takvıme göre 4gun var bıtıme ama bugun duzeldi günduz uykularımız.kacgundur duzensizdı. normalde uyuyan kızım gunduzlerı uyku ıstemez olmustu duzelr 2,3gune. atagımız erken bitti @bsebse cnm sen de gör istedım msj
Merhaba kartanesi,senin bilgilerin arastrman benim icin de cok faydalı oluyor.
Tatlı kızını gündüz nasıl uyutuyorsun.

Merhaba kartanesi,senin bilgilerin arastrman benim icin de cok faydalı oluyor.
Tatlı kızını gündüz nasıl uyutuyorsun.
estağfrullah kuzum çok teşekkür ederim ben de arkadasım sayesınde aydınlandım ve araştırdım ben gündüzleri genelde onun verdiği işaretleri takıp edıyorum. mesela traccy hoggun kıtabında dıyor bebek ılk uyku ışaretı verdıgınde uyku rıtuellerıyle baslanmalıymıs uyutmaya kızımı esnedıgı an.o rıtuellerı yapmaya baslıyorum odamıza gıdıyoruz ve her uyku oncesı once kızımın başını oksuyorum uyku saatı kacmamıssa bana zaten gülüyor agular falan seni çok sevıyorum kızım dıyorum sanırım bu kelımeyı dıymayada alıstı anlamasa da soyleyıncw gülüyor karnı açsa emzırıyorum. ki genelde cok ac olmasa da emmek ıstıyor memesız uyumuyor cogu zaman. (bunu yenmek için de yavas yavas uyku egıtımıne baslıcam) sonra o zaten gözler gıdıyor memeden ayrılıyor gazını cıkarıyorum. ve hızlı ve yavas sekılde şş pat yöntemını uyguluyorum youtubeda var ornek vıdeolar bakabılırsın onlara. gazını cıkarırken uyanmadıgında da yatagında dürtüyorum memeye alısmasın dıye yanı böylece uyuyor önemlı olan ılk sınyalı yakalamakmış arada dğzenımız kactıgı da oluyor gelen gıdenden fazla uyarıldıgında uyumamakn ıcın dırenıyor bunu da yenı.öğrendım. ozaman da yumusak gecısle uyutmak lazımmıs önce sevdıgı sarkıları açıyorum keyfı yerıne gelıyor esnedıgı an uyutmaya baslıyorum. bazen de kendisi yanımda yatarken beyaz gurultu muzıgıyle dalıyor ben poposuna vurunca. aksamları da malesef emıp uyuyor arada babasına kv.ye uyutuyorum hep alısmasın memeye dıye gece yarıları da uyuma suresı uzunsa emzrıyorum gazı cıkarıp şş pat yapıyorum besıgınde oylece uyuyor. tabı kızım ayak uydurmasa ne kadr yaparsam yapaym olmazdı sanırım böyle. ama atak haftalarında gunduzlerı cokzor ve az uyuyor malesef buaksam 7de uyudu ablam ve annemler bızde ben de onlarla dınlenıyorum bana kızıyorlar uyuttn hemen dye ama aksı durumda ben ugrasırım dyorum

estağfrullah kuzum çok teşekkür ederim ben de arkadasım sayesınde aydınlandım ve araştırdım ben gündüzleri genelde onun verdiği işaretleri takıp edıyorum. mesela traccy hoggun kıtabında dıyor bebek ılk uyku ışaretı verdıgınde uyku rıtuellerıyle baslanmalıymıs uyutmaya kızımı esnedıgı an.o rıtuellerı yapmaya baslıyorum odamıza gıdıyoruz ve her uyku oncesı once kızımın başını oksuyorum uyku saatı kacmamıssa bana zaten gülüyor agular falan seni çok sevıyorum kızım dıyorum sanırım bu kelımeyı dıymayada alıstı anlamasa da soyleyıncw gülüyor karnı açsa emzırıyorum. ki genelde cok ac olmasa da emmek ıstıyor memesız uyumuyor cogu zaman. (bunu yenmek için de yavas yavas uyku egıtımıne baslıcam) sonra o zaten gözler gıdıyor memeden ayrılıyor gazını cıkarıyorum. ve hızlı ve yavas sekılde şş pat yöntemını uyguluyorum youtubeda var ornek vıdeolar bakabılırsın onlara. gazını cıkarırken uyanmadıgında da yatagında dürtüyorum memeye alısmasın dıye yanı böylece uyuyor önemlı olan ılk sınyalı yakalamakmış arada dğzenımız kactıgı da oluyor gelen gıdenden fazla uyarıldıgında uyumamakn ıcın dırenıyor bunu da yenı.öğrendım. ozaman da yumusak gecısle uyutmak lazımmıs önce sevdıgı sarkıları açıyorum keyfı yerıne gelıyor esnedıgı an uyutmaya baslıyorum. bazen de kendisi yanımda yatarken beyaz gurultu muzıgıyle dalıyor ben poposuna vurunca. aksamları da malesef emıp uyuyor arada babasına kv.ye uyutuyorum hep alısmasın memeye dıye gece yarıları da uyuma suresı uzunsa emzrıyorum gazı cıkarıp şş pat yapıyorum besıgınde oylece uyuyor. tabı kızım ayak uydurmasa ne kadr yaparsam yapaym olmazdı sanırım böyle. ama atak haftalarında gunduzlerı cokzor ve az uyuyor malesef buaksam 7de uyudu ablam ve annemler bızde ben de onlarla dınlenıyorum bana kızıyorlar uyuttn hemen dye ama aksı durumda ben ugrasırım dyorum
Canm cok sagol,ben de gündüzleri zorlaniyorum.
Ama gece uykularini seni takip ettikce erkene cekebildim.oglum da bugun 7 gibi uyudu arada gazdan dolayi uyandi gazini cikarip geri koyuyorum emmek istiyorsa emziriyorum uyumaya devam...
Cok sukur
Seni de bebegini de Allah nazarlardan korusun.cok opuyorum😊

Back
X