- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Muz ağır bir meyvedir. Bu aylardaki bebekler için hiç uygun değil.Disi kasindigi icin yesil elma verdim alerji yapti benek benek oldu. Muz verdim kendinden gecti. Gulucukler atti.
Evet canım bir yaşına gelmeden geçmişti bizim.bagırsak tepkili alerji daha cabuk geciyormış varsa bile 9. aya kadar gecer demişti
Yok yok yedirmiuorum. Sadece yaliyor. Aynen 6. Ayda bile vermeyi dusunmuyorum. 6. Ay gelince cok eglenceli olacaga benziyor. Ama meyve vermeyecegim. Sadece kuzu beyin ,dana ilik ve sebze verecegim. Et vermeyin diyorlar ama ben et verecegim. Ben ve esim bebeklikte sadece et ile ek gida almisiz. Hic sikinti olmamis.Muz ağır bir meyvedir. Bu aylardaki bebekler için hiç uygun değil.
6.ayda bile uygun değil
Bende öyleyim galiba. Ben fotoğraf bile çektirmem doğru düzgün. Kızımı biraz daha fazla çekiyorum en azından. Bazende üzülüyorüm buna durup durup. Arkadaşlarım bebiş nasıl hiç foto paylaşmıyorsun diyorlar.Profil fotolarınıza bakıyorum da benim kızı çok sade giydiriyorum galiba:)
Ne bandanası ne süslü patikleri ne de tüllü elbiseleri var :)
İlk kızımı da hiç süslememiştim. İçimde yok benim:)
Bebeğine masallah canımBende ayni seylere kafami takiyordum.. Sonra kendimi rahatlatma yolunu soyle buldum ; eger gunde 2 kere kaka yapiyorsa emin oluyorum sutum yeterli. Ama yinede kalori olarak yeterli olsada yaz mevsimine girdigimiz icin bebegime su veriyorum. Evet gida olarak yeterli olabilir ama belki cocuk susuz kaliyor diye dusunuyorum.
Sagarken sag gogsumden max 10 ml sol gogsumden max 20 ml cikiyor ve bu soyledigim miktar 15 dk sagarsam en en fazla miktar. Zaten strese girme sebebim bu. . Ama bebegim kac kilo drrseniz bugun resmen tarti 8 kg gosterdi. (4 ay 10 gunluk su anda). Bir arkadasim buna inek psikolojisi dendigini soyledi. Sutum yetmiyor derken 5 gun kuzeninin cocugunu emzirmis inanamadim ama sutum yetti dedi.
Ben mamalarinda faydali olduguna inaniyorum. Cunku yedigimiz godalardan gunumuz sartlarinda yeterinde mineral vitamin alamayabiliriz. Mama verecekseniz sikinti yapmayin bence icini, rahatlasin gece emzirdikten sonra 1 kere verin. Ama kakalari 2 yi buliyorsa bence daha fazla vermeyin.
İshal kesici verdi mi doktor?Kızlar bizim bağırsaklar hala düzelmedi 10 gün oldu çok sulu dışkılama devam ediyor. Sayısı da fazla. Yeşil kaka da var.
Enfeksiyon vb yok kültür sonuçlandı. Süt ürünleri diyetindeyim.
İnek sütü ve keçi sütü alerjisi bakıldı. Negatif çıktı.
Doktor benim yediklerimin üzerinde duruyor.
Kuruyemiş, tahin pekmez ve simitte de yeme diyor.
Ne bozdu bizim kızın dengesini bilemiyorum.
Teşekkür ederim canım ozaman sipariş vererek doğru yaptımBizimki chicco polly progress canım büyük kızım kullandı taş gibi duruyor şimdi sıra ikincide
Geçen ay 400 Gr almıştı doktor vermediğine şükret çocuk hasta oldu demişti bronşit olmuştu geçen ay. Mama denesem dedim hayır biraz daha bekle emecek dedi ama hala aynı. İki hafta oldu henüz gidemedik. Geçen aya göre daha kötü emmesi.A anneveoglusu canım çok geçmiş olsun umarım bir an evvel toparlanır büyük paşa
M Mavisu27 uzun zamandır doymadığı ile ilgili şüphelerin vardı dr ne diyor peki
Lesyemis karga gibi oluyor agizlari hep ac karnina verip hemen emzirmeyi denesen yinemi icmezkiSidefer demir ilacını kızıma 2 gündür zorla içiriyorum, tükürüyor hiç beğenmedi. Bugün de zorla vermeye kalkıştım ağız burun emdiği sütü fışkırtarak kustuNasıl içireceğim ben bu ilacı bilemedim
Yani kakayi doymaya baglamak bence cok dogru degil anne sutu alan bebek ongun kaka yapmayabilir bizimki bir aydanuckere kaka yapti ve 1300 gram aldi daha sonraki ay ikigune kaka yapti ve sonuc 400 gram sut olmayinca napacan kuzumBende ayni seylere kafami takiyordum.. Sonra kendimi rahatlatma yolunu soyle buldum ; eger gunde 2 kere kaka yapiyorsa emin oluyorum sutum yeterli. Ama yinede kalori olarak yeterli olsada yaz mevsimine girdigimiz icin bebegime su veriyorum. Evet gida olarak yeterli olabilir ama belki cocuk susuz kaliyor diye dusunuyorum.
Sagarken sag gogsumden max 10 ml sol gogsumden max 20 ml cikiyor ve bu soyledigim miktar 15 dk sagarsam en en fazla miktar. Zaten strese girme sebebim bu. . Ama bebegim kac kilo drrseniz bugun resmen tarti 8 kg gosterdi. (4 ay 10 gunluk su anda). Bir arkadasim buna inek psikolojisi dendigini soyledi. Sutum yetmiyor derken 5 gun kuzeninin cocugunu emzirmis inanamadim ama sutum yetti dedi.
Ben mamalarinda faydali olduguna inaniyorum. Cunku yedigimiz godalardan gunumuz sartlarinda yeterinde mineral vitamin alamayabiliriz. Mama verecekseniz sikinti yapmayin bence icini, rahatlasin gece emzirdikten sonra 1 kere verin. Ama kakalari 2 yi buliyorsa bence daha fazla vermeyin.
Ya öyle yapacağım artık, aç tok farketmez demişti doktor. Ben de yatırmadan içireyim öteki türlü gün boyu kıvranıyor dedim ama içtiği tüm sütü kustuLesyemis karga gibi oluyor agizlari hep ac karnina verip hemen emzirmeyi denesen yinemi icmezki
Aynen dün geceden benim minnoşlar da bi tuhaftı.Oğlum da bugün uyku saatini gecirdi saat 21i geciyordu odaya gittiğimzdeBu sayfanın bebekleri bugün cosmus ağlıyor mızır mızır benim gözlerim basim zonklama yaptı o derece
Geçen yıl eylul gibi hamileydik ya hani ben o zaman sezon sonu indiriminden 6-9 aldım ama şansıma büyüklermiş(9-12 lerle ayni karşılaştırdım) bu yıl aldıklarım 9-12, hatta bi tane gri pembe var o 12-18 aldım yani şöyle düşündüm aslında haziranda 9-12 leri giydireceğim, ağustos eylulde de 12-18 olan tam olur, bi de bacakları lastikli Ya iz yapıyor hemen denedim o yüzden rahat olsun dedim büyük aldım, benim kız dün tarttım evde 7.250 gr, şuan lcw nın 6-9 olan badilerini giyiyor kolları uzun onun dışında tam hatta biraz göbişi bile çıkıyor, gene 6-9 olan taytlar giyiyorS Sevimlipanduf kuzum lcw den şortlu tulumları kaç beden aldın şuan kaç giyiyorsunuz ve kaç kilosunuzçok sordum ama
Evet canım bir yaşına gelmeden geçmişti bizim.
Sizde yoktur inşallah ama doktorun dediği gibi çabuk geçer .
Senin büyük oğlunun tepkisi neydi?
büyük oğlumun ciltte ve solunumda tepkisi vardı ek gıdada anladık benim sütümden etkilenmiyordu,yediği ve hatta dokundugu ürünler etkiliyor sagol canıö son gaita testi temiz çıktı küçüğün umarım dogrudur yokturEvet canım bir yaşına gelmeden geçmişti bizim.
Sizde yoktur inşallah ama doktorun dediği gibi çabuk geçer .
Senin büyük oğlunun tepkisi neydi?
Yaa benim kız bi garip o zaman bizde 7yi geçmişizdir geçen ay 6700dük çünkü.. şuan üstünde lcw nın 1-3 ay çıtçıtlı zıbını var 3-6yı giydirdim yine büyük geldi..6-9 alayım bari yada gidip bakayım bi bedenlerine o tulumlar hoşuma gidiyor benimde rahat olur hem..:)) teşekkür ettimGeçen yıl eylul gibi hamileydik ya hani ben o zaman sezon sonu indiriminden 6-9 aldım ama şansıma büyüklermiş(9-12 lerle ayni karşılaştırdım) bu yıl aldıklarım 9-12, hatta bi tane gri pembe var o 12-18 aldım yani şöyle düşündüm aslında haziranda 9-12 leri giydireceğim, ağustos eylulde de 12-18 olan tam olur, bi de bacakları lastikli Ya iz yapıyor hemen denedim o yüzden rahat olsun dedim büyük aldım, benim kız dün tarttım evde 7.250 gr, şuan lcw nın 6-9 olan badilerini giyiyor kolları uzun onun dışında tam hatta biraz göbişi bile çıkıyor, gene 6-9 olan taytlar giyiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?