2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
En iyisi kimse olmayacak yanında, ablam gelir benim 3 gün kalır maksimum gider çünkü onunda çocukları var, 1 hafta da eşim izinli desek, bebikimle başbaşa kalacağız sonrasında :) annelik içgüdüseli illa ki bakarız belki yıkarken zorlanırım ama onda da eşimi bekler beraber yıkarız :)
Maalesef ben çalışacağım için kayınvalidem bakacak ve başka şehirden geleceği için beraber kalcaz ne kadar çok sevsemde bilmiş bilmiş sanki kendi hiç yaşamamış gibi konuşacağı için beni darlayacak ve sabretmek zorunda kalacam. Midemin bulanması kusmalarıma bile psikolojik diyor halbuki eşimde ne yese kusuyormuş. Annem de aynı ama annemin diyişi daha farklı ve ona cevap veriyorum bide anne sonuçta küsmüyor kızmıyor :))

Evet canım ben de gebelik çalışmalarına başlamadan önce bıraktım kasım ayında zaten martta başladık çalışmalara. Aşırı ışık yaymasa saçmalık derdim ama gerçekten lazer epilasyon tehlikeli aslında
Aynen canım keşke bitmiş olsaydı seanslarimiz, bende son bir sene kullanmamaya başladım, bir kez kullandım zamanını hatırlamıyorum çok da sorun olmaz inşallah

Maalesef ben çalışacağım için kayınvalidem bakacak ve başka şehirden geleceği için beraber kalcaz ne kadar çok sevsemde bilmiş bilmiş sanki kendi hiç yaşamamış gibi konuşacağı için beni darlayacak ve sabretmek zorunda kalacam. Midemin bulanması kusmalarıma bile psikolojik diyor halbuki eşimde ne yese kusuyormuş. Annem de aynı ama annemin diyişi daha farklı ve ona cevap veriyorum bide anne sonuçta küsmüyor kızmıyor :))
Ya keşke bi düzenleme falan bişiy olsa da anneler 1 yaşına kadar kendileri bakabilse bebeklerine :( ben çalışmıyorum atanamayınca bıraktım işi bi hışım sıkılıyorum bazen ama çalışırken çok yıpranmışım aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor :(

Merhaba arkadaşlar. 12+2 ile aranıza yeni katıldım. 2.çocuğum olacak nasipse. Zorlu tüp bebek yollarından geçtim geldim, hamdolsun.
Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hepimiz bebişlerimizi

Meme falan konuştukta aklıma geldi, hemşire bi arkadaşım var oda yeni doğum yaptı ve emzirirken acıdan ağlıyor resmen. Hatta bi kere "bu acıyı bana başkası yaşatsa hiç düşünmeden katil olabilirdim" demişti :KK70: bende hamile kalınca her konuşmamızda lansinoh kremi kullanmaya başla hazırlıklı ol diyor. 7. ayında da e vitamini almaya başla diyor :KK70: Bu ay başlicam ben bu kreme :)

Meme ucu yaralarının tek sebebi yanlış emzirme pozisyonu. Lansinoh ya da başka tüüüm kremler, yöntemler, ayva çekirdeği vs hiç bir işe yaramıyor. Tecrübeyle sabit. Bebek meme ucunu doğru kavrayarak emiyorsa ağrı, sızı, yara, kanama vs olmuyor.
Google a “Tomris’in Emzirme Notları” yazarsanız emzirmeyle ilgili çok güzel bilgiler edinirsiniz. Süt nasıl sağılır, nasıl çoğalır, ne yemeli ne içmeli hepsini çok güzel anlatmış bir doktor anne. Başucu notunuz olacağından eminim.

Ya benim göğüs uçlarım küçük biraz büyüdü ama çıkık değil pek. Çok korkuyorum ememez aç kalır sarılık olur ilk günler diye acaba elektrikli makinelerde sorun olur mu?

Silikon meme uçları var meme ucu olmayan ya da uçları büyük olanlar için. Bir de enjektörün arka tarafıyla meme ucunu doğuma yakın çıkardıkları bir yöntem var galiba. Detaylarını çok bilmiyorum ama netten bulabilirsiniz belki.

Benim yaptırdığım testi de dr biogene gönderiyor. MaterniT21 sanırım daha kapsamlı.
Ben şayet olumsuz bir sonuç gelirse amniosentez yaptırırım. Umarım gerek kalmaz.
Birşey çıkarsa tahliye düşüneceğim.

benim yaptırdığım test amniyosentez gerek kalmaması için yapılıyor inşallah bir sıkıntı çıkmaz kimsenin bebeğinde 5.tüp denemem sanırım artık tükendim inşallah bu güzel sonlanır.

Kokunden almamalisin iste jiletle devam etmen gerekiyormus eldivenle alirsan kalinlasmalarina neden oluyormus bende cok sasirmistim ama arkadasima epilasyon merkezi israrla böyle söylemiş
Epilasyon merkezleri öyle diyor da jilet kadar kalinlastirip koyulastiran baska bir yontem de yok. Onlara bagimli kalalim diye mi diyorlar bilmiyorum artik :)

benim yaptırdığım test amniyosentez gerek kalmaması için yapılıyor inşallah bir sıkıntı çıkmaz kimsenin bebeğinde 5.tüp denemem sanırım artık tükendim inşallah bu güzel sonlanır.
Amin hepimizin.
Benim testin %0.5 en fazla %1 yanılma payı var. Yani %99 sonuç veriyor. Bu testler negatif verdiğinde doğrulamnmaya gerek yoktur.
Fakat pozitif verirse amniosentez ile doğrulanması gerekir.

Ya benim göğüs uçlarım küçük biraz büyüdü ama çıkık değil pek. Çok korkuyorum ememez aç kalır sarılık olur ilk günler diye acaba elektrikli makinelerde sorun olur mu?
bebek göğsünün ucunu emmeyecek canım kahverengi halkalı yeri komple ağzına alacak. sadece göğüs ucunu emmesi yanlış emmeye örnek ve göğüs ucu yarası yanlış emzirme sonucu oluşuyor. bunlarla ilgili görseller var. bakarsan daha sağlıklı emzirirsin ve sorun olmaz.

Göğüs ucu icin mutlaka en gec 30. Haftada lansinoh krem alip surmeye baslayin dogum yakastikca surme sikligini arttirin ben kizimda kullandim arkadasim kullanmadi sonuc benimde acidi ilk zamanlar ama arkadasimin yara oldu aylarca kanadi normal doğum yapanlar bile dogurmak neysede o göğüs ucu acisi baska bisey diyor onlem almazsaniz gercekten zor gunler geçirebilirsiniz.
haklısın bende 30. hafatada başladım sabah ve akşam uyguladım. benim de yaralanma olmadı. tabiki ilk günlerde hassasiyet oluyor ama sonra çabuk toparlıyor.
lansinoh göğüs ucu kremine 30. haftada başlamanız önemle rica olunur :KK31:

Merhaba arkadaşlar. 12+2 ile aranıza yeni katıldım. 2.çocuğum olacak nasipse. Zorlu tüp bebek yollarından geçtim geldim, hamdolsun.
Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hepimiz bebişlerimizi

Meme ucu yaralarının tek sebebi yanlış emzirme pozisyonu. Lansinoh ya da başka tüüüm kremler, yöntemler, ayva çekirdeği vs hiç bir işe yaramıyor. Tecrübeyle sabit. Bebek meme ucunu doğru kavrayarak emiyorsa ağrı, sızı, yara, kanama vs olmuyor.
Google a “Tomris’in Emzirme Notları” yazarsanız emzirmeyle ilgili çok güzel bilgiler edinirsiniz. Süt nasıl sağılır, nasıl çoğalır, ne yemeli ne içmeli hepsini çok güzel anlatmış bir doktor anne. Başucu notunuz olacağından eminim.

Silikon meme uçları var meme ucu olmayan ya da uçları büyük olanlar için. Bir de enjektörün arka tarafıyla meme ucunu doğuma yakın çıkardıkları bir yöntem var galiba. Detaylarını çok bilmiyorum ama netten bulabilirsiniz belki.

oğlum tedaviyle oldu o süreçte bol bol araştırma yaptım. en çok bybo bloğundan faydalandım. o kadar güzel anlatıyorlardı ki içimdeki anneyi uyandırdı. kayınvalide çok şaşırmış benim konuya ve bebeğe hakimiyetime :))

bırakın alışveriş sitelerinde gezmeyi tomris in emzirme notlarını, erenin uyku kitabını hatmedin :rapci:

Gunaydin kizlar. Yakin arkadaslarimdan biri dun dogum yapti. Bugun hastaneye ziyarete gidecegim. Ilk defa bu kadar yakin biri dogum yapiyor acikcasi giderken ne alınır hediye olarak hic bilemedim. Altin taksam uygun olur herhalde?

Doktorum gebelik sürecinde istersen hepatit aşısı yaptırabilirsin dedi . Netten baktım , gerek yokmuş . Daha detaylı soracam önümüzdeki ay artık .
Size de denildi mi böyle bir şey.
Tetanoz yaptıracam zaten , o ayrı

Lansinoh kaydettim seni .
Teşekkürler hanımlar
bir de garmastan var o daha etkili. emzirmeden yıkaman gerekiyor. oğlum ilk günler meme reddi yaşadı. emmesi için memeyi çok çekiştirdik o nedenle hassaslaştı garmastan sürüp üstü açık vaziyette yattım iki günde toparlandı.

meme reddi olayında da tabiki zafer benimdi :KK76: 22 aylık şimdi de meme bıraktırma konusuna çalışıyorum .

bir de garmastan var o daha etkili. emzirmeden yıkaman gerekiyor. oğlum ilk günler meme reddi yaşadı. emmesi için memeyi çok çekiştirdik o nedenle hassaslaştı garmastan sürüp üstü açık vaziyette yattım iki günde toparlandı.

meme reddi olayında da tabiki zafer benimdi :KK76: 22 aylık şimdi de meme bıraktırma konusuna çalışıyorum .
Gebesin. Sütün geliyor mu hala canım

Back
X