2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
tam anlamıyla cıkmasada bel cevren gobegın genıslıyor ıster ıstemez ya :KK70: ben suan hamıle pant. sa bel lastıklı buyuk beden bol pantolnlar ve elbiseyle yazı idare etmeyı planlıyorum cunku baktım hamıle pant.hepsı dar paca ve ben yazın dar paca gıyemem :KK70: bunaalırım :KK70: oyuzden biraz daha havalar serinleyince ilerleyen aylarda alırım dıyorum bakalım nasıp gorucez ya :KK70:
Evet ya salaş beli lastikli pantolonlar kurtarıcı

Utanacak bisey yok bende 2 hafta önce aldım hamile pantolonu dünya varmış dedim 14. Haftamdayım ve kilo verdiğim halde ciddi karnım şiş herkez anlıyo hamile olduğumu dr sordum tabiyki bu bebek degil bağırsaklar yavaş çalıştığı için dedi
Yaa nasıl bebek değil gaz mı yani karnımızdaki büyüyen rahim falan diye düşündüm ben

Yaa nasıl bebek değil gaz mı yani karnımızdaki büyüyen rahim falan diye düşündüm ben
Rahim büyümesi daha çok alt karında belli oluyo malesef benide mutlu eden ağzımı kulağıma vardıran o koca göbiş gazmış aslında bunu biliyodum zaten yinede beni mutlu ediyo

alışveriş yapacak arkadaşlar size bir öneride bulunayım daha önce de yazmıştım sanırım.

beğendiğim ne kadar ürün varsa marka model ve fiyat listesi yaptım. herkes bütçesine göre oradan seçim yapıp aldı. hem ben istediğim ürünlere sahip oldum hem de alan kişi ne alsam diye düşünmemiş oldu.

benden sonra doğum yapan arkadaşlarım ve kuzenlerim de uyguladı. iki taraf için de kolaylık oluyor.

siz söylemeye çekinirseniz kardeşinize bu işi paslayabilirsiniz. çünkü herkes kardeşime soruyordu ne eksik biz ne alalım diye. listemi kardeşim gönderiyordu :)

belli başlı başlıkları yazarmısın yada yaptığın lisenin bir görüntüsü atarmısın zahmet olmazsa

Ayy Allah'tan oralarda değilim, ya bi de sanırım benim ter bezlerim çok çalışıyor aşırı terliyorum günde 2 defa duş alıyorum koku vs olmaz bakarım kendime ama mesela yazları giydiğim giyisilerin teri belli etmeyen renkte olmalarına dikkat ediyorum eğer ıslaklık belli olacak gibiyse kol altlarıma günlük ped yapıştırıp çıkıyorum, terimi silmeye yetişemeyip çenemden ter damladığını biliyorum, afedersin ama popomdan bile ter atıyorum :cry:
Ben de öyle şuan bile popom terledi arada ayağa kalkıp havalandırıyorum :))))))

Rahim büyümesi daha çok alt karında belli oluyo malesef benide mutlu eden ağzımı kulağıma vardıran o koca göbiş gazmış aslında bunu biliyodum zaten yinede beni mutlu ediyo
Yaa bende karnımı seviyorum bebişim diye diye meğer gazlarımı seviyormuşum :KK70:

Herkeze meraba kontrolden çıktım şimdi bizim prenses prens e doğru dönüyo dr bu seferde erkeğe benziyo dedi resmen bebeği 10dk hırpaladık ama Göstermedi mışıl mışıl uyuyo en son "burda herşey yolunda diye el hareketi yapti" okadar
maşallah miniğine canım biraz daha bekleyeceğiz kesinleşmesi için cinsiyetlerin sanırım

Evet canım özel hastaneler içinde en konforlu olanı. Bu sebepten fiyatları da maalesef uçuk :bicak:
Tsh hormonu için ilaç kullanman gerekmiyor dedi Dr en düşük seviye 0.35 en yüksek 9.9 ama benim ki 0.22 ilaç lik hir durumumun olmadığı söyledi senin değer ne durumdaydi

rahım elbette buyuyor bebegının 5 cm oldugunu dusun onun haraket etmesı ıcınde 10 cm lık bı rahım vardır mesela ama gerçektende yavas haraket etmesı etkılıyor benım ılk basta cok yavastı sımdı daha ıyı o gereksız sıskınlık gıttı ama kalan duruyor valla :D

F FUNDAYAMAN canım 12+1 isen ikili test yaptırabilirsin 11. Hafta ile 14. Hafta arasında yapılıyormuş. Cinsiyet için söylememesini normal karşılamak lazım. Ben çoook ısrar ettim hatta ultrasona girmeden önce pazarlık ettim tahmininizi söyleyin değişebilir ben bunun bilincindeyim vs bir sürü dil döktüm. Çıkıntı var erkek olabilir ama bazı bebeklerin klitorisi çıkıntılı olabiliyor ilk zamanlar o yuzden erkeğe benzeyebiliyor kıza da dönebilir dedi. Bu bahsettiği olayı yakın bir arkadaşım da yaşamış o yuzden doktorlara ha verdim netleşmeden söylememekte haklılar

Canım gaz olan kısım mideyle karın bölgesi bizim bebeklerimiz biraz aşağısından ve derinden buyuyorlar ya o yuzden karnımızı buyuten bebek değil:) daha çok derindeler sadece eşi ve rahim genişlediği için yakın zamanda alt kısmımız sertleşmeye başladı çok az da olsa büyüdü. Geri kalan şişlik gaz :))

F FUNDAYAMAN canım 12+1 isen ikili test yaptırabilirsin 11. Hafta ile 14. Hafta arasında yapılıyormuş. Cinsiyet için söylememesini normal karşılamak lazım. Ben çoook ısrar ettim hatta ultrasona girmeden önce pazarlık ettim tahmininizi söyleyin değişebilir ben bunun bilincindeyim vs bir sürü dil döktüm. Çıkıntı var erkek olabilir ama bazı bebeklerin klitorisi çıkıntılı olabiliyor ilk zamanlar o yuzden erkeğe benzeyebiliyor kıza da dönebilir dedi. Bu bahsettiği olayı yakın bir arkadaşım da yaşamış o yuzden doktorlara ha verdim netleşmeden söylememekte haklılar
Bugün bana olduğu gibi bi önceki kontrolde kıza benziyo demişti bugün bir pipi gördüm sanki dedi erkeğe benziyo:halay:1 ay sonra tam netlik kazanır dedi

rahım elbette buyuyor bebegının 5 cm oldugunu dusun onun haraket etmesı ıcınde 10 cm lık bı rahım vardır mesela ama gerçektende yavas haraket etmesı etkılıyor benım ılk basta cok yavastı sımdı daha ıyı o gereksız sıskınlık gıttı ama kalan duruyor valla :KK70:
Benim yediklerime göre gaz oranım değişiyor her zaman kendimi gazlı hissetmiyorum, kabız da değilim çok şükür o zaman bu karnımdaki ne :))

Benim 5 te kontrolüm var şimdi giderken çikolata falan mı yiyim farkeder mi ki bebişi hareketli görür müyüm acaba çok heyecanlanıyorum

Benim 5 te kontrolüm var şimdi giderken çikolata falan mı yiyim farkeder mi ki bebişi hareketli görür müyüm acaba çok heyecanlanıyorum
valla ben girmeden bi 40 dk once falan yedım hemen 10 dk oncesınde yersem cok haraketlı olur bu sefer olcum yapamaz falan dıye :D iyikide oyle yapmısım uyanıkdı bebişim videoyada aldım izleyip izleyip duruyorum

valla ben girmeden bi 40 dk once falan yedım hemen 10 dk oncesınde yersem cok haraketlı olur bu sefer olcum yapamaz falan dıye :KK70: iyikide oyle yapmısım uyanıkdı bebişim videoyada aldım izleyip izleyip duruyorum
Hastane çok yakın yürüme mesafesinde evden yiyip oyle çıkayım o zaman :)

belli başlı başlıkları yazarmısın yada yaptığın lisenin bir görüntüsü atarmısın zahmet olmazsa

liste şu anda yok işim bitince çöp olmuştu.

bebek arabası / puset (cybex iris m-air fiyatı uygundu. tepe tepe kullandık 2. de büyütür)
chicco next to me anne yanı beşiği
dolap ve şifonyer
(ikea)
ev tipi ana kucağı (nuna leaf / oğlum hala kullanıyor 80 kg kadar taşıyor. yemek yerken yemek masasının üzerine koyuyorduk en çok o şekilde kullandık)
sling (neko)
kanguru (boba 4g)
banyo için küvet / kova / termometre*
oda için termometre
2 adet hastane çıkış seti
(idil baby tavsiye ederim. ben alırken bilmiyordum sonradan keşfettim. kuzenime aldık gerçekten çoook güzeller)
müslin örtü* (tülbent yerine pusete fln örtmek için, birisi kucakladığında kucağına sermek için, banyo havlusunun içine ilk suyunu alması için, yarım kundak yapmak için, minik beşiğe çarşaf olarak..... çok amaçlı bence çooook gerekli. ne kadar çok olursa o kadar iyi)
battaniye (kalınlığı yaşadığınız şehrin hava koşullarına ve bebeğin doğduğu aya göre değişir)
uyku tulumu 2 adt (Panço)

*süt sağma mak, sterlizatör, dr browns biberonler arkadaşımdan geldi onları almadım. 3 aylıkken işe başladım biberonlara emzik aldım ve onları kullandım.

*mothercare 3lü tulumlardan almıştım oğlum 3,800 gr doğduğu halde büyük geldi 0-3 ay olanlar. ancak 40 ı çıkınca giydirebildim.

*carter's setlerinden almıştım 0-3 ay olanları yeni doğana uygundu. 40 ı çıkınca küçülmüşlerdi.

**** oğlum 23 eylül doğumlu önü kış olunca çıt çıtlı tulumların içine birşeyler giydirmek gerekti. nasipse bizim minikler ocakta gelecek çıtçıtlı yerine fermuarlı tulumlar tercih edin. daha kullanışlı olur.

ilk etapta sanırım bunları aldım. beğendiğim için hiç büyük kıyafet almadım. ilk ihtiyacımı karşılayacak kadar almıştım. 10 günlükken ilk defa dışarıya kahvaltıya gittik. çalıştığım için ev beni basmıştı. 40 ı çıksın fln diye bekleyemezdim. diğer tüm alışverişi ihtiyacım oldukça oğlumla beraber aldık. hem ben hava almış oldum hem de ihtiyacım olmayan bişeyler almamış oldum.

Back
X